A 0x80070070 hibakód kijavítása Windows 11-re frissítve

A Windows 11 ISO-fájl mérete 4,5 GB. Ez nem túl nagy asztali operációs rendszer esetén, de a telepítés során, vagy ha Windows 10-ről Windows 11-re frissít, az ISO fájlok kibővülnek, és ha igen, sokkal több helyet foglalnak el, mint 4,5 GB. A szabad lemezterület elengedhetetlen bármely operációs rendszer telepítésekor, és a Windows 11 sem kivétel.

hibakód: 0x80070070 Windows 11

0x80070070 hibakód a Windows 11 rendszerre való frissítéskor

Ha Windows 10-ről Windows 11-re frissít, és a frissítési folyamatot megszakítja a 0x80070070 hibakód, az azt jelenti, hogy tárhellyel kapcsolatos probléma van. Pontosabban, kevés a lemezterület a Windows meghajtón. Először helyet kell felszabadítania a meghajtón, majd frissítenie kell az operációs rendszert.

Ideális esetben 20 GB szabad tárhellyel kell rendelkeznie a Windows meghajtón, hogy elkerülje a frissítés során fellépő problémákat.

Hogyan szabadíthatunk fel helyet a Windows 11 telepítéséhez

Ha helyet szeretne felszabadítani a Windows 10 rendszeren, hogy frissíthesse a Windows 11 rendszerre, van néhány egyszerű módja ennek.

1. Ürítse ki a Letöltések és Lomtárat

A Lomtár korlátlan ideig tárolja a fájlokat. Egy bizonyos idő elteltével nem távolítja el őket automatikusan. Amíg a fájlok a Lomtárban vannak, továbbra is helyet foglalnak a meghajtón. Addig nem hagyják el a rendszert, amíg el nem távolítja őket a Lomtárból.

Kattintson a jobb gombbal a Lomtárra.
A helyi menüből válassza a Lomtár ürítése lehetőséget.
Várja meg, amíg a fájlok törlődnek.

A Letöltések mappát is ellenőriznie kell. Ezt manuálisan kell megtennie. Töröljön mindent, amire már nincs szüksége. Helyezze át a szükséges elemeket egy másik meghajtóra.

2. Távolítsa el az ideiglenes fájlokat

Az ideiglenes fájlok végül több GB helyet foglalhatnak el a meghajtón. Ezek a fájlok gyakran a korábbi frissítések telepítése után megmaradt fájlok.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Menjen a Rendszer elemre.
Válassza a Tárhely lehetőséget.
Kattintson az Ideiglenes fájlok elemre.
Kattintson a Fájlok eltávolítása elemre.

3. Távolítsa el a nem használt alkalmazásokat

Ha olyan alkalmazásokat telepített a rendszerére, amelyeket nem használ, távolítsa el őket. Kicsi alkalmazásoknak tűnhetnek, amelyek kevés helyet foglalnak el, de ha sok van belőlük, akkor sok helyet pazarolhat.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen az Alkalmazások oldalra.
Válassza az Alkalmazások és szolgáltatások lapot.
Rendezze az alkalmazásokat méret szerint.
Menjen végig a listán, és nézze meg, mely alkalmazásokat nem használja.
Válasszon ki egy alkalmazást.
Kattintson az Eltávolítás gombra.
Ismételje meg az összes olyan alkalmazásnál, amelyet nem használ.

4. Tisztítsa meg a dokumentumok és képek könyvtárát

Ha továbbra is sok a hely, fontolja meg a fájlok áthelyezését a Dokumentumok és képek könyvtárból egy külső meghajtóra vagy egy másik belső meghajtóra. Ha nagy zenei gyűjteménye van, és azt a Windows meghajtóján tárolja, helyezze át azt is egy másik meghajtóra. A Windows 11 rendszerre való sikeres frissítés után visszahelyezheti.

Következtetés

A Microsoft nem mondja meg, hogy mennyi szabad területnek kell lennie a meghajtón, mielőtt telepítené a Windows 10 fő funkciófrissítését, vagy mennyi szabad lemezterülettel kell rendelkeznie, mielőtt megpróbálna frissíteni a Windows 11 rendszerre. Ennek ellenére a 20 GB biztonságos érték. Mindig lehet több szabad helyed, és nem fog fájni, de próbálj meg legalább ennyit. Ezzel kapcsolatban, ha sikerült felszabadítanod néhány GB helyet, de nem tudod elérni a 20 GB-ot, megpróbálhatod újra a frissítést, és működhet.