8 ServiceNow-versenytárs a kis- és nagyvállalkozások számára

Az ITSM-eszközök hatékonyan segítik a csapatokat abban, hogy kiemelkedő IT-szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, és javítsák az alkalmazottak termelékenységét és együttműködését, miközben erőforrásokat takarítanak meg.

ServiceNow az egyik legjobb ITSM-eszköz a vállalkozások számára, amely szolgáltatások és funkciók gazdag készletével érkezik.

Azonban mindenkinek egyedi igényei és preferenciái vannak. Bár sokan imádják a ServiceNow kínálatát, vannak, akik nem elégedettek a teljesítményével, a felhasználói felülettel, a támogatással, a költségvetéssel stb.

A felhasználói élmény személyenként vagy vállalkozásonként változhat.

Ezért az emberek olyan ServiceNow-alternatívákat keresnek, amelyek jobban ki tudják szolgálni igényeiket, költségvetésüket és preferenciáikat.

Tehát, ha Ön is közéjük tartozik, ez a ServiceNow versenytársakról szóló cikk segít jobb alternatíva kiválasztásában, hogy a legtöbbet hozhassa ki ITSM-eszközéből.

Mi az IT Service Management (ITSM)?

Az információtechnológiai szolgáltatásmenedzsment (ITSM) azokra a tevékenységekre és folyamatokra vonatkozik, amelyeket a szervezet IT-szolgáltatások felépítése, tervezése, működtetése, vezérlése és az ügyfelek számára történő biztosítása érdekében végez.

Más szavakkal, az ITSM az, ahogyan egy csapat felügyeli és nyújtja IT-szolgáltatásait végpontokig. Az ügyfelek igényeire és a folyamatos fejlesztésre összpontosít, hogy kiemelkedő szolgáltatási minőséget és ügyfélélményt nyújtson.

Ez különbözik más IT-menedzsment megközelítésektől, mint például az IT-rendszerek menedzsmentje és a hálózatkezelés. Míg az ITSM az ügyfelek igényeire összpontosít, mások az informatikai rendszerek fejlesztésére összpontosítanak. Hasonlóképpen, az ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is más. Olyan, mint az ITSM keretrendszere, amely felvázolja a szükséges technikákat és eszközöket, amelyek segítségével a csapatok hatékonyan nyújthatnak IT-szolgáltatásokat.

Az ITSM létrehozásának ötlete az informatika szolgáltatásként való nyújtása, amely túlmutat a hagyományos informatikai támogatáson. Ezenkívül az ITSM egy átfogóbb rendszer, amely leírja az IT-csapatok által IT-szolgáltatásaik kezeléséhez használt összes folyamatot, technológiát és eszközt. Még az IT-szolgáltatásokban részt vevő egyes részlegek és egyének szerepét és felelősségét is meghatározza.

Miért van szükségük ITSM platformokra a vállalkozásoknak?

Az ITSM az egész szervezet számára előnyös. Arra törekszik, hogy javítsa az ügyfélélményt és növelje csapata termelékenységét, és a folyamatok és technológiák tervezésére összpontosít.

Ennek ellenére az ITSM platformok olyan eszközök vagy szoftvermegoldások, amelyek az ITSM képességeivel rendelkeznek. Rengeteg ITSM platformot talál a piacon, amelyek számos előnnyel járnak szervezetei számára IT-szolgáltatásaik kezelésében.

Íme néhány ok, amiért szüksége van ITSM platformra.

Javítja az ügyfélélményt

Mivel az ITSM az ügyfelek igényeinek kielégítésére összpontosít, az IT-csapatok folyamatosan azon dolgoznak, hogy javítsák az IT-szolgáltatások végfelhasználókhoz való eljuttatását. Megpróbálják megérteni a végfelhasználók fájdalmát, és terveket készítenek a problémák megoldására. Ezáltal ügyfelei úgy érzik, hogy megbecsülik, és egyben javítja a szolgáltatásnyújtást. Végső soron ez a jobb ügyfélélményt szolgálja.

Jobb IT-hatékonyság

Az ITSM-eszközök segítenek javítani az IT-hatékonyságot azáltal, hogy lehetővé teszik a csapatok számára, hogy minden folyamatot hatékonyan kezeljenek, a szolgáltatások létrehozásától és a szállítástól az értékesítés utáni értékesítésig. Ezt különféle módokon teszi.

Egy ITSM-eszköz segít az informatikai csapatoknak hatékonyan használni az IT-erőforrásokat, még akkor is, ha korlátozottak. Ezenkívül automatizálja a folyamat munkafolyamatait, hogy mindenki ugyanazon az oldalon maradjon, miközben kiküszöböli a manuális feladatokat. Ezenkívül leegyszerűsíti a feladatokat, hogy minden csapattag tudja, mit kell tennie a következő lépésben, és hogyan halad minden.

Ezenkívül az ITSM-eszközök segítségével időben azonosíthatja a problémákat, így gyorsabban kijavíthatja azokat. Így, ha az IT-szolgáltatások elérhetősége és válaszideje javul, minden erőforrás rendelkezésre áll, amikor csak szüksége van rájuk.

Növeli a termelékenységet

Ahogy az ITSM-eszközök automatizálással és világos célokkal egyszerűsítik a feladatokat, az alkalmazottak kevesebb idő alatt többet tudnak teljesíteni. Ezenkívül gyorsabban találják meg a problémákat, és megoldják azokat, hogy jobban kielégítsék az ügyfeleket. Ez a termelékenység javulását jelzi. Ezen túlmenően nem csak könnyebben megértik az üzleti igényeket, hanem igazodnak a célokhoz, és igyekeznek javítani teljesítményükön.

  Ellenőrizze, hogy számítógépe kompatibilis-e az Oculus Rifttel

Elősegíti az együttműködést

Az ITSM eszköz fokozza a csapattagok közötti együttműködést, mivel mindannyian képesek megjeleníteni a munkafolyamatokat, és ugyanazokat az információkat keresni a következő problémákkal kapcsolatban. Ennek eredményeként hatékonyan együttműködhetnek a problémák megoldásában, jobb ötletekkel és a folyamatok javításán dolgozhatnak. Ennek köszönhetően több fejlesztést tudnak kezelni a minőség biztosítása mellett.

Csökkenti a költségeket

Egy jó ITSM-eszköz jó jelentésekkel és elemzésekkel jár a hasznos mutatók mérésére. Ez tükrözheti erősségeit és gyengeségeit, így javíthat. Emellett kiemeli a felmerült problémákat, a megoldások számát, az ügyfelek elégedettségi arányát, a biztonsági aggályokat stb.

Tehát, ha korán kezeli a problémákat, a biztonság oldalán marad, ahelyett, hogy a biztonság megsértésének vagy az ügyfelek eszkalációjának következményeit szenvedné.

Ez segít csökkenteni a kritikus problémák megoldására fordított költségeket. Ezen túlmenően az automatizált folyamatok lehetővé teszik, hogy erőforrásokat takarítson meg, amelyeket korábban időigényes manuális feladatokra fordítottak, és több alkalmazott hosszabb ideig dolgozott az ismétlődő, kicsinyes feladatok megoldásán.

Mi az a ServiceNow, és miért népszerű?

ServiceNow az egyik vezető ITSM platform szolgáltató, népszerű szerte a világon. Megvan az oka annak, hogy ez a platform 8. alkalommal került be a Gartner 2021 Magic Quadrant for ITSM-eszközökhöz.

Ez az innovatív ITSM-eszköz segít rugalmas IT-szolgáltatások nyújtásában, amelyek az ügyfélélményre és a szolgáltatás minőségére összpontosítanak. Olyan képességekkel rendelkezik, mint a hatékony incidens- és problémakezelés, változáskezelés, kéréskezelés, mobil ügynök és alkalmazás, virtuális ügynök, prediktív intelligencia és még sok más. Ez egy felhőplatform is, amely jövőbiztos szervezete IT-infrastruktúráját.

A ServiceNow minden jósága ellenére nem biztos, hogy mindenkinek megfelel, mivel minden szervezetnek más-más igényei és költségvetési korlátai vannak.

Ha Ön is közéjük tartozik, lehet, hogy keresi a ServiceNow alternatívákat.

Tekintsd teljesítettnek a kívánságodat!

Íme néhány ServiceNow versenytárs, amelyet alternatívaként kipróbálhat.

Freshservice

Modernizálja informatikai szolgáltatásmenedzsmentjét egy gyors, intelligens, időtálló és intuitív megoldással – Freshservice. Segítségével nagyobb megtérülést érhet el, növelheti a hatékonyságot, és emlékezetes vásárlói élményeket nyújthat.

Növelje szolgáltatása hatékonyságát erőteljes automatizálással és kód nélküli munkafolyamatokkal. Integrált platformot kap az ITSM-hez az idő javításához és a silók áthidalásához. Ez segít javítani a munkafolyamat láthatóságát, csökkenteni a költségeket és növelni az üzleti agilitást.

A Freshservice kód nélküli platformjával gyorsan üzembe helyezheti a megoldást, és migrációs szolgáltatásokat és szakértői beépítést kaphat. Kiszerelési funkciói lehetővé teszik a telepített szolgáltatás könnyebb átvételét is.

Ezen túlmenően, AI-alapú vállalati platformjával javítsa alkalmazottai termelékenységét, és egyesítse az ügyfelek tapasztalatait. A drag and drop integrációk gördülékenyebbé teszik a munkát, és időt takarítanak meg. A megbízhatóság növelése érdekében szüntesse meg a műveletek és a szolgáltatáskezelés közötti szakadékot.

A Freshservice lehetővé teszi, hogy időben azonosítsa a riasztásokat, teljes körű ügyfélélményt biztosítson, és együttműködjön a kontextussal a különféle problémák megelőzése érdekében. Legyen szó növekvő szervezetről vagy nagyvállalatról, ez a ServiceNow-alternatíva számos előnnyel járhat.

Kezdje el a 21 napos ingyenes próbaidőszakot, és élvezze az összes funkcióját.

ManageEngine ServiceDesk Plus

A ManageEngine ServiceDesk Plus segítségével szkriptelje ITSM sikerét on-prem vagy felhőben. Ez a ServiceNow-versenytárs visszaállítja IT-csapatait a napi pihenésért küzdő erőfeszítésektől a legjobb ügyfélszolgálat felé.

A ServiceDesk Plus központi vezérlést és kiváló láthatóságot biztosít, miközben képessé teszi Önt a különféle informatikai problémák kezelésére. Így biztosíthatja, hogy vállalkozása ne szenvedjen leállást. Ezenkívül mosolyt csalhat végfelhasználóinak, IT-szakembereinek és érdekelt feleinek millióira.

Ezzel együtt kezelheti a teljes életciklust, javíthatja az ügynökök termelékenységét, csökkentheti a kimaradásokat, és teljesítheti az IT-jegyek SLA-it. Elemezze a problémák kiváltó okát, osztályozza őket, és gyorsan oldja meg a problémákat. Az eszköz segít csökkenteni az ismétlődő incidenseket az IT-ben, és egyszerűsíti a műveleteket, például a tervezést, jóváhagyást, megvalósítást és az automatikus munkafolyamatokat.

Győződjön meg arról, hogy ezzel az eszközzel nem történik meghiúsult vagy jogosulatlan változtatás a rendszerében. Egyetlen helyen fedezheti fel, kezelheti és nyomon követheti hardvereszközeit. Ezenkívül engedélyezze a licencmegfelelőséget, kerülje el a sebezhetőségeket, és optimalizálja az eszközhasználatot a ServiceDesk Plus segítségével. Többlépcsős jóváhagyással és SLA-kkal is létrehozhatja és közzéteheti IT-szolgáltatási katalógusát.

Az összes konfigurációs elem kezelése és nyomon követése kapcsolataik és függőségeik feltérképezéséhez. Használjon egyéni és rögzített jelentéseket, hogy valós betekintést nyerjen, és testreszabható és valós idejű irányítópultok segítségével nyomon kövesse a teljesítményt.

  Az aktiválási zár eltávolítása iPhone-on

Indítsa el az ingyenes próbaidőszakot bármely kiválasztott, igényeinek megfelelő csomaghoz. Fizetett előfizetései havi 8 dollártól kezdődnek.

Jira

Lehetővé tegye informatikai részlegeinek, üzleti és fejlesztői csapatainak, hogy könnyedén, nagy sebességgel együttműködjenek Jira Szolgáltatás kezelés. Ez a megoldás gyorsan reagál a változásokra, és gyors munkavállalói és ügyfélélményt biztosít.

Gyorsítsa fel munkafolyamatát a Jira Service Management segítségével, és feleljen meg egyedi igényeinek. Erősítse meg mindenkit, beleértve az egyes tagokat és az egész csapatot is, hogy hatékonyan tudjon felállítani egy szervizt és alkalmazkodni a méretekhez. Ez segít abban, hogy jobb szolgáltatási élményt nyújtson bonyolultság nélkül.

Egy együttműködő és nyitott platform segítségével nyomon követheti a csapat minden tagjának munkáját a vállalaton belül. Ezenkívül összekapcsolhatja a kritikus problémákat a Jira-ban, és adatokat nyerhet más fejlesztői eszközökből. Ennek eredményeként a műveletek és a támogatási csapatok könnyebben tudnak válaszolni a változásokra, incidensekre és kérésekre az információk gazdag készletével.

Kezelje a kockázatokat, kínáljon jobb hatást az ügyfeleknek, gyorsítsa fel a fejlesztési munkát, hajtsa végre a változtatásokat könnyedén, és szüntesse meg a fáradságot minden változtatás teljes ellenőrzési nyomvonalával. Ezenkívül a Jira további funkciókkal és folyamatokkal támogatja a munkafolyamatot, hogy Ön ugyanazon az eszközön dolgozhasson. Egyetlen igazságot is kap, ahonnan adatokat szerezhet és alátámaszthatja a jelentéseket.

Jobb áttekintést és jobb áttekintést kaphat cégéről az ITSM-eszköz használatával futó összes folyamattal. Több mint 1000 megbízható integrációt és alkalmazást talál, és testreszabhatja a Jira Service Management megoldást az Ön igényei szerint.

3 ügynök számára a Jira ingyenes előfizetést kínál. Azok számára, akik a szervizt és az ITSM-et szeretnék igénybe venni, 20 USD/ügynök/hóba kerül. Lehetőség van ingyenes próbaverzióra is.

BMC Helix ITSM

Szerezze be a következő generációs és iparágvezető szolgáltatáskezelést a következőtől BMC Helix ITSM hogy jobb ROI-t biztosítson az Ön által választott felhőn. Ez egy emberközpontú és hatékony megoldás, amely olyan feltörekvő technológiákat használ, mint a gépi tanulás és az AI.

Prediktív szolgáltatáskezelést kap az incidensek hozzárendelésén, útválasztásán és automatikus osztályozásán keresztül. Használja többfelhős képességeit kiadások, változások és incidensek közvetítésére a felhőszolgáltatók között. Az eszköz integrálható a vezető agilis DevOps eszközökkel, mint például a Jira.

Automatizált műveleteket és kognitív e-mail-elemzést kap a felhasználók nevében. Ezen kívül a konténerezés révén a telepítési és működési hatékonyságot is növelheti. Képes lesz megérteni a működési módját és azt, hogy miként nyújtja a legjobb szolgáltatási élményt a gyorsabb innováció érdekében.

Ezenkívül proaktív, környezettudatos és intelligens incidensegyeztetéssel hatékonyan oldja meg az incidenseket. A kulcsfontosságú információkat pontosan oda viheti a támogató személyzetnek és az ügyfeleknek, ahol szükségük van rá. A tudáscikkek életciklus-kezelését is megkapja a naprakész információk és a hatékony gondozás érdekében.

A BMC Helix többfelhős szolgáltatáskezelése lehetővé teszi, hogy egyedülálló szolgáltatási élményt nyújtson több felhőkörnyezetben. A robusztus jelentéseket gyorsan és egyszerűen nagyszerű irányítópulttá alakíthatja. Az adatközpontoktól az asztali számítógépekig dokumentálja az összes tevékenységet, és koordinálja azokat a változtatási kérésekhez a teljes IT-környezetben.

Ez az ITSM-megoldás több szolgáltatást kínál, például kiadáskezelést, digitális munkahelyet, eszközkezelést, konfigurációkezelést, szolgáltatáskérés-kezelést és szolgáltatásszint-kezelést.

Kezdje a BMC Helix-szel egy ingyenes próbaverzióval.

SolarWinds

Szüntesse meg az alkalmazotti támogató szolgáltatások akadályait SolarWinds, amely modern ITSM megoldást nyújt Önnek. Egyedülálló szolgáltatásaival és funkcióival mindent profi módon kezelhet.

Automatikusan frissítse technológiáját és eszközkészletét. Leltárfrissítéseket is kap, hogy jobban felkészüljön a Microsoft licencellenőrzésére, és megkönnyítse munkáját. Ezenkívül folyamatosan javíthatja a műveleteket, ha az eszköz által kínált alapvető mérőszámokra összpontosít.

Teljes képernyős nézetet kaphat technológiai infrastruktúrájáról a konfigurációkezelő adatbázisszoftver segítségével. Egy tiszta műszerfalon megtekintheti a szerviz minden statisztikáját. Ezenkívül az alkalmazotti szolgáltatási portál egy egyablakos ügyintéző, ahol az alkalmazottak beküldhetik, kereshetnek vagy kapcsolatba léphetnek egy ügynökkel.

A SolarWinds vállalati szolgáltatási asztali megoldásokat mutat be a vállalati környezet számára. A hardverleltár kezelésével megtekintheti a helyet, a felhasználást és a konfigurációt. Több mint 40 nyelvet támogat, és testreszabhatja a hely szerint, és megtekintheti az új trendeket világszerte.

  A Pantheon asztal testreszabása

Válassza ki a megfelelő tervet csapatának, már 19 USD/hó/technikus ártól. 30 napos, teljesen működőképes ingyenes próbaverzió.

Mikrofókusz

Vezesse vállalkozását digitálisan egy ITSM eszközzel Mikrofókusz ez jó ServiceNow alternatíva lehet. Mivel az üzleti siker attól függ, hogy csapata képes-e egyidejűleg átalakítani és futtatni az IT-t, a Micro Focus egy könnyed, de hatékony ITSM-megoldással ruházza fel csapatát a sikerre összpontosítva.

Szüntesse meg az összetettséget csúcstechnológiáival, és kerülje el a sebezhetőségeket és a költségtúllépéseket. Tartalmazza a Digital Factory-t, a különböző digitális ajánlatok szállítási modelljét, amely új megközelítést kínál a digitális átalakulás fokozásához.

Az informatikai csapatok mostanra megismételhető folyamatokkal és újrafelhasználható eszközökkel vannak felszerelve tapasztalatok, megoldások és új szolgáltatások kialakításához. Amikor létrehoz egy digitális gyárat, nő a tartományi szakértelem, eltűnnek az ismétlődő eszközkészletek, és következetes irányítás uralkodik.

Az IT-műveletek egyszerűsítéséhez és egységesítéséhez használhatja az OPTIC platformot. Segít abban, hogy az IT-t modern intelligenciaközponttá alakítsa, hasznot húzzon az intelligens eszközökből, és kiterjessze az iparág legjobb gyakorlatait, miközben megőrzi a felhő agilitását.

Csillapítsa a digitális informatikai működés iránti éhséget egy személyre szabott, intuitív és várakozás nélküli szolgáltatási portállal egy ingyenes próbaverzió igénybevételével.

SysAid ITSM

Adjon nagyobb irányítást és hatalmat csapatának és IT-részlegének SysAid ITSM. Lehetővé teszi, hogy búcsút mondjon a nagy problémáknak a fejlett szervizpult-automatizálással. Lenyűgöző megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az eszközök kezeléséhez, az ésszerűtlen igények kielégítéséhez és a szervizpult pánikrohamok nélküli kezeléséhez.

A SysAid ITSM a megfelelő eszközt kínálja a megfelelő művelethez, hogy a csúcson maradjon. Automatizálást is biztosít a megfelelő lépésekre való összpontosításhoz. Növelje termelékenységét több automatizálással és kevesebb ismétléssel.

Könnyű és gyors megvalósításának köszönhetően gyorsan üzembe helyezheti, és a SysAid konfigurálásával megfelelhet egyedi igényeinek. Az alkalmazottak és az ügynökök tapasztalatát is javíthatja, ha következő szintű eszközöket és magas szintű támogatást biztosít a problémák gyorsabb megoldásához. Az ITSM tartalmaz egy ITIL-csomagot, munkafolyamat-automatizálást, harmadik féltől származó integrációkat, speciális testreszabást, szolgáltatásszint-kezelést stb.

A SysAid ITSM segítségével gördülékenyebbé teheti szolgáltatásait, okosan töltheti az idejét, és gyorsabban oldhatja meg az egyes problémákat. Tekintse meg a SysAid működését úgy, hogy ingyenes próbaverziót végez a munkahelyi e-mailben.

Ivanti Neuronok

Modernizálja szolgáltatásnyújtási technikáját az informatika területén Ivanti Neuronok, amely teljes rugalmasságot kínál a helyszíni, hibrid vagy felhő kombinációban történő telepítéshez. A jobb tapasztalatokkal jobb eredményeket érhet el, és világszínvonalú szolgáltatást nyújthat vállalkozása egészében.

Szüntesse meg a kézi folyamatokat és automatizálja a munkafolyamatokat, hogy hatékonyabbá, biztonságosabbá és megfelelőbbé tegye vállalkozását. Az Ivanti Neuronok könnyen méretezhetők és alkalmazkodhatnak a szervezeti környezethez, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek. Akár informatikai ügyfélszolgálatra/jegymegoldásra van szüksége, akár fejlett ITIL szolgáltatáskezelési folyamatot hajt végre, az Ivanti Neuronsnak van egy ajánlata az Ön számára.

Élvezze a jobb támogatást az Ivanti felhőalapú automatizálási robotjaival, és oldja meg a korábban figyelmen kívül hagyott vagy be nem jelentett munkavállalói problémákat. Ezenkívül adjon nagyobb teljesítményt a szervizcsapatoknak, hogy egyetlen híváson keresztül sok incidenst megoldhassanak. Szerezzen teljes láthatóságot a teljesítmény, a felhasználói élmény és a szolgáltatás minőségének javítása érdekében, és bárhonnan kapcsolatban maradjon.

Kezdje el az ingyenes próbaidőszakot még ma, és korszerűsítse az ITSM rendszert a jobb szolgáltatás érdekében. Lefoglalhatja az Ivanti Neurons ITSM megoldásainak ingyenes demóját is.

Következtetés

Az ITSM-eszközök hasznosak a szervezetek számára informatikai szolgáltatásaik kezelésében, miközben jobb dolgozói termelékenységet, ügyfélélményt és költségcsökkentést kínálnak. Tehát, ha ServiceNow alternatívát keres, válassza ki a fent említett ITSM platformok bármelyikét, amely megfelel az Ön igényeinek, költségvetésének és preferenciáinak.