9 webhely, ahol jogdíjmentes zenét találhat videóihoz

Megtalálni a tökéletes zenét 🎵 videóidhoz kihívásokkal teli feladat.

A megfelelő zene magasabb szintre emelheti videódat, mint bármi más. A nem megfelelő zene egyszerre tönkreteheti az összes videókészítési erőfeszítést.

Ha megnézed a YouTube különböző videóit, azt találod, hogy minden videó zenéből áll. A legjobb jogdíjmentes dallamok és zene megtalálása pedig napról napra egyre hektikusabb a videókészítők számára. Ez a helyzet a kisebb költségvetési korlátokkal rendelkező emberek esetében.

Mielőtt azonban folytatnánk a jogdíjmentes zenei források felkutatását, először értsük meg, mi is az.

Mi az a jogdíjmentes zene?

Ez egy olyan licenc, amely lehetővé teszi a vevő számára, hogy egy zenei hangot több alkalmazásban is használjon, csak egyszeri vásárlás esetén. Ez azt jelenti, hogy a vevőnek nem kell ismételten fizetnie a zene tulajdonosának a zene ismétlődő használatáért.

Szóval, kaphat-e jogdíjmentes zenét ingyen?

Igen, egyes hangszolgáltatók vagy előadók megengedik Önnek, hogy ingyenesen használhassa zenéjét. Ehhez nem kell előleget fizetnie. A zene szerzői joga azonban náluk marad. A zene tulajdonosa maga dönti el a zene licencének típusait.

A jogdíjmentes zene előnyei

A videókészítők számára számos előnnyel jár a jogdíjmentes zene használata. Nézzünk meg néhányat közülük.

  • Olcsó vagy ingyenes: A jogdíjmentes zene költséghatékony módja annak, hogy zenét adj videóidhoz. Még ingyenes, jogdíjmentes zenét is találhat. A különbség a zene minőségében rejlik.
  • Nincsenek szerzői jogi problémák: A jogdíjmentes zene használatával elkerülheti a szerzői jogok megsértésével kapcsolatos problémákat.
  • Ismételt használat: A jogdíjmentes zene lehetővé teszi, hogy több alkalmazásban is használja a licenc típusától függően.
  30 legjobb CSV-szerkesztő Windowshoz

Képzeld el, hogy napokig és órákig keményen dolgoztál egy videó elkészítésével, reklámozásával és még sok mással. És a végén tudja, hogy a szerzői jogok megsértése miatt eltávolították. Ez sok videókészítővel előfordul, különösen azokkal, akik most léptek be erre a pályára.

Mindezeket elkerülheti, ha jogdíjmentes zenét használ. Ez lehetőséget ad jogilag érvényes videók létrehozására, és megfizethető lehetőséget vonzó tartalom létrehozására.

Számos webhely kínál jogdíjmentes zenét az interneten. Használhatja az ott elérhető zenét, és hatékonyan készíthet lenyűgöző videókat.

Nézzünk meg néhány jó webhelyet, ahol jogdíjmentes zenéket találhat.

Bensound

A Bensound szerzői jogok által védett és használatra kész, jogdíjmentes zenét kínál olyan platformokra, mint a YouTube, TikTok, Vimeo, Twitch, Instagram stb. Egy életre érvényes licencet kapsz, még fiókod vagy tagságod bezárása után is.

Az itt kapott jogdíjmentes zenék közé tartozik az Ambient, az Epic, a Calm, a Dark, a Folk, a Jazz, a Rock és egyebek.

Pixabay

A Pixabay több mint 110 000 jogdíjmentes zenei dallamot kínál. Ezek a számok ideálisak YouTube-videókhoz, háttérzenéhez, podcastokhoz és sok máshoz. A zene mellett jogdíjmentes videókat és képeket is kaphat.

Az összes zene elérhető a Pixabay licenc alatt, így a számok biztonságosak. És szintén nincs szükség a művész engedélyére.

Hangsáv

A Soundstripe több mint 70 000 SFX és több mint 8 000 kiadó minőségű dalhoz biztosít hozzáférést. Ezeket a jogdíjmentes zeneszámokat használhatod a közvetítésben, a YouTube-on vagy máshol.

  Hogyan működik az Auto-HDR az Xbox Series X|S rendszeren (és hogyan lehet letiltani)

A Soundstripe a jogdíjmentes zenével együtt 100 ingyenes Tropic Color szerkesztőeszközt is kínál.

Grammy-díjas előadók zeneszámaiból is áll. Az itt felfedezhető zenei kategóriák közé tartozik a klasszikus, az elektronikus, a vidám, a hangzásvilág, az akusztika, az indie rock stb.

Tó5

A Pond5 az egyik legnagyobb stock zenei könyvtár, amely hozzáférést biztosít több millió jogdíjmentes zeneszámhoz. Az összes szám biztonságos a YouTube számára, és nem akadályozza a tartalmad bevételszerzését.

Itt már 5 dollártól jogdíjmentes számokat fedezhet fel. A választható számok közé tartozik az akció, akusztikus, ambient, nyugodt, sötét, szomorú, hip-hop stb.

Epidemic Sound

Jogdíjmentes zenét keres videóihoz, podcastjaihoz vagy adatfolyamaihoz? Az Epidemic Sound korlátlan számú hangeffektust és zeneszámot tartalmaz, amelyek szerzői jogvédelem alatt állnak.

A zeneszámokhoz tartozó licencek minden szükséges joggal rendelkeznek. Személyes és kereskedelmi előfizetésekkel rendelkezhet az Epidemic Sound szolgáltatással, és élvezheti a 30 napos ingyenes próbaverziót. Jogdíjmentes zenéjével tartalmat hozhat létre YouTube, Twitch, Facebook, Instagram és más oldalakon.

Taketones

A Taketones követelésmentes zenét vagy hangsávot kínál, amelyeket bármilyen platformon használhat. Az itt felfedezhető műfajok közé tartozik a vállalati, filmes, folk, rock, ambient, gyerek, funk, pop és még sok más.

A legjobb dolog a Taketones-ban, hogy a zeneszámai minimális szerkesztést igényelnek. Ennek az az oka, hogy többnyire 60, 30 vagy 15 másodperces változatban készülnek, ami megkönnyíti a használatukat.

Ingyenes zenei archívum

A Free Music Archive jogdíjmentes zenét kínál, amely teljesen szerzői jogvédelem alatt áll. Az FMA zenéit különféle platformokon, például Facebookon, YouTube-on vagy bármilyen podcaston használhatja.

  Az automatikus kattintások bekapcsolása a Chromebookon

Ez a platform azonnali hozzáférést biztosít független előadók eredeti zenéihez. Az összes zene ingyenesen lejátszható, megosztható, sőt letölthető.

SoundCloud

Fedezze fel a jogdíjmentes zene hatalmas gyűjteményét a SoundCloud segítségével. A szerzői jogtól mentes zeneszámai ideálisak zenekarok, zenei producerek és független videókészítők számára.

A számokat bármilyen platformon használhatja, például a Twitchen, a YouTube-on stb., és gond nélkül pénzt szerezhet tartalmaival.

Motion Array

Fedezze fel a Motion Array jogdíjmentes zenéit online, és javítsa videói minőségét szerzői jogi követelések nélkül.

Előfizethet havi vagy éves csomagukra, és korlátlan hozzáférést élvezhet zenei könyvtárukhoz.

Következtetés

Tehát, ha nehezen talál olyan zeneszámokat a videóihoz, amelyek nem sértik a szerzői jogokat, próbálja ki ezeket a webhelyeket. Hatalmas zenei könyvtáruk segítségével a legjobb minőségű tartalmat kínálhatod közönségednek minden jogsértés nélkül.

Érdemes lehet felfedezni a legjobb nyílt forráskódú videószerkesztőket is.