9 fordítási API az alkalmazás többnyelvűvé tételéhez

A mai modern világban, ahol minden összefügg, nincs értelme egyetlen nyelven elérhető weboldalt vagy alkalmazást építeni.

A globális célközönség eléréséhez a vállalkozásoknak több nyelven is elérhetővé kell tenniük termékeiket és szolgáltatásaikat. De hogyan tehetik ezt? Nem fárasztó minden nyelvhez manuálisan több oldalt létrehozni?

Itt lépnek működésbe a fordítási API-k.

Translation API: Áttekintés

A fordítási API lehetővé teszi az alkalmazás vagy a webhely tartalmának programozott lefordítását. Zökkenőmentesen összekapcsolja az alkalmazást egy fordítási platformmal vagy egy szolgáltatással a fordítási szolgáltatás manuális kezelésének folyamatának elvonásával.

Összefoglalva, az alábbiakban bemutatjuk az alkalmazás többnyelvűvé tételének előnyeit a fordítási API használatával:

  • Globális célközönség: Ha az alkalmazást többnyelvűvé teszi, eltávolítja a nyelvi akadályokat. Ez különösen fontos a sokkal szélesebb közönséget megcélzó globális vállalkozások számára.
  • Lokalizálás: A lokalizáció fogalma a célközönség helyi nyelvén való kiszolgálását jelenti. Segítségével a vállalkozások személyre szabottabbá tehetik termékeiket.
  • Analytics: Elemezheti az alkalmazás teljesítményét, miután többnyelvűvé tette, és javíthatja szolgáltatásait a helyi preferenciák alapján.

Egy adott szolgáltatótól függően a fordítási API-k különféle szolgáltatásokat és testreszabási lehetőségeket kínálhatnak. Például különféle API-kat használhat nyelvazonosítás végrehajtására, alternatív fordítások lekérésére, fordítási minőségi szintek beállítására stb.

Szeretne többet tudni a különböző fordítási API-król? Itt található néhány fordítási API-platform lista.

Google Cloud Translation API

Forrás: github.com

A Google Cloud a fordítási API amely egy előre betanított Neurális gépi fordítási modellt használ a szöveg fordítására. Ezt az NMT-modellt rendszeresen frissíti, hogy jobb technikákat és edzési adatokat tartalmazzon.

  Harmadik féltől származó felhőtárhely hozzáadása a Microsoft Teamshez

Az API napi korlátlan karakterfordítással képes lefordítani a tartalmat körülbelül 100 nyelvpárra és nyelvpárról. Nem csak, hogy automatikusan felismeri az aktuális nyelvet, és ennek megfelelően lefordítja. Jelenleg körülbelül 135 nyelvet támogat.

Két kiadást kínál: Cloud Translation Basic és Cloud Translation Advanced. A továbbfejlesztett kiadás előnyben van az alapkiadással szemben olyan funkciók tekintetében, mint a szószedetek és az egyéni ML-modellek hozzáadása.

Azure Translator

Az Azure Translator egy mesterséges intelligencia-szolgáltatás valós idejű szövegfordításhoz. A szövegfordítás API-ja az úgynevezett Azure Text Translation API, és több mint 100 nyelvet támogat. Képes lefordítani, átírni és felismerni a forrásnyelveket.

Az API eléréséhez létre kell hoznia egy Microsoft- és Azure-fiókot, és létre kell hoznia egy fordító REST API-erőforrást a Azure Portal, szerezze be API hozzáférési kulcsait, és válassza ki a kívánt programozási nyelvet a támogatott nyelvek listájából. A támogatott programozási nyelvek közé tartozik a C#, Go, Java, Javascript és Python.

Van egy nem fordítás funkció is, amellyel megakadályozhatja, hogy egy szövegrész ne kerüljön lefordításra. Egyszerűen hozzáadhat egy notranslate osztályt a HTML-hez, vagy beállíthatja a translate attribútumot „no”-ra, így – translate=”no”.

A fordítói szolgáltatás ingyenes csomagot és felosztó-kirovó lehetőséget kínál az Ön konkrét üzleti igényeinek kielégítésére.

DeepL API

DeepL egy gépi fordítási technológia, amely API-t biztosít a webhelyekkel és alkalmazásokkal való integrálásához. A DeepL felhasználási módjai közé tartozik a webhelyek tartalomfordítása, a multinacionális vállalatok belső vállalati kommunikációja és a többnyelvű termékek létrehozása.

Biztonságos módot nyújt a tartalom lefordítására anélkül, hogy bármilyen információt megőrizne és mesterséges intelligencia modellek betanítására használná fel. Betartja az EU adatvédelmi törvényeit is.

A DeepL két csomagot kínál, egy ingyenes és egy profi csomagot. Az ingyenes csomaggal havonta legfeljebb 500 000 karaktert fordíthat le. A profi tervben az a jó, hogy használaton alapuló árképzésen alapul. A DeepL egyik hátránya, hogy csak itt érhető el kiválasztott országok.

  Időzítő beállítása az iPhone kamerán

Olvassa el még: DeepL: A Google Fordító jobb alternatívája?

Yandex Translate API

Yandex Translate API biztosítja az összes alapvető funkciót, amely egy fordítói szolgáltatástól elvárható. Van egy játszótér is, ahol tesztelheti az API-t.

A Yandex által kifejlesztett fordítási szolgáltatást használja, és több mint 90 nyelvet támogat. A Yandex API válasz három formátumban érhető el – XML, JSON és JSONP.

Az API használatának legnagyobb hátránya, hogy nagyon egyszerű, és nem tartalmaz elegendő funkciót.

LibreTranslate

LibreTranslate egy nyílt forráskódú gépi fordítási API. Tesztelésre, személyes vagy ritka használatra ingyenes, és AGPLv3 licenc alá tartozik.

Éles felhasználás esetén saját LibreTranslate-példányát tárolhatja egy kiszolgálón, és elérheti azt egy API-kulcs segítségével.

A funkciókat tekintve csak szöveg- és fájlalapú fordítást biztosít a Swaggeren dokumentált REST API használatával. Ez egy nagyon egyszerű API egy csomóval egyszerű végpontok lehetővé teszi, hogy elvégezze a munkáját.

Azonban nem kínál fejlettebb funkciókat, és csak körülbelül 30 nyelvet támogat. A támogatott nyelvek listáját a gomb megnyomásával kérheti le ezt a végpontot.

Lefordított

Lefordított API egy egyszerű és hatékony módja a tartalom programozott lefordításának a Fordított szolgáltatások segítségével több mint 200 nyelven. Ezenkívül egy irányítópultot is kínál a TranslationOS végpontjainak küldött API-kérések figyelésére.

Egyes funkciói közé tartozik a fejlett ismétlési kiegyenlítés, beleértve az ICE és SPICE egyeztetést a kiemelt privát fordítási memóriákkal és a gépi fordítással, a karakterlánc-szegmentálást, a kibontást és a 71 fájlformátumban történő újrabeillesztést, a fordításfigyelést, beleértve a valós idejű előrehaladást, a minőségbiztosítást és az ingyenes migrációs terv.

  11 A víruskereső szoftver használatának előnyei – Az online biztonság fontossága

Systran Translate

Gépi fordító szolgáltatásként Systran API-t biztosít, amely többnyelvűvé teszi webhelyét valós idejű fordítással több mint 50 nyelven. Segítségével lefordíthatja belső és külső alkalmazásait, ügyfélszolgálati platformjait, termékfelületeit, weboldalait stb.

A Systran ingyenes próbaverziót biztosít API-jához 14 napig, legfeljebb 500 000 karakterig. Ez egy GDPR-kompatibilis API, amely előnyös a nagyvállalati ügyfelek és a kormányok számára, amelyek a legmagasabb elvárásokat támasztják az adatbiztonsággal kapcsolatban.

Amazon Translate

Amazon Translate egy neurális gépi fordító szolgáltatás, amely gyors, megfizethető és testreszabható nyelvi fordítást biztosít körülbelül 75 nyelvre.

Az Active Custom Translation (ACT) technológiát használja az Amazon Translate kimenetének testreszabásához egyéni fordítási modell létrehozása vagy karbantartása nélkül. Automatikusan is képes azonosítani a nyelveket, ha nincs megadva.

Az Amazon Translate használatának legnagyobb előnye az az ökoszisztéma, amely zökkenőmentes integrációt biztosít más AWS-eszközökkel, mint például a Transcribe, S3, Lambda, Redshift, DynamoDB stb. Emellett ingyenes és felosztó-kirovó árazási terveket is kínál. az Ön konkrét igényeihez.

A fordítási API A Translate.com által biztosított hasznos a webhely, az alkalmazás és az ügyfélszolgálat lokalizációjának egyszerűsítéséhez.

Érdekes megjegyezni, hogy mind a gépi, mind az emberi fordítási formátumokat támogatja. A gépi fordítási API körülbelül 90 nyelvet támogat, míg az emberi fordítási API csak körülbelül 60 nyelvet. Az olyan szolgáltatások azonban, mint a fordítási szószedetek és a tárolás, csak az emberi fordítási API-ban találhatók meg.

Ingyenes, felosztó-kirovó alapú és egyéni terveket kínál az Ön üzleti igényeihez.

Végső szavak

Anélkül, hogy a semmiből kellene saját fordítórendszert létrehozniuk, a fejlesztők a különféle fordítási API-knak köszönhetően kihasználhatják alkalmazásaikban a gépi fordítási szolgáltatások erejét. Ezek az API-k megkönnyítik a többnyelvű funkciók beépítését az alkalmazásokba több tartományban.

Ezután nézze meg a legjobb hangfordító platformokat.