9 legjobb INGYENES Looker Studio műszerfal a SEO-hoz

A Looker Studio SEO irányítópultjának a semmiből történő felépítése bonyolult lehet, különösen, ha nem ismeri túl a kódot. Ez azt jelenti, hogy nem tudja kihasználni a Looker Studio-t kulcsfontosságú mutatóinak mélyreható áttekintésére? Természetesen nem! Számos sablon létezik az értelmes Looker Studio SEO irányítópultok létrehozásához, amelyek segíthetnek hasznos betekintést nyerni és adatközpontú döntéseket hozni.

A legjobb az egészben az, hogy ingyenesek, és néhány percen belül elkezdheti használni őket. Mindössze annyit kell tennie, hogy testre szabja a szűrőket, és feltöltse saját adatforrásait, hogy jelentéseket, grafikonokat és diagramokat hozzon létre, amelyek segítenek megjeleníteni SEO teljesítményét. Hacsak nem vizualizálja a SEO teljesítményét, és megérinti a fontos mutatókat, például a kattintásokat, a pozíciót és a CTR-t, soha nem fogja tudni, hogy a SEO erőfeszítései működnek-e vagy sem.

Sőt, hogyan állapítható meg, hogy versenytársai jobban teljesítenek-e, mint Ön? Milyen lekérdezések alapján rangsorol? Milyen lekérdezésekből tud még hasznosítani? Válaszokat találhat ezekre és még sok másra, ha megjeleníti adatait a Looker Studio irányítópultjaival. Az induláshoz vegye igénybe az ingyenes sablonokat.

A jó SEO irányítópult mérőszámai

Kövesse nyomon néhány kulcsfontosságú teljesítménymutatót (KPI-t) a Főtitkárságon, hogy megállapítsa, kifizetődő-e a keresőoptimalizálási erőfeszítése. Hacsak nem figyeli és méri ezeket a KPI-ket, soha nem tehet konszolidált erőfeszítéseket a fejlődés érdekében:

Egy üzletasszony laptopon dolgozik

 • A megjelenítések és kattintások alapján mért organikus forgalom
 • Az átkattintási arány (CTR) a siker mérésére
 • Leadek, átlagos pozíció/rangsor

A haladás nyomon követése pedig minden megbízható SEO-stratégia szerves részét képezi.

A Looker Studio sablonok használata a GSC/GA4-en

A legtöbb Looker Studio irányítópult-sablon használatához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a sablon webhelyét és a sablon hivatkozását
 • Miután rákattintott a jelentésre, bejelentkezik a Looker Stúdiójába; ha be vagy jelentkezve

 • Ezután a legtöbb sablon kérni fogja az adatforrás hozzáadását. Ezt a Saját adatok használata vagy csatlakozási szoftver engedélyezéseként láthatja
 • Megjelenik az összes feltöltött adatkészlet, így kiválaszthatja a megfelelőt
 • A legördülő gombokkal módosíthatja a szűrőket, szegmentációkat és kategóriákat

A folyamat többé-kevésbé hasonló marad, de a használt sablonoktól függően változhat. Most pedig vessünk egy pillantást a Looker Studio irányítópultjaihoz elérhető legjobb ingyenes sablonokra, amelyek segítségével megdöntheti a SEO-értékeléseket!

Aleyda Solis

Aleyda Solis‘s GSC Dashboard for Looker Studio a sablon rövid és egyértelmű. Nyomon követheti webhelye legfontosabb SEO KPI-jeit, például a megjelenítéseket, a kattintásokat és a pozíciót.

Ezen kívül egyéni kezdési és befejezési dátumokat is beállíthat, és mérheti az adatokat a kiválasztott időpontra vonatkozóan. Valójában az irányítópult tetején gyors áttekintést is kaphat az elmúlt 30 nap megjelenítéseiről, kattintásairól és pozícióiról.

Bármilyen lekérdezésre rákereshet, feltérképezheti a nyomon követni kívánt céloldalakat, és kiválaszthatja az eszközkategóriát a mobil, táblagép, számítógép vagy az összes között az átfogóbb áttekintés érdekében. A pozíción és a kattintásokon kívül nyomon követheti az oldal átkattintási arányát (CTR). Az átkattintási arány a bejegyzésére/hirdetésére leadott kattintások száma osztva a megjelenések számával.

Tehát a CTR bejegyzése = kattintások utáni ÷ megjelenítések közzététele. Ezenkívül lefelé görgetve ellenőrizheti a legjobban teljesítő céloldalait. Most, hogy a céloldal sikerének mérése lehetővé teszi annak megértését, hogy a kulcsszavak elhelyezése, elhelyezése és tartalmi elemei működnek-e, ugyanakkor azt is megtekintheti, hogy mely tartalomelemek helyezkednek el a releváns keresési lekérdezések szerint.

  Hányszor kaphatsz kitiltást PS4-en

Kulcsszavas keresését és tartalomgenerálását a legnépszerűbb keresési lekérdezések köré összpontosíthatja, hogy növelje nézettségét és konverziós arányát. Itt könnyen áttekinthető a teljesítmény az előző hónapokhoz képest.

Piped Out

GA4 által Piped Out a Looker Studio irányítópultja a SEO teljesítményének mérésére, különösen az organikus, a cél- és a bevételi munkamenetekre vonatkozóan. Tehát egyszerű szavakkal választ kaphat arra, hogy az organikus forgalma miért nőtt vagy csökkent, honnan jön, mely oldalak teljesítenek, és mely szegmensek igényelnek fejlesztést.

Forrás: GA4 blogbejegyzés, kivezetve

A SEO irányítópult használatához először készítsen másolatot a Google Frissítések lap és a jelentést. Ezután személyre szabhatja a szakaszokat, például az oldalkategóriákat és a szűrőket keresőoptimalizálási igényeinek és a nyomon követett adatoknak megfelelően.

Ezután nézze meg, honnan származik az organikus forgalom. Merüljön el mélyebben a szegmensekben, és nézze meg, hogyan teljesít a különböző dimenziókban, például a különböző országokban és oldalkategóriákban. Nyomon követheti a visszafordulási arányt, az elköteleződést és a vásárlási/bevételi munkameneteket, amelyek könnyen konvertáltak.

A mutatókat is ellenőrizheti az idő múlásával, például az összes munkamenet százalékos változását, majd a teljes bevétel százalékos változását. Ez az ingyenes jelentés azonban nem biztosít hozzáférést a mintavételhez vagy a kardinalitáshoz. Nem lehet személyre szabni a jelentés mérőszámait, és nem tudja gyorsan elvégezni a dolgokat. Ez nem egy szupergyors irányítópult, de azt a feladatot látja el, hogy megmutassa, hogyan változott a forgalom, és mely céloldalak igényelnek figyelmet.

Andy Simpson

Andy Simpson‘s Looker Studio Query Dashboard egy rövid és egyszerű GSC lekérdezési szűrő, amely segít megérteni, hogy milyen típusú keresési lekérdezésekre szeretne megjelenni.

A lekérdezések 4 kategóriába sorolhatók:

 • Milyen lekérdezések, például: Mi az a fénykard? Mekkora a fénykard?
 • Hol van a következő kérdés: Hol van a fénykardom? Hol van a játékom?
 • Amikor a következő kérdések merülnek fel: Mikor váltak népszerűvé a fénykardok? Mikor fognak új fénykardokkal bővülni a Star Wars?
 • Miért olyan kérdések, mint például: Miért népszerű a fénykard? Miért népszerű a Star Wars? Vagy miért kék a fénykard?

Ellenőrizheti a hogyan, are, near, can, who is, will and do lekérdezéseket is. Miután engedélyezte a Looker Studio irányítópultját, megtekintheti saját adatait az adatokkal összefüggésben működő szűrők beállításával.

Jordan digitális marketing

A SEO forgalom nyomon követése és a SEO megszerzése a vállalat SEO erőfeszítéseinek mérésének két kulcsfontosságú összetevője. A SEO irányítópult sablon – JDM által Jordan digitális marketing mindkettőről gondoskodik.

Feltérképezze SEO forgalmát hosszabb időn keresztül, és ellenőrizze a nem márkanevű kulcsszavak teljesítményét évről évre, valamint havonta, hogy átfogó képet kapjon.

Ezután lépjen a keresőoptimalizálás beszerzése lapra, és ellenőrizze a regisztrációs csatornát, a csatornánkénti regisztrációkat, a regisztrációkat az idő múlásával, valamint azokat a céloldalakat, amelyek a regisztrációt ösztönözték.

Kiválaszthatja a munkamenet alapértelmezett csatornacsoportját is, például organikus, közvetlen, organikus közösségi, hivatkozási, e-mailes vagy fizetett közösségi csatornacsoportot.

Hordár

Nem kell túlságosan a fejlesztőkre hagyatkoznia ahhoz, hogy marketing KPI-jeit összeállítsa a hihetetlen SEO siker érdekében. Hordár‘s Google Data Studio jelentéssablon segítségével részletes betekintést nyerhet az akvizíció, az elköteleződés, a közönség és az e-kereskedelmi szegmensekbe a teljesítmény áttekintésével.

Beállíthat akvizíciós mutatókat, és összefoglalót kaphat a teljesítmény nyomon követéséhez. Az elköteleződés érdekében bepillantást nyerhet a csúcsidőszakokba, a legjobb eseményekbe és az idő múlásával legjobban teljesítő oldalakba. Ami a közönséget illeti, ellenőrizheti a terjesztést, az eszközt, az országot, a várost, a nyelvet és a technológiai függőségeket, amelyek hatással lehetnek SEO KPI-ire.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy valaki más használja-e az Ön Gmail-fiókját

Ellenőrizheti az e-kereskedelmi bevételi mutatókat a megtartási % és a kohorszelemzés segítségével is. A Porter sablonja annyira átfogó és jól összekapcsolt, hogy célja, hogy a vállalati adatok felhasználásával 360 fokos képet adjon SEO elemzéséről. A sablonok megtekintése vagy ellenőrzése előtt azonban engedélyeznie kell a Portert, és csatlakoztatnia kell a GSC-hez.

Data Bloo

Szeretne évről évre áttekintést kapni a SEO mutatóiról kulcsszóelemzés alapján márka, illetve általános és oldalrangsor szerinti bontásban? Mindezt és szerves áttekintést kaphat ezzel minden az egyben Search Console sablon által Data Bloo.

Az organikus áttekintés segít elérni a Google indexelt oldalait és az indexelt lekérdezéseket az egyedi oldalak és egyedi kulcsszavak százalékos változásának és abszolút változásának rendezésével. Megtekintheti az egyes eszközkategóriák (például mobil, asztali számítógép és táblagép) adatait is. Nem csak az, hogy nyomon követheti az organikus keresési KPI-ket, például a kattintásokat, a megjelenítéseket, a webhely CTR-jét és az átlagos pozíciót a kördiagramok és grafikus bemutatók %-os növekedésével vagy csökkentésével.

Sőt, a KPI-k országonként is megtekinthetők, és ez különösen fontos, ha az Ön webhelye egy széles közönséget megcélzó globális webhely. Megtekintheti a lekérdezéseket, kattintásokat és pozíciókat, valamint az általános kulcsszavakra és a márkakulcsokra vonatkozó mutatók növekedését vagy csökkenését.

Kulcsszóelemzést is végezhet a Looker Studio SEO-sablon segítségével a short-tail és a long-tail között. Ezenkívül végezzen oldalelemzést a keresési lekérdezések, kulcsszavak és SERP-hivatkozások megtekintésével, kattintással és CTR-rel a Google legmagasabb rangú oldalaihoz.

Windsor.ai

Hacsak nem tudja megjeleníteni az adatokat, nem tudja megérteni, hogy a keresőoptimalizálási erőfeszítések meghozzák-e a kívánt ROI-t. Ott van a SEO jelentési irányítópult által Windsor.ai bejön.

Grafikonok, diagramok és rendkívül élénk vizuális esztétika révén a Windsor,ai GSC irányítópultsablonja lehetővé teszi, hogy megtekinthesse a legjobb nyitóoldali teljesítményt a megfelelő lekérdezések és fontos mutatók segítségével.

Ellenőrizheti, hogy egy adott egyéni időszakban, különböző eszközökön hogyan alakul a teljesítmény, és hogy nőtt-e vagy csökkent a CTR, a megjelenítések vagy az átlagos pozíciók.

A sablon használatához egyszerűen másolja át az irányítópultot, válasszon ki egy új adatforrást, és válassza a Google Connectors lehetőséget a Google Search Console alatt. Ez még egyszerűbbé teszi a SEO audit folyamatát.

Lazarina Stoy

A versenytárs mutatóinak nyomon követése ugyanolyan fontos, mint a sajátja. Szeretné tudni, hogyan teljesítenek a nyomon követett kulcsszavak esetén, vagy hogy mekkora részesedésük lehet az Öné! Hogy segítsen feltérképezni a versenytárs keresőoptimalizálási környezetét, Lazarina Stoy‘s ML-kompatibilis SERP elemzési irányítópult egy drágakő.

Annyi mindent megtehetsz vele. Ellenőrizheti a keresés részesedését domain, webhelykategória, szándékkategória alapján, valamint azt, hogy ezek milyen összefüggéseket mutatnak a kattintások, megjelenítések és az Ön által használt kulcsszavak pozíciói között.

Ez nem minden! Tömeges versenytárs-elemzést is végezhet azon domainek és URL-címek alapján, amelyek a legmagasabb rangú a kiválasztott kulcsszavak szerint. Ez azt jelenti, hogy egy pillantással holisztikus képet kaphat az összes versenytársról és fontos KPI-iről.

API- és hangulatentitás-elemzést is végezhet. Ellenőrizze, hogy melyek a leggyakrabban használt entitások az URL-ekben, a metaleírásokban, az említések számában és a szentimentalitási pontszámban. Buborékdiagramokkal, színes hangulatcímkékkel és a hangulat nagyságrendjével vagy erősségével fókuszált hangulatelemzést is végezhet.

Cronyx Digital

Cronyx Digital‘s GA4 organikus keresési sablon segíthet számba venni a fontos keresőoptimalizálási mutatókat megjelenítések, kattintások, felhasználók, webhely CTR-je, pozíció, munkamenetek, elköteleződési arány és átlagos elköteleződési idő alapján.

Ezeknek a mutatóknak egy pillantással áttekinthető áttekintésével kezdődik, majd áttér a mutatókat egymáshoz viszonyító grafikus diagramokra. Például kattintások és megjelenítések vagy elköteleződési arány és munkamenetek. Ezek az összehasonlítások lehetővé teszik annak megértését, hogy a keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek mekkora része válik leadekká.

  Az 5 legjobb aszinkron webes keretrendszer a Python számára

Ezenkívül figyelemmel kísérheti a legnépszerűbb organikus kulcsszavakat, és megkülönböztetheti a felhasználókat felhasználótípusok, országok és eszközkategóriák szerint, hogy átfogó képet kapjon a közönség reakciójáról és a sikerességi arányról.

Legfontosabb javaslatok a speciális jelentésekhez

Az ingyenes irányítópultok jó képi megjelenítések az adatok elemzésének megkezdéséhez. De nem elegen! Ha teljes képet szeretne kapni, és adatközpontú döntéseket szeretne hozni, előfordulhat, hogy fejlett jelentési stratégiákra kell támaszkodnia:

#1. Szupermetrikák

Több csatornán, például a Google-on, a Facebookon és harmadik felek kulcsszóeszközeivel, például a SEMrush-on és az Ahrefs-en dolgozik SEO adatokkal? Húzza őket össze egyetlen platformra az integrált élmény érdekében Szupermetrikák. Javítsa ki a hibás hivatkozásokat, javítsa az indexelést, és azonosítsa az organikus növekedési lehetőségeket egy központi platformon.

A Supermetrics segítségével automatizálhatja is kulcsszókutatását, így nem kell órákat tölteni fárasztó feladatok elvégzésével. Valójában a harmadik féltől származó integrációjukkal és a 14 napos próbaverziójukkal a Supermetricset egy körbe veheti, és meglátja, hogy a fejlett jelentések milyen változást hoznak.

#2. Power My Analytics

Ha nem szeretné felfedezni a SEO-megoldásokat, és ragaszkodni a Looker Studio sablonjaihoz, válassza ezt a haladó eszközt SEO jelentés sablon a Power My Analytics által. Kombinálhatja a GSC és a GA4 csatornáiba betáplált adatokat, és átveheti a munkamenetek, az elköteleződés, a kattintások, a CTR, a pozíció és egyebek irányítását!

Maradjon a görbe előtt az organikus keresési KPI-k időbeli megfigyelésével és a keresési teljesítmény lekérdezések alapján történő ellenőrzésével. Melyik céloldal melyik lekérdezésre jelenik meg? Hogyan lehet javítani? Mennyi az átlagos idő, amelyet egy nyitóoldalon töltenek? Keressen válaszokat, és használja ki adatforrásait, hogy a megfelelő irányba erősítse SEO erőfeszítéseit.

#3. Dataddo

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy most már közvetlenül is küldhet adatokat online forrásaiból az adatirányítópult-alkalmazásokba? Higgye el nekünk, mert Dataddo rendelkezik minden csatlakozóval, ami csak eszedbe jut!

Valójában a portfóliójuk olyan széles, hogy ha van egy csatlakozó, amire szüksége van, és nincs, akkor megépítik azt. Bármilyen elképesztően is hangzik, ez a még figyelemreméltóbb a Dataddo-ban: segít gyorsan betekintést nyerni.

Az ingyenes Looker Studio irányítópult-sablonjaival probléma a gyors betekintés megszerzése, de már nem! Ez nem minden. Az előzményadatokat raktár nélkül is tárolhatja, növelheti erőfeszítéseit a jövőben, és biztos lehet a műszaki támogatásban.

Ezenkívül kipróbálhatja ingyenes csomagjukat három adatfolyamra, amíg készen nem áll a prémium előfizetések kipróbálására.

Legyen az irányítópultok az előrevezető út

Az adatközpontú döntések meghozatala kulcsfontosságúvá vált, és ha még mindig nem tudja nyomon követni SEO mutatóit a GSC-n vagy a GA4-en, itt az ideje, hogy elkezdje használni az általunk említett ingyenes irányítópultokat!

Segítségükkel átveheti az irányítást az összes fontos mérőszám felett, mint például a CTR, a százalékos növekedés vagy csökkenés, a lekérdezés és az átlagos idő, hogy megtudja, működik-e a SEO stratégiája.

Ha már kimerítette az ingyenes erőforrásokat, és magasabb szintre kell emelnie SEO adatait, próbáljon ki olyan fejlett megoldásokat, mint a Datadoo vagy a Supermetrics. Feloldhatja a legmodernebb funkciókat, például a raktározás hiányát, a hatékony integrációkat és az automatikus kulcsszókutatást. Ha csak egy fejlett Looker Studio műszerfalra szeretne lépni a keresőoptimalizálás és a jelentéskészítés terén, megteheti a Power My Analytics SEO jelentéssablonját, és hagyja, hogy az adatok beszéljenek helyetted.

Következő lépésként, most, hogy az értékesítés már beindult, tekintse meg ezeket az eszközöket értékesítési irányítópult létrehozásához.