9 hasznos Netflix-szolgáltatás, amelyet esetleg kihagytál

Akár teljesen új a Netflixben, akár lelkes felhasználó, vannak kevésbé ismert, de nagyon hasznos Netflix-funkciók, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki a megtekintési élményből.

1. Keressen filmeket és tévéműsorokat kedvenc színészeivel

Tudtad, hogy nem csak cím vagy műfaj szerint kereshetsz néznivalót a Netflixen, hanem színész szerint is? Ez olyan egyszerű, mint beírni egy színész nevét a keresősávba, és várni az eredményeket.

De van ennek egy másik módja is. Ha például most fejezte be az Elveszett város című filmet Sandra Bullock főszereplésével, és még több filmjét szeretné felfedezni és megnézni, egyszerűen nyomja meg a További információ gombot, és keressen rá a nevére a Szereplők alatt. Fontos megjegyezni, hogy csak akkor koppinthat a színész nevére és kereshet így, ha a Netflixet használja mobileszközén vagy böngészőjében.

Miután kiválasztotta vagy rákeresett egy színész nevére, megtekintheti a Netflixen elérhető TV-műsorok és filmek teljes listáját, amelyekben szerepelt.

2. Titkos Netflix kódok segítségével fedezze fel a rejtett drágaköveket

A Netflix tele van kiváló tartalommal, például új eredeti filmekkel, klasszikus tévéműsorokkal, kritikailag elismert dokumentumfilmekkel és még sok mással. De ha csak azt nézte, amit a Netflix főoldalán talál, akkor a streaming szolgáltatást rosszul használta.

Több száz titkos kód segít felfedezni a rejtett Netflix-tartalmakat. Mindegyik kód egy adott műfajhoz kapcsolódik, a pofonkomédia és a tinidrámáktól a természetfeletti szappanokig és az LMBTQ tévéműsorokig.

  A TeamViewer telepítése és használata Linuxon

Ezeknek a titkos kódoknak az egyetlen hátránya, hogy nem használhatja őket okostévén vagy mobileszközön, csak akkor használhatja őket, ha a Netflixet nézi a böngészőben. Csak tudnod kell, hogyan kell beírni a Netflix titkos kódjait, hogy hozzáférj ezekhez a kategóriákhoz.

3. Töltse le a tartalmat offline megtekintéshez

Nem mindig lehetséges aktív internetkapcsolat. Lehet, hogy utazik, vagy a Wi-Fi nem működik. Bármi legyen is a helyzet, van egy jó hír: továbbra is megtekintheti kedvenc Netflix-filmjeit és műsorait offline módban.

Mindössze annyit kell tennie, hogy letölti a nézni kívánt tartalmat offline megtekintéshez. Válassza ki a sorozatot vagy filmet, koppintson rá, és nyomja meg a Letöltés gombot. A több sorozatot tartalmazó tévéműsorok esetén kiválaszthatja, hogy csak egy adott epizódot vagy egy teljes évadot szeretne letölteni.

Érintse meg az Alkalmazásbeállítások lehetőséget a letöltési beállítások, például a videó minősége, a letöltési hely és az intelligens letöltések testreszabásához. Ne feledje, hogy csak olyan eszközről tölthet le tartalmat, amelyen telepítve van a Netflix alkalmazás.

4. Kérjen egy konkrét műsort vagy filmet, amelyet látni szeretne a Netflixen

Noha a Netflix sorozatok és filmek széles választékát kínálja, mi van, ha az, amit nézni szeretne, nem érhető el? Ne aggódjon, van mód arra, hogy a Netflix tudomást szerezzen az adott tartalomról, amelyet látni szeretne, és ez olyan egyszerű, mint egy kérés elküldése.

Cím kéréséhez navigáljon a Súgó oldalra mobiltelefonján vagy böngészőjében, és görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Cím kérése vagy a TV-műsorok vagy filmek kérése.

Innen három címjavaslatot írhat be, és benyújthatja kérelmét. A cím kérése arra is remek példa, hogy mit kell tenni, ha a Netflix lemondja kedvenc műsorát.

Ne feledje, hogy csak azért, mert kér valamit, még nem jelenti azt, hogy másnap azonnal felkerül a Netflix platformra. Az, hogy mikor kerül hozzáadásra, minden attól függ, hogy mekkora a kereslet.

  Hogyan nézhetek spanyol filmeket a Kodi-n

5. Törölje a megtekintési előzményeket a Netflix algoritmus visszaállításához

Akár nem szeretné, hogy partnere megtudja, hogy a Love Island-et túlzásba vitte, akár vissza szeretné állítani az ajánlásait, a Netflix megtekintési előzményeinek törlése olyan lehetőség, amelyről valószínűleg soha nem is tudta, hogy van. Ráadásul hihetetlenül egyszerű megcsinálni.

A teljes megtekintési előzmény törlése vagy egyetlen cím törlése csodákra képes, ha elege van abból, hogy olyan sorozatokra és filmekre vonatkozó ajánlásokat kapjon, amelyek már nem relevánsak az Ön számára. Ennek az lehet az oka, hogy megváltozott az ízlése, és nem szeretné, hogy a régi műsorok listája kitöltse hírcsatornáját.

A rendetlenség eltávolítása az új alaphelyzetbe állításhoz egyszerű, lépjen a Fiókba, válassza ki profilját, koppintson a Tevékenységek megtekintése elemre, és törölje egy címet vagy a teljes előzményt.

6. Értékelje, amit néz, hogy javítsa ajánlásait

Az Ön megtekintési előzményeihez hasonlóan a Netflix az Ön értékelései alapján ajánl bizonyos sorozatokat és filmeket, amelyek érdekelhetik Önt. Alternatív megoldásként olyan típusú tartalom esetén működik, amely nem érdekli, valamint olyan tartalom esetén is, amelyet teljesen elkerülni szeretne.

Tehát ha jobb javaslatokat szeretne, tájékoztassa a Netflix algoritmust. Ez azt jelenti, hogy szokássá kell tennie, hogy megnyomja a „tetszik” vagy „nem tetszik” gombot a nézett tartalmaknál. Ezen kívül van még egy dupla hüvelykujj felfelé mutató gomb is, amellyel a Netflix tudja, hogy igazán szereted, amit nézel.

A nagyszerű része az, hogy ez a minősítési rendszer minden eszközön elérhető, beleértve az okostévét, a böngészőt és a mobileszközt is.

7. Szabja testre feliratait a megtekintési élményének megfelelően

Valószínűleg jól tudja, hogy a Netflix számos különböző nyelven kínál feliratokat. Tudtad azonban, hogy a Netflix feliratait teljesen személyre szabhatod a megtekintési élményednek megfelelően?

Ezt a funkciót kissé nehézkes megtalálni, de a következőképpen módosíthatja a Netflix feliratok megjelenését. Lépjen a Fiókra, válassza ki a profilját, és görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Felirat megjelenése lehetőséget. Ezen az oldalon módosíthatja a feliratok vizuális megjelenését, beleértve a betűtípust, a betűszínt, a szövegméretet, a háttérszínt és az árnyékot.

  A keretrendszer és a könyvtár megértése: mit kell használni

Bár a feliratok testreszabása a Netflixen nem a legizgalmasabb funkció, ez egy praktikus lehetőség, ha a feliratok könnyebben olvashatóvá kell tennie személyes igényei alapján.

8. Távolítsa el a címeket a Megtekintés folytatása részből

Ha a Netflix Nézés folytatása része tele van olyan műsorokkal, amelyeket már nem néz meg, vagy olyan filmekkel, amelyeket félúton hagyott el, a következőképpen szabadulhat meg tőlük a Netflix alkalmazásban tévéjén vagy webböngészőjén.

Görgessen le a Nézés folytatása listához, válassza ki az eltávolítani kívánt címet, majd válassza ki az X szimbólumot, hogy eltávolítsa azt a Megtekintés folytatása sorból.

Alternatív megoldásként, ha a Netflix alkalmazást használja okostelefonján, görgessen lefelé a Kezdőlap lapon, és keresse meg a Nézés folytatása lehetőséget, vagy keresse meg a Saját Netflix menüpontot. Innentől olyan egyszerű, mint megtalálni a címet, megérinteni a három függőleges pontot, és kiválasztani az Eltávolítás a sorból lehetőséget.

9. Állítsa vissza a Nézze meg a folyamatot egy sorozaton

Akár újra akarsz nézni egy tévésorozatot az első évadtól, akár újra szeretnél indítani egy epizódot, meglehetősen egyszerű visszaállítani a megtekintési folyamatot. Lényegében ugyanazokat a lépéseket követheti, mint a Netflix megtekintési előzményeinek törlése. Nyissa meg a Netflixet webböngészőjében, lépjen a Fiók elemre, keresse meg profilját, és görgessen le a Megtekintési tevékenység részhez.

Ezen az oldalon minden megtekintett sorozat minden epizódját láthatja. Érintse meg a kör szimbólumát, amelyen egy vonal van, és visszaállíthatja az adott epizódot, vagy a Netflix lehetőséget ad a teljes sorozat visszaállítására.

Használja ki teljes mértékben a Netflix által kínált összes funkciót

A Netflix streaming szolgáltatásban valóban minden megtalálható, a sikeres tévéműsoroktól és a legjobb hollywoodi filmektől a szórakoztató játékokig, sőt a Nike Training Club edzéseiig. A nagyszerű tartalom mellett azonban vannak olyan kevésbé ismert funkciók is, amelyeket a Netflix kínál, amelyeket valószínűleg anélkül pillantott meg, hogy meggondolta volna őket.

Még ha évek óta napi rendszerességgel használja a Netflixet, előfordulhat, hogy nem találkozott ezekkel a rejtett funkciókkal. Ezen túlmenően ezen funkciók némelyike ​​– például a minősítések és a titkos kódok – a következő szintre emelheti a Netflix élményét.