A 0x80070070 hibakód kijavítása Windows 11-re frissítve

A Windows 11 ISO-fájl mérete 4,5 GB. Ez nem túl nagy asztali operációs rendszer esetén, de a telepítés során, vagy ha Windows 10-ről Windows 11-re frissít, az ISO fájlok kibővülnek, és ha igen, sokkal több helyet foglalnak el, mint 4,5 GB. A szabad lemezterület elengedhetetlen bármely operációs rendszer telepítésekor, és a Windows 11 sem kivétel.

0x80070070 hibakód a Windows 11 rendszerre való frissítéskor

Ha Windows 10-ről Windows 11-re frissít, és a frissítési folyamatot megszakítja a 0x80070070 hibakód, az azt jelenti, hogy tárhellyel kapcsolatos probléma van. Pontosabban, kevés a lemezterület a Windows meghajtón. Először helyet kell felszabadítania a meghajtón, majd frissítenie kell az operációs rendszert.

  Hogyan akadályozható meg, hogy a felhasználók letiltsák az indító alkalmazásokat a Windows 10 rendszerben

Ideális esetben 20 GB szabad tárhellyel kell rendelkeznie a Windows meghajtón, hogy elkerülje a frissítés során fellépő problémákat.

Hogyan szabadíthatunk fel helyet a Windows 11 telepítéséhez

Ha helyet szeretne felszabadítani a Windows 10 rendszeren, hogy frissíthesse a Windows 11 rendszerre, van néhány egyszerű módja ennek.

1. Ürítse ki a Letöltések és Lomtárat

A Lomtár korlátlan ideig tárolja a fájlokat. Egy bizonyos idő elteltével nem távolítja el őket automatikusan. Amíg a fájlok a Lomtárban vannak, továbbra is helyet foglalnak a meghajtón. Addig nem hagyják el a rendszert, amíg el nem távolítja őket a Lomtárból.

Kattintson a jobb gombbal a Lomtárra.
A helyi menüből válassza a Lomtár ürítése lehetőséget.
Várja meg, amíg a fájlok törlődnek.

A Letöltések mappát is ellenőriznie kell. Ezt manuálisan kell megtennie. Töröljön mindent, amire már nincs szüksége. Helyezze át a szükséges elemeket egy másik meghajtóra.

  A .key fájlok megnyitása Windows 10 rendszeren

2. Távolítsa el az ideiglenes fájlokat

Az ideiglenes fájlok végül több GB helyet foglalhatnak el a meghajtón. Ezek a fájlok gyakran a korábbi frissítések telepítése után megmaradt fájlok.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Menjen a Rendszer elemre.
Válassza a Tárhely lehetőséget.
Kattintson az Ideiglenes fájlok elemre.
Kattintson a Fájlok eltávolítása elemre.

3. Távolítsa el a nem használt alkalmazásokat

Ha olyan alkalmazásokat telepített a rendszerére, amelyeket nem használ, távolítsa el őket. Kicsi alkalmazásoknak tűnhetnek, amelyek kevés helyet foglalnak el, de ha sok van belőlük, akkor sok helyet pazarolhat.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen az Alkalmazások oldalra.
Válassza az Alkalmazások és szolgáltatások lapot.
Rendezze az alkalmazásokat méret szerint.
Menjen végig a listán, és nézze meg, mely alkalmazásokat nem használja.
Válasszon ki egy alkalmazást.
Kattintson az Eltávolítás gombra.
Ismételje meg az összes olyan alkalmazásnál, amelyet nem használ.

  Képernyő rögzítése Windows 10 rendszerben

4. Tisztítsa meg a dokumentumok és képek könyvtárát

Ha továbbra is sok a hely, fontolja meg a fájlok áthelyezését a Dokumentumok és képek könyvtárból egy külső meghajtóra vagy egy másik belső meghajtóra. Ha nagy zenei gyűjteménye van, és azt a Windows meghajtóján tárolja, helyezze át azt is egy másik meghajtóra. A Windows 11 rendszerre való sikeres frissítés után visszahelyezheti.

Következtetés

A Microsoft nem mondja meg, hogy mennyi szabad területnek kell lennie a meghajtón, mielőtt telepítené a Windows 10 fő funkciófrissítését, vagy mennyi szabad lemezterülettel kell rendelkeznie, mielőtt megpróbálna frissíteni a Windows 11 rendszerre. Ennek ellenére a 20 GB biztonságos érték. Mindig lehet több szabad helyed, és nem fog fájni, de próbálj meg legalább ennyit. Ezzel kapcsolatban, ha sikerült felszabadítanod néhány GB helyet, de nem tudod elérni a 20 GB-ot, megpróbálhatod újra a frissítést, és működhet.