9 Marketingterv sablonok és generátor kkv-k számára

A marketingterv-sablonok hasznos eszközként működnek az üzleti partnerek, a vezetők és a vezetők számára. Segít a jövő marketingstratégiáinak vizualizálásában.

Nem számít, milyen jó a terméke, jól átgondolt és szilárd marketingstratégiával kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres legyen üzleti vállalkozása. Mivel egy adott időszakra vonatkozó marketingstratégia kidolgozása bonyolult lehet, az emberek gyakran marketingterv-sablonokat használnak a feladat megkönnyítése érdekében.

Ez a cikk a marketingterv meghatározását, fontosságát és elemeit tárgyalja. Ezenkívül megosztunk egy listát a marketingtervek sablonjairól.

Mi az a marketingterv?

A marketing stratégiai terv egy olyan dokumentum, amely egy szervezet marketing- vagy reklámstratégiájának vázlatát tartalmazza. Bemutatja, hogy a PR-kampányok hogyan fogják elérni a megcélzott ügyfeleket és potenciális ügyfeleket.

Egy világosan meghatározott marketingstratégia magában foglalja a termék vagy szolgáltatás előnyeinek elmagyarázására és a versenytársak legyőzésére vonatkozó átfogó tervet. Ezenkívül egy ilyen terv különféle marketingkifejezéseket tartalmazhat, amelyek egyszerű magyarázatot igényelnek a közönség eléréséhez.

A marketingterv előnyei

#1. Azonosítsa a célközönséget és a versenytársakat

Megfelelően feltárt marketingtervvel a vállalatok azonosíthatják megcélzott vásárlóikat, akiknek problémáit termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal próbálják megoldani. Meg kell találnia a versenytársakat is, hogy megértse, mit kínálnak a többiek ugyanazoknak az ügyfeleknek, és hogyan kínálhat jobb termékeket.

#2. Döntéshozatal engedélyezése

A marketingterv tartalmazza azokat a tényezőket, amelyek hatással lesznek az Ön vállalkozására, és azokat az erőforrásokat, amelyeket ezek kezelésére használhat. Mivel ezek ugyanazon a helyen szerepelnek, a marketing döntések meghozatala egyszerű folyamat lesz. Most a marketingterv alapján válaszolhat az összes marketing kérdésre.

#3. Segít a hosszú távú tervben és a rövid távú végrehajtásban

Egy ideális stratégiai marketingterv futurisztikus képet ad a következő 3-5 évre. Így készen állsz a jövőben felmerülő kihívások kezelésére. Időnként felkeresheti őket, hogy szükség esetén változtatásokat hajtson végre.

  A funkcióbillentyűk multimédiás műveleteinek engedélyezése/letiltása

#4. Kerülje el a pánikszerű döntéseket

A marketingterv előre jelezheti az előttünk álló problémákat, így felkészülhet rájuk, és megfelelő stratégiákat dolgozhat ki ezek kezelésére. Emiatt nem fog pánikszerű döntéseket hozni, ha bármi kedvezőtlen történik. A tervezett keret végrehajtása elegendő ezeknek a helyzeteknek a kezelésére.

#5. Ügyfélközpontú stratégiák kidolgozása

Egy stratégiai marketingtervvel felhasználhatja a piackutatási adatokat a célközönség elérésének módjának kidolgozására. A terv tartalmazza majd azokat a csatornákat és eszközöket is, amelyekkel bevonzhatja őket. Azt is biztosítja, hogy olyan marketingtevékenységekbe fektessen be, amelyek támogatják az előre meghatározott stratégiát.

Mit kell belefoglalni a marketingtervbe?

Termékeitől és vállalati igényeitől függően a marketingterv különböző szempontjaira összpontosíthat. Az alábbiakban néhány általánosan megtalálható komponens található a stratégiai marketingtervben.

  • Célközönség és demográfiai helyzetük
  • Piackutatás
  • SWOT analízis
  • Versenytárs elemzés
  • Célok
  • Piaci stratégiák és csatornák
  • Időzítés
  • Költségvetés

HubSpot

A marketingterv elkészítése gyerekjáték, ha használja a HubSpot sablon a marketingstratégiai tervhez. A sablon segít a felhasználóknak felvázolni éves marketingstratégiájukat, meghatározni a legfontosabb kezdeményezéseket, és nyomon követni a kritikus mutatókat.

Egyszerűen adja meg marketingcéljait, és készítsen sablont vállalata marketingstratégiájához. Például hozzá kell adnia a vállalat küldetését, a csapat fókuszát, a prioritást élvező kezdeményezéseket, az ezekkel elérni kívánt célokat és a jövőbeni törekvéseket.

A sablon az Összegzés, az Üzleti kezdeményezések, a Piaci stratégia, a Marketingcsatornák, a Marketingtechnológia, a Célpiac és a Költségvetés szakaszokat tartalmazza.

monday.com

Azok az emberek, akik testreszabható sablonokat keresnek marketingszükségleteikhez, választhatják ezt monday.com. Itt számos kész marketingsablont talál, köztük egyet a marketingstratégiához.

Ezzel a sablonnal Ön és csapata nyomon követheti az összes marketingstratégiát és kezdeményezést. Mostantól lehetővé válik az üzleti célok, kampányok és költségvetések egyetlen munkaterületen történő megtervezése.

Ez a sablon a marketingstratégia megjelenítését is támogatja egy átfogó idővonalon és diagramon keresztül. Fogd és vidd funkciója segítségével könnyedén beillesztheti a szükséges oszlopokat.

A monday.com marketingsablonja könnyen integrálható a Gmail, a Google Calendar, a Google Drive, a Facebook Ads, a Mailchimp és a HubSpot szolgáltatásokkal.

Canva

Canva sablonok széles választékával büszkélkedhet, beleértve a marketingstratégiai tervhez dedikáltakat is. A platform néhány kiemelkedő diabemutatóval rendelkezik, amelyeket testreszabhat a legvonzóbb marketingstratégia bemutatása érdekében.

Itt számos, professzionálisan megtervezett prezentációt találhat különböző stílusú és színű különféle célokra, az új termékbemutatóktól a közösségi média stratégiai frissítésekig.

  A BIOS elérése a számítógépen

Színes, egyszerű, minimalista és mókás sablonok közül választhat, hogy illeszkedjen a márka identitásához. Ez a felhasználóbarát platform támogatja a csapattársaival való együttműködést is, és lehetővé teszi fényképek, ikonok, alakzatok és illusztrációk hozzáadását.

A prezentáció elkészítése után letöltheti PDF vagy PPT formátumban. A prezentáció látható linkjét is megoszthatja az érintettekkel.

Visme

Ha hektikusnak találja a stratégiai marketingterv elkészítését, tekintse meg a marketingterv-sablonok gyűjteményét Visme ajánlatokat. Sablonjaik segítségével bárki elkezdheti az előre megtervezett elrendezéseket, és személyre szabhatja azokat, hogy olyan tervet készíthessen, amely megfelel az Ön céljainak és stratégiájának.

Az olyan funkciók, mint a helyőrző tartalomcsere, valamint a betűtípus és szín testreszabása, a marketingterv zökkenőmentes folyamatát teszik lehetővé. Igényeink szerint a sablonba belefoglalhatja a márkaelemeit vagy bármilyen más ingyenes fotót, ikont és diagramot.

Ezenkívül lehetséges a diák átrendezése vagy eltávolítása a tartalom szerint. Amikor a terv kidolgozása befejeződött, letöltheti a nagy felbontású marketingtervet, vagy megoszthatja online egy link segítségével.

Plannuh

Plannuh egy felhő alapú stratégiai marketingterv-megoldás, ahol a felhasználók hatékony sablonok segítségével marketingterveket dolgozhatnak ki és kezelhetnek. A diasablonok segítségével online marketingterveket készíthet, és igény szerint exportálhatja vagy letöltheti azokat.

A sablondiák definíciókat és példákat tartalmaznak az elemekre, így jobb ötleteket generálhat. Ezek szerkeszthetők és testreszabhatók, ahol a számozás és a felsorolás hozzáadása mellett formázhatja a szöveget.

Például a célközönségre vonatkozó terv létrehozása során megadhatja a megcélzott ügyfelek meghatározását, demográfiai adataikat, viselkedésüket, elhelyezkedésüket és személyeiket.

A marketingstratégiai terv Plannuh diái közül néhány: Piackutatás és -elemzés, Marketingcélok, Vállalati célok, Árképzés és csomagolás, Versenyelemzés és Értékesítési csatorna stratégia.

Xtensio

Xtensio egy együttműködési portál, ahol gyönyörű sablonokat és prezentációkat találhat, beleértve a marketingterv sablonját is. Segít azonosítani vállalata alapvető céljait, és világos ütemtervet készíteni a gyorsabb üzleti növekedéshez.

Ezzel a sablonnal a szervezetek erős marketingtervet dolgozhatnak ki, amely az ügyfelek számára készített taktikai és stratégiai marketingtervekből áll. Alkalmas a marketingcsapat vizuálisan vonzó stratégiai ütemtervének elkészítésére is.

  Mit jelent az „OTOH”, és hogyan kell használni?

A felhasználók a marketingstratégia felhasználásával fenntarthatják a következetességet. Ez a sablon segít megőrizni az átláthatóságot a vállalaton belül a hatékony erőforrás-kezelés és -elosztás tekintetében. Betűtípus- és színtestreszabási funkciói biztosítják a márka egységességét.

Slite

Marketingterv-sablonokat keres, amelyek segítségével felvázolhatja vállalata marketingtervét, annak konkrét időkeretével együtt? Slite ingyenes marketingterv-sablonokat kínál, amelyek segítségével könnyedén készíthet praktikus és hasznos marketingtervet.

Nem kell értékes erőforrásokat és időt fektetni a marketingterv elkészítésére, ha kéznél van ez a sablon. Ezek az együttműködésen alapuló marketingstratégia-sablonok a teljes tervezési folyamatot egyszerűvé és tömörsé teszik, miközben szilárd alapot kínálnak a kiinduláshoz.

A Slite külön sablonokat kínál marketingprojektekhez, marketingkísérletekhez, marketinghírlevelekhez és versenytársak elemzéséhez, így könnyen testreszabhatja őket a szükséges adatok hozzáadásához.

Gyönyörű.ai

Gyönyörű.ai rendkívül hasznos azoknak a vezetőknek, akiknek hatékony marketingterv-prezentációt kell készíteniük a csapattársak és az érdekelt felek számára. Használatával a felhasználók világos képet alkothatnak marketingterveiről.

Ez a bemutatósablon nem csak megszabadítja Önt attól, hogy a semmiből készítsen diákat, hanem lehetőséget kínál arra, hogy kreativitást építsen be diákjaiba. Bár ez a sablon ideális különféle célokra, az emberek többnyire hirdetési kampányokhoz, marketingjavaslatokhoz és marketingtervekhez használják.

Ez a Beautiful.ai sablon 10 teljesen testreszabható diát tartalmaz infografikákkal és tervezési funkciókkal. Dedikált diái vannak a kampánystruktúrához, a költségvetéshez, a növekedési diagramhoz, a marketingcsatornához, a napirendhez, a célokhoz és a folyamatdiagramhoz.

Asana

Asana robusztus marketingstratégia-sablont kínál, amelyet a célok meghatározására és a kulcsfontosságú erőforrások kezelésére használhat. Lehetővé teszi továbbá, hogy az összes marketinggel kapcsolatos tervet egyetlen platformon központosítsa a zökkenőmentes végrehajtás érdekében.

Akár B2B, akár B2C marketingstratégiát szeretne létrehozni, ezzel az Asana sablonnal növelheti és növelheti a marketing hatását. Használhatja marketingtervek készítéséhez digitális marketinghez, közösségi média marketinghez, tartalommarketinghez és bármilyen más piaci stratégiához.

Ez a sablon lehetővé teszi a feladat előrehaladását, a prioritási rangot és a terv minden lépésének jóváhagyási állapotát. Ezekkel a felhasználók végrehajtható feladatokat hozhatnak létre a tulajdonosokkal, frissíthetik a normál állapotot, és elérhetővé tehetik a terveket a csapattagok számára.

Következtetés

Az átfogó marketingstratégia kialakítása kulcsfontosságú a sikeres kampányindításhoz és -menedzsmenthez. A fentebb tárgyalt marketingterv-sablonok segítségével pillanatok alatt meg tudja alkotni a termékmarketing stratégiáját.

A tervek elkészítésekor érdemes lehet SMS-marketing platformokat is bevonni a végfelhasználók közvetlen eléréséhez termékpromóció céljából.