9 Prémium penetrációs tesztelő szoftver webes alkalmazásokhoz

A penetrációs tesztelés minden modern webalkalmazás-védelmi stratégia elengedhetetlen részévé vált. A tolltesztelési megoldások előnyösebbek az ingyenes vagy nyílt forráskódú megoldásokkal szemben, hogy megakadályozzák a kritikus API-k és webalkalmazások elleni támadásokat.

A kibertámadások természete folyamatosan változik. Emiatt a vállalatok, kormányzati szervek és más szervezetek egyre kifinomultabb kiberbiztonsági technikákat alkalmaznak, hogy megvédjék webalkalmazásaikat a kiberfenyegetésekkel szemben. Ezek közé a technikák közé tartozik a penetrációs tesztelés is, amely növekvő népszerűsége miatt jó úton halad 4,5 milliárd dolláros piac 2025-re ahogy azt a Markets and Markets tanácsadó cég jósolta.

Mik azok a penetrációs tesztek?

A behatolási tesztek számítógépes rendszer, hálózat, webhely vagy alkalmazás elleni kibertámadások szimulációi. A tollteszteket általában képzett biztonsági tesztelők végzik, akik megpróbálják feltörni a szervezet biztonsági rendszereit, hogy azonosítsák gyengeségeit, bár léteznek automatizált tesztek is, amelyek csökkentik a tesztelési időt és a költségeket.

Ezeknek a teszteknek – legyen az automatizált vagy manuális – célja, hogy felderítsék azokat a sebezhetőségeket, amelyeket a kiberbűnözők kihasználhatnak bűncselekményeik elkövetésére, hogy kiküszöböljék azokat a támadás előtt.

A tollal történő tesztelés számos fontos előnnyel jár, amelyek annyira népszerűvé teszik. De van néhány árnyoldaluk is.

A penetrációs tesztelés előnyei és hátrányai

A behatolási tesztek fő előnye a sérülékenységek azonosítása és a róluk szóló információk azok kiküszöbölése érdekében. Emellett a tolltesztek eredményei lehetővé teszik a védeni kívánt digitális eszközök (elsősorban webalkalmazások) ismereteinek bővítését. Pozitív mellékhatásként a fokozott alkalmazástudatosság és védelem növeli az ügyfelek bizalmát.

A tollas tesztelésnek megvannak a maga árnyoldalai is. Az egyik legrelevánsabb az, hogy az ilyen tesztek elvégzése során elkövetett hiba költsége nagyon magas lehet. A teszteknek negatív etikai vonatkozásai is lehetnek, mivel olyan bűnözők tevékenységét szimulálják, akik nem rendelkeznek minden etikával.

Számos ingyenes és nyílt forráskódú biztonsági eszköz alkalmas kis vagy kezdő webhelyekhez. A kézi behatolási tesztelés során a költség a tesztelők képességeitől függ. Röviden: a kézi tesztelésnek dráganak kell lennie ahhoz, hogy jó legyen. Ha a behatolástesztet egy szoftverfejlesztési folyamat részeként futtatják, a manuális futtatása lelassítja a fejlesztési ciklust.

Az üzleti webalkalmazások kockázatainak elkerülése érdekében előnyben kell részesíteni a prémium penetrációtesztelési megoldásokat, mivel további előnyöket kínálnak, például részletes jelentéseket, speciális támogatást és hibaelhárítási javaslatokat.

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a kritikus webalkalmazások legjobb prémium penetrációs tesztelési megoldásairól.

Invicti

Behatolásvizsgálati megoldások, mint pl Invicti A Vulnerability Scanner lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy több ezer webalkalmazást és API-t vizsgáljanak meg a sebezhetőségekért néhány óra alatt. A szoftverfejlesztési életciklusba (SDLC) is beágyazhatók, hogy rendszeresen ellenőrizzék a webalkalmazásokat a sebezhetőségek után, amelyek minden kódváltáskor megjelenhetnek. Ez megakadályozza, hogy a biztonsági rések bekerüljenek az élő környezetbe.

A penetrációs tesztelő eszközök fontos szempontja a lefedettség, ami azt jelenti, hogy az eszköznek le kell fednie egy webalkalmazás vagy webes API minden lehetséges alternatíváját. Ha van egy sebezhető paraméter egy API-ban vagy egy alkalmazásban, és ezt a paramétert nem tesztelik, a sérülékenységet nem észleli a rendszer. Az Invicti webalkalmazás-biztonsági szkennere a lehető legszélesebb körű lefedettséget kínálja, így egyetlen sebezhetőség sem marad észrevétlen.

Az Invicti egy Chrome-alapú feltérképező motort használ, amely bármilyen webalkalmazást képes értelmezni és feltérképezni, függetlenül attól, hogy az örökölt vagy új generációs, amennyiben elérhető a HTTP és HTTPS protokollokon keresztül. Az Invicti feltérképező motorja támogatja a JavaScriptet, és képes feltérképezni a HTML 5-öt, a Web 2.0-t, a Java-t, az egyoldalas alkalmazásokat, valamint minden olyan alkalmazást, amely JavaScript-keretrendszert használ, például az AngularJS-t vagy a Reactot.

  Hogyan ürítsük ki a szemetet Androidon

Indusface WS

A penetráció teszteléséhez Indusface WS (Web Application Scanner) egy olyan szoftver, amely magasra értékelt a G2-n. Nem csak a sebezhetőségek vizsgálatát tartalmazza, hanem a kezelt tollteszteket és a rosszindulatú programok vizsgálatát is.

Az Indusface WAS-ban tolltesztelési szempontból végrehajtható feladatok közé tartozik az ütemezett szkennelés, az ismert sebezhetőségek kihasználása, a koncepciók korlátlan bizonyítása, a kockázati pontszámok és a tolltesztelés szakértőitől származó menedzselt támogatás.

Gondoskodik arról, hogy webhelyét és alkalmazását folyamatosan figyeljék, hogy megtalálják az olyan gyakori biztonsági réseket, mint az SQL Injection, az OWASP Top 10 sebezhetősége, a Cross-site Scripting és még sok más. Az Indusface WAS-t egyszerűnek tervezték, így gyorsan és könnyedén megvédheti magát.

Ezenkívül a tolltesztelő szoftver proaktívan ellenőrzi az alkalmazást, hogy nem talál-e újonnan felfedezett fenyegetéseket, hamarosan azok nyilvánosságra hozatala után.

A sebezhetőséget értékelő eszköz és a kézi támadási taktika kombinálásával elemzik a vizsgálati jelentéseket az azonosított sérülékenységek üzleti környezetének figyelembevételével, nulla hamis pozitív eredmény biztosításával és a veszélyes sérülékenységek rangsorolásával.

Az Indusface WAS olyan platformokat támogat, mint az Android, iOS és Windows. Egyedülálló az API tolltesztelésben, és segít biztosítani, hogy az API-végpontok a felmerülő biztonsági igényeknek megfelelően legyenek konfigurálva.

Az Indusface WAS segítségével megtalálhatja az egyes sebezhetőségeket, és maximalizálhatja biztonságának erejét.

Nessus

Nessus pontszerű behatolási tesztelést végez, hogy segítsen a biztonsági szakembereknek gyorsan és egyszerűen azonosítani és kijavítani a biztonsági réseket. A Nessus megoldása számos operációs rendszeren, eszközön és alkalmazáson képes észlelni a szoftverhibákat, a hiányzó javításokat, a rosszindulatú programokat és a helytelen konfigurációkat.

A Nessus lehetővé teszi hitelesítő adatokon alapuló vizsgálatok futtatását különböző szervereken. Ezenkívül az előre konfigurált sablonok lehetővé teszik, hogy több hálózati eszközön, például tűzfalakon és kapcsolókon keresztül is működjön.

A Nessus egyik fő célja, hogy a penetrációs tesztelést és a sebezhetőség felmérését egyszerűvé és intuitívvá tegye. Ezt úgy teszi, hogy testreszabható jelentéseket, előre meghatározott házirendeket és sablonokat, valós idejű frissítéseket és egyedi funkciókat kínál bizonyos sebezhetőségek elnémításához, így azok egy meghatározott ideig nem jelennek meg a vizsgálati eredmények alapértelmezett nézetében. Az eszköz felhasználói kiemelik a jelentések testreszabásának és az olyan elemek szerkesztésének lehetőségét, mint az emblémák és a súlyossági szintek.

A etoppc.com felhasználók 10% kedvezményt kapnak Nessus termékek vásárlásakor. Használja a SAVE10 kuponkódot.

Az eszköz korlátlan növekedési lehetőséget kínál a plugin architektúrának köszönhetően. A gyártó saját kutatói folyamatosan bővítményeket adnak az ökoszisztémához, hogy beépítsék az új interfészek vagy a felfedezett újfajta fenyegetések támogatását.

Betolakodó

Betolakodó egy automatizált sebezhetőség-ellenőrző, amely képes megtalálni a kiberbiztonsági gyengeségeket a szervezet digitális infrastruktúrájában, elkerülve ezzel a költséges adatvesztést vagy kitettséget.

Az Intruder zökkenőmentesen integrálódik az Ön műszaki környezetébe, hogy tesztelje rendszereinek biztonságát ugyanabból a nézőpontból (az internet), amelyet a potenciális kiberbűnözők látnak. Ehhez olyan penetrációs szoftvert használ, amely egyszerű és gyors, így Ön a lehető legrövidebb időn belül védetté válik.

Az Intruder tartalmaz egy Emerging Threat Scans nevű funkciót, amely proaktívan ellenőrzi a rendszert, hogy vannak-e új biztonsági rések, amint azok nyilvánosságra kerülnek. Ez a funkció ugyanolyan hasznos a kisvállalkozások számára, mint a nagyok számára, mivel csökkenti a kézi erőfeszítést, amely a legújabb fenyegetésekkel való szembenézéshez szükséges.

Az egyszerűség iránti elkötelezettségének részeként az Intruder szabadalmaztatott zajcsökkentő algoritmust használ, amely elválasztja a pusztán tájékoztató jellegűt a cselekvést igénylőtől, így Ön arra összpontosíthat, ami igazán számít vállalkozása számára. Az Intruder által végzett észlelés a következőket tartalmazza:

  • A webes réteg biztonsági problémái, például az SQL-befecskendezés és a helyközi parancsfájlok (XSS).
  • Az infrastruktúra gyengeségei, például a távoli kódvégrehajtás lehetősége.
  • Egyéb biztonsági konfigurációs hibák, például gyenge titkosítás és szükségtelenül kitett szolgáltatások.
  Hogyan készítsünk kombinált diagramot Excelben

Az Intruder által végrehajtott több mint 10 000 ellenőrzés listája megtalálható az internetes portálján.

Valószínűleg

Sok növekvő vállalat nem rendelkezik saját kiberbiztonsági személyzettel, ezért a fejlesztési vagy a DevOps csapataira bízzák a biztonsági tesztelést. A szabványos kiadás Valószínűleg kifejezetten a penetrációs tesztelési feladatok megkönnyítésére készült az ilyen típusú vállalatoknál.

A Probely teljes tapasztalatát a növekvő vállalatok igényeire tervezték. A termék elegáns és könnyen használható, lehetővé téve az infrastruktúra átvizsgálásának megkezdését legfeljebb 5 perc alatt. A szkennelés során talált problémák megjelennek a kijavításukra vonatkozó részletes utasításokkal együtt.

A Probely segítségével a DevOps vagy a fejlesztőcsapatok által végzett biztonsági tesztelés függetlenebbé válik az adott biztonsági személyzettől. Ezenkívül a tesztek integrálhatók az SDLC-be, így automatizálhatók, és a szoftvergyártási folyamat részévé válhatnak.

A Probely bővítményeken keresztül integrálható a csapatfejlesztés legnépszerűbb eszközeivel, mint például a Jenkins, a Jira, az Azure DevOps és a CircleCI. A támogató kiegészítővel nem rendelkező eszközökhöz a Probely integrálható az API-n keresztül, amely ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a webalkalmazás, mivel minden új funkció először az API-hoz, majd a felhasználói felülethez kerül hozzáadásra.

Burp lakosztály

Az Burp Suite Professional eszközkészlet kiemelkedik az ismétlődő tesztelési feladatok automatizálásából, majd a mélyelemzésből a kézi vagy félautomata biztonsági tesztelő eszközeivel. Az eszközöket úgy tervezték, hogy teszteljék a Top 10 OWASP sebezhetőséget, valamint a legújabb hackelési technikákat.

A Burp Suite manuális penetrációtesztelő funkciói mindent elfognak, amit a böngésző lát, egy hatékony proxy segítségével, amely lehetővé teszi a böngészőn áthaladó HTTP/S-kommunikáció módosítását. Az egyes WebSocket üzenetek módosíthatók és újra kiadhatók a válaszok későbbi elemzéséhez – mindezt ugyanabban az ablakban. A tesztek eredményeként az összes rejtett támadási felület feltárul a láthatatlan tartalom fejlett automatikus felderítési funkciójának köszönhetően.

A feltérképezési adatok csoportosítása és tárolása egy objektív oldaltérképen történik, szűrési és annotációs funkciókkal, amelyek kiegészítik az eszköz által biztosított információkat. A dokumentálási és helyreállítási folyamatok leegyszerűsödnek azáltal, hogy egyértelmű jelentéseket készítenek a végfelhasználók számára.

A felhasználói felülettel párhuzamosan a Burp Suite Professional hatékony API-t kínál, amely hozzáférést biztosít a belső funkcióihoz. Ezzel a fejlesztőcsapat saját bővítményeket hozhat létre, hogy integrálja a penetrációs tesztelést folyamataiba.

Észlel

Észlel teljesen automatizált penetrációs tesztelő eszközt kínál, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy tisztában legyenek a digitális eszközeiket fenyegető veszélyekkel.

A Detectify Deep Scan megoldása automatizálja a biztonsági ellenőrzéseket, és segít megtalálni a nem dokumentált sebezhetőségeket. Az Asset Monitoring folyamatosan figyeli az aldomaineket, keresve a kitett fájlokat, az illetéktelen belépéseket és a hibás konfigurációkat.

A penetrációs tesztelés része a digitális eszközleltár és megfigyelő eszközök sorozatának, amely magában foglalja a sebezhetőségek vizsgálatát, a gazdagép felderítését és a szoftver ujjlenyomatait. A teljes csomag segít elkerülni a kellemetlen meglepetéseket, például az ismeretlen gazdagépeket, amelyek sebezhetőséget mutatnak be, vagy könnyen eltéríthető aldomaineket.

A Detectify a válogatott etikus hackerek közösségétől szerzi be a legújabb biztonsági eredményeket, és ezeket sebezhetőségi tesztekké fejleszti. Ennek köszönhetően a Detectify automatizált behatolástesztje hozzáférést biztosít az exkluzív biztonsági megállapításokhoz és a webalkalmazások több mint 2000 sebezhetőségének teszteléséhez, beleértve az OWASP top 10-et is.

Ha védelmet szeretne kapni a gyakorlatilag minden nap megjelenő új sebezhetőségekkel szemben, többre lesz szüksége, mint negyedéves penetrációs tesztek futtatására. A Detectify kínálja a Deep Scan szolgáltatását, amely korlátlan számú vizsgálatot biztosít, valamint egy tudásbázist, amely több mint 100 javítási tippet tartalmaz. Integrációt kínál olyan együttműködési eszközökkel is, mint a Slack, Splunk, PagerDuty és Jira.

  Javítsa ki a Bash szintaktikai hibát a váratlan token közelében

A Detectify 14 napos ingyenes próbaverziót kínál, amelyhez nincs szükség hitelkártyaadatok vagy más fizetési mód megadására. A próbaidőszak alatt minden kívánt vizsgálatot elvégezhet.

AppCheck

AppCheck egy teljes körű biztonsági szkennelési platform, amelyet penetrációtesztelő szakértők építettek. Úgy tervezték, hogy automatizálja a biztonsági problémák felfedezését alkalmazásokban, webhelyeken, felhő infrastruktúrákban és hálózatokban.

Az AppCheck penetrációs tesztelési megoldás integrálható olyan fejlesztői eszközökkel, mint a TeamCity és a Jira, hogy az alkalmazás életciklusának minden szakaszában értékeléseket végezzen. A JSON API lehetővé teszi a natív módon nem integrált fejlesztői eszközökkel való integrációt.

Az AppCheck segítségével pillanatok alatt elindíthatja a vizsgálatokat, köszönhetően az AppCheck saját biztonsági szakértői által kifejlesztett előre beépített vizsgálati profiloknak. A szkennelés megkezdéséhez nem kell letöltenie vagy telepítenie semmilyen szoftvert. A munka elvégzése után a megállapításokat részletesen beszámolják, beleértve a könnyen érthető narratívákat és a kárelhárítási tanácsokat.

A részletes ütemezési rendszer lehetővé teszi, hogy elfelejtse a vizsgálatok elindítását. Ezzel a rendszerrel konfigurálhatja az engedélyezett vizsgálati ablakokat, valamint az automatikus szüneteket és folytatásokat. Beállíthatja az automatikus ellenőrzési ismétlődéseket is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyetlen új sebezhetőség sem marad észrevétlen.

A konfigurálható műszerfal teljes és világos képet ad a biztonsági helyzetről. Ez az irányítópult lehetővé teszi a sebezhetőségi trendek észlelését, a helyreállítási folyamat nyomon követését, és egy pillantást vethet a környezet leginkább veszélyeztetett területeire.

Az AppCheck licencek nem szabnak korlátozásokat, korlátlan számú felhasználót és korlátlan szkennelést kínálnak.

Qualys

Qualys Web Application Scanning (WAS) egy penetrációs tesztelő megoldás, amely felfedezi és katalógusba veszi a hálózat összes webes alkalmazását, néhánytól több ezer alkalmazásig skálázva. A Qualy WAS lehetővé teszi a webes alkalmazások címkézését, majd vezérlőjelentésekben való felhasználását, valamint a szkennelési adatokhoz való hozzáférés korlátozását.

A WAS Dynamic Deep Scan funkciója lefedi a kerület összes alkalmazását, beleértve az aktív fejlesztés alatt álló alkalmazásokat, az IoT-szolgáltatásokat és a mobileszközöket támogató API-kat. Hatásköre kiterjed a progresszív, összetett és hitelesített vizsgálatokkal rendelkező nyilvános felhőpéldányokra, amelyek azonnali rálátást biztosítanak a sebezhetőségekre, mint például az SQL-befecskendezés, a cross-site scripting (XSS) és az összes OWASP Top 10. A behatolási teszteléshez a WAS fejlett szkripteket alkalmaz. a Seleniummal, a nyílt forráskódú böngésző automatizálási rendszerrel.

A vizsgálatok hatékonyabb végrehajtása érdekében a Qualys WAS több számítógépből álló csoporton keresztül is működhet, automatikus terheléselosztással. Ütemezési funkciói lehetővé teszik a szkennelések pontos kezdési időpontjának és időtartamának beállítását.

A viselkedéselemzéssel rendelkező kártevő-észlelő modulnak köszönhetően a Qualys WAS képes azonosítani és jelenteni a meglévő rosszindulatú programokat az alkalmazásaiban és webhelyein. Az automatizált vizsgálatok által generált sebezhetőségi információk összevonhatók a kézi behatolási tesztekből gyűjtött információkkal, így teljes képet kaphat webalkalmazása biztonsági helyzetéről.

Készen áll a prémiumra?

Ahogy a webalkalmazás-infrastruktúra felülete és kritikussága növekszik, a nyílt forráskódú vagy ingyenesen használható penetrációtesztelési megoldások gyenge pontokat mutatnak. Ilyenkor érdemes megfontolni egy prémium penetrációs tesztelési megoldást. Az itt bemutatott lehetőségek mindegyike különböző terveket kínál a különböző igényekhez, ezért az alkalmazások tesztelésének megkezdéséhez és a rosszindulatú támadók tevékenységének előrejelzéséhez értékelnie kell az Ön számára legmegfelelőbbet.