8 módszer a nem működő vagy összeomló Big Picture mód kijavítására a Steam for Windows alkalmazásban

A Steam nagy képmódja Windows rendszeren fokozza a játékélményt azáltal, hogy konzolszerű felületet biztosít, amelyen a kontrollerrel egyszerűen navigálhat. Ha azonban a Steam Big Picture üzemmódja leáll, vagy gyakran összeomlik a Windows PC-n, akkor felmerülhet a kérdés, mit tegyen.

Ne aggódj, nem kell a Steamet a normál módban használnod. Íme néhány tipp a Steam Big Picture módjának működéséhez Windows rendszeren.

1. Zárja be a Steam alkalmazást, és futtassa rendszergazdaként

Ez túl egyszerűnek tűnhet, de az ideiglenes alkalmazáshibák gyakran a Steam Big Picture módjának összeomlását vagy működésképtelenségét okozhatják Windows rendszeren. Ezért célszerű az összes Steam-folyamatot leállítani, és újra megnyitni az alkalmazást.

Nyomja meg a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához. A Folyamatok lapon kattintson jobb gombbal a Steam elemre, és válassza a Feladat befejezése opciót.

  A Windows 10 alapértelmezett böngészője folyamatosan visszaáll

Kattintson a jobb gombbal a Steam alkalmazás parancsikonjára, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget. Ezután próbálja meg újra használni a Big Picture módot.

2. Módosítsa a Steam EXE fájlját

Egy másik dolog, amit megtehet, az, hogy közvetlenül Big Picture módban nyissa meg a Steamet. A Steam közösség több felhasználója arról számolt be, hogy ezzel a trükkel javították a problémát.

A Steam közvetlen Big Picture módban való megnyitásához kattintson jobb gombbal az alkalmazás parancsikonjára, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget. A Cél mezőbe írja be a „ -tenfoot” karakterláncot az útvonal végére, idézőjelek nélkül. Ezután nyomja meg az Alkalmaz gombot, és kattintson az OK gombra.

Kattintson duplán a Steam parancsikonra, hogy Big Picture módban nyissa meg, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

3. Válassza le a külső eszközöket

Időnként a számítógépéhez csatlakoztatott külső eszközök, például egy hibás vagy rosszul konfigurált játékvezérlő zavarhatják a Steamet, és problémákat okozhatnak. Ennek a lehetőségnek az ellenőrzéséhez ideiglenesen válassza le a külső eszközöket, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát.

4. Törölje a Steam gyorsítótárat

A túlterhelt vagy sérült gyorsítótárfájlok a Steam alkalmazás hibás működését is okozhatják Windows rendszeren. Ebben az esetben előfordulhat, hogy bizonyos funkciók, például a Nagy kép mód, nem a várt módon működnek. Megpróbálhatja kiüríteni a Steam alkalmazás gyorsítótárát, hogy megnézze, ez visszaállítja-e a normál állapotot. Íme ennek a lépései.

  Javítsa ki a Discord letöltési hibát Windows 10 rendszeren
 • Nyomja meg a Win + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.
 • Írja be a szövegmezőbe: C:\Program Files (x86)\Steam, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 • Válassza ki az appcache mappát, és kattintson a tetején lévő kuka ikonra a törléshez.
 • 5. Frissítse a grafikus illesztőprogramokat

  Egy másik ok, amiért a Big Picture mód nem működik vagy összeomlik betöltés közben, az az, ha a számítógép grafikus illesztőprogramjai elavultak vagy hibásak. Ha ez a helyzet, akkor a grafikus illesztőprogramok frissítése segíthet.

  6. Lépjen ki a Steam Bétából

  A Steam kliens béta verzióját használod? Ha igen, problémákba ütközhet a Steammel, mivel az alkalmazás béta verziói nem mindig megbízhatóak. Érdemes megfontolni a Steam stabil verziójára váltást, hogy elkerülje az ilyen problémákat.

  A Steam bétáról való leiratkozáshoz:

 • Nyissa meg a Steam klienst a számítógépén.
 • Válassza a Steam > Beállítások lehetőséget.
 • Az Interfész lapon használja a Client Beta Participation melletti legördülő menüt a Nincs béta kiválasztásához.
 • A megerősítéshez kattintson az Újraindítás most gombra.
 •   A Windows 10 kijavítása leáll az alvás helyett

  Várja meg, amíg a Steam végrehajtja a szükséges frissítéseket, és átvált a normál verzióra. Ezt követően képesnek kell lennie a Big Picture mód használatára a Steamben.

  7. Állítsa vissza a Steam konfigurációit

  A Steam konfigurációs beállításainak visszaállítása hatékony módja a különféle problémák megoldásának. Ha ezt a problémát a rosszul konfigurált Steam-beállítások okozzák, akkor ezek visszaállítása segíthet. Íme a lépések:

 • Zárja be a Steam klienst a Feladatkezelővel.
 • Nyomja meg a Win + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.
 • Írja be a steam://flushconfig parancsot a mezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 • A megerősítéshez kattintson az OK gombra.
 • 8. Távolítsa el és telepítse újra a Steam alkalmazást

  Végül, ha minden más nem sikerül, megfontolhatja a Steam teljes eltávolítását és újratelepítését. Tekintse meg útmutatónkat a szoftverek Windows rendszeren történő eltávolításának különböző módjairól, és használja a Steam eltávolításához a kívánt módszert. Ezután töltse le és telepítse újra a Steam alkalmazást.

  Kezdje újra a Steam Big Picture mód használatát

  Ha Ön kontrollert használ, miközben a számítógépén játszik, a Steam Big Picture módja sok kényelmet nyújthat. Remélhetőleg a fenti tippek közül egy vagy több segített megoldani a Steam Big Picture módjával kapcsolatos problémákat Windows rendszeren, és Ön békében van.