9 mikroblog Twitter alternatíva a csatlakozáshoz

Twitter-alternatívákat keres?🙃 Jó helyen jársz!

Jaj! A Twitter hatalmas siker volt.

Ám amióta az új vezetés átvette az irányítást, az emberek ugyanúgy új otthont keresnek, ahol mikroblogozhatnak.

És bár még nem minden végzet és komor, nézzünk meg valamit előre anélkül, hogy megvárnánk a teljes (Twitter) áramszünetet.

Masztodon

Valószínűleg ez az első, amelyről hallhat. Dióhéjban a Mastodon a Twitter számtalan különböző részből (szerverből), amelyek képesek együttműködni.

A kezdéshez csatlakoznia kell egy szerverhez, vagy létre kell hoznia egyet, ha senki nem enged be. Számos szerver létezik, amelyek közül néhány azonnal lehetővé teszi a regisztrációt, mások pedig manuálisan hagyják jóvá a résztvevőket.

Lehet keresni a szervereken az őt érdeklő régió vagy téma alapján. A regisztráció után követhetsz más szervereket és embereket, és utána többnyire olyan, mint a Twitter.

CounterSocial

Az első benyomás az lesz – ez FORRÁS! És ez.

A CounterSocial anatómiájának nagy részét oszlopokban mutatja be, amelyeket külön-külön görgethet.

A bal alsó sarokban egy TV-terület, a jobb alsó sarokban a fájlmegosztás, a középpontban pedig értesítések, közösségi frissítések és követett személyek állnak.

A CounterSocial legtöbb része ingyenes, de frissítheti a Pro verzióra a nagyobb teljesítmény érdekében.

A CounterSocial a tagjai által létrehozott CounterRealms virtuális valóság tereket is tartalmazza. Megnézheti a meglévőket, vagy létrehozhatja a sajátját, hogy VR headsettel vagy anélkül csatlakozzon. A CounterRealms hasonló a Metaverse-hez, és hasznos távoli találkozókhoz és közösségi eseményekhez.

Összességében a CounterSocial megvan a vonzereje, bár a mikroblogot kissé másként mutatja be.

  A fiók eltávolítása a Chromebookról

GETTR

A GETTR hasonló a Twitterhez. Ingyenesen csatlakozhat, és e-mail vagy telefonszám nélkül is elkezdheti.

A felület tiszta, és már tudod, mire számíthatsz a Twittertől.

A GETTR azonban rendelkezik egy élő közvetítés funkcióval is (jelenleg béta), amely sokkal többet segít a tartalomkészítőknek, mint a mikroblog.

Összességében a GETTR tökéletes Twitter-alternatívának tűnik hozzáadott funkciókkal és egy olyan felülettel, amelyet már megszoktunk.

Koo

Koo egy másik Twitter kettős.

A felület ismerős, de ezúttal sárga ékezetekkel. A régiód alapján javaslatokat kapsz a figyelemre méltó személyiségekről és a felkapott hashtagekről.

Néhány érdekes funkció közé tartozik a többnyelvű felület, a profilkép-körhinta stb.

Összességében ez egy másik méltó Twitter helyettesítő, amelyet a helyi nyelven is használhat.

Plurk

Lehet, hogy a Plurk a legfurcsább Twitter-alternatíva a listán, de ennek ellenére vannak rajongói. Az idővonalak vízszintesen érkeznek, és tevékenységedért karmát kapsz.

Barátokat szerezhetsz, követhetsz és posztolhatsz (Plurk), hogy mások reagáljanak. Az idővonalaid a Plurkjaidból és azokból állnak, akiket követsz vagy akikkel barátkozol.

Félrenézve, úgy éreztem, hogy Plurk a Twitter, de anime háttérrel rendelkezik.

Elmék

A Minds remek hely azoknak az alkotóknak, akik bevételt szeretnének szerezni ezen a nyílt forráskódú mikroblog (és még sok más) platformon keresztül.

Ez MIND tokeneket (ERC-20) jutalmaz a népszerű tartalom létrehozásáért. Ezt követően borravalót adhatsz más tartalomkészítőknek, vagy reklámozhatod velük saját tartalmadat.

A valódi bevételi potenciál azonban a havi előfizetés – Minds Pro – mögött van. Ez lehetővé teszi, hogy SUPERMIND kéréseket kapjon MIND tokenekre vagy egy kis díjat (minimum 10 USD), amelyet rajongói fizetnek.

A Minds Pro segítségével webhelyét egyéni domainnel is elkészítheti.

  Hogyan szabályozható, hogy a Mac automatikusan alvó állapotba kerüljön

Emellett létezik a Mind+, egy közösségi alapú streaming szolgáltatás, amellyel a felhasználók prémium tartalmat szabadíthatnak fel kedvenc tartalomkészítőiktől.

Nevezetesen, a Minds Pro tartalmazza a Mind+-t, és mindkettő ellenőrzi a csatornádat, kikapcsolja a hirdetéseket, jelvényt ad stb. a tekintély bizonyítása érdekében.

Összességében a Minds több, mint a Twitter (és a YouTube egy része), és megfelelő bevételszerzési stratégiákkal rendelkezik a tartalomkészítők számára.

Diaszpóra

Forrás: Diaspora

A diaszpóra nagyon hasonlít a Mastodonhoz és egy Twitter-alternatívához, ahol saját szervereket (podokat) tárolsz, vagy csatlakozol másokhoz.

Ez a pod kiválasztásával kezdődik a felhasználók száma és az üzemidő vagy a hely alapján. Ezt követően létrehozhat egy profilt, amely ábrázolja valódi személyazonosságát vagy álnevét, hogy kapcsolatba léphessen másokkal.

A Mastodonhoz hasonlóan nem minden pod nyitott az új belépők előtt.

Egy érdekes funkció lehetővé teszi a közösségi média integrációját Twitter, Tumblr és WordPress fiókokkal (továbbiak jönnek). Ez akkor is összekapcsolja Önt a hálózatával, ha nem a diaszpórában tartózkodik.

Tribel

A Tribel a Twitter és a Facebook keverékeként jelenik meg, rengeteg szóközzel.

Tetszett a felület és a szakaszok, amelyek megosztják az ismerősöktől, az általam követett emberektől származó frissítéseket, a legújabb Tribel-tartalmakat és a felkapott bejegyzéseket.

Ezenkívül személyre szabhatja hírcsatornáját bizonyos kategóriák kiválasztásával, kizárva azokat, amelyek nem tetszenek, vagy olyanok közül, amelyeket felfedezni szeretne.

A több kedvelés lehetővé teszi, hogy sztár-közreműködői jelvényt szerezzen, ha felülmúlja a Tribel alkotóinak 90%-át. Sőt, a felső 5% arany csillag közreműködő lesz, míg a többiek (6-10%) maradnak az ezüst csillag közreműködői jelvénynél.

Végül a Tribel azoknak szól, akik elszakadnak a Twittertől és a Facebooktól, és szeretnének valamit a kettő között.

Cohost

Jelenleg a Cohost néhány napos várakozási időt kér az új résztvevőktől, hogy csatlakozzanak, vagy fizessenek előfizetést az azonnali aktiváláshoz, olyan hozzáadott funkciókkal, mint például a nagyobb feltöltési korlát, több avatar stb.

  A Safari böngészési adatainak törlése billentyűparancs segítségével

Megoszthatsz, lájkolhatsz és követhetsz, de nem írhatsz megjegyzést vagy posztolhatsz a megerősítésig.

A felületet jónak találtam, de nem olyan simanak, mint ahogy azt bárki, aki a Twitterről szeretné, szeretné.

Egy másik hiányzik egy lap a felkapott tartalom megtalálásához, mivel a hírfolyam csak az Ön által követett emberekről szól.

Ennek ellenére ez egyedülálló, és a felhasználók számára a kezdeti szakaszban sokat panaszkodnak.

Megtaláltad a Twitter alternatíváját?

A Twitter alternatívák iránti kereslet addig fog növekedni, amíg nem találunk egyértelmű győztest.

Számomra GETTR, Koo és Tribel jól érezték magukat. A Mastodon és a Diaspora szintén nagyszerű lehetőségek a magánközösségek számára. Végül próbálja ki a Minds-t a bevételszerzés érdekében.

Mindenesetre azon leszek, hogy még többet adjak hozzá ehhez a listához. Később találkozunk!

PS: Ez nem a Twitter; legtöbbünknek sok közösségi fiókja van, amelyeket nem könnyű külön kezelni. Azonban vessen egy pillantást a közösségimédia-kezelési eszközök listájára, amelyek segítségével elvégezheti a nehéz terheket.