8 módszer a közösségi jelzések javítására és a keresőoptimalizálásra gyakorolt ​​hatásának javítására

Küzd a növekedésért a közösségi média platformokon, de nincs eredmény? Bemutatjuk Önt, és bemutatjuk a növekedés felgyorsításának legjobb módjait.

A mai információs és technológiai korszakban az egész világ közösségi média platformokon fut. Minden megjelent az interneten, az újságolvasástól a tantermi előadások látogatásáig, az orvosi tanácsadástól a jegyfoglalásig.

A közösségi média platformok, mint például a Facebook, az Instagram és a Twitter, segítettek új utakat és lehetőségeket találni az emberek számára, hogy karrierjükben és vállalkozásukban fejlődjenek. Még azt is megkönnyítette az embereknek, hogy bemutassák tehetségüket, bemutassák nézeteiket, megosszák ötleteiket és pénzt keressenek. De ez nem elég, ha valaki ilyen közösségi média platformokon keresztül szeretné fenntartani a karrierjét.

Az internet meghatározott algoritmusokon dolgozik, ahol az embernek rendszeresen láthatónak kell lennie az interneten a tartalommal, hogy kihasználja a közösségi média előnyeit. Az emberek még közösségi média menedzsment tanfolyamokat is végeznek, hogy jobbak legyenek.

Óriási tényezők vannak, amelyek közvetlenül vagy közvetve befolyásolják a Google rangsorolását. A közösségi média láthatósága azonban a közösségi jelzések növekedésével növelhető. Mielőtt elkezdené a javításának témáját, ismerjük meg, mik ezek a társadalmi jelek, hogyan befolyásolhatják az egyén növekedését, és miért tekintik ezt rangsoroló tényezőnek.

A későbbiekben, miután végigmegyünk ezeken a témákon, tovább ássuk magunkat azokban a módokban, amelyek segítségével improvizálhatunk szociális jelzéseket a SEO számára.

Hogyan segítik a lájkok, megosztások és megtekintések a tartalom növekedését?

Valódi követőkkel szeretné növelni közösségi média rajongóit? Kíváncsi vagy, hogyan vonzhatod be az érdeklődő nézőket? Tehát itt a válasz. A lájkok, megosztások és megtekintések száma hatással lehet a közösségi média platformokon való növekedésére. Lássuk hogyan.

Több közönséget kell összegyűjtened, hogy sikeresebb legyen a marketinged. Minél több embert ér el a tartalommal, annál népszerűbb lesz a tartalom. Van azonban néhány módszer, amellyel növelheti népszerűségi szintjét. Az újabb médiák rendkívüli mértékben növelhetik a sikerességi arányt. Ha azonban néhány órát tölt a tartalommal, és elkötelezett marad, az növelheti az elérést.

Ezenkívül a nézők, a kedvelések és a megosztások számának maximalizálása nagy közönséghez juttathatja el a tartalmat. A nagyobb elérés mindig jobb a közösségi média tartalmainak növekedéséhez.

  8 e-nyakörv a kutyák kiképzéséhez

Ha például egy felhasználónak gyakran tetszik az Ön tartalma, akkor valószínűbb, hogy a felhasználónak az Ön tartalmat javasolják a hírfolyamában. Hasonlóképpen, a több megosztás és megtekintés is nagy közönségre hat.

Mik is pontosan a társadalmi jelek?

A közösségi jelzések egyszerűen az emberek válaszai a közösségi média platformokon lebegő online tartalomra. Ezek tetszésnyilvánítások, nemtetszések, megtekintések, megosztások, megjegyzések, tweetek és újratweetek. Minél több ilyen rögzített válasz, annál népszerűbb és népszerűbb a tartalom. Ezért az embernek láthatónak kell maradnia az interneten, hogy több ilyen reakciót kapjon.

Ezen túlmenően a keresőoptimalizálás szempontjából a közösségi jelek azok a jelek, amelyek improvizálják a keresőmotorokat, és megismertetik az egyénnel profilja vagy bejegyzése identitását, népszerűségét és megbízhatóságát. A különféle platformok esetében azonban számos mérőszám létezik, amelyeket közösségi jelzéseknek nevezhetünk.

Hogyan hatnak a társadalmi jelek a SEO-ra?

A közösségi jelzések azt jelzik, hogy egy adott online lebegő tartalom milyen mértékben érte el a célközönséget. Például egy személy videót tölt fel az Instagramon, amelyben létfontosságú információkat oszt meg a Covid-19 betegségről.

A videóra adott kedvelések és megtekintések száma jelzi a tartalom relevanciáját és fontosságát. Minél több a vélemények és preferenciák száma, annál jobban látható lesz a tartalom a legnépszerűbb internetes keresésekben, mivel jó minőségű tartalmat jelez.

Végső soron a keresőmotorok mindent megtesznek annak érdekében, hogy minőségi tartalmat biztosítsanak felhasználóiknak, ami a felhasználók reakcióinak megfelelően történik. Éppen ezért a társadalmi jelzések elengedhetetlenek a SEO számára. Segítenek forgalmat generálni bizonyos tartalmakon, jelezve a webes algoritmusnak, hogy eredményeket hozzon létre.

Ezért a közösségi jelzések közvetett hatással vannak a SEO teljesítményére. Bár még folynak a vizsgálatok és kísérletek a pontos hatás felderítésére, ezek még nem derültek ki.

A közösségi jelek rangsoroló tényezői a Google számára

Amikor egy kérdés merül fel a fejünkben, vagy információt akarunk szerezni valamiről, azonnal megkeressük a Google-on. A Google különféle linkeken és webhelyeken igyekszik a legrelevánsabb és legértékesebb válaszokat adni felhasználóinak. Az ilyen weboldalak a leglátogatottabbak szerint vannak elrendezve.

A Google szerint ezek a webhelyek minőségi információkat kínálnak a felhasználóknak. Ezek a webhelyek jó forgalmat generáltak a nézők korábbi rögzített válaszai révén, amelyeket közösségi jelzéseknek nevezünk. A közösségi jelzések ezért kulcsszerepet játszanak a Google rangsorolásában és a keresőoptimalizálásban.

Ezenkívül a Google számára minden online tartalom értékes, de leginkább azt értékeli, amelyre a legtöbb válasz érkezett. A Google azonban nem nyilvánítja hivatalosan a társadalmi jeleket rangsorolási tényezőként, mivel számos tényező közvetlenül befolyásolja a Google rangsorolását.

Ide tartoznak a visszamutató linkek, a keresési szándék, a tartalom minősége, a frissesség és még sok más. De nem tagadhatjuk meg azt a tényt, hogy a nagyobb társadalmi szerepvállalás a közösségi bejegyzések láthatóságát eredményezi.

  9 Legjobb hálózati diagram térképező és topológia szoftver

Ha adunk egy kis időt, az pozitívan befolyásolhatja a keresőoptimalizálást és a Google-ban elért pozícióját. Ne felejtsen el a láthatóságra és a márkaismertségre összpontosítani a közzététel során. Ez segíthet a közösségi média utazása során.

Mivel már jobban megértjük a társadalmi jelzéseket és azok fontosságát a SEO szempontjából, beszéljük meg, hogyan javíthatjuk a közösségi jelzéseket a SEO számára. A közösségi médiában való részvételen kívül ezeket a dolgokat teheted meg minden bejegyzéskor.

Kapcsolja össze a webhelyet a közösségi média profilokkal

Egy webhely összekapcsolása a közösségi média profiljaival egyszerű, de nélkülözhetetlen módja az internetes forgalom növelésének és a SEO javításának. A profilod nagyobb eséllyel megtekinthető, ha linkeled a webhelyet a profilodban. Nem csak ez, a linkek csatolása a profilhoz a felhasználói élményt is javítja. A közösségimédia-profilokban lévő webhelyek összekapcsolása közvetlenül bevezeti a nézőket az Ön weboldalába.

Ezenkívül a Google arra is törekszik, hogy webhelyeket kapcsoljon össze közösségi média fiókokkal. A webhelyek összekapcsolása javíthatja a felhasználói élményt. Azonban, ha webhelyekkel helyettesíti közösségi média platformját, az növelheti a tartalom elérhetőségét. Ezenkívül megkönnyíti az emberek számára, hogy elolvassák a többi tartalmat. Ezért az összekapcsolás megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a megosztási folyamatot.

A közösségi média profilok optimalizálása

A közösségi média profilodnak olyannak kell lennie, hogy megfeleljen a keresőmotorok gyors követelményeinek. Erről szól az optimalizálás. Például, ha van egy weboldala vagy egy blogbejegyzése, a megfelelő kulcsszavak használatával a bejegyzés láthatóbbá teheti a keresőben az azt kereső személy számára.

Hasonlóképpen, a közösségi média profiloknak elegendőnek kell lenniük ahhoz, hogy a felhasználók minden kapcsolódó információt megadjanak.

Ezenkívül a pontos kulcsszavak segíthetnek a Google-nak abban, hogy könnyen megértse az Ön webhelye és a kulcsszavak közötti kapcsolatot. Az optimalizált közösségimédia-profil pozitívan növeli a forgalmat, növeli az e-mail-feliratkozók számát és növeli az eladásokat, míg az optimalizálatlan közösségimédia-profil nem.

Azonban több közönséget kell vonzania, hogy ne akadályozza vállalkozása növekedését. Ez a célközönség végül valóban érdeklődő vásárlókká válik.

Íme néhány módszer, amellyel optimalizálhatja közösségi média profilját:

  • Tisztázza a márkanevet – Ez segít felkelteni a felhasználó figyelmét, és leköti őket a tartalommal.
  • Töltsön fel jó minőségű profilképet – Ne feledje, hogy profiljának a márkanevét kell képviselnie. Ne hagyja üresen a képét, hogy az emberek könnyebben megbízhassanak benned.
  • Használjon megfelelő hashtageket – ezek segítségével a felhasználók könnyebben kereshetnek. Ezek a márkához kapcsolódó hashtagek kategória szerint rendezik a tartalmat.

Rendszeresen tegye közzé a közösségi médiában

A közösségi média a tartalomról szól. Minél gyakrabban ad hozzá tartalmat, annál inkább elismerik az internethasználók. De nem működik semmit közzétenni. A tartalmad nagyobb valószínűséggel kap kedveléseket és megjegyzéseket, ha leköti a netezőket, és profilod láthatóbbá válik, ha rendszeresen teszel közzé tartalmat.

  Hogyan lehet a Twitter szív ikonját bármilyen hangulatjelre megváltoztatni

Releváns tartalom közzététele

Bár az internet tele van tartalommal, ahhoz, hogy a tartalom jó SEO-rangsora legyen, tényszerű tartalomra van szükség. Ugyanolyan vonzónak kell lennie, és releváns információkat kell nyújtania a felhasználók számára. A szemetes és a felhasználón kívüli tartalom közzététele figyelmen kívül marad.

Tartalmának elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy sok nézőt vonzzon. A releváns tartalom növeli annak hitelességét, amit a keresők is elismernek.

Adjon hozzá közösségi megosztási gombokat

Ha azt szeretné, hogy tartalmai megjelenjenek, és sokan megosszák az interneten, tegye kényelmessé a felhasználók számára. Ezt egyszerűen úgy teheti meg, hogy közösségi megosztási gombokat ad hozzá tartalmaihoz. A tartalmad nagyobb eséllyel osztható meg, ha lehetőséget adsz erre.

Például a legtöbb közösségi média platform, például a Facebook, az Instagram és a Youtube lehetőséget kínál a tartalomkészítők számára bejegyzéseik megosztására, és a többi néző is tovább oszthatja azokat.

Sémacímkék használata

A tartalom jó SEO-rangsorolásához használjon nyitott grafikonokat és sémacímkéket, hogy jobban látható legyen. Erre nagyobb szükség van, ha tartalmait olyan platformokon teszi közzé, mint az Instagram, a Facebook és a Twitter.

A címkék hozzáadásával több nézőt érhet el a tartalom, ami végső soron javítja a SEO rangsorolását. A címkék és a nyitott grafikonok hiánya miatt kevésbé valószínű, hogy a tartalomra kattintanak, és kevesebb a felhasználók figyelme.

Légy aktív a közösségi médiában

Ha időnként közzéteszi a tartalmat, majd napokig nem teszi, az nem tesz jót a keresőoptimalizálásnak. A tartalmat gyakran közzé kell tennie a közösségi média platformokon, mondjuk kétnaponta egyszer, hogy látható legyen az interneten. Ettől eltekintve, aktívan kell reagálnia mások online közzétételére. Válaszolhatsz mások bejegyzéseire is.

Adjon meg egy megfelelő szerzői életrajzot

Ha egy szerzőnek írsz egy blogbejegyzést, jó ötlet a szerzőről is megemlíteni a fontos részleteket, vagy akár megjelölni a profilját a későbbiekben a blogbejegyzésben. Ez növeli a blogbejegyzés értékét és növeli annak megbízhatóságát. Ezzel nem csak a szerzőről, hanem a bejegyzés készítőjéről is megismerkedhetnek az emberek. A keresőmotorok az ilyen bejegyzéseket hitelesített tartalomnak tekintik, ezáltal javítva a SEO-t.

Következtetés

Dióhéjban a jó tartalom az, amit mindenki keres. Minden tartalomkészítő felelőssége, hogy méltó információkat nyújtson az embereknek. Minél értékesebbek az adatok, annál inkább előnyben részesülnek. A pontos adatok elősegítik, hogy tartalmai jó helyezést érjenek el az interneten. Az internet a tartalom óceánja.

Ne feledje a fenti pontokat, ha azt szeretné, hogy profilja vagy blogbejegyzése látható legyen. A fent említett pontok segítenek abban, hogy tartalma jó helyezést érjen el a keresőmotorok eredményei között, ezáltal javítva a keresőoptimalizálást. Egy jól megtervezett blogbejegyzés sok nézőt és válaszaikat vonzza.

Fedezhet fel néhány legjobb közösségimédia-naptáreszközt és -sablont.