8 nagyszerű projekt, amelyet az Apple úgy ölt meg, mint az elektromos autóját

Gyors linkek

Az Apple Car az egyik legnagyobb horderejű projekt, amelyet az Apple nem tudott megvalósítani, de messze nem az egyetlen. Itt egy utat teszünk a memória sávon, és újra megtekintjük az Apple lemondott projektjeit és más termékeit, amelyek nem kerültek piacra.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 AirPower

91Tech/Wikimedia Commons

Az AirPower talán a legnagyobb bejelentett Apple-termék, amely soha nem jutott el a boltok polcaira. 2017 szeptemberében az Apple kezdetben világossá tette azon szándékát, hogy piacra dobjon egy egyedülálló vezeték nélküli töltőszőnyeget, amellyel a felhasználók egyszerre tölthetik az iPhone-t, az Apple Watch-ot és az AirPod-okat, de a kiadáshoz nehéz út vezetett.

Az Apple-nek kihívásokkal kellett szembenéznie, hogy megfeleljen hardverszabványainak, amint arról beszámolt TechCrunchés a cég többszöri késedelem után 2019-ben hivatalosan is törölte a terméket.

Bár az AirPower nem tudott belépni a piacra, az Amazonon továbbra is vásárolhat három az egyben vezeték nélküli töltőt ezekhez az eszközökhöz. Ha pedig érdekli a kábel nélküli töltés, akkor érdemes lehet megnézni a legjobb MagSafe töltőket iPhone-jához.

2 PenLite

Marcin Wichary/Wikimedia Commons

Az iPad termékcsalád az Apple egyik legnagyobb sikertörténete, de a cég már jóval azelőtt kísérletezett táblagépekkel, hogy kiadta volna. A PenLite egy korai példa arra, ami hamarosan bekövetkezett, mivel az Apple 1992-ben prototípusokat készített ehhez a termékhez.

A táblagép érintőképernyővel rendelkezett, amelyen ceruzával lehetett navigálni, ami némileg hasonlít az iPadre és az Apple Pencilre. A korai iPadekhez képest a PenLite képernyője körül vaskos keretek voltak. A képernyő mérete kilenc hüvelykes volt, de az iPadtől eltérően szürkeárnyalatos lett volna.

  A 10 legjobb közösségimédia-naptáreszköz és -sablon

Az Apple 1993-ban lemondta a PenLite-ot, de még abban az évben kiadott érintőképernyős termékeket az Apple Newton projekten keresztül, amelyek csúnyán megbuktak.

3 A gyalázatos tábla

Az Apple csúcskategóriás táblagépek létrehozására irányuló vágyának másik korai példája a Bashful volt, amelyet a vállalat körülbelül egy évtizeddel a PenLite és az azt követő Newton projekt előtt kezdett el kidolgozni. Ezt az 1983-as koncepciót a Frog Design fejlesztette ki, de amint arról beszámolt Engadget és más kiadványok, a tablet dizájn csak 2010-ben jelent meg.

Vezetékes összegyűjtött néhány képet arról, hogyan nézett volna ki a táblagép. A modern iPad-ekhez képest a Bashful táblagép jobban hasonlított volna egy számítógépre, és sokkal vastagabb is volt. A Bashful a Hófehérke karakterről kapta a nevét, az Apple pedig Snow White dizájnt használt – amelyet szintén a Frog Design keltett életre – az 1984 és 1990 között kiadott számítógépein.

Bár a táblagép soha nem látott napvilágot, segít megérteni, hogyan fejlesztette ki az Apple az iPad koncepcióját az idők során.

4 Apple Interactive Television Box

Staecker/Wikimedia Commons

Vitatható, hogy az Apple tévés vállalkozásai nem olyan ismertek, mint a MacBook, az iPad, az iPhone vagy az Apple Watch. De a cég egy ideje részt vesz ezen a téren, és az Apple Interactive Television Box (AITB) egy példa erre.

Az Apple az 1990-es években kezdte el tesztelni az AITB-t, és az európai és az amerikai piacokon is kísérletezett. A vállalat a belga Proximus (akkori nevén Belgacom) kommunikációs vállalattal, valamint a Verizonnal (akkor Bell Atlantic néven) és más globális kommunikációs cégekkel együtt dolgozott a doboz koncepciójának kidolgozásában és létrehozásában.

  25 legjobb API-tesztelő eszköz

Ha megjelent volna, a felhasználók széles körű hozzáférést kaphattak volna a tévéműsorokhoz, miután csatlakoztatták a dobozt a TV-hez. A projektet annak ellenére feloszlatták, hogy 1994-ben és 1995-ben egyesült államokbeli és európai háztartásokban is megjelent.

Míg az Apple nem adta ki teljesen az AITB-t, a projekt megnyitotta az utat az Apple TV-nek, vagyis a streaming eszköznek. Ha összezavarnak ezek a terméknevek, érdemes megtanulni, mi a különbség az Apple TV, az Apple TV+ és az Apple TV alkalmazás között.

5 Magic Charger

Noha az AirPower volt az egyik legtisztább példa arra, hogy az Apple vezeték nélküli töltéssel kísérletezett, mielőtt a MagSafe-et iPhone-okra is bemutatta volna, nem biztos, hogy ez volt az egyetlen. 2022 novemberében néhány felhasználó közzétett az X-en (korábban Twitter) egy fotót arról, ami úgy nézett ki, mint egy kiadatlan töltő Apple eszközökhöz.

A képeken látható töltőnek van egy emelvénye, amelyet felemelhet, és ahogy említette A perem, úgy tűnik, ez a töltő csak egy iPhone-t képes táplálni. Ez nem egyezik meg néhány nagyszerű 3 az 1-ben töltőállomással az Apple eszközökhöz, így nem lepődünk meg, hogy nem került tömeggyártásba.

6 A Jonathan Computer

Az Apple forradalmasította a számítógépes tájat; Ennek egyik oka az volt, hogy a vállalat több prototípussal kísérletezett az évek során. A Jonathan számítógép egyike azoknak, és Az Apple történetei részletesen foglalkozott vele.

A Jonathan számítógép mögött az volt az ötlet, hogy a számítógépe operációs rendszerét többféleképpen is folyamatosan frissítheti. Maga a számítógép is gyönyörű, de nem vagyunk biztosak abban, hogy a javasolt funkciók gyakorlati értelemben működtek volna.

Az Apple több okból is úgy döntött, hogy nem folytatja a projektet, mivel a nyereségesség fontos tényező. A vállalat azonban a tervek egy részét beépítette a jövőbeli projektekbe, így ez nem volt teljes időpocsékolás.

  Melyik a megfelelő az Ön számára?

7 Copland

A Copland az Apple talán leghíresebb soha ki nem adott szoftverprojektje volt. A cég azután kezdett dolgozni a koncepción, hogy akkoriban méretezési problémái voltak a Mac OS-sel.

Gershwin végül Coplandot váltotta volna, ha a dolgok a tervek szerint alakultak volna. A Coplandnak az új egyedi funkciók, például a multitasking átjárója is volt.

A méretezés mellett az Apple-nek akkoriban nehézségei voltak a Microsoft Windows rendszerével való versenyben. Amint arról beszámolt Mac kultuszasokan úgy érezték, a Windows 95 és a Mac OS System 7 között nem olyan nagy a szakadék, mint a korábbi szoftververziók esetében.

A több mint egy évnyi jelentős tesztelés ellenére a Copland soha nem látott napvilágot, mivel az Apple 1996-ban a Gershwin-projekttel együtt felhagyott vele. Ehelyett a vállalat 1997-ben kiadta a Mac OS 8-at, és 1997-ben áttért egy skálázható megoldásra a Mac OS X rendszerrel. 2001.

8 Apple Paladin

Jim Abeles/Flickr

Az Apple már jóval az eredeti iMac 1998-as bemutatása előtt kísérletezett az all-in-one eszközökkel. Az Apple Paladin is ezek közé tartozott, és a prototípus elsősorban a vállalkozásokat célozta meg, nem pedig a fogyasztókat.

A Paladin a telefon mellett számítógépet és faxot is tartalmazott ugyanabban az eszközben. Ha kiadták volna, a dolgozók mindent ugyanarról a helyről tudtak volna megszervezni – ez különösen hasznos lett volna a recepciósok számára.

Ígérete ellenére a Paladin hivatalosan soha nem került a piacra. Úgy gondoljuk, hogy három rendszer egybe illesztése jelentős kihívást jelentett az Apple számára.

Mindezek a projektek kiemelik a sikertelenség fontosságát, és az Apple innovatív jellegét is demonstrálják. Sok elhagyott bevezetés és koncepció, mint például az Apple táblagépei, megnyitotta az utat a jövőbeli kiadások előtt. Tehát még ha soha nem is jutottak piacra, továbbra is a cég történetének központi részét képezik.