8 SOCKS5 proxy a jobb teljesítmény érdekében

A SOCKS5 proxy jó választás, ha jobb biztonsággal és teljesítménnyel szeretne böngészni az interneten, miközben névtelen marad.

Az internet használata számos biztonsági és adatvédelmi kockázattal jár. Ezenkívül előfordulhat, hogy bizonyos korlátozásokkal kell szembenéznie.

Képzelje el, hogy üzleti célból szeretne felkeresni egy webhelyet, vagy egyszerűen csak pihenni szeretne az ismerőse által ajánlott új műsor megtekintésével, de egyszerűen nem tudja elérni.

Az ok a földrajzi korlátozás lehet.

De mi van akkor, ha elhatározta, hogy hozzáfér ehhez az oldalhoz?

Ez lehetséges olyan proxyszerver használatával, mint a SOCKS5 proxy, fokozott biztonsággal és adatvédelemmel.

Ebben a cikkben arról fogok beszélni, hogy mik azok a proxyk és a SOCKS5, és milyen előnyösek lehetnek magánszemélyként vagy vállalkozásként.

Mi az a proxy?

A proxy vagy proxyszerver egy szerveralkalmazás, amely közvetítőként vagy átjáróként működik a felhasználók és a web között.

Tehát, ha keres valamit az interneten úgy, hogy a számítógépén engedélyezve van a proxy, ez a kérés először a proxykiszolgálóhoz érkezik. Ez a szerver kiértékeli a kérést, majd kérést küld az Ön nevében a kívánt weboldalhoz. Miután a weboldal jóváhagyja a kérést és elküldi a kért információkat, az először a proxyszerverhez érkezik, majd Önhöz, mint felhasználóhoz.

Ez azt jelenti, hogy kérése nem közvetlenül a meglátogatni kívánt weboldalra érkezik. Ehelyett a proxyszerver ezt megteszi Ön helyett, hogy az Ön személyazonossága, például az IP-címe rejtve maradjon. Ennek eredményeként a megcélzott webhely nem tudja azonosítani az Ön tényleges IP-címét vagy blokkolni azt, és Ön hozzáférhet az egész webhez.

Így bárhonnan hozzáférhet bármely webhelyhez, és megvédheti biztonságát és magánéletét.

Az egyének és a tulajdonosok a világ minden tájáról származó proxykat használnak számos célra, például:

  • Egy adott földrajzi helyről korlátozott tartalom elérése
  • Webkaparás
  • Az alkalmazottak internetes tevékenységének védelme a hackerekkel szemben
  • A személyes adatok bizalmas kezelése az interneten való böngészés közben

És több.

Proxy vs VPN

Sokan összetévesztik a proxyt a VPN-sel, azt gondolva, hogy ugyanazok. De valójában nem azok.

Bár hasonlónak tűnhetnek, mivel mindkettőt arra használják, hogy elrejtsék a weboldalt információért kérő felhasználó kilétét. Mindkettő egy külső szerveren keresztül irányítja a kéréseket és a válaszokat, miközben biztosítja az adatvédelmet és a biztonságot. Így bármilyen tartalomhoz hozzáférhet, miközben névtelen marad.

Vannak azonban konkrét különbségek, ezért alapvető fontosságú, hogy megértsük a proxy és a VPN közötti különbségeket. A VPN-ek titkosítják a kapcsolatot, így jobb védelmet kínálnak a hackerekkel szemben. A proxy-k azonban nem teszik ezt meg, bár bizonyos szintű biztonságot nyújtanak.

Ezen túlmenően különböző típusú proxyk léteznek, például továbbító proxy, átlátszó proxy, névtelen proxy, forgó proxy, torzító proxy, adatközponti proxy, lakossági proxy, fordított proxy, nyilvános proxy, privát proxy, Socks proxy stb.

Beszéljük meg részletesen a SOCKS5-öt.

Mi is pontosan egy SOCKS5 proxy?

A Socket Secure (SOCKS) egy olyan hálózati protokoll, mint a HTTP/S, TCP stb., amelyet a szerverek közötti kapcsolatok megkönnyítésére használnak. Proxyszervert használ az adatcsomagok továbbítására az információt kérő felhasználó és a megcélzott szerver között. Ez a típusú proxyszerver egy SOCKS proxyszerver, amely bármilyen program vagy protokoll által létrehozott forgalmat képes irányítani.

A SOCKS-nak két verziója van – SOCKS5 és SOCKS4. A SOCKS5 támogatja a különböző hitelesítési módszereket és az UDP-proxykat, míg a SOCKS4 nem.

  A CPU-használat figyelése a Mac dokkban

A SOCKS5 proxyk biztonságosabbak, mivel teljes TCP-kapcsolatokat kínálnak, és SSH protokollt és hitelesítési mechanizmusokat használnak. Így minden adatcsomag az átvitelben érvényesítve van, és csak a biztonságosak jutnak át a fokozott biztonság és adatvédelem érdekében.

Hogyan működik a SOCKS5 proxy?

A SOCKS5 proxyszerver a felhasználó nevében TCP-kapcsolatot hoz létre a tűzfal mögötti többi szerverrel. Ezt követően adatcsomagokat cserél a tényleges szerver és a felhasználó között, félúton működve közöttük, így a megcélzott weboldal számára semmilyen személyes információ nem látható.

Az OSI modellben a SOCKS az 5. rétegben helyezkedik el, azaz a negyedik rétegben a TCP/UDP és a 7. rétegben az SSL között van. Ezért különféle kéréseket tud kezelni, beleértve a HTTPS-t, HTTP-t, SMTP-t, FTP-t és POP3-at. Különféle hitelesítési módszereket is támogat, például:

  • Null hitelesítés: Nem igényel hitelesítést a proxyszerverhez való csatlakozáskor
  • GSS-API hitelesítés: A felhasználó és a célkiszolgáló hitelesítési módszereket használ az operációs rendszer szintjén a személyazonosság ellenőrzéséhez.
  • Felhasználónév és jelszó hitelesítés: ehhez meg kell adnia bejelentkezési adatait személyazonosságának ellenőrzéséhez és a proxyhoz való biztonságos kapcsolat létrehozásához.

Így a SOCKS5 proxyszerver nem engedi, hogy a támadók félig nyitott kapcsolaton alapuló keresést hajtsanak végre olyan eszközökön keresztül, mint például az Nmap, mivel az 5. rétegben működik. Ez az oka annak, hogy a SOCKS5-öt biztonságos webböngészésre, e-mailek küldésére, fájlok átvitelére és társprogramokra használják. – egyenrangú megosztás.

Miért érdemes SOCKS5 proxyszervereket használni?

Íme, miért előnyös a SOCKS5 használata magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt:

  • Jobb teljesítmény: A SOCKS5 nem írja át a csomagokat, ellentétben más proxykkal. Ehelyett a webes forgalmat továbbítja a rendszerek között. Ezért kevesebb hibával jár, és jobb teljesítményhez vezet.
  • Magasabb biztonság: Jobb biztonságot nyújt, mint a többi proxy, mivel támogatja a különböző hitelesítési módszereket a személyazonosság ellenőrzésére.
  • Adatvédelem: A biztonságon kívül jobb, ha elrejti személyes adatait vagy eszközazonosítóját, hogy névtelen maradjon az internet használata közben.

Tehát, ha a legjobb SOCKS5 proxyszervereket keresi, itt van néhány kiváló lehetőség.

Fényes adatok

Szerezze meg a legbiztonságosabb proxykat ezzel Fényes adatok és lelassítja a kitettség kockázatát. Ez az egyik legbiztonságosabb proxy világszerte, amely lehetővé teszi az adatok könnyű gyűjtését bármilyen földrajzi helyről, anélkül, hogy blokkolnák vagy korlátoznák.

A Bright Data megbízható proxyjairól ismert, és a legnagyobb, 99,5%-os sikerrel az iparágban. Szakértői segítségével üzleti igényeihez igazíthatja a termékeket. Ettől eltekintve, ha valami konkrétra van szüksége, a Bright Data elkészítheti azt.

Regisztráljon és vegyen részt egy INGYENES próbaverzióban, ismétlődő összeg fizetése nélkül.

Oxilabok

Szerezzen megbízható és prémium proxyt ezzel Oxilabok amelyek ideálisak a forgalomigényes feladatokhoz. 188 ország több mint 2 millió IP-je közül választhat. SOCKS5 proxyi megbízható forrásokból származnak, hogy az üzleti igényeinek megfelelő teljesítményt és sebességet kínáljanak.

Az Oxylabs SOCKS5 proxyja lehetővé teszi, hogy vállalkozása nyomon kövesse az illegális forrásból származó szerzői jogsértéseket, és gondoskodjon arról, hogy a tartalom streamelése biztonságos és jogszerű legyen. Lehetővé teszi az UDP-kapcsolatot, így minden üzleti igényét biztonsággal teljesítheti.

Ha vállalkozásának UDP-kapcsolatra van szüksége a forgalomintenzív vagy sokoldalúbb adatgyűjtéshez, akkor az Oxylabs SOCKS5 proxyja a megoldás. Sokkal egyszerűbbé teszi a forgalomigényes lekaparást, beleértve az élő hívásokat, a video streamingeket stb.

Használjon egyszerű cURL-kérést, és kérje le proxylistáját a kaparás megkezdéséhez. Az Oxylabs segítségével nem kell aggódnia az elhalt proxy miatt. Ehelyett hozzáférést biztosít újakhoz. Egyszerű és gyors integrációja segít elérni az összes forrást az UDP-kapcsolaton a legtöbb információgyűjtési feladat elvégzéséhez.

  A Prusa Slicer telepítése Linuxra

Ezenkívül egyetlen irányítópulton kezelheti fiókját, és megtekintheti a proxyhasználat részletes statisztikáit. Ezenkívül engedélyezőlistára helyezheti IP-címeit. Az Oxylabs gondoskodik arról, hogy ne legyen probléma, miközben a weben keresi a szükséges adatokat.

Az Oxylabok élvezetessé teszik a kaparási munkát, mivel korlátlan célpontok közül választhat. SOCKS5 proxyi a legmegbízhatóbb és legstabilabbak közé tartoznak a piacon, magas, 99,9%-os üzemidejükkel. Így az Oxylabs SOCKS5 proxyjával gyorsabban bővítheti vállalkozását, mint még soha.

Proxy-eladó

Vásároljon privát SOCKS5 proxykat a Proxy-Seller szolgáltatással üzleti igényeihez, például keresőoptimalizáláshoz, közösségi hálózatokhoz, online játékokhoz, internetes szörfözéshez stb. 1 Gb/s sebességet kapsz, miközben az interneten keresztül kaparsz adatgyűjtéshez.

900 alhálózatból és több mint 350 hálózatból választhat proxyt, például Ciprus, Indonézia, Oroszország, Ausztria, Ausztrália, Japán, Németország, Egyesült Államok, Franciaország, Olaszország, Litvánia, Bulgária, India és még sok más. A Proxy-Seller 99%-os üzemidőt garantál, és előre nem látható körülmények esetén kicseréli a proxyt.

A Proxy-Seller dedikált proxyjai ideálisak a közösségi hálózatokon történő promóciókhoz, hirdetések elhelyezéséhez olyan platformokon, mint a CraigsList, sneakers cop, regisztrációkhoz, több fiókhoz, keresőmotorokhoz, tömeges közzétételhez és egyéb célokra. Soha nem fog lelassulni, és a legjobban teljesítő SOCKS5 proxykat kínálja.

A Proxy-Seller prémium proxyival szakértői segítséget, többfunkciós felhasználói vezérlőpultot, rendszeres promóciós eseményeket, kombinált kedvezményeket, teljes adathozzáférést, 350 hálózatot 900 alhálózattal és még sok mást kap.

Válasszon IPv4 és IPv6, országa, kölcsönzési időszaka közül, és adja meg a kívánt proxyk számát. Szerezze meg a választásának megfelelő árat, és kezdje el használni a SOCKS5 proxykat vállalkozása számára.

Smartproxy

Hagyja maga mögött a korlátozásokat, és a Smartproxy SOCKS5 proxyjával a világ bármely pontjáról hozzáférjen a versenyképes üzleti adatokhoz. Méretezi a műveleteket, és soha nem tiltja ki egyetlen webhelyről sem.

A Smartproxy néhány ingyenes eszközt kínál, amelyek élesebbé teszik a proxykat, beleértve az x böngészőt, a Chrome bővítményt, a Firefox böngészőbővítményt, a címgenerátort és még sok mást. Többé nem kell küzdenie több profil között; egyedi ujjlenyomatot kap, és minden böngészőt könnyedén, gond nélkül használhat.

Ez a megoldás könnyen használható, beállítható, robusztus és megbízható. Azonnal generálhat felhasználói: pass listákat a ragadós munkameneteihez. Ezenkívül olyan előnyökhöz jut, mint a teljes névtelenség, a sebesség, a globális lefedettség, a forgó proxy-k és a szakértői támogatás. Lehetővé teszi, hogy 100%-ban irányítsa a proxyt.

A Smartproxy különböző globális helyeken érhető el, így Németországban, az Egyesült Királyságban, Japánban, Kanadában, Indiában és az Egyesült Államokban, így megkerülheti a webhelyblokkolásokat és a földrajzi korlátozásokat.

Felejtsd el az IP-korlátozásokat, és soha ne kössön kompromisszumot a személyes adatok és a biztonság terén. A Smartproxy segítségével gyorsan bővítheti vállalkozását, mivel annyi IP-t biztosít, amennyit csak szeretne. Lehetővé teszi fiókja kezelését, SEO elemzését, marketingjének méretezését, versenyinformációk szabad kaparását stb.

Szerezze meg vállalkozása számára a legjobb kezdőcsomagot a Smartproxy dokumentációjával és nyilvános API-jával.

PrivateProxy

Ha biztonságos SOCKS5 proxyt keres, fontolja meg annak vásárlását PrivateProxy. Segítségével gyorsan hozzáférhet bármely webhelyhez a világ bármely pontján anélkül, hogy betiltják vagy korlátoznák, és végrehajthatja elemzési küldetéseit és online lekaparását.

Kerülje meg az internetes szűrőket és egyéb hálózati korlátozásokat, oldja fel a földrajzilag korlátozott tartalmak blokkolását, állítson be távoli kapcsolatokat, és hajtson végre kiterjedt adatkaparási küldetéseket, mindent egy helyről. A PrivateProxy SOCKS5 proxyi a legjobb megoldás, ha extra biztonságra és gyorsabb válaszadásra van szüksége,

Ezenkívül a PrivateProxy SOCKS5 proxyi adatközponti statikus és lakossági statikus proxyszolgáltatásokat kínálnak korlátlan kapcsolatokhoz, méretlen sávszélességhez, több helyhez, gyorsabb válaszadáshoz és még sok máshoz. Ha privát SOCKS5 proxyt választ, egyszerűen választhat a proxykészletből.

  Hogyan működnek az olyan zeneazonosító alkalmazások, mint a Shazam?

Adjon INGYENES próbaverziót a PrivateProxy-nak, és 100%-ban tiszta proxykat kapjon különféle felhasználási eseteihez, például robotokhoz, kutatásokhoz, közösségimédia-marketinghez, adatkaparáshoz, hirdetések ellenőrzéséhez stb.

ProxySocks5

Vásároljon kiváló minőségű SOCKS5 proxykat ProxySocks5 különböző lehetőségek közül, például statikus IP-proxyk, amelyek lakossági SOCKS5-öt, dedikált SOCKS5-öt, megosztott SOCKS5-öt, ShadowSockot, lakossági ShadowSockot stb. tartalmaznak.

A ProxySocks5 egyedülálló infrastruktúrája éjjel-nappal elérhető, és 99%-os üzemidőt biztosít. Bármelyik terméket kiválaszthatja, és megkezdheti a forgalomigényes adatok gyűjtését világszerte. Jobb teljesítményre és 1 Gb/s-os hálózati sebességre van optimalizálva.

Több fizetési mód is elérhető, így azonnal megvásárolhatja a proxykat üzleti igényeinek megfelelően. A ProxySocks5 rendkívül biztonságos SOCKS5 proxykat kínál, amelyek sávszélessége nincs korlátozva. Tehát a proxykat a lehető legtöbbször használhatja minden gond és aggodalom nélkül.

Ezenkívül a ProxySocks5 havi IP-cím-frissítési lehetőséget kínál, ahol eltávolíthatja régi SOCK5 proxyját a fiókból, és beavatkozás nélkül hozzáadhat egy új proxyt. A SOCKS5 proxy használatához a böngészőben adja hozzá IP-címét a termék jobb oldali sávjából.

A ProxySocks könnyen használható és intuitív irányítópultot biztosít, így nem kell megküzdenie a dolgok elvégzésével. Segítségével mindent könnyedén kezelhet, az adatok gyűjtésétől a részletes statisztikák egyetlen helyen történő megszerzéséig.

Szerezzen több mint 300 szervert 100+ városban ezzel a megoldással. Tehát vásárolja meg prémium és teljes névtelen SOCKS5 proxyját most.

ProxyGuys

Szerezze be a prémium USA 5G mobil proxykat ProxyGuys 50 különböző város számára. Korlátlan sávszélességet és IP-címeket, helyváltoztatást és még sok minden mást kap, kivéve az üzleti igényeinek megfelelő prémium funkciókat.

A ProxyGuys az AT&T és a Verizon Wireless dedikált 5G-modemeit használja, hogy valódi IP-címeket kínáljanak a legmagasabb biztonsággal a leggyorsabb proxysebességgel. 100%-os üzemidőt, megbízható sebességet, kiváló minőséget és konzisztenciát biztosít.

A SOCKS5 proxy protokoll mellett támogatja az L2TP w/PSK VPN-t is, amely minden operációs rendszerrel, eszközzel vagy bottal működik. Azt is biztosítja, hogy soha ne találkozzon olyan vírusokkal, amelyek megfertőzhetik vagy feltörhetik számítógépeit.

Limeproxys

A Limeproxy SOCKS5 proxyi csatában tesztelt, egyedi és gondosan felügyelt infrastruktúrával épülnek. Több mint 1 millió adatközponti proxy IP-címet kap, nulla forgalomintenzív feladatot, több mint 2 millió IP-t több mint 80 országból, és 99,99%-os rendelkezésre állást.

A SOCKS5 proxy segítségével megkönnyítheti az UDP csatlakozást. Működik a forgalomigényes adatgyűjtéseknél, például élő hívásoknál, videó streamingnél stb. Ha forgalomintenzív és sokoldalúbb adatgyűjtést szeretne tökéletes UDP kapcsolattal, akkor a SOCKS5 proxy az Ön számára.

Az Ön által választott SOCKS5 proxyval minden az egyben praktikus szervizműszerfalat, páratlan proxysebességet, nagy teljesítményű mutatókat és még sok minden mást kap.

Következtetés

A biztonság és a magánélet védelme elengedhetetlen az internet használatakor. A fent említett SOCKS5 proxyszerver használatával szabadon böngészhet az interneten jobb biztonság, adatvédelem és teljesítmény mellett. Így könnyedén elvégezheti a feladatait, legyen szó internetes kaparásról vagy kedvenc műsorának megtekintéséről, korlátozások nélkül.