9 legjobb maffiajáték a legjobb küldetésekkel és mellékküldetésekkel

Az olyan játékok rajongója volt, mint a Grand Theft Auto? Ha igen, akkor imádni fogsz ezekkel a maffiajátékokkal.

A maffiajátékok szórakoztató társadalmi nyomozós játékok, amelyek próbára teszik megtévesztési és hazugságészlelési készségeidet, kommunikációs képességeidet és stratégiai gondolkodásodat. Tudjunk meg többet róluk.

Miről szól a Mafia Games?

A maffiajátékok sok éve népszerűek különféle verziókban, és a társadalmi levonásos játékok kedvelt típusai. Gyakran játsszák társadalmi környezetben, akár haverokkal, akár idegenekkel, olyan alkalmakkor, amikor játékokat szerveznek.

A játék résztvevőit a maffia és az ártatlan civilek alkotják. A maffia eltökélt szándéka, hogy mindenkitől megszabaduljon vagy megszüntessen, míg az ártatlanok a maffiát akarják megtalálni és megszabadulni tőle. Minden játékos szerepet kap a titoktartásban a játék elején.

Az ártatlanok nincsenek tisztában egymás kilétével, a maffiatagok viszont igen. Minden játékos megvitatja és úgy dönt, hogy kiiktat egy játékost, akiről azt gondolja, hogy maffia a nap folyamán. A maffiatagok kiválasztanak egy játékost, akitől megszabadulnak a sötétben.

A játék addig tart, amíg a maffia összes tagját meg nem gyilkolják, vagy a maffia felülmúlja az ártatlanokat. A maffiajátékok kedvelt társasjátékok és csapatépítő gyakorlatok, mert taktikusságra, rálátásra és meggyőzésre szólítják fel a résztvevőket.

A Mafia Games népszerűsége

A maffiajátékokat azért kedvelik annyira, mert izgalmas és valósághű képet adnak a játékosoknak a bűnözői alvilágról. Lebilincselőek és kihívást jelentenek, mert csapatmunkára, stratégiára és társadalmi levonásra van szükségük.

Az örömöt és az izgalmat fokozza a játékok szerepjátéka és karakterfelvállalása. Kulturális jelentőségük mellett a maffiajátékok azért is népszerűek, mert a népszerű médiában, például televíziós műsorokban és filmekben bemutatják őket.

A Mafia Games környezeti és játékmeneti mechanizmusai

A maffiajátékokban a magával ragadó nyitott beállítások olyan játéktereket írnak le, amelyek lehetővé teszik a játékosok szabadon barangolását és a környező környezetbe való bekapcsolódást. Ez gyakran olyan tárgyakból áll, mint például építmények, utak és autók, amelyek mindegyike a hitelesség és az elmélyülés érzését hivatott előmozdítani.

A maffia videojátékoknak dinamikus játékmechanizmussal kell rendelkezniük. Ezekben a játékokban a résztvevők gyakran stratégiával és trükkökkel kivédik az ellenfelet. A rugalmas és dinamikus játékmechanizmusoknak köszönhetően a játékosok a játék során is módosíthatják terveiket. Néhány példa a szövetségek megváltoztatása, a szerepek felcserélése és a játék környezetének befolyásolása.

A nemlineáris játékmenet, amely lehetővé teszi a játékosok számára a saját pályájuk megválasztását és a döntések meghozatalát, a maffiajátékok gyakori aspektusa. Ez rendkívül újrajátszhatóvá teszi a játékot, mert minden játékidő jelentősen eltérhet az előzőtől.

Összességében a maffiajátékok általában dinamikus játékmechanikát és magával ragadó nyitott helyszíneket tartalmaznak, amelyek gazdag és élvezetes játékélményt biztosítanak. Olyan dolgokra késztetik az embert, amelyekre soha nem gondolt, és készen állnak a játékra, még több szórakozást és izgalmat okozva.

Minden játékos számára, különösen a maffiajátékok szerelmesei számára, itt talál néhányat a legjobb maffiajátékok közül, amelyeket kipróbálhat és megtapasztalhat olyan dolgokat, amelyek örömet okoznak, és a játékidő maximális időtartama alatt tartanak a pályán.

  Hogyan javítható ki, hogy a CBS All Access nem működik az Amazon Firestick-en

Vér és Igazság

A Blood & Truth nevű, első személyű lövöldözős videojáték 2019-ben jelent meg PlayStation VR-re. Ryan Marks, a különleges alakulat veterán katonája, aki hazajön, hogy segítsen családja bűnszervezetének a rivális banda elleni küzdelemben, történetét meséli el ez a Londonban játszódó videojáték.

A játékosok számos eszközzel és fegyverrel győzhetik le az ellenségeiket a játékban, beleértve a kézifegyvereket, sörétes puskákat, robbanóanyagokat és mesterlövész puskákat. A játékosok lassíthatják is az időt, hogy pontos lövéseket hajtsanak végre, és elkerüljék a bejövő tüzet. A Vér és Igazság meséje, amelyre nagy hatást gyakoroltak a szüreti maffiafilmek, tele van meglepetésekkel, miközben a játékosok kapcsolatok és árulások összetett hálójában navigálnak.

Ezen kívül a játék különféle interaktív helyszínekkel és díszletekkel rendelkezik, mint például autós üldözések, helikopteres lövöldözések, és képes pusztítást véghezvinni, miközben egy kiszámíthatatlan, váratlan fordulatokkal és megdöbbentő kinyilatkoztatásokkal teli cselekményben navigál. Végső soron a Blood & Truth egy VR-utazás, amely alternatív perspektívát kínál a maffia-műfajra, tele akciókkal.

Fejlesztő: London Studio

Kiadó – Sony Interactive Entertainment

Megjelenés dátuma: 2019. május 28

Platformok – PlayStation 4

Grand Theft Auto V

Egy akció-kalandjáték, a Grand Theft Auto V első és harmadik személyben is játszható. A játékban való továbbjutáshoz a játékosoknak küldetéseket kell teljesíteniük, amelyek lineáris forgatókönyvek előre meghatározott célokkal. A nyitott környezet a küldetéseken kívül a játékosok számára ingyenes.

A játék cselekményének középpontjában a karakterek bûnüldözése áll, amelyek gyakran járnak rablásokkal és más törvénytelen bûncselekményekkel. A játékosok fegyveres harcokban vehetnek részt rendőrökkel és versengő bandákkal, autókat lophatnak, és felfedezhetik a várost és környékét.

A játék online kooperatív többjátékos módjában a játékosok együtt dolgozhatnak a célok elérése érdekében, és különféle tevékenységekben vehetnek részt.

A kitalált Los Santos városa és környéke szolgál a játék színhelyéül. A játékosok három kulcsfigurát irányíthatnak: Trevor drogdílert, Franklin bandatagot és Michael nyugdíjas bankrablót.

Minden játékos nyolc tulajdonsággal rendelkezik, amelyek bizonyítják jártasságukat bizonyos területeken, mint például a vezetés és a lövészet. Bár a karakterek képességei játék közben fejlődnek, mindig szakértői képességekkel kezdődnek.

Fejlesztője – Rockstar North

Kiadó – Rockstar Games

Megjelenés dátuma: 2013. szeptember 17

Platformok – PlayStation 4, Xbox 360, Steam

Ítélet

Egy harmadik személyű nézőpontú akció-kaland maffiajáték a Judgement címet viseli. Takayuki Yagami magánnyomozót követi nyomon, amint egy sorozatgyilkossági ügyet vizsgál Kamurochoban, egy feltételezett Tokió negyedben, amely korábban a Yakuza filmsorozatban szerepelt.

A játék nyomozási módjában a játékosnak át kell kutatnia a helyszínt, hogy találjon utalásokat és bizonyítékokat a bűncselekményre. A játékosoknak be kell törniük a helyszínekre zárválasztás és álcázás segítségével, hogy információkat szerezzenek vagy izgalmas tárgyakat találjanak. A játék bizonyos aspektusaiban a játékosnak üldöznie kell egy gyanúsítottat.

Az üldözési sorozatok formáját öltik, ahol a játékosok egy gyanúsított után rohanhatnak, miközben kikerülik az akadályokat, és farokmintákat, ahol a játékosoknak követniük kell a tettest, miközben elkerülik az akadályokat.

A város felfedezése, az NPC-kkel való beszélgetés, az információk megszerzése és a valós idejű csatákban való részvétel az akció része. Az ítélet dicséretet kapott lenyűgöző narratívájáért, megnyerő karaktereiért és mély játékmenetéért.

  Javítsa ki a 0x80004005 váratlan ZIP fájl hibát

Fejlesztő: Ryu Ga Gotuka Studios

Kiadó – Sega

Megjelenés dátuma: 2018. december 13

Platformok – PlayStation 4, Xbox

Maffia III

A Mafia III-as akció-kalandjátékot egy harmadik személy szemszögéből játsszák egy nyitott világban, mint Lincoln Clay, a vietnami harc veteránja, aki azon a küldetésen áll, hogy bosszút álljon örökbe fogadott családjának a környékbeli bandák által elkövetett meggyilkolása miatt. A játék 1968-ban játszódik a kitalált New Bordeaux városában, amely elsősorban New Orleans-ban található.

A játékosok elbújhatnak tárgyak mögé a játék fedőrendszerében, hogy elkerüljék az ellenséges támadást vagy észlelést. A nem játszható emberek legyőzése után a játékosok megkérdezhetik őket, hogy többet tudjanak meg céljaikról, például megijeszthetik őket autózás közben.

A játék egy nyitott világot tartalmaz különféle tevékenységekkel, például mellékküldetésekkel, autós üldözésekkel és harcokkal. A játék morális rendszere is befolyásolja a cselekmény menetét, és a játékos döntései megváltoztathatják a játék végét.

Fejlesztő – Hangár 13

Kiadó – 2K Games

Megjelenés dátuma: 2016. október 7

Platformok – PlayStation 4, Xbox One

Saints Row

A Saints Row játék nyílt világú játékmenetet is tartalmaz, ahol a játékosok különféle melléktevékenységekben vehetnek részt a fő cselekményt előrevivő célok teljesítése mellett. A szórványos szerepjáték-összetevőkkel a vezetés és a lövöldözés teszi ki a játékmenet nagy részét.

A Third Street Saints-t, egy erőszakos bandát, amely egykor Stilwaterben működött, végig követik a sorozat során, ahogy megerősödnek, és átveszik az irányítást a bűnözői alvilág felett. A játék felháborító humoráról, abszurditásáról és a popkulturális utalások használatáról híres.

A Saints Row IV, a sorozat négy fő részének egyike, emberfeletti képességeket és virtuális környezetet mutatott be. Végül a Saints Row játék megnyerte az odaadó követőket, és néha szembeállítják más klasszikus, nyílt világú maffiajátékokkal.

Fejlesztője – Volition

Kiadó – Deep Silver

Megjelenés dátuma: 2006. augusztus 23

Platformok – PlayStation 4 és 5, Xbox One

Scarface: A világ a tiéd

A játékos Tony Montana szerepét ölti magára a harmadik személyű, nyitott világú, Scarface akció-kaland maffiajátékban, miközben megpróbálja visszaszerezni az irányítást Miami drogkereskedelme felett, felszámolja a rivális bandákat, és megjavítja imázsát a bűnözői undergroundban.

A játék előrehaladtával a játékos hozzáfér Tony néhány munkásához, miközben átalakítja birodalmát: egy sofőr, egy hajónavigátor, aki nagyobb mennyiségű kábítószert tud csempészni, egy fegyverkereskedő, aki fegyvereket is szállíthatna, egy végrehajtó, aki Tonyt őrzi. hadműveleteket és megtámadja versenytársaiét, valamint egy bérgyilkost, aki további gengsztereket és dílereket ölhet meg.

Lövéskor a játékosnak két lehetősége van: rákapaszkodhat az ellenfélre, vagy kézzel célozhat, bizonyos testrészeket eltalálva különféle válaszokat váltva ki. A játék megnyeréséhez Tonynak uralnia kell a Little Havanna, a Downtown, a South Beach és a North Beach területeket.

Fejlesztője – Radical Entertainment

Kiadó – Vivendi Games

Megjelenés dátuma: 2007. június 12

Platformok – PlayStation 2, Xbox

Alvó kutyák klasszikusai

A Sleeping Dogs akció-kalandjáték egy harmadik személyű lövöldözős játék egy nyílt univerzumban. A játékos irányítja Wei Shent, egy kínai-amerikai rendőrt, aki a Sun On Yee Triad Group elfogására indult rajtaütésen. A játék nyitó küldetései egyszerű oktatóanyagként szolgálnak a karakter kezeléséhez.

  12 módszer a biztonságos kapcsolat létrehozására a Chrome-ban

A feladatok elvégzése után a játékos felfedezheti a játék környezetét, és más mellékküldetésekbe és tevékenységekbe is bekapcsolódhat.

Shen úszással, autóval, csónakkal és motorkerékpárral, valamint sprintel, ugrál és korlátokat léptet a Föld körül. A heads-up kijelző felületén van egy mini térkép, amely megmutatja Shen helyét, valamint a célokat és a lényeges területeket.

Háromféle tapasztalati pont – Triad, Face és Police XP – használható a játék szerepjáték-összetevőiben. A közelharcok és az olyan erőszakos cselekmények, mint a környezeti gyilkosságok Triad XP-t adnak. A támadás nehézsége közvetlenül befolyásolja a megszerzett Triad XP összegét.

Shen arcmérője akkor gyarapodik, amikor a nagyközönség javára végzett mellékküldetéseket hajt végre, és hozzáfér kozmetikumokhoz, például ruhákhoz és járművekhez.

Fejlesztő: United Front Games

Kiadó – Square Enix

Megjelenés dátuma: 2012. augusztus 14

Platformok – PlayStation 3 és 4, Xbox

A keresztapa A játék

A Keresztapa egy nyitott világú, harmadik személyű akció-kalandjáték, amelyben a játékos átveszi Aldo Trapani karakterének irányítását, miközben a Corleone-család szinteken halad, és gyakran keresztezi útjait a film történetével.

Az alapvető játékmenet és dinamika hasonló a legtöbb nyílt világú játékhoz. Lehetővé teszi a játékos számára, hogy szabadon mozogjon a városban, eltérítsen járműveket, támadjon meg és öljön meg ártatlan civileket, ahogy akar, és saját tempójában haladjon végig a telken, miközben annyi időt tölt a város felfedezésével, amennyit csak akar.

Mind a kézi célzási rendszer, mind a lock-on rendszer jelen van a játékban. A manuális módszer résztvevői szabadon célozhatnak bármilyen irányba. A lock-on rendszerben egy célzó retikulum jelenik meg a képernyőn, amikor a játékos kiválaszt egy célpontot.

Fejlesztő – EA Redwood Shores

Kiadó – Electronic Arts

Megjelenés dátuma: 2006. szeptember 19

Platformok – PlayStation 2, Xbox

Yakuza: Mint egy sárkány

A sikeres franchise-nak számító Yakuza sorozat első fejezete a Like A Dragon címet viseli. Kazuma Kiryu, egy korábbi yakuza-harcos, aki a rivális bűnszervezetek közötti konfliktusba keveredett Tokió Kamurocho kerületében, a játék főszereplője.

A szerepjátékos videojátékok, a beat them up koncepciója és a nyitott világú kalandok mind beépülnek a játékba.

A tevékenységek, amelyekben a játékosok részt vehetnek, magukban foglalják a minijátékokat, a vállalkozások menedzselését és a mellékküldetések teljesítését. A játékosok különféle fegyverekhez és harci technikákhoz férhetnek hozzá a valós idejű harc során.

A játékosok attól is függhetnek, hogy milyen típusú parti segít fellendíteni a csapatukat vagy elpusztítani az ellenséget. A fő sztori vagy az alsztorik befejeztével további parti asszisztensek válnak elérhetővé.

Mint a Dragon, amely lenyűgöző narratívájáról, tartós karaktereiről és részletgazdag környezetéről híres, a játék kritikai dicséretet kapott, és számos folytatást és mellékterméket generált.

Fejlesztő: Ryu Ga Gotuka Studios

Kiadó – Sega

Megjelenés dátuma: 2020. január 16

Platformok – PlayStation 4 és 5, Xbox

Következtetés

A maffiajáték szórakoztató és ösztönző közösségi tevékenység lehet, amely elősegíti a stratégiai kommunikációt és a kritikus gondolkodást. Fórumként használható barátkozásra és társas kapcsolatokra.

Végső soron a maffiajátékokban való részvétel szórakoztató lehet másokkal való interakcióban és kognitív képességek fejlesztésében. Segíts magadon ezekkel a játékokkal, és tapasztald meg az egyes játékok által nyújtott szórakozást.

Felfedezhet néhány legnépszerűbb e-sport játékot is.