9 A legjobb ingatlankezelési könyvelő szoftver bérbeadóknak

Több ingatlan kezelése ingatlankezelési könyvelő szoftver nélkül nehéznek és időigényesnek hangzik bérbeadóként.

A bérleti díjak és egyéb ingatlanokkal kapcsolatos kiadások nyomon követése fájdalmas lehet. Az excel lapokon vagy manuálisan történő leadása szintén nem hasznos. Sőt, a könyvelők alkalmazása újabb kiadást jelenthet Önnek.

Kétségtelen, hogy több ingatlan kezelése, álláshirdetések vagy eladások hirdetése, jogi papírok feldolgozása és a költségvetés keretein belüli működés megnehezítheti az ingatlanügyletek működtetését és fenntartását.

Az ingatlankezelők sok éven át papírt, e-maileket, táblázatokat, tollat ​​és papírt használtak az összes tranzakció, feladat, bérlői kérés és egyéb napi tevékenység nyomon követésére.

Szerencsére az ingatlankezelő szoftver bevezetése után mára minden fontosabb feladat automatizált, a működés pedig gördülékeny a korábbiakhoz képest.

Egy ingatlankezelő eszköz segíthet abban, hogy bölcs bérbeadóvá váljon. És lehetővé teszi, hogy a bérleti díj és a biztonság kiszámítása helyett más dolgokra koncentráljon.

Íme néhány ok, amiért érdemes ingatlankezelő eszközt használnia, és hogyan segíthetnek Önnek.

Az ingatlangazdálkodási számviteli szoftver célja

Egy ingatlankezelő eszköz segíthet abban, hogy bölcs bérbeadóvá váljon. És lehetővé teszi, hogy a bérleti díj és a biztonság kiszámítása helyett más dolgokra koncentráljon.

Íme néhány ok, amiért érdemes ingatlankezelő eszközt használnia, és hogyan segíthetnek Önnek.

 • Az ingatlankezelési eszközök olcsók, és idővel sok pénzt takarítanak meg. A szoftver minden tranzakciót megszervez. Így, mivel a könyvelési feladatok jobban kezelhetők, mint az egyszerű adatbevitel, nem kell könyvelőt bérelnie.
 • A Property Management Accounting Software automatizálja a könyvelést és a számviteli folyamatokat, csökkentve a könyvelési hibákat és a nem szándékos hibákat.
 • Fejlett és robusztus jelentéskészítési képességekkel rendelkeznek. Ennek eredményeként heti vagy negyedéves pénzügyi jelentéseket készíthet bérelt ingatlanairól.
 • Az ingatlankezelési könyvelő szoftverrel szoftverbiztonságot és adatbiztonságot érhet el, így nem kell aggódnia a kibertámadások miatt.
 • A skálázhatóság a szoftver használatának másik jelentős előnye. Az Ön igényei szerint testreszabható.
 • Olyan ingatlankezelési könyvelőszoftverrel rendelkezik, amelynek rendelkeznie kell

  Automatizálás

  A PMS használatának egyik leghasznosabb előnye az automatizálás. A vállalkozások sokkal jobb eredményeket érhetnek el a rutin, ismétlődő feladatok automatizálásával, amelyeket a gépek hatékonyabban tudnak végrehajtani, mint az emberek.

  Ezenkívül az automatizált feladatok a dolgozók munkaóráit takaríthatják meg, amelyeket a vállalat fontosabb aspektusaira, például az ügyfélszolgálatra fordíthatnak.

  Ügyfél fellebbezése

  A megfelelő ingatlankezelő szoftver nem csupán támogatást nyújthat. Ezenkívül számos egyéb funkcióval rendelkezik, például naptár-szinkronizálást, értesítési funkciókat és marketingkampányok személyre szabását. Ha a helyi piacán túl is terjeszkedik, fontolóra kell vennie a más országokból érkező ügyfelek vonzásának módjait is.

  Azáltal, hogy javítja a tapasztalataikat, nagyobb elismerést tanúsít az ügyfelek felé. Végül adjon hozzá annyi ügyfélközpontú funkciót alkalmazásához, amennyit csak szeretne, hogy javítsa a felhasználói élményt és növelje az ügyfelek vonzerejét.

    8 Félelmetes webtárhely-vezérlőpult és szerverkezelő szoftver

  Több ingatlankezelés

  Gond és fejfájás lesz több ingatlan kezelése. Ezután előfordulhat, hogy mindenre szüksége lesz egyetlen alkalmazásban az összes birtok kezeléséhez.

  Válasszon olyan ingatlankezelési könyvelőszoftvert, amelynél ez a funkció kötelező. Itt található egy lista a legjobb ingatlankezelési könyvelési szoftverekről a bérbeadóknak, amelyek segíthetnek ingatlanaik kezelésében.

  Frisskönyvek

  A FreshBooks könyvelő szoftver a Freshworks egyik terméke, kifejezetten ingatlankezelésre. Segítségével könnyedén kezelheti az ingatlanok és bérbeadások összes fiókját.

  A Freshworks az élvonalbeli SaaS-megoldások megbízható és piacvezető szolgáltatója, bármilyen méretű vállalkozás számára, amely különféle összetett üzleti problémákat kezel.

  Főbb jellemzők

  • Automatikus bérleti emlékeztetők: automatikusan emlékeztesse bérlőit a bérleti díjra.
  • Az automatikusan generált számlákat elküldjük bérlőinek.
  • Kísérje figyelemmel a biztonsági letéteket
  • A számviteli szoftver megkönnyíti a csapatmunkát.
  • A FreshBooks könyvelő szoftver lehetővé teszi az együttműködést.
  • Gyorsan készíthet gyönyörű, teljesen személyre szabott számlákat és becsléseket.
  • A megújítási folyamat automatizálásával és az online fizetések elfogadásával nemcsak bérlőit fogja boldoggá tenni, hanem gyorsabb pénzátutalást is észlelhet a számlájára.
  • Kövesse nyomon a havi bérleti díjakat és a bérlői interakciókat. Időt takaríthat meg és növelheti cége jövedelmezőségét, ha a bérlőknek automatikus emlékeztetőket kínál a késedelmes bérleti díjak fizetésére, és lehetővé teszi a biztonságos online fizetést.

  Sőt, megfizethető árai és sokféle funkciója tökéletes ingatlan-könyvelő szoftverré teszi a kis- és középvállalkozások számára. A FreshBooks is kényelmes; használhatja mobileszközén. Segít időt és erőfeszítést megtakarítani, és lehetővé teszi, hogy jobban összpontosítson ingatlanjaira, bérlőire és az ingatlanüzletre.

  Buildium

  A Buildium egy felhőalapú ingatlankezelési eszköz, amely teljes ellenőrzést biztosít az ingatlankezelőknek üzleti tevékenységük minden aspektusa felett. Ez magában foglalja a bérleti díjak és fizetések online kezelését, az üres helyek betöltését, a karbantartás tervezését és a pénzügyek nyomon követését.

  A Buildium egyszerűsíti a bérleti folyamatot olyan funkciókkal, mint a bérlők és a lízingkövetés, a teljes főkönyvi könyvelés, az automatizált bérleti díjak és díjak emlékeztetői, valamint az igény szerinti jelentések.

  Főbb jellemzők

  • Minden bérleti díj figyelése
  • Pénzügyi beszámoló
  • Havi automatizált banki egyeztetés
  • Mobilalkalmazás költségkövetéssel Többféle integráció olyan webhelyekkel, mint az Apartments.com és a Zillow

  A Buildium bérlői felülete lehetővé teszi az ingatlankezelők számára, hogy online bérleti díjakat fogadjanak el, és automatikus folyamattá tegyék a bérbeadást a bérbeadó számára.

  TenantCloud

  A bérbeadók a TenantCloud segítségével online kezelhetik a karbantartási kérelmeket, szűrhetik az alkalmazásokat, és beszedhetik a bérleti díjat. Ez egy felhő alapú ingatlankezelő eszköz, amely a bérbeadók, ingatlankezelők és ingatlanszakértők igényeit szolgálja ki.

  A rendszer tartalmaz funkciókat a bérlőkezeléshez, a számviteli adminisztrációhoz és a marketinghez.

  Főbb jellemzők

  • Egyetlen irányítópult az összes marketing, lízing, karbantartás és számviteli munkafolyamat nyomon követéséhez és kezeléséhez.
  • Hozzon létre speciális webhelyeket különféle szerkeszthető sablonok segítségével a márka ismertségének növelése érdekében. Foglaljon foglalásokat és jelentkezéseket a weboldalon.
  • Kezelheti a bérleti díjakat, az elvégzett szolgáltatások számláit, a késedelmi díjakat, a visszatérítéseket és egyebeket.
  • Egyszerűsített online tranzakciók a Stripe vagy Dwolla integrációjával; minden tranzakciót digitalizálhat, és azonnal rögzítheti a kijelölt főkönyvekben.
  • Aktiváljon csapatokat, és kezelje a hozzáférési szinteket és engedélyeket a felhasználói szerepkörök alapján. Rendeljen feladatokat a csapattagokhoz, küldjön emlékeztetőket és figyelje a változásokat.
  • Az integrált CRM segít nyomon követni a potenciális ügyfeleket.
  • A tulajdonosokkal, bérlőkkel és szállítókkal folytatott levelezés megszervezése e-mailek és alkalmazáson belüli csevegés útján egy központi adatbázis létrehozásához.
    Az Equilibrium GTK téma telepítése Linuxra

  Bérlőkezelést, könyvelést, automatikus számlázást, ingatlanelemzési jelentéseket és ingyenes listaoldalt kínál. Ingyenes, alap és haladó programok állnak rendelkezésre.

  QuickBooks

  Az Intuit QuickBooks átfogó számviteli és üzletviteli programcsomagja kis- és közepes méretű szervezetek számára készült.

  Főbb jellemzők

  • Automatikus fizetési emlékeztetők
  • Adjon meg egyedi fizetési nyugtákat a kifizetések nyomon követéséhez.
  • Speciális banki hírcsatornák és ügyfélcsoportok létrehozása
  • Árak vonalkódos címkéken
  • A végső árhoz hozzáadhatja a szállítási, szállítási, biztosítási és egyéb költségeket

  A szoftver célja a munkafolyamat és a könyvelők és ügyfelek közötti kommunikáció egyszerűsítése. A QuickBooks funkció pénzügyi tranzakciós jelentéseket is kínál.

  Stessa

  A Stessa egy másik szoftverprogram a bérlemények finanszírozására. Olvassa be a nyugtákat, szinkronizálja bankszámláit, és készítsen különféle jelentéseket.

  Főbb jellemzők

  • Ha Ön rövid távú bérlés vagy nyaralótulajdonos, nyomon követheti a teljesítményt a Stessa Pro Forma oszlopával és a havi költségek funkciójával.
  • Az automatizált tranzakciók engedélyezéséhez csatlakoztathatja az AppFolio-t és a Stessa-t.
  • Az ingatlannal kapcsolatos számlák nyomon követésére, osztályozására, rendezésére és szkennelésére a Stessa iOS mobilalkalmazás gépi tanulást használ.

  Ennek a rendszernek az elsődleges célja a könyvelés és a pénzügyi nyomon követés. Ezen túlmenően, Stessa egyedülállóan a pénzügyi menedzsmentre összpontosítva tökéletes megoldássá teszi a kis portfóliótulajdonosok számára, akik egyszerű módot keresnek pénzügyeik és bérleteik kezelésére.

  Baselane

  A teljesen integrált pénzügyi megoldás, a Baselane kifejezetten a bérbeadók számára készült. Ez egy számviteli szoftver, ahol ingyenesen gyűjthet bérleti díjakat és banki ügyeket intézhet a vállalkozások számára.

  Főbb jellemzők

  • A virtuális számlák funkció lehetővé teszi a biztonsági letétek nyomon követését, a bevételek és a kiadások ingatlanonkénti felosztását, valamint a pénzkezelési mód testreszabását.
  • A bérleti díj bármely Baselane számlára letétbe helyezhető.
  • Az átfogó ingatlan- és pénzforgalmi értékelések tartalmazzák a bevételt, a működési költségeket, az üzemi eredményt, a nettó bruttó cash flow-t stb.

  Fizetős szolgáltatásokat is kínál, például kölcsönöket bérbeadóknak és bérbeadói biztosítást.

  DoorLoop

  A DoorLoop segítségével bankszámlákat, betéti kártyákat és hitelkártyákat kapcsolhat össze, így egyszerűvé téve a tranzakciók nyomon követését. Ezenkívül ezt más feladatok automatizálására is használhatja, mint például a bérleti díj beszedése és az ismétlődő kifizetések.

  Ez a szoftver az összes szükséges számviteli funkcióval rendelkezik, hogy segítsen kezelni a lakossági, kereskedelmi, sőt a munkaerő- és kommunális lakások pénzügyeit.

    A háttérszín megváltoztatása a Microsoft Wordben

  Ezenkívül DoorLoop-fiókját kombinálhatja a QuickBooks-szal, egy másik online könyvelési eszközzel, és valós időben szinkronizálhatja az összes kiadási és bevételi információt.

  Főbb jellemzők

  • Könnyen testreszabható számlatükör sablonok
  • A fizetési folyamat automatizálása, beleértve a fizetések beszedését is
  • Adóbevallás céljából könnyedén exportálhatja az összes számviteli adatot.
  • A Zapier vagy a DoorLoop nyílt API-jával számtalan alkalmazást integrálhat, például CRM-eket, fizetési processzorokat és egyéb online szoftvereket.
  • Az ajtóhurokkal nemzetközi szinten is kezelheti ingatlanfinanszírozását.

  Ezenkívül 60 előre elkészített jelentést tartalmaz a DoorLoop, beleértve az üzleti áttekintést, a mérleget, az eredménykimutatást és a cash flow kimutatást.

  Gazda Stúdió

  A Landlord Studio azt ígéri, hogy időt és pénzt takarít meg az ingatlankezelés automatizálásával. Célja, hogy segítse a kis- és középvállalkozásokat könyvelésük és bérlői kommunikációjuk kezelésében.

  Jellemzői biztosan lenyűgözik Önt, ha Ön bérbeadó, és anyanyelvén szeretné használni az eszközt. Ez az eszköz elérhető az Apple és a Google Play Áruházban teljes natív mobilalkalmazásként és asztali számítógépen.

  Főbb jellemzők

  • Automatikusan számítja ki az adót. Testreszabhatja az összes adóbeállítást és még sok minden mást.
  • Az alkalmazás és a webhely megfelelően szinkronizálva van, rendszeres frissítésekkel, szoftverhibák nélkül és kiváló ügyfélszolgálattal.
  • Műszerfala segítségével nyomon követheti bérleti díjait és betéteit, és azonnal ellenőrizheti bevételeit és kiadásait.
  • Meg kell őriznie az összes vonatkozó bérleti dokumentációt, naplóznia kell a költségeket, és fel kell töltenie fényképeket a nyugtákról. Lehetővé teszi továbbá, hogy pontos jelentéseket készítsen és exportáljon Excelbe.

  Propertyware

  A Propertyware az utolsó eszköz a listán, de nem utolsósorban. Ez egy hatékony ingatlangazdálkodási könyvelő szoftver. Egy nagy teljesítményű lakóingatlan-cég rugalmas, nyitott platformként használhatja.

  Főbb jellemzők

  • Az összes kölcsönzött tárgyat egy helyen tároljuk.
  • Könnyen készíthet jelentéseket, rendezhet és szűrhet a jó jelentéskészítési funkciónak köszönhetően.
  • Karbantartási igények kezelése a tulajdonosi portálon keresztül
  • Felhőalapú e-mail értesítések bérlők és tulajdonosok számára

  Ez biztosítja a legjobb jelentéskészítési lehetőségeket, például egyéni mezőbeállításokat és automatikus értesítési lehetőségeket a tulajdonosok és bérlők számára.

  Következtetés

  A pénzügyek kezelése soha nem könnyű, ha nem rendelkezik számviteli háttérrel. Bérbeadóként erős pénzgazdálkodással kell rendelkeznie. Tehát ne készítsen sok táblázatot, hogy nyomon kövesse az összes kölcsönzött összeget. Próbálja ki az ingatlankezelési számviteli szoftvert, amelyet fent említettünk, és váljon profivá a pénzügyek kezelésében.