9 legjobb Syslog szerver a hatékony hálózatkezeléshez

A rendszernaplózó (Syslog) szerverek hasznosak a különböző hálózati eszközök figyelésében és kezelésében.

Ha a teljes szervezeti hálózat felügyeletéről van szó, mindenki a legjobb megoldást keresi.

Ha az egyik hálózat nem működik, a hálózaton lévő eszközökön problémák jelennek meg.

Ezért szükséges, hogy a hálózati eszközöket egyetlen helyről figyelje, hogy gyorsabban ismerje meg a problémákat és jobban megoldja azokat.

Ez azonban manuálisan is megtehető az egyes eszközök naplóüzeneteinek ellenőrzésével, futtatásával és a kiváltó ok megtalálásával. Ez a folyamat azonban fárasztó és időigényes.

Ennek érdekében a Syslog-kiszolgálók Syslog-protokollokkal dolgoznak, hogy megkönnyítsék a hatékony naplókezelést és -követést.

Nézzük meg, mi az a Syslog-kiszolgáló, milyen funkciói vannak, és mi a legjobb a szervezete számára.

Mi az a Syslog?

Forrás: Paessler

A rendszernapló (System Logging) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a hálózaton belüli vállalati eszközök számára, hogy naplóüzeneteket küldjenek a legutóbbi eseményekről annak a kiszolgálónak, amelyen az eszközök naplózva vannak. A napló az infrastruktúra összes eseményének rögzítési helyiségeként működik. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen rendszeren keresztül nagyméretű eszközökön tekintse meg az eseményeket.

A Syslog-kiszolgáló összegyűjti az üzeneteket az eszközökről, például egy virtuális gépről, szoftverszolgáltatásról vagy csupasz fémkiszolgálóról. Ezek az adatok ezután egyetlen helyen kerülnek összeállításra. A rendszergazda ezeket az információkat a teljes hálózat teljesítményének figyelésére használja.

A Syslog szerverek a következőkből állnak:

 • Egy Syslog figyelő, amely fogadja a bejövő adatokat és értelmezi azokat
 • Adatbázis az összes információ tárolására
 • Szűrőrendszer a naplóüzenetek szűrésére

Hogyan működik a Syslog Server?

A Syslog szerverek kliens-szerver architektúrájúak, ahol a szerver fogadja a naplóüzeneteket. Ezután a Syslogon keresztül továbbítja a helyi üzeneteket a távoli elemzőszervernek, amely általában szabványos ipari naplózási megoldásként ismert.

A Syslog forgalom alapértelmezés szerint az 514-es UDP-portot használja. Egyes hálózati eszközök azonban TCP 1468-on keresztül küldenek adatokat, hogy biztosítsák, hogy az üzenet a megfelelő helyre kerüljön.

Forrás: Coralogix

A Syslog három réteget határoz meg:

 • Syslog tartalomréteg: A tényleges adatokat tartalmazza az eseményüzenetekben. Tartalmaz néhány információs elemet, beleértve a súlyossági szinteket és a létesítménykódokat.
 • Syslog alkalmazási réteg: Üzeneteket generál, irányít, értelmez és tárol.
 • Syslog szállítási réteg: üzeneteket továbbít a hálózaton keresztül.

Üzeneteket küld a következő formátumban:

seq:timestamp: %facility-severity-MNEMONIC:description

A kifejezések jelentése:

 • Seq: Sorszám, amely jelzi az üzenet sorrendjét.
 • Időbélyeg: Az üzenet generálásának időpontját jelzi.
 • Létesítmény: Ez egy olyan érték, amely megmutatja, hogy az eszközön melyik folyamat generálja az üzenetet.
 • Súlyosság: Ez egy szám, amely meghatározza az esemény súlyosságát.
 • MNEMONIKUS: Az üzenetekhez használt rövid kód, amely jelzi, hogy mi történt.
 • Leírás: Részletes információ az eseményről.

Fontos Syslog Server szolgáltatások

Mielőtt bármelyik Syslog-kiszolgálót választaná, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a következő szolgáltatásokkal:

 • Syslog üzenetek gyűjtése és figyelése
 • Syslog és log viewer for Windows
 • Rönkgyűjtés
 • Napló archiválás
 • Hálózati hibaelhárítás
 • Szervernapló figyelés
 • SNMP csapdafigyelés
 • Syslog kezelés
 • Alkalmazás auditálás
 • IT megfelelőség menedzsment
 • Veszély- és biztonsági elemzés
 • Platformok közötti audit

Most pedig nézzünk meg néhányat a legjobb Syslog-kiszolgálók közül a hatékony hálózatkezelés érdekében.

SolarWinds Kiwi Syslog

Kezelje Syslog-üzeneteit, Windows eseménynaplóit és SNMP-csapdáit a SolarWinds Kiwi Syslog Serverével – egy megfizethető helyszíni alkalmazással. Segítségével egyetlen konzolról kezelheti a hálózati eszközökről (például UNIX, Windows és Linux) érkező Syslog üzeneteket.

  Hogyan kombinálhatja az összes számítógépes játékkönyvtárat a GOG Galaxy-val

Valós idejű figyelmeztetéseket kap a szerverével vagy eszközével kapcsolatos problémákról. Ez a Syslog felügyeleti konzol lehetővé teszi az eszközökről érkező naplóüzenetek egyszerű vizsgálatát, hogy gyorsabban elhárítsa a problémát, mint az egyes eszközök szakaszonkénti ellenőrzése.

E-mail-riasztások aktiválása, naplófájlok, üzenetek továbbítása, szkriptek futtatása és egyéb műveletek végrehajtása a Syslog-kiszolgálóról érkező üzenetekre való automatikus válaszoláshoz. Ezenkívül ütemezheti az automatikus tisztítást és a naplóarchiválást, amely segít a HIPAA, PCI DSS, SOX stb.

A Kiwi Syslog Server lehetővé teszi a jelentéskészítés ütemezését e-mailben a statisztikákkal együtt. Az adatokat bárhol megtekintheti biztonságos webes hozzáférésével. Ezenkívül lehetővé teszi a naplóüzenetek figyelését és szűrését egy Syslog megjelenítő konzolon, számos egyéni nézettel.

A speciális üzenetek szűrése a gazdagép IP-címe, a napszak, a prioritás vagy a gazdagépnév alapján. Adja meg és küldje el automatikusan az eseményeket a munkaállomásokról és Windows-kiszolgálókról, hogy azokat forrás, kulcsszavak és típusazonosító szerint továbbítsák. Továbbítsa az eseményeket külső rendszereibe, így egyszerűen ellenőrizheti, tárolhatja és riasztást végezhet.

Töltsön le egy ingyenes eszközt, amely akár öt eszközön is naplózza a gyűjtést, vagy használja a licencelt kiadást, hogy további előnyöket élvezhessen.

ManageEngine EventLog Analyzer

Figyelje az összes hálózati eszközt egy központi Syslog szerverrel a jobb hálózati biztonság fenntartása érdekében. Az EventLog Analyzer segít a rendszernaplók ellenőrzésében, és lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy nyomon kövessék hálózati tevékenységeiket, és valós idejű riasztásokat kapjanak a gyanús eseményekről.

A Syslog Server összegyűjti a rendszernaplókat a hálózati eszközökről, és mélyreható betekintést nyújt az Ön biztonsági helyzetébe. A Syslog-figyeléssel megjeleníti és teljes áttekintést kap hálózatáról, jobb Syslog-felügyeleti rendszert biztosítva.

Az EventLog Analyzer a hálózati infrastruktúrából generált rendszernaplókat dolgozza fel, beleértve a kapcsolókat, behatolásgátló rendszereket, eszközöket, munkaállomásokat, tűzfalakat, kiszolgálókat, behatolásérzékelő rendszereket stb.

Az eseménynaplókban rejtett kritikus adatok segítségével azonosíthatja a hálózaton belüli rosszindulatú vagy rendellenes tevékenységeket. Az EventLog Analyzer segít nyomon követni a biztonsággal kapcsolatos eseményazonosítókat, például a 4719-et (módosított rendszernaplózás), a 4625-öt (sikertelen fiókbejelentkezés) stb.

Szerezze meg az irányítást a Linux rendszerek felügyelete és biztonsága felett a Syslogs auditálásával. Ez segít nyomon követni a felhasználói tevékenységeket, a Linux-folyamatokat, a kijelentkezéseket, a levelezőszerver-eseményeket, a sudo parancsok végrehajtását és még sok mást. Ezenkívül több mint 100 sablont kap a Linux környezetekhez.

Ezenkívül részletes auditálási riasztásokat és jelentéseket kap, automatizált incidenskezelést, egyszerűsített IT-megfelelőséget stb. További funkciókat is találhat, mint például az alkalmazásnapló-elemzést, az aktív címtárnapló-figyelést, a kiemelt felhasználók figyelését, a naplózási elemzést, az eseménynapló-figyelést, és több.

Szerezze be az ingyenes próbaverziót még ma.

PRTG Syslog Server

A PRTG Syslog Server segítségével egyetlen megoldást kaphat az összes Syslog esemény problémájára. Segít a Syslog üzenetek és a teljes hálózat figyelésében. Valós idejű figyelmeztetéseket kap az eseményekről és hibákról. Ezenkívül lehetővé teszi a hálózat teljesítményének nyomon követését és optimalizálását.

A PRTG először Syslog üzeneteket fogad, majd lehetővé teszi a PRTG Syslog Receiver számára, hogy megjelenítse az összes szükséges adatot, beleértve az IP-címet, az időbélyeget és magát az üzenetet. Syslog-kiszolgálóként elemzi ezeket az üzeneteket, és ellenőrzi a 0 és 7 közötti vészhelyzeteket, ha vannak ilyenek (ami vészhelyzetet jelent a hibakeresésig).

Az üzenettípus azonnal azonosítható, amint a PRTG beolvassa a létesítmény kódját és feldolgozza azt. Segítségével egyszerűen megtekintheti az üzenetadatokat, és betekintést nyerhet a szoftverek elérhetőségébe, az erőforrás-hibákba, az alkalmazások teljesítményébe és egyéb dolgokba.

  Hogyan lehet törölni rengeteg hal társkereső fiókot

A PRTG Syslog Receiver két szerverkonfigurációs lehetőség közül választhat:

 • Központi Syslog Receiver érzékelő
 • Eszközspecifikus Syslog Receiver érzékelő

Miután elkészült, bárhonnan, bármikor szemmel tarthatja a teljes hálózatot. Töltse le ingyenesen a Syslog Servert, és élvezze a fantasztikus funkciókat.

Nagios naplószerver

A Nagios Log Server központosított naplófigyelést és kezelést kínál, valamint szoftverelemzést. Leegyszerűsíti a keresési folyamatot a naplóadatok között, és riasztásokat állít be. Az összes naplóadatot egyetlen konzolon kaphatja meg feladatátvételi képességgel és magas rendelkezésre állással.

Egyszerűen, néhány kattintással korrelálhatja a naplóeseményeket, és megtekintheti a naplóadatokat. A Nagios Log Server lehetőséget biztosít a problémák megoldására és az egyes adatok mélyreható elemzésére. Ez biztosítja az infrastruktúra biztonságát és zökkenőmentes működését.

Ezenkívül méretezhető az Ön igényeinek megfelelően, így további Syslog Server-példányokat adhat a megfigyelési fürthöz. Ez több teljesítményt, tárhelyet, megbízhatóságot és sebességet ad a naplóelemző platformhoz, amellett, hogy fokozza a vállalat növekedését.

A Nagios Log Server hálózati auditálásra és biztonságra készült, és riasztásokat hoz létre interfész alapú lekérdezésekből. A gyorsabb problémamegoldás érdekében e-mailben, szkripten, SNMP-csapdákon stb. értesíti a felhasználókat. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy belemerüljön a problémába, hogy gyorsabb megoldást találjon.

A hatékony irányítópultok tervezést, felhasználói beállításokat, az elrendezés testreszabását és még sok mást biztosítanak, így a csapat tagjai és ügyfelei a kívánt rugalmasságot biztosítják. A Nagios Log Server segítségével mélyebbre áshat a naplókban, a hálózati eseményekben és a biztonsági eseményekben.

Fastvue Syslog

Szerezzen be egy egyszerűsített, de hatékony és korlátlan Syslog Server for Windows rendszert a Fastvue Syslog segítségével. Segít összegyűjteni, azonosítani, elemezni és naplózni a Syslog információkat. Egyszerű módot kínál a Syslog-adatok egyetlen konzolon történő naplózására, egyetlen cent fizetése nélkül.

Könnyen észlelheti a bejövő adatokat, és automatikusan naplózza az üzeneteket a szöveges fájlok rendezéséhez. A Syslog-üzeneteket továbbíthatja más kiszolgálóknak is, és megtekintheti az archivált naplók méretét összességében és eszközenként a naplóstatisztika segítségével.

Az API-jával integrálva programozottan lekérheti a naplókat és statisztikákat, és módosíthatja a beállításokat a Rest API segítségével. A Fastvue Syslog automatikusan tömöríti a régebbi naplókat, és más archív mappákba helyezi át, így minimálisra csökkenti a lemezterületigényt.

A Fastvue Syslog intuitív webes felülete lehetővé teszi az archívumok és naplók elérését, a Syslog Server konfigurálását és még sok mást. Módosítsa a felületet a nyílt forráskódú GitHub-tárház klónozásával. A beállítási folyamat meglehetősen egyszerű; csak annyit kell tennie:

 • Állítsa be a figyelési portokat, az archiválást és a naplózási útvonalakat
 • Fedezze fel automatikusan a Syslog-forrásokat

Most ingyenesen naplózza és kezelje az összes Syslog adatot a Windows rendszeren. Töltse le még ma, és tapasztalja meg a hatékony hálózatépítést, ami jobb teljesítményt eredményez.

SolarWinds Papertrail

A SolarWinds Papertrail Cloud Syslog Server and Manager szolgáltatása segít az összes Syslog-adat kezelésében a felhőben. Ez a következőket kínálja:

 • Egyszerűbb kezelés és tárolás
 • Hozzáférés a Syslog üzenetekhez egy egységes felületről a naplóadatok valós idejű figyeléséhez, kereséséhez és megtekintéséhez
 • A hozzáférés-szabályozás, az archiválási viselkedések és a megőrzési szabályzatok beállítása mindössze néhány kattintással

A Cloud Syslog Server eseményeket kap a kiszolgálóktól, útválasztóktól, nyomtatóktól, munkaállomásoktól és egyéb eszközöktől, és létrehoz egy végpontot a naplóesemények azonnali küldésének megkezdéséhez. A nagyobb biztonság érdekében TCP-n vagy UDP-n keresztül továbbítja a naplókat TLS-titkosítással.

A megoldás az RFC 3164 és az RFC 5424 szabványt is támogatja a különféle Syslog implementációkkal, keretrendszerekkel és könyvtárakkal való kompatibilitás érdekében. Megtekintheti az összes naplóüzenetét, és szűrheti a naplókat a feladó, az üzenet tartalma, a létesítmény, a dátum vagy a prioritás alapján.

  A tesztelési stratégia bevált gyakorlatai egy Scrum csapat számára

Ezenkívül beállíthat riasztásokat az alkalmazások hibáinak észlelésére, valamint a hardverhibák és más prioritást élvező események értesítésére. Az összes házirendet egyetlen helyről kezelheti, hogy elkerülje a naplózási összetevők kézi beállítását. A Cloud Syslog Server segítségével automatizálhatja a biztonsági mentést és az archívum létrehozását, beállíthat házirendeket, meghatározhatja a felhasználói hozzáférési engedélyeket és sok mást.

Kezdje el az ingyenes próbaidőszakot még ma, és kezelje, rendszerezze és összesítse naplóit egyszerűen egy helyről.

WinSyslog

Szerezzen be egy Syslog-kiszolgálót a Windows rendszerhez a WinSyslog-tól, amely szolgáltatások széles skáláját kínálja. A Microsoft Windows 11 és a legújabb verzióval érkezik, és távolról is elérhető egy webalkalmazással rendelkező böngésző segítségével.

A WinSyslog minden iparági szabványt támogat, beleértve a TCP Syslog-ot, az UDP Syslog-ot és a RELP-t. Rendkívül megbízható és nagy teljesítményt nyújt. Ezenkívül a felület erőteljes és könnyen használható, így a rendszeres felhasználók is könnyen hozzáférhetnek.

Akár egyéni használatra, akár otthoni környezetre vagy nagyvállalatokra van szüksége, a WinSyslog mindenki és minden vállalkozás számára rendkívül méretezhető. Letöltheti az aktuális verziót, és üzeneteket fogadhat útválasztóktól, kapcsolóktól, külföldi rendszerküldésektől stb.

Töltse le a terméket a linkre kattintva, és válasszon karbantartási tervet 1 évtől 5 évig.

RSYSLOG

Tapasztalja meg a rakétagyors rendszert a naplófeldolgozáshoz az RSYSLOG segítségével. Nagy biztonságot, nagy teljesítményt és könnyen érthető kialakítást kap. Több forrásból is képes bemeneteket fogadni, átalakítani és különféle célállomásokra küldeni.

Az RSYSLOG arra is képes, hogy másodpercenként több millió üzenetet kézbesítsen a helyi célállomásokra, miközben a feldolgozást a limitnek megfelelően alkalmazzák. Ha bonyolultabb feldolgozásról és távoli célállomásokról van szó, a teljesítmény is lenyűgöző.

Az RSYSLOG jellemzői:

 • Többszörös befűzés
 • Támogatja az olyan protokollokat, mint az SSL, RELP, TLS és TCP
 • Lehetőség olyan adatbázisokhoz, mint a PostgreSQL, MySQL, Oracle és még sok más
 • Szűrje ki a Syslog üzenetek egyes részeit
 • Teljesen konfigurálható, a kimeneti formátum pedig érthető
 • Reléláncokhoz alkalmas.

Letöltheti az aktuális verziót, és elkezdhet riasztásokat kapni a különböző hálózati eszközökről, hogy javítsa hálózatát, ami szintén nagyobb növekedést eredményez.

Syslog Watcher

Szerezzen be egy nagy teljesítményű Syslog Servert a központi naplókezeléshez a helyéről. A Syslog Watcher számos szoftver és eszköz naplóüzeneteit gyűjti össze, és külön szerveren tárolja. Segít a biztonság és a megfelelőség javításában.

A Syslog Watcher lerövidíti a trendek és minták azonosításához szükséges időt, ami egyszerű hibaelhárítást eredményez. Könnyen nyomon követheti a biztonsági eseményeket, és azonnal megteheti a szükséges lépéseket. Beállíthat riasztásokat, hogy értesítéseket kapjon, amikor meghatározott biztonsági eseménynapló-üzenetek jönnek létre.

Ezenkívül teljesítheti a szabályozási szabványokat, például a PCI DSS-t, és központi helyet kaphat a naplóüzenetek tárolására és vizsgálatára. A Syslog Watcher támogatja az UDP és TCP modern átvitelét a TLS-titkosított csatornákon keresztüli biztonságos naplóátvitel érdekében.

Talál egy központi adattárat az összes eseményrekordhoz. Ez leegyszerűsíti a Syslog elemzését és felgyorsítja a hibaelhárítási folyamatot. A Syslog Watcher elemzi a rendszernaplókat a problémák nyomon követése érdekében egy rugalmas szűrőrendszer segítségével.

Töltse le a Syslog Watcher legújabb verzióját még ma.

Következtetés

A Syslog egy hatékony technológia, amely az összetett hálózatok kezelésével megkönnyítheti a rendszergazdák munkáját. A Syslog legnagyobb kihívása az adatmennyiség. A Syslog szerverek a naplókezelés egyszerűsítésére szolgálnak, és lehetővé teszik a rendszergazdák számára az üzenetek szűrését és az eseményekre való összpontosítást. Így válassza ki a fenti Syslog-kiszolgálók bármelyikét igényeinek megfelelően.

Érdemes lehet olvasni ezekről a naplókezelési eszközökről is.