9 időkövető eszköz szabadúszóknak, hogy minden perc számítson

A szabadúszó legértékesebb erőforrása az idő. Az idő követése óriási kihívás a szabadúszók számára, különösen több projekt, ügyfél és határidők kezelésekor.

Minden percnek számítania kell a termelékenység és a bevétel maximalizálása érdekében. Szerencsére számos szabadúszók számára készült időkövető eszköz segíthet abban, hogy a munkája csúcsán maradjon.

Miért fontos az idő követése a szabadúszók számára?

Az időkövetés több okból is elengedhetetlen a szabadúszók számára:

 • Pontos számlázás: A szabadúszóknak pontosan nyomon kell követniük idejüket az ügyfelek számlázásához. Ez segít nekik elkerülni az alul- vagy túlterhelést a munkájukért.
 • Termelékenység és időgazdálkodás: Az idő nyomon követése lehetővé teszi a szabadúszók számára, hogy felmérjék termelékenységüket, és azonosítsák a fejlesztendő területeket. Az idő pontos nyomon követésével időpazarló tevékenységeket találhatnak, és optimalizálhatják a munkafolyamatot.
 • Projektmenedzsment: A szabadúszók gyakran több projekten dolgoznak egyszerre. Az időkövetés lehetővé teszi számukra, hogy prioritást állítsanak fel munkaterhelésükön és betartsák a határidőket.
 • Számlázási és adózási megfelelés: Az adószabályok betartása érdekében a szabadúszóknak pontos nyilvántartást kell vezetniük bevételeikről és kiadásaikról. A számlázható órák és projektköltségek nyomon követése leegyszerűsíti az adófizetést és levonási igényeket. Használhatják pénzügyeik megtervezésére, adózási szabályok betartására és pozitív ügyfélkapcsolatok fenntartására is.

Az időkövető szoftver egy digitális eszköz, amelyet szabadúszók és szervezetek számára terveztek, hogy nyomon követhessék a különböző feladatokra vagy projektekre fordított időt. A felhasználók nyomon követhetik munkaidejüket, időt szakíthatnak bizonyos feladatokra, és jelentéseket készíthetnek, amelyek részletezik az eltöltött időt.

Milyen előnyei vannak az időkövető eszközöknek a szabadúszók számára?

Az időkövető szoftver által kínált előnyök listája a következőket tartalmazza:

 • Megnövekedett termelékenység: Az időkövetés átfogó képet ad a szabadúszóknak arról, hogyan használják fel idejüket, lehetővé téve számukra, hogy észrevegyék az esetleges hiányosságokat és változtatásokat hajtsanak végre a munkarutinjukon.
 • Adatvezérelt betekintés: Az időkövető szoftver által készített jelentések adatvezérelt betekintést nyújtanak az idő felhasználásába. Azok, akik ezt az információt használják, bölcsebben tölthetik el idejüket és erőforrásaikat.
 • Távoli munkakezelés: Segíthet a szabadúszóknak figyelemmel kísérni saját és mások termelékenységét, hogy biztosítsák, hogy a szükséges órákat dolgozzák-e.
 • Továbbfejlesztett csapatmunka: A szoftver segíti a szabadúszókat a szervezet más csapattagjaival való együttműködésben, és tájékoztatja őket a különböző feladatok előrehaladásáról és az egyes feladatokra fordított időről.
 • Számlázható órák kiszámítása: Az időkövető szoftver segít a szabadúszóknak kiszámítani a pontos számlázható órákat, és gondoskodni arról, hogy ne kapjanak alulfizetett munkájukat.
  Hogyan telepítsem a Chromiumot Ubuntu és CentOS rendszerre?

Az időkövető szoftverben keresendő funkciók

Számos funkciót figyelembe kell venni az időkövető szoftver kiválasztásakor, hogy megfeleljen üzleti igényeinek. Íme néhány kulcsfontosságú jellemző, amire figyelni kell:

 • Időbeviteli módszerek: Egy kiváló időkövető szoftvernek különféle időbeviteli módokat kell kínálnia, beleértve a kézi bevitelt, az időzítőket és az automatikus nyomkövetést.
 • Jelentéskészítés: A szoftvernek lehetővé kell tennie, hogy részletes termelékenységi és költségjelentéseket készítsen, amelyek megmutatják, mennyi időt fordítottak az egyes projektekre vagy feladatokra, ami segíthet azonosítani a fejlesztendő területeket.
 • Számlázás és számlázás: Ha az ügyfeleknek számlázza ki az idejét, a szoftvernek kompetensnek kell lennie a nyomon követett idő alapján számlák előállításában.
 • Testreszabás: Önnek képesnek kell lennie a szoftver beállításait az üzleti igényeinek megfelelően módosítani, például beállítani az óradíjakat vagy konfigurálni a túlóraszabályzatot.
 • Adatbiztonság: A szoftvernek erős biztonsági funkciókkal kell rendelkeznie, beleértve az adatok védelmét szolgáló biztonsági mentési és titkosítási mechanizmusokat.

Legyen szó szabadúszó íróról, tervezőről, fejlesztőről vagy marketingszakértőről, ez a blog megadja azokat az eszközöket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy szabadúszó vállalkozását a következő szintre emelje. Ezek az időkövető megoldások segítenek hatékonyan kezelni az időt, növelni a termelékenységet, és végül több pénzt keresni.

Tehát merüljünk bele, és fedezzük fel a legjobb időkövető eszközöket.

Clockify

A Clockify egy híres időkövető szoftver, amely lehetővé teszi a számlázható órák nyomon követését, hogy megállapítsa az óradíjakat, és megértse, hol tölti az idejét. Időkövető funkciói lehetővé teszik a szabadúszók számára, hogy számos projektet kezeljenek, számlázható órákat számítsanak ki, elemezzék a projekt előrehaladását, valamint jelentéseket és ütemezéseket készítsenek.

Főbb jellemzők:

 • A beépített munkaidő-nyilvántartás segítségével nyomon követheti heti tevékenységét.
 • Lehetővé teszi az idő nyomon követését egy időzítő segítségével, vagy manuálisan naplózza az órákat.
 • A jelentések exportálhatók és letölthetők PDF, CSV vagy Excel formátumban.
 • Végig pontosan nyomon követheti a projekt nyereségét.

Toggl Track

A szabadúszók körében a Toggl Track hihetetlenül jól ismert. Világos, pontos szemléltető jelentéseket eredményez, így ügyfelei gyorsan láthatják, mennyi időt töltött a feladataikkal, és hogy a ténylegesen eltöltött idő megegyezik-e a kezdeti becslésekkel.

A tétlenség észlelése a szoftver másik hasznos funkciója, amely felajánlja az idővonal frissítését, és értesíti Önt, ha nem használja a számítógépet.

Főbb jellemzők:

 • Szerezze meg a szükséges információkat anélkül, hogy beavatkozna ügyfele üzleti tevékenységébe.
 • Több mint 100 integráció támogatása, például az Asana, a Zapier, a Jira és a Salesforce.
 • Platformok közötti időkövetés lehetséges.

TMetric

A TMetric egy egyszerű időkövető szoftver, amely egyszerűsíti a munkáját, szabályozza az idejét, figyelemmel kíséri a csapat teljesítményét és javítja a termelékenységet. A TMetric ingyenes verziója kiváló választás a szűkös költségvetésű szabadúszók és kisvállalkozások számára, akiknek nyomon kell követniük az időt, együttműködniük, bizonyítékokon alapuló munkanaplókat kell készíteniük, és ügyféljelentéseket kell készíteniük.

  Hogyan adjunk átlátszóságot bármely ablakhoz, és rögzítsük a tetejére

Főbb jellemzők:

 • Több platform kompatibilis Windows, Mac és Linux rendszeren.
 • Az üresjárat-érzékelő funkció a munkaórák pontos kiszámításához.
 • Lehetővé teszi a számlázható munkaórák valós idejű nyomon követését.
 • Kézi és automatizált időmérő módszerek támogatása.
 • Alkalmazások és webhelyhasználati jelentések.

Bonsai

A Bonsai egy robusztus időkövető megoldás, amely segít nyomon követni és kezelni a munkaidőt, a jelenlétet és a termelékenységet. Fel van szerelve egy all-in-one időkövetővel, munkaidő-nyilvántartással és számlázási rendszerrel, amely segíthet a szabadúszóknak projektjeik hatékonyabb kezelésében. Ez a teljes funkcionalitású eszköz kifejezetten a szerződéses munkák kezelésére és az ügyfelek számára számlák előállítására készült.

Főbb jellemzők:

 • Hozzon létre azonnali számlákat projektenként az elkészült munkaidő-nyilvántartáson.
 • Kövesse nyomon a projektekre fordított időt munkatársaival.
 • Valós idejű jelentéseket kaphat a számlázható órákról.
 • Automatikus számlázási és időkövetési funkció.
 • Platformfüggetlen, iOS, Android és Mac rendszeren használható. és a Chrome-ba is integrálható.

Hubstaff

A Hubstaff egy egyszerű időgazdálkodási eszköz a szabadúszók és szerződéses munkavállalók számára, amely részletes online munkaidő-nyilvántartásból, testreszabható termelékenységi funkciókból és automatizált fizetési módból áll.

A képernyőképeknek és az aktivitáskövetési funkciónak köszönhetően szabadúszóként átlátható lehet, hogy min dolgozol. A felügyeleti funkciókhoz egyéni felhasználói beállítások állíthatók be, vagy teljesen letilthatók.

Főbb jellemzők:

 • Automatikus nyomon követés a pontos munkavállalói munkaidő-nyilvántartás érdekében.
 • Intuitív mobil, asztali és webalapú időkövető alkalmazások
 • A Hubstaff számos olyan legkedveltebb alkalmazással rendelkezik, mint az Asana, a Breeze, a PayPal, a Wise és még sok más.

TopTracker

A TopTracker ingyenes webes és asztali alkalmazások időkövető szoftvere a szabadúszók munkájának és projektjeinek nyomon követésére szolgál, hogy biztosítsa számukra a projekttel töltött órák pontos számlázását. A szoftver biztonságos, és titkosítást használ az ügyféladatok védelmére.

A szoftver telepítése után a felhasználók könnyedén nyomon követhetik az időt. A részletes termelékenységi jelentések segítenek a szabadúszóknak azonosítani a fejlesztésre szoruló területeket az idejük hatékonyabb felhasználása érdekében.

Főbb jellemzők:

 • A szabadúszó tevékenységének valós idejű nyomon követése.
 • Állítsa be az óránkénti számlázási díjakat minden szabadúszó számára.
 • Az időnaplók jóváhagyása vagy elutasítása.
 • Az egyéni projektek adatvédelmi ellenőrzése.
 • Egyszerű időkövetés, képernyőképek vagy webkamerás felvételek.
 • Jelentéskészítés a szabadúszó teljesítményének és a projekt előrehaladásának nyomon követéséhez.

Traqq

A Traqq egy egyszerű időkövető eszköz független szabadúszók számára, akik szeretnék tudni, hogy mennyi időt töltenek különböző feladatokra egészen a másodpercig. Segít automatizálni a munkaidő-nyilvántartásokat, és termelékenységi jelentéseket készít, így Ön a fontosra összpontosíthat. A szabadúszók könnyedén exportálhatják a részletes jelentéseket, és elküldhetik azokat az ügyfeleknek számlák elkészítéséhez.

  Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik CMS-t használják egy webhelyen?

Főbb jellemzők:

 • Képernyőkép és videó rögzíti a képernyő tevékenységét az automatikus időkövetéshez.
 • Időbejegyzések beállítása és az idő kézi követése.
 • Intelligens riasztások és értesítések az azonnali értesítéshez.
 • Munkaidő-nyilvántartás az egyszerűbb számlázási folyamat érdekében.

TimeCamp

A TimeCamp egyesíti az időkövető elemeit és egy egyszerű projektmenedzsment eszközt, hogy segítsen javítani a projekt jövedelmezőségét. Segít a számlázásban és a számlázásban, a termelékenység nyomon követésében, a projekt költségvetésében, a jelenléti jelentésekben és a munkaidő-nyilvántartások jóváhagyásában.

A központosított irányítópult segítségével az összes projektet egy helyen kezelheti, és ügyfél-információkat és egyéb munkával kapcsolatos adatokat gyűjthet.

Főbb jellemzők:

 • A TimeCamp több mint 100 alkalmazást és munkaeszköz-integrációt támogat.
 • Szerkessze az időbejegyzéseket a jelentések személyre szabásához, tevékenységek hozzáadásához vagy eltávolításához, offline munkához stb.
 • Jelentések importálása vagy exportálása, hogy később a kívánt eszközökkel használható legyen.
 • Grafikus és naptárnézet az időrekordok részletes információinak megtekintéséhez.
 • Kövesse nyomon a munkaórákat és a költségvetést valós időben a termelékenység méréséhez.

Desktime

A Desktime segít a vállalatoknak nyomon követni a szabadúszók munkaidejét, kezelni a projekt költségvetését és jelentéseket készíteni. Olyan funkciókat is tartalmaz, mint a feladat- és projektmenedzsment, a számlázás, a bérszámfejtés stb. A Desktime több nyelven is elérhető, és integrálható olyan népszerű termelékenységi eszközökkel, mint a Slack és a Microsoft Outlook.

Főbb jellemzők:

 • Az automatizált időkövetés lehetővé teszi az ügyfelek pontos számlázását.
 • Fedezze fel az időszivárgást, és szüntesse meg a szabad órákat.
 • Hozzon létre egyéni jelentéseket heti vagy havi rendszerességgel.
 • Integráció olyan népszerű eszközökkel, mint a Slack, Asana és Trello.

Utolsó szavak

Az időkövető szoftver használata a legjobb módja annak, hogy a szabadúszók hatékonyan kezeljék idejüket. Ezek az eszközök biztosítják a számlázási folyamat átláthatóságát és azt, hogy pénzt kapjon erőfeszítéseiért.

A vállalkozása számára legjobb időgazdálkodási szoftver kiválasztásához figyelembe kell vennie igényeit, és ami a legfontosabb, az ingyenes verzió árazási terveit és ajánlatait.

Ne feledje, hogy a hasonlóságok ellenére minden szoftver egyedi. Kipróbálhatja mindegyiket, ha pontosításra van szüksége a kiválasztáshoz.

Ezenkívül felfedezhet néhány időkövető szoftvert a csapatok számára.