9 webhelyblokkoló az egyéni és a csapat termelékenységéhez

Hiányzik az a termelékenységi szint, amelyet keresett, amikor elkezd dolgozni a számítógépen? Weboldal blokkolóra van szüksége! Ebben a cikkben találhat néhány igazán népszerű terméket az Ön és csapata számára.

A digitális átalakulásnak növelnie kell a munkahelyi termelékenységet. Ehelyett csökkentette az elvégzett munka mennyiségét a hatalmas tartalomhoz való azonnali hozzáférés miatt.

Lehet, hogy észrevette, hogy doomscrolling vagy doomsurf útra indul, amikor elkezd dolgozni a számítógépén. Ez leginkább akkor fordul elő, ha csatlakozik az internethez.

De nem végezheti el munkáját internet nélkül sem. Ezért az intelligens munkaerő vagy munkaadóik az alábbi webhelyblokkolók bármelyikét használják, hogy ne pazarolják a munkaidőt az internetezésre.

A modern kori munkaerő hajlamos a figyelemelterelésre

A munkahelyi figyelemelterelés a legkritikusabb szivárgás bármely vállalkozás számára. Ön vagy projektcsapata sok munkaórát vesztegethet értelmetlen internetes kutatásra. Számos munkahelyi felmérés szerint a digitális munkaerő nagyon keveset teljesít egy 8 órás munkanap alatt.

Tekintse meg a következő statisztikákat a kiemelkedő globális agytrösztöktől származó munkahelyi zavarokról:

 • A Voucher Cloud munkahelyi termelékenységről szóló jelentése szerint az Egyesült Királyság irodai dolgozói mindössze 2 óra 23 percet dolgoznak eredményesen. Az idő hátralévő részében az interneten szörfölnek, vagy a közösségi média bejegyzéseit görgetik.
 • A Statista 2020-as jelentése szerint a közösségi média (61,6%), az okostelefonok (53,7%), a túlzott nézelődés (42,1%), a játék (30,4%), a hírmédia (24,3%) és az online vásárlás (16%) a legfontosabb zavaró tényezők otthoni munka közben egy amerikai magasan képzett munkás számára.
 • A Kaliforniai Egyetem (Irvine) jelentése szerint 23 perc 15 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy egy figyelemelterelés után teljes fókuszban térjen vissza a munkájához. Ez azt jelenti, hogy ha munka közben megnéz egy 10 perces macskavideót, 33 percet és 15 másodpercet veszít.

Számos más kutatási cikk és üzleti felmérés is arra utal, hogy az évezredes munkaerő nagymértékben szenved a munkahelyi zavaró tényezőktől. Néhány zavaró tényező, mint például a terméketlen üzleti megbeszélések, egy kolléga sürgős kérése, csapatbeszélgetések, szünetek stb., kikerülhet a kezedből.

De megállíthatja a munkaidő-szivárgás nagy részét, ha szabályozza az internetezési szokásokat munka közben. Mindössze annyit kell tennie, hogy webhelyblokkoló alkalmazást kell használnia azon a számítógépen, amelyen dolgozik.

Ha Ön cégtulajdonos, akkor is nagy hasznot húzhat az ilyen weboldal-blokkoló alkalmazásokból. Telepítheti ezt alkalmazottai számítógépére, hogy megakadályozza, hogy nem munkával kapcsolatos weboldalakat látogassanak meg.

Íme néhány felkapott webhely-blokkoló alkalmazás, amelyek segítségével produktív maradhat munkaidőben:

Freedom webhelyblokkolók

A fejlett közönségintelligencia és a marketingkutatás lehetővé tette a webhely-fejlesztők és tartalomkészítők számára, hogy online portáljaikhoz kössék Önt. A Facebook, a LinkedIn, a Twitter stb. arra késztetik, hogy a végtelenségig görgessen a webhelyeiken.

De ez rontja a napi termelékenységét. Nem kell pánikba esni! Mindezeket a zavaró tényezőket elkerülheti, ha elkezdi használni a Freedom alkalmazást, amely az egyik vezető webhelyblokkoló.

Lehetővé teszi, hogy a hétre előre ütemezze saját és csapata koncentrált munkaidejét. Használja a Webhelyek és alkalmazások kiválasztása funkciót olyan online tartalmak és portálok hozzáadásához, amelyek elvonják a figyelmet a munkahelyen vagy az otthoni irodában. Miután beállította az ütemtervet, élvezze a zavartalanságot az egész héten.

  Tudsz SMS-t küldeni valakinek, akit letiltottál iPhone-on?

Az olyan neves intézmények és vállalkozások, mint az MIT, a Harvard Egyetem, az Apple, a Microsoft és a Google, a Freedomot használják a hallgatók és az alkalmazottak termelékenységének növelésére.

BlockSite

A Doomscrolling valóban rossz hatással van a magánéletére és a szakmai életére. Időt veszít a cikkek és videók végignézésével, de a végén nem nyer semmi kézzelfoghatót. A BlockSite webhelyblokkoló alkalmazás használatával leállíthatja az ilyen tevékenységeket, hogy hatékonyabb legyen a munkahelyén, vagy minőségi időt tölthessen családjával.

Ez nem csak egy fekete-fehér webhely-blokkoló alkalmazás. Számos professzionális és termelékenységi eszközt kínál, amelyek valóban segítenek abban, hogy szervezete nagy teljesítményű alkalmazottjává váljon. Főbb funkciói a következők:

 • Webhelyek és alkalmazások blokkolása korlátlan ideig
 • Korlátlan számú URL-t és alkalmazást korlátozhat
 • Fókusz üzemmód mérsékelt ideig, hogy rendkívül produktív munkát végezzen
 • Idő előtt ütemezze be a webhelyek és alkalmazások blokkolását
 • Adatelemzés a böngészési szokásokról a digitális jólét javítása érdekében
 • Akadályozza meg az alkalmazottak vagy beosztottak általi eltávolítást
 • Letiltás kulcsszavak, kategóriák stb. szerint.

Az alkalmazás mindenki számára ingyenes. Csak telepítenie kell egy böngészőbővítményt a Chrome, a Safari vagy a Mozilla számára.

Hideg pulyka

A Cold Turkey az elképzelhető legszigorúbb webhelyblokkolást alkalmazza. Megjelenik egy fekete-fehér oldal, amely szerint a webhelyet munkaidőben blokkolták. Ez még nem minden! A képernyőn egy motivációs idézet is megjelenik, amely arra kényszeríti, hogy visszatérjen dolgozni. Az alkalmazás figyelemre méltó jellemzői a következők:

 • Weboldalak domain-specifikus blokkolása
 • Egy adott URL letiltása
 • A tartalom és a keresési eredmények korlátozása bizonyos kulcsszavak alapján
 • Blokkolja a teljes www-hozzáférést az internetről
 • Blokkolja a Windows 10 alkalmazásokat, számítógépes fájlokat és mappákat

Két változatban érkezik. Az egyik az ingyenes verzió korlátozott funkciókkal, például az alapvető webhelyblokkolással, néhány kivétel hozzáadásával, az URL-ek időalapú blokkolásával és az adatelemzéssel.

Ha azonban komoly termelékenységnövekedést tervez, ha távol tartja a digitális zavaró tényezőket, akkor egy életre szóló vásárlás mellett kell döntenie. Ha Ön cégtulajdonos, annyi fizetett példányt vásárolhat csapatának, amennyit csak szeretne.

FocusMe

A FocusMe segít abban, hogy növelje a koncentrált munkára való hajlandóságot azáltal, hogy blokkolja a digitális zavaró tényezők minden típusát. Nem csak tömegesen blokkolja az összes webhelyet és alkalmazást. Lehetővé teszi, hogy meghatározott idősávokat hozzon létre, hogy szünetet tartson a munkában, néhány percig ellenőrizze e-mailjeit, és így tovább.

Webhelyblokkolóként a következők:

 • Blokkolja a közösségi médiát, az üzenetküldő webalkalmazásokat, az e-mail webhelyeket stb.
 • Ha szükséges, korlátozza a webböngészőket a munkaállomásokon
 • Blokkolja az egész internetet
 • Korlátozza a Windows 10 alkalmazás használatát
 • Arra ösztönöz, hogy tartson rendszeres szüneteket, hogy felfrissítse elméjét

Jelenleg az alkalmazás csak 14 napos ingyenes próbaverziót kínál. Ha növelni szeretné a termelékenységet a FocusMe használatával, havi vagy éves licencet kell vásárolnia.

RescueTime

A RescueTime egy időgazdálkodási alkalmazás, amely lehetővé teszi az idő irányítását. Lehetővé teszi, hogy személyes napi célt tűzzön ki a koncentrált munkára vonatkozóan, és a számítógép nyomon követésével figyelemmel kíséri az elért sikert.

  Ismerősök hozzáadása a WeChat szolgáltatásban

Ahogy elkezdi a fókuszálást, blokkolja az összes nagy zavaró tényezőt, és jelentést kínál a teljesítményéről. Így megértheti, hogyan tölti el idejét a termelékenység, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának javítására. Ezzel az eszközzel a felhasználók tájékozódhatnak a zavaró tényezőkről és arról is, hogy ezek hogyan hatnak a fókuszra.

Fókuszban a macOS

A Focus egy dedikált webhely-blokkoló alkalmazás a Mac felhasználók számára. Még akkor is, ha egészségtelen függősége van a figyelemelterelő webhelyeknek, például a Facebooknak, a Snapchatnek vagy az Instagramnak, ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy blokkolja őket, hogy visszanyerje termelékenységét.

Működik az összes főbb Mac webböngészőn, mint például a Chrome, a Safari és a Firefox, mivel könnyedén beállíthatja a fókuszidőt a zavaró munkakörnyezet érdekében.

Akár egy teljes webhelyet, akár csak a kezdőlapot szeretne letiltani, válassza ezt az alkalmazást. Ezenkívül az Engedélyezett webhelyek funkció lehetővé teszi, hogy blokkolja az egész internetet, kivéve néhány hasznos webhelyet. Használhatja olyan alkalmazások és játékok blokkolására is, mint a Fortnite, míg a zárolási mód biztosítja az ütemezések és az időzítők érvényesítését.

AppBlock

Manapság maguk a mobiltelefonok váltak a figyelemelterelés legnagyobb okává. Az AppBlock egy hatékony alkalmazás Android és iOS felhasználók számára. Nemcsak a zavaró és időigényes alkalmazásokat és webhelyeket blokkolja, hanem a képernyő előtt töltött idő csökkentésével segít figyelmesebbé válni.

A felhasználók több alkalmazást is kiválaszthatnak telefonjukon, és egy kattintással blokkolhatják azokat. Ha az értesítések okozzák a figyelemelvonást, letilthatja őket is. További hasznos funkciók:

 • Blokkolási szabályok létrehozása idő és hely alapján
 • Android telefonhasználati statisztikák
 • Szülői felügyelet
 • Szigorú mód, amely megakadályozza a szabályok megváltoztatását

Egyszerű blokkoló

Nehezen tud a munkájára koncentrálni, de nem akar átmenni a nehézkes szoftverek telepítésével járó nehézségeken? A Simple Blocker egy könnyű böngészőbővítmény, amelyet telepíthet a Google Chrome-ra, hogy blokkolja a zavaró vagy bosszantó webhelyeket.

Bár ezt a bővítményt a diákokra összpontosítva fejlesztették ki, bárki, aki küzd a figyelemelterelés ellen, profitálhat belőle. Az elalvásidőzítő funkcióval bizonyos időre letilthat egy webhelyet vagy annak aldomainjét.

Egy minimális felülettel rendelkezik, amellyel bárki korlátlan számú webhelyet blokkolhat. Ezenkívül lehetőség van a felület véletlenszerű jelszóval történő lezárására is, amely megakadályozza, hogy a munkaidő lejárta előtt megszűnjön a webhelyek blokkolása.

BrowseControl

Azoknak a cégeknek, amelyek megbízható alkalmazást keresnek a webhely-blokkoló szoftverekhez, érdemes a BrowseControl-t választaniuk. Teljes ellenőrzést biztosít a vállalkozásoknak és a vállalatoknak az alkalmazáshasználat és a webböngészés felett a szervezetben.

Ezzel az eszközzel blokkolhatja a zavaró webhelyeket a csapat termelékenységének javítása érdekében. Lehetőség van a magas kockázatú webhelyek blokkolására is a biztonság érdekében. A kliensügynök segítségével nyomon követheti a tiltott webhelyek és alkalmazások listáját, és letilthatja azokat minden eszközön.

Ezenkívül a vállalatok néhány kattintással több száz webhelyet blokkolhatnak, ha kategorikusan megakadályozzák a webhelyekhez való hozzáférést. Ha cége érzékeny adatokkal foglalkozik, megakadályozhatja az adatszivárgásokat és -lopásokat, ha letiltja a nem engedélyezett alkalmazásokat és a felhőalapú tárolást.

Most, hogy felfedezett néhány megbízható webhelyblokkoló eszközt, olvassa el, hogy többet megtudjon a webhely-blokkoló szoftverekről és azok működéséről.

Mik azok a webhelyblokkolók?

A webhelyblokkolók olyan számítógépes és mobilalkalmazások, amelyek megakadályozzák, hogy felkeressen webhelyeket, hozzáférjen bizonyos tartalmakhoz, és ne lásson kifogásolható anyagokat.

A legtöbb vállalkozás ezeket az alkalmazásokat használja falakkal körülvett kerti környezet létrehozására az irodai internet számára. Ezért az alkalmazottak csak online férhetnek hozzá a vállalati portálokhoz, az engedélyezett üzleti alkalmazásokhoz és a webes CRM-ekhez.

  8 legjobb eszköz a PDF tömörítésére [Online + Software]

Egyes munkaadók a webhelyblokkoló alkalmazások használatát is kötelezővé tették az otthonról dolgozó alkalmazottak számára.

A mai webhely-blokkoló alkalmazások robusztusabbak, mint a régebbiek. Manapság ezek az alkalmazások megakadályozhatják, hogy azonnali üzenetküldő alkalmazásokat használjon, bármilyen asztali alkalmazást szórakoztatásra használjon, kulcsszavak alapján szűrje a tartalmat, blokkolja a videókat típus és kulcsszavak alapján, és így tovább.

A szülők is használnak ilyen webhelyblokkolókat, hogy megakadályozzák gyermekeiket abban, hogy káros tartalmakhoz férhessenek hozzá az interneten. A gyerekek nem használhatnak hitel- vagy betéti kártyát vásárláshoz, ha az otthoni internetet webhelyblokkoló eszközzel védi.

Hogyan működnek a webhelyblokkolók?

A webhelyblokkolók a webhelyek URL-címeit, kulcsszavait és tartalmi műfajait a számítógép tűzfalának tiltólistájára helyezik. Előfordulhat, hogy ezek az alkalmazások a fenti elemeket a böngésző tiltólistájába helyezik. Ezért, amikor megpróbál hozzáférni bármely blokkolt URL-hez, tartalomhoz vagy kulcsszóhoz, hibaüzenetet kap.

Technikailag a webhelyek interneten vagy intraneten történő blokkolásának öt fő technikája létezik. Keresse meg őket az alábbi listában:

 • URL-alapú internetes portál blokkolása
 • IP és web protokoll alapú blokkolás
 • Platform alapú blokkolás elsősorban keresőmotorok számára
 • Mély csomag Ellenőrzés alapú blokkolás
 • Domain Name System (DNS) alapú blokkolás

A webhely-hozzáférési technikusok a fenti weboldalblokkolási technikákat a következő szinteken használhatják:

 • Országos szinten, amikor egy kormány vagy helyi bíróság letiltja a hozzáférést bizonyos online tartalmakhoz
 • Az internetszolgáltató szintjén, amikor úgy döntenek, hogy blokkolják a kalóz tartalmat
 • Helyi hálózati szinten elsősorban az irodaházban, kávézókban, szállodákban, otthonokban stb.
 • A végpont szintjén, amikor valaki webhelyblokkoló alkalmazást telepít számítógépére vagy okostelefonjára.

A robusztus és prémium webhelyblokkolók adminisztrátori fiókkal is rendelkeznek az alkalmazás munkáltatói szintű vezérléséhez. Néha előfordulhat, hogy az alkalmazás távoli hozzáférési művelete aktiválja és deaktiválja a szolgáltatásokat az informatikai rendszergazda által.

Ezen túlmenően egyes alkalmazások automatizált időzítővel rendelkeznek naptári ütemezéssel. Az alkalmazottak és a munkaadók többnyire WFH-szcenáriókban használnak ilyen ütemezésű webhelyblokkolókat.

Következtetés

Eddig megtalálta a webhelyblokkolók végső listáját, amelyeket otthoni irodájában vagy munkahelyén használhat a figyelemelterelés elkerülésére. A fentiek bármelyikét használhatja, ha összeállítja az eszköz jellemzőit az üzleti igényeivel.

Függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ, a hatékonyság attól függ, hogy hajlandó-e betartani a korlátozásokat. Ha nem üzleti okból lazítja a blokkolást, akkor célod és célkitűzésed nem teljesülhet.

Tehát, amikor a munkaidő elkezdődik, nyomja meg a blokkoló gombot, és tartsa bekapcsolva, amíg a munkanapja véget nem ér.

Néhány Chrome-bővítményt is felfedezhet, hogy a munkára összpontosíthasson, és eltávolítsa a zavaró tényezőket.