9 legjobb vTuber szoftver a zökkenőmentes élő közvetítéshez

Szeretnél névtelen híresség lenni a YouTube-on, a Twitch-en vagy a Facebookon? Használhatja ezeket a fantasztikus vTuber szoftvereszközöket, amelyeket a híres vTuberek használnak.

A legtöbb hatalmas rajongótáborral rendelkező YouTuber és Twitch streamer azt mondaná, hogy a közvetített tartalom mellett elbűvölő személyiségek miatt is folyamatosan szereznek feliratkozókat.

De mi van akkor, ha névtelen szeretnél maradni, amikor élőben streamelsz videót a YouTube-on vagy töltesz fel rögzített tartalmat? Küzdeni fogsz egy rajongóbázis létrehozásával?

Már nem, ha a vTubingre támaszkodik. Gyorsan növekszik a nyugati YouTube-felhasználók és a Twitch-felhasználók körében, és többé már nem Ázsia!

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a vTubing alapjairól, valamint azokról a kiváló eszközökről, amelyek előkészíthetik az utat a sikeres vTubing karrier előtt.

Mi az a vTubing?

A vTubing a virtuális YouTubersok rövidítése. Itt a YouTube-csatorna tulajdonosa névtelen marad. A YouTube-felhasználó nevében 3D vagy 2D avatar jelenik meg az élő közvetítéseken vagy a rögzített tartalmakon.

Ennélfogva ez egy csúcstechnológiás szórakoztató tartalom streamelési koncepció, különféle szoftverek segítségével, beleértve a mozgásérzékelőket, beszéd-beszéd konvertereket, 3D animátorokat és még sok mást.

A vTubing alkalmazásban egy animált avatar hajt végre minden olyan tevékenységet, amelyet a YouTube élő közvetítésén végez. Például fellép, beszél, köszön stb., rajzfilm- vagy robotfigurán keresztül az arc helyett.

Az anime avatarok a virtuális horgonyok vezető típusai, mivel a vTubing-ot már régóta átvették az ázsiaiak, pontosabban a japán YouTube-ok. Most azonban, hogy a westernek is beszálltak a játékba, más avatar karakterek is felbukkannak, mint például a Pixar-stílusú 3D modellek.

vTubing: A tartalomkészítés jövője

A vTubing gyorsan növekszik! A YouTube-on indult, és már elérhető a Twitchen, a Facebookon és még sok máson. A Bloomberg szerint 2020 és 2021 között a vTubing tartalom 467%-kal nőtt a Twitchen.

A Hypersense arcmozgásrögzítési technológiával foglalkozó vállalat 2020-ban arról számolt be, hogy a virtuális hírességek száma 170-re nőtt a 2020-as 112-ről. Néhány ilyen vTuber előfizetői száma akár 20%-kal is nőtt.

A globálisan elismert gabonagyártó, a Kellogg belépése a vTubing piacra szintén elősegítette a növekedést. A cég partnerséget kötött a Twitch-vel, hogy termékeit vTubers-en keresztül reklámozza.

Más márkák, például a Dentsu Creative Singapore, a Pacsun stb., szintén növelték érdeklődésüket a virtuális influencerekkel vagy vTuberekkel való együttműködés iránt.

Miben különbözik a vTubing a hagyományos élő közvetítéstől?

Az emberi személyiség használata

A hagyományos élő közvetítés a YouTube-on vagy a Twitchen a személyiségedről szól. Az Ön által kínált tartalom is számít. Az előfizetők és a napi aktív nézők azonban leginkább azt a személyiséget keresik, akihez kötni tudnak, amivé válni szeretnének, vagy milyen testbeszédet szeretnek.

Ha kényelmetlenül érzi magát a kamera előtt, akkor a videómegosztó platformon való élő közvetítés nem a hagyományos formátumú játék.

Éppen ellenkezőleg, a vTubing egy vicces animált avatarról szól, amely Önt helyettesíti, módosított hanggal és tartalommal. Itt kényelmesen kommunikálhat közönségével álruhát használva, és a kamera félénksége nem befolyásolja teljesítményét.

  7 Amazon árkövető, amelyet a megfelelő időben vásárolhat

Névtelenség

A hagyományos élő közvetítésben nincs adatvédelem. Az emberek a házad körül tudni fogják, hogy te vagy az a személy, aki kigúnyolt egy általuk szeretett játékos karaktert. Ezenkívül nehéz szembesülni a kritikával a YouTube megjegyzésmezőjében.

Ezzel szemben a vTubing nem fenyegeti a magánélet megsértésének kockázatát. Hacsak nem adsz semmilyen támpontot a közönségednek a közösségi média bejegyzéseiben vagy megjegyzéseiben, biztonságban vagy egy animemodell vagy Pixar rajzfilmfigura álcája alatt.

Technológia használata

A hagyományos élő közvetítés a Twitchen vagy a YouTube-on néhány technológiát foglal magában, például webkamerát, gazdaságos mikrofont, műsorszóró szoftvert, és már készen is van.

A másik oldalon a vTubing számos csúcstechnológiát és eszközt igényel. Íme egy egyszerűsített lista:

 • Ipari szabvány vizuális nyomkövető iPhone 10 vagy újabb
 • Ultraleap vezérlő a testmozgások nyomon követésére
 • Vizuális kifejezőeszköz
 • vTuber avatar kötélzet szoftver
 • Szájkifejezés fonémák
 • Beszéd-beszéd konvertáló szoftver

Hogyan működik a vTubing?

A vTubing úgy működik, hogy rögzíti az Ön mozgását, és ezt egy 3D-s modellbe továbbítja, amely úgy tudja végrehajtani a dolgokat, mint Ön élő közvetítés közben.

A mozgás rögzítéséhez több modult is használhat. Például egy iPhone Lidar érzékelővel és Ultraleap kontrollerrel. Alternatív megoldásként használhat egy megfelelő webkamerát, amely mozgásérzékelő technológiával rendelkezik.

Ezután jön egy vTuber szoftver, amely segít a virtuális avatar létrehozásában és beállításában. Használhat 2D-s, 3D-s, anime-, Pixar-stílusú modelleket stb. közvetítés rögzítő avatarjaként.

Arckifejezések létrehozásához számos billentyűparancsot használhat, amelyeket a vTuber szoftver támogat. Alternatív megoldásként léteznek arckifejezést generáló billentyűzetek, amelyeket jól használhat.

Arról nem is beszélve, hogy a beszédkonverziós mesterséges intelligencia az érzékszervek mögött is működik, hogy maximális álcázást nyújtson.

Végül mindezt összekapcsolja egy közvetítő alkalmazással, hogy élő közvetítést közvetíthessen vagy rögzített tartalmat tölthessen fel a YouTube-on vagy a Twitch-en.

Miért van szüksége vTuber szoftverre?

A vTubingben sok mozgó alkatrészt kell kezelnie. A mozgásrögzítő eszközök, mozgáskövetők, beszédkonverzió és egyebek felszerelése kihívást jelenthet, ha mindezt manuálisan végzi el.

Ezért szüksége van egy vTuber szoftverre, amely az összes technológiát egy csomagban kínálja. Csak telepítenie kell a szoftvert a számítógépére, és csatlakoztatnia kell más vTubing modulokat. Ez az! A szoftver végigvezeti Önt a 3D vagy 2D karakterek rögzítésén a végső tartalomközvetítésig, és minden, ami a kettő között van.

Keresendő funkciók a vTubing szoftverben

A vTuber szoftver vásárlása vagy kipróbálása előtt keresse meg a következő kötelező szolgáltatásokat:

 • Előre elkészített vTuber modellek, sablonok, karakterek stb.
 • Fejlett kéz- és arckövetés
 • Testreszabható vTuber modellszerkesztő stúdió
 • vTuber interaktív eszközök, például a YouTube/Twitch adatfolyam-fedvények
 • Frissített vTuber karakterek és modellek
 • Stabil és megbízható szolgáltatás elérhető műszaki szervizzel
 • vTuber támogatás több platformon, például Steam, Twitch, YouTube, Facebook Gaming stb.

Az alábbiakban találhat néhány népszerű vTuber-szoftvert, amelyet a híres vTuberek mindennap használnak:

Live3D

A világszerte több mint 1 millió ügyfelet kiszolgáló Live3D az egyik leghíresebb szoftver a vTubing elindításához.

Alapszoftvere a következő modulokat tartalmazza:

 • vTuber Maker
 • vTuber szerkesztő
 • vTuber galéria
 • vTuber kiterjesztés

A Maker eszköz olyan dolgokat kezel, mint a virtuális kamerák, push streamek, mozgáskövetés, viselkedési effektusok stb. A Szerkesztő modul segítségével testreszabhatja a vTubing modelleket a Live3D-ből, vagy létrehozhat egyet a semmiből.

Ezenkívül az eszköz gazdag galériával rendelkezik az olyan extra tartalmakhoz, mint a 3D-s jelenet, póz, avatar, dinamikus grafikák stb. A galéria tartalmát a Live3D szerkesztőben szerkesztheti.

  Az Apple nyomon követ minden Ön által futtatott Mac-alkalmazást? Az OCSP magyarázata

A szoftver vTuber Twitch effektusokat is kínál, amelyeket élő közvetítések során használhat a Twitch Bits bevételeinek maximalizálása érdekében.

VSeeFace

A VSeeFace egy nyílt forráskódú szoftver, amely pontosan nyomon követi a kezét és az arcát, és ezt 3D bábmá alakítja. Ez lényegében egy VSFAvatar és VRM animációs eszköz. Ha a Wakaruhoz, a Luppethez és a 3tene-hez hasonló vTubing funkciókat keres, ki kell próbálnia a VSeeFace-t.

Szinkronizálhatja az eszközt olyan mobilalkalmazásokkal is, mint a MeowFace, iFacialMocap, VTube Studio, FaceMotion3D stb., amelyek az okostelefonját használják a mozgások nyomon követésére. Ezenkívül az eszközből élő közvetítéseket rögzíthet olyan műsorszóró alkalmazásokba, mint az OBS Studio, a Spout 2 stb.

Az eszköz segíthet a száj követésében, a szempillantásban, a pislogásban stb., egy megfelelő webkamerával. A kézi követéshez azonban egy Leap Motion eszközhöz kell csatlakoztatnia.

Jelenleg az alkalmazás csak Windows 8 és újabb operációs rendszereken működik. Ne felejtse el telepíteni az alkalmazást 64 bites operációs rendszerre.

V-Skin

A V-Skin a Steamen elérhető Live3D és 2D vTubing eszközök kombinációja. Rögzíti az arckifejezéseket iPhone-alkalmazások és webkamerák segítségével. Ezenkívül a szoftvert párosíthatja egy szomatoszenzoros eszközzel, például az Ultraleap-el, hogy nyomon kövesse más testrészek mozgását.

A szoftver ezután ezeket a tevékenységeket az élő közvetítéshez használt 3D vagy 2D karakterre helyezi.

A vTuber szoftver néhány figyelemre méltó funkciója:

 • Maximális szabadság a vTubing kellékek és jelenetek beállításához
 • Kiváló minőségű arcrögzítés
 • Lehetővé teszi, hogy a kellékek nyomon kövessék a 3D vagy 2D karakterek mozgását
 • Az arcrögzítéshez elegendő iPhone vagy webkamera
 • Személyes és kereskedelmi felhasználási engedély
 • 5 perc ingyenes használat a licenc nélküli verzióval

VRoid

A VRoid egy 3D modellező szoftver a vTubing közösség számára. A VRoid Studio segítségével különféle típusú 3D karaktereket hozhat létre vTubing koncertjéhez. Jelenleg a szoftver Windows 10 és újabb, macOS és Steam rendszerekhez érhető el.

A karakterszerkesztő stúdió néhány előre beállított elemet tartalmaz. Ezeket hozzáadhatja a vászonhoz, és elkezdheti a szerkesztést, például egyéni haj, ruhák, arckifejezések és egyebek hozzáadását.

Az eszköz ingyenesen elérhető. Ezenkívül felhasználóbarát felhasználói felülettel rendelkezik, és még a kezdő szintű vTuberek is elkészíthetik karaktereiket.

Egyéb figyelemre méltó jellemzők:

 • Cate fülek, szemüvegek, nyúlfülek stb.
 • Stílusos ruházati sablonok
 • Egyedi textúrák

Animálás

Az Animaze egy univerzális vTubing szoftver, amely számos platformon működik, mint például a Google Meet, a Zoom, a Discord, a YouTube, a Twitch és a Facebook Gaming.

Az eszköz könnyen használható vTubing funkciókkal, kreatív avatarokkal, animációs könyvtárakkal és még sok mással rendelkezik, így minden élő közvetítés során maximálisan elkötelezi magát a közönség.

A szoftver jelenleg a következő opciókkal érhető el:

 • Animaze Desktop Windows és Steam rendszeren
 • Az Animaze iOS rendszeren elérhető az App Store-ban
 • Animaze Editor for Windows
 • Animaze szoftverfejlesztő készlet ügynökségek és márkák számára

A vTubing használatához elsősorban az asztali alkalmazást kell használnia, mivel az a legtöbb funkciót lefedi, mint például a videórögzítés, az élő közvetítés, a videocsevegés, az arckifejezések importálása, a VRM-importálás és még sok más.

VRChat

A VRChat egy olyan platform, ahol megtapasztalhatja a VR-eseményeket, és VR-műveleteket hajthat végre VR-modulok használata nélkül. Amikor használja a platformot, rögzítheti a tevékenységeket egy olyan műsorszóró alkalmazással, mint az OBS Studio for YouTube vagy a Twitch élő közvetítés.

  A B1 Free Archiver Androidra egyszerű mobil archívumkezelést kínál

A cikk írásakor ezt a platformot megtapasztalhatja bizonyos felhőalapú játékokhoz kapcsolódó webhelyeken, mint például a Quest, a Steam, a Viveport és a Rift. Ha nem akarja átmenni az összetett VRChat SDK-n, akkor támaszkodhat olyan avatarplatformokra, mint a Tafi, a MakeAvatar és a Ready Player Me.

A platform azonban a következő beépített kellékekkel érkezik, amelyekre szüksége van a vTubing használatához:

 • Mozgásérzékelő avatarok
 • Kézmozdulatok és hangulatjelek
 • 3D térbeli hang
 • Játssz online játékokat
 • Csevegés, rajzolás, szobrászat stb.

VTube Stúdió

A VTube Studio egy Live2D modell alapú vTuber szoftver, amely elérhető a Steamen. Figyelemre méltó jellemzői a következők:

 • iPhone kamera és webkamera alapú arckövetés
 • Az arckövetés magában foglalja a pislogást, a pislogást, a szemmozgásokat stb.
 • Kézi nyomkövetés elérhető
 • Vannak gyorsbillentyűk a mikrofon ajakszinkronizálásához, a kellékek követéséhez, a jelenetvezérléshez stb.
 • Az Android okostelefonok is támogatottak

Az alkalmazás azonban néhány nagy teljesítményű funkciót igényel, például Apple A12 vagy jobb chipet iPhone-on, illetve Google ARCore-t Androidon.

Élő2D kubizmus

Ha 2D avatárt használ a vTubinghoz, akkor a Live2D Cubism segítségével élő kifejezéseket adhat az avatarokhoz. Az eszköz segítségével 2D-s illusztrációkat importálhat, mint egy rajzfilmfigurát. Ezután néhány kattintással az illusztrációt 2D-s animációvá alakíthatja, közel 3D-s élményekkel.

Ezenkívül az animált tartalom automatikusan igazodik a különböző képernyőméretekhez. Ezért az animált avatarod jól fog kinézni különféle eszközökön, például okostelefonokon, táblagépeken és laptopokon.

Az SDK platform használatával bővítheti a használhatóságot. Ehhez azonban több tervezési és szoftverfejlesztési tudásra lesz szükség.

Puppemoji

A Puppemoji egy virtuális kameraalkalmazás, amely iPhone X vagy jobb fejlett kamerakonfigurációit és érzékelőit használja. Ezeket az erőforrásokat arra használja, hogy kibővített valóság tartalmat helyezzen el az arcán vagy más testrészeken, amelyek megjelennek a kamera látószögében.

Könnyedén átalakíthatod arcodat vagy egész testedet anime karakterré vagy bármely más avatárrá a könyvtárában. Ezenkívül módosíthatja a hátteret, és virtuális jeleneteket használhat.

Mostantól rögzíthet tartalmat, és virtuális YouTube-felhasználóként közzéteheti a YouTube-on vagy a Twitch-en. Létezik egy bábműködtető funkció is, amely lehetővé teszi a 3D-s avatar animálását a mozgások és cselekvések érzékelésével.

Ez egy kizárólagos Apple ökoszisztéma alkalmazás. Ezért az alkalmazás kompatibilitása a macOS-re, az iPod touch-ra és az iPhone-ra korlátozódik.

Következtetés

Most már tudja, mi az a vTubing, valamint néhány könnyen használható vTuber szoftvereszköz, amelyeket a virtuális élő közvetítők világszerte használnak.

Letöltheti vagy elérheti az itt említett szoftvert, hogy kipróbálhassa vTuber utazását.

Következő a legjobb YouTube VPN-k közül néhány, amellyel biztonságosan böngészhet a YouTube-on és feloldhatja a globális tartalmak blokkolását.