9 online könyvklub a legjobb olvasási ajánlásokért

Az online könyvklubok olyan helyek, amelyeket egy könyvkedvelőnek nem szabad kihagynia. Hadd mutassunk be kilenc ilyen klubot, hogy segítsünk könyvmolyként. Olvass tovább!

A beteljesülés, amit egy jó könyvtől kapok, végtelenül több, mint egy ugyanilyen alapján készült film megtekintése. Harry Potter, Alkonyat Saga, A Gyűrűk Ura, bármelyiket megnevezheti, és a könyvek örömtelibbek, ha az embernek van türelme lapozgatni és elolvasni mindet.

De még nagyobb elégedettséggel tölt el, ha találkozol valakivel, aki az Ön ízlésének megfelelő – aki ugyanabban a műfajban jár, és hasonló véleményei vannak az általad megosztott címekről.

Feltételezheti a könyvklubokat, mint a bibliofilek közösségi hálózatát. Vannak, akik regionálisak, hogy személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek, jó olvasmányokat ajánlhatnak egymásnak, rendezvényeket szervezhetnek, meg miegymás.

Az online könyvklubok viszont online működnek, hasonlóan a Facebookhoz. A könyvklub-tagság lényege azonban ugyanaz marad. Az online könyvklubokkal kapcsolatban minden chaten, zoom-hívásokon, okostelefon-alkalmazásokon, webhelyeken stb. keresztül történik.

Ennek ellenére egy elég nagy klubban is lehetnek regionális találkozók és rendezvények.

Tehát most már tud róluk, nézze meg, mit ajánlunk.

Reese könyvklubja

A Reese Witherspoon által alapított könyvklub nőközpontú történetekről szól. A havi választásuk általában az, hogy Reese olyan könyvet választ, amely a történetet irányító nőt ábrázolja.

A Reese’s Book Clubhoz való csatlakozás ingyenes, és ezt okostelefonon is megteheti, ha letölti a klub alkalmazását.

Minden, amit az alkalmazásból vásárol, affiliate bevételt generál a klubnak, ami jellemző az ilyen csoportokra. Ami szokatlan, hogy a vásárlásaiból befolyó összes (100%) bevétel „sokszínű írókat”, „öndülő könyvkereskedőket” és „a könyvekhez való hozzáférés növelését” segíti.

Legújabb választások:

Goodreads

A Goodreads nem egyetlen online könyvklub, hanem egy (nagy) csomó, amelyhez mindenki fordulhat a maga által választott műfajért.

  Hogyan számítsuk ki az árrést [+ Margin Calculators]

Emellett a Goodreads egyik erőssége a hálózatba lépők száma. Megtekintheti a csoport tagjait, személyes gyűjteményeiket és azt, amit éppen olvasnak.

A kívülállók hozzáférése alapján négy különböző típusú csoport létezik, amelyekhez csatlakozhat vagy létrehozható: nyilvános, korlátozott, privát és titkos.

Összességében a Goodreads a „nyílt forráskódú” és az „ingyenes” ábrázolásának tűnik az online könyvklubok birodalmában, ami megkülönbözteti a többitől.

Két könyv között

Érdekes háttértörténete van.

Röviden, az egész azzal kezdődött, hogy egy ír tini Twitteren üzent a brit rocksztárnak, Florence-nek, hogy legyen saját könyvklubja. Hamarosan a Between Two Books létrejött a Florence and the Machine, egy angol rockzenekar globális rajongói által.

Még mindig jól megy, mivel ugyanazok az alapító tagok irányítják az összes tevékenységet a klub Instagram-, Facebook- és Twitter-kezelőjén.

Végeredményben elmondható, hogy a Between Two Books-hoz való csatlakozás nem probléma, ha egy élénk közösségre vágyik, vagy Firenze-rajongó vagy.

Legújabb választás: Gwendoline Riley által javasolt pozíciók, Why Not Say Wc.

A hónap könyve

Ha rendszeresen kimarad a könyvolvasásból, és továbbra is ragaszkodni szeretne hozzá, akkor a hónap könyve lehet a megfelelő.

Először is, ez nem ingyenes. Az első könyvért 9,99 dollárt kell fizetni, ezt követően pedig havonta 15,99 dollárt. És tetszés szerint kihagyhatja, és nem fizet ezért az időszakért.

Miután kiválasztotta a kívánt könyvet a rendelkezésre álló kínálatból, a hónap könyve az egyesült államokbeli székhelyű címére kerül kiszállításra.

Hosszú távú kötelezettségvállalás nélkül pedig bármikor lemondhatja. Vannak azonban hosszabb és kedvezményes csomagok is, ha elkötelezik magukat, hogy a könyveket a barátokká tegyék.

Őszintén szólva, ez kevésbé érezhető egy klubnak, sokkal inkább egy online könyvesboltnak. Miért vásárolna tőlük könyvet, ha ezt bárhol máshol megteheti?

Ár! A hónap könyve előfizetéssel olyan keményfedeles könyveket kaphat, amelyek más boltokban (lásd az Amazont) valamivel drágábbak, legalábbis a megjelenés időpontjában. De ha tudsz várni néhány hónapot, akkor valószínűleg ez nem neked való, mivel az ára (néhányat megnéztem) majdnem annyi, mint a havi előfizetésük.

  Hogyan használjunk MMO vagy MOBA egeret a termelékenység érdekében

A havi egy könyv kvótán kívül azonban szabadon választhat még néhány könyvet (kemény fedeles) kiegészítőként, darabonként 9,99 USD-ért, ami ismét lopássá teszi.

Emellett a Facebookon stb. lévő közösségeik hasznosak lehetnek a befejezett közösségek cseréjéhez.

Legújabb választások:

Könyvklubok

A Bookclubs számos klub gyűjteménye (egyet ingyenesen is létrehozhat), és a Goodreads alternatívája modern weboldal kialakítással.

Arról szól, hogy olyan embereket találj, mint te, akik megoszthatják egymással az olvasás szeretetét. Nincs előfizetés, és a Bookclubsot abból a társult vállalkozás bevételéből finanszírozzák, amelyből az általuk javasolt könyveket megvásárolja. Ez kis jutalékot ad nekik a vásárlásból, miközben a vevőnek semmibe sem kerül.

Ennek ellenére fel lehet iratkozni a Bookclubs tagságára a Patreonnál, hogy támogassa őket, és hozzáférjen néhány exkluzív tartalomhoz a készítőktől.

A közösségi fronton a könyvkluboknak vannak találkozói, amelyeket az események rovatban lehet ellenőrizni. Van egy fórumrész is, de ez gyakran megtelik olyan emberekkel, akik saját klubjukat hirdetik, értelmes vitaszálak nélkül.

Végül a könyvklubokat ajánljuk mindenkinek, aki a műfajuk iránt érdeklődő emberekkel próbál találkozni.

Legújabb választások:

Netflix Könyvklub

Ezt a Netflix hozta létre felhasználóinak, akik történetesen falánk olvasók is.

A Netflix könyvklub mindenkit érdekelni fog, aki kíváncsi, hogyan válnak a könyvekből műsorok. Minden hónapban megjelenik egy könyv a klub honlapján, amelyet később a Netflix adaptált.

Ezt követően a műsorvezetővel, Uzo Adubával és a műsor készítőivel és/vagy a könyv szerzőivel kapcsolatban is kapsz néhány háttértörténetet, elsősorban a Netflix-adaptációról.

Végső soron ez mindenkinek szól, aki szeretne többet megtudni kedvenc műsorairól, és találkozni a kapcsolódó emberekkel.

Legutóbbi választás:

Könyvmozgalom

A Book Movement a könyvklubok otthona, hasonlóan a Goodreadshez és a Bookclubokhoz, amelyekről korábban már beszéltünk.

Egyetlen pillantással elmondja, mit ajánl további 80 000 klub, és segít a saját klubod zökkenőmentes működésében. Jelenleg a klubok zártkörűek, és nincs feltüntetve a Könyvmozgalom honlapján.

Ez azonban megváltozik, és a könyvkluboknak meglesz a saját oldala azokkal az információkkal együtt, amelyeket meg akarnak osztani másokkal.

  Mit tartalmaz a Nintendo Switch online előfizetés?

Az egyéni olvasók számára ez a kiváló olvasmányok kiválasztásáról, a nyereményjátékokban való részvételről és a tájékozottságról szól.

Legújabb választások:

Rebel Book Club

A szépirodalom és az erős közösség azok az erények, amelyekért érdemes megfontolni, hogy csatlakozz a Rebel Book Clubhoz.

Ennek a klubnak az erősségei a személyes (és online) találkozókban rejlenek, amelyek jelenleg csak Londonban és Bristolban zajlanak.

A Rebel egyből egy prémium klub, amely az olvasási szokások megszilárdításáról és a hasonló gondolkodású emberekkel folytatott beszélgetésekről szól.

A tagok minden hónapban választanak egyet a három könyv közül, amelyeket mindannyian elolvasnak a közösségi találkozó előtt. Néhány ilyen eseményen egy népszerű szerző is szerepel, ami izgalmas beszélgetésekhez nyitja meg az utat.

Legutóbbi választás:

OnlineBookClub

Az OnlineBookClub egy másik ingyenes lehetőség azoknak, akik több műfajt olvasnak. A weboldal kialakítása elsőre zavaró lehet. Ettől függetlenül meg lehet nézni a hatalmas közösségeket és a tagok polcait.

Napi ajándékok, kedvezményes könyvek és fórumbeszélgetések azok, amelyekért csatlakozhat az OnlineBookClubhoz.

Egy másik hasznos funkció a könyvismertetők, amelyek segítenek dönteni bármilyen címről.

Ingyenes okostelefon-alkalmazásuk is van, amelyre ingyenes és privát könyveket tölthet le a klubkönyvtárból.

Legutóbbi választás:

Csatlakozz hozzájuk!

Számos online könyvklub létezik, amelyekhez a világ minden részéről bárki csatlakozhat. És bár ezt egyedül is megteheti, személy szerint úgy érzem, a megbeszélések olyan új szempontokat tárhatnak fel, amelyekről nem is gondolta volna, hogy a könyvről szól.

Megfelelő tagokkal biztosak vagyunk benne, hogy örömmel csatlakozik egy könyvklubhoz. Sok közülük ingyenes, és ma csatlakozhat, hogy megtudja, miért teszik ezt az emberek.

PS: Könyveket olvasni nagyszerű dolog, de nem mindenkinek van hozzá időnk vagy türelmünk. Ergo ezek a könyvösszefoglaló alkalmazások jól jöhetnek.