8 módszer a „IP-jét kitiltották” hiba kijavítására 2023-ban

Az IP-tiltások nem újdonságnak számítanak, és itt van néhány módszer, hogy megszabaduljon tőlük.

Nem számít, hogy tett-e bármi gyanúsat vagy sem, előfordulhat, vagy már szembesülhetett IP-tiltással.

Valójában az IP-tilalom egy praktikus funkció, amelyet számos digitális biztonsági termék kínál. A Cloudflare segítségével például teljes országok IP-címét tilthatja le, és a webmesterek gyakran ezt teszik.

De ha mindez furcsán hangzik, először tudnod kell, mi az IP-cím. Ezek hasonlóak a valós címekhez. Az IP-címeket azonban a digitális tájra, más néven az internetre szánják.

Minden internetre csatlakoztatott eszköznek van egy IP-címe, amelyet más eszközökkel való „beszélgetésre” használ.

Tehát amikor a számítógépe megpróbál csatlakozni a webhelyemhez, amelyen a tiltott IP-címek listája szerepel, beleértve az Önét is, a következőhöz hasonló figyelmeztetést lát: „Az Ön IP-címe meg van tiltva” vagy „Hozzáférés megtagadva” stb.

Alternatív megoldásként akkor is láthat ilyen figyelmeztetéseket, ha internetszolgáltatója letiltott egy adott erőforrást, amelyet meg akar látogatni.

Miért van tiltva az IP-m?

Van néhány oka azon kívül, hogy a webmester ártalmatlanul letiltja az IP-címeket, vagy az internetszolgáltató a helyi kormányzati irányelvek (vagy nyomás) szerint jár el.

Visszaélés

Minden általunk használt internetes tulajdonhoz vannak konkrét kifejezések, a legtöbben nem törődünk azzal, hogy megnézzük. A legtöbb esetben ez normális felhasználói viselkedés, és nem tartozik semmilyen szkenner alá.

Ez azonban problémát jelent, ha a felhasználó megpróbálja kihasználni vagy rosszindulatú szándékkal él.

Például egy felhasználót általában IP-tiltással sújtanak, ha illetéktelenül próbál hozzáférni bármely webhely felügyeleti konzoljához.

Ezenkívül előfordulhat, hogy több felhasználói fiókot hoz létre ugyanazzal az IP-címmel, mint amennyit a webhely méltányos használatára vonatkozó irányelve megenged.

Ez csak néhány példa volt, és még számtalan olyan eset lehet, ahol eltérhetett a normál felhasználói viselkedéstől, ami ilyen kitiltásokat eredményezett.

Hackek és megosztott IP

Egyes esetekben egy rossz szereplő felhasználhatja az Ön IP-címét tiltott tevékenységekhez. Ez egy feltörés eredménye lehet, és előfordulhat, hogy aktív rosszindulatú szoftverek végeznek minden piszkos munkát az eszközön.

  Hogyan kapcsolja ki a Samsung Galaxy Note 10 vagy 10 Plus készüléket

Itt előfordulhat, hogy számítógépe spamet vagy bármi mást küld a tárolt rosszindulatú program alapján. Ezek a tevékenységek kiemelik az Ön IP-címét a másik oldalon, ami IP kitiltást eredményez.

Emellett a legtöbb felhasználó megosztotta az internetszolgáltatók által kiosztott IP-címeket, és valaki más cselekedetei miatt kitiltást is kaphatunk.

Célközönség és biztonság

Egy New York várost kiszolgáló online pizzázónak nincs oka pakisztáni vagy máshonnan érkezők beengedésére. Minden internetfelhasználó felemészti az erőforrásokat, és ha nincs megtérülése a webhely tulajdonosának, akkor pénzügyileg nem kifizetődő ilyen közönséget beengedni.

Ezen túlmenően néhány ország a rivális országaiban található webhelyek elleni kibertámadásokról ismert.

Következésképpen ez segít a webmestereknek optimalizálni az erőforrás-felhasználást, és megvédeni projektjeiket a támadásoktól.

Most, hogy ismerünk néhány okot az IP-tilalom mögött, beszéljünk a jogorvoslatokról.

Küzdelem az IP tiltások ellen

Bár az IP-tiltásokat könnyű végrehajtani, nem biztonságosak. Számos módja van megkerülni őket, amint azt alább tárgyaljuk.

Proxyk

A webproxy segít az IP-cím meghamisításában. Általában néhány kattintásos folyamat egy teljesen más identitás közvetítésére az internet többi részére.

A proxyszerver önmagán keresztül irányítja a forgalmat, és közvetítőként működik Ön és mások között. Következésképpen az Ön webes tevékenysége a proxyszerver IP-címével ismert, nem pedig az Ön tényleges IP-címével és helyével.

A proxy használatának legegyszerűbb módja egy böngészőbővítmény. Vannak ingyenes proxy-k, úgynevezett nyilvános proxy-k, amelyek általában ingyenesen használhatók adatkorlátokkal. A legtöbb ingyenes proxy azonban veszélyt jelent az adatvédelemre, ezért határozottan javasoljuk, hogy ne használják őket.

Az egyik általunk javasolt proxyszolgáltatás a Lime Proxy. Több szerverük van Európában, Amerikában és Ázsiában. Ezenkívül igénybe veheti az ingyenes háromnapos próbaverziót, hogy megnézze, megfelel-e a számlájának.

VPN

A VPN-eket a proxy-k privát verzióinak tekintheti. A VPN azonban nem csak meghamisítja a földrajzi elhelyezkedést, hanem titkosítja az adatátvitelt is. Egy másik jelentős különbség, hogy a proxy csak egy alkalmazást (például egy böngészőt) fed le; a VPN azonban egy egész eszközt kezel.

Azt jelenti, hogy a VPN kiterjed a böngészőkre, a telepített alkalmazásokra és minden kimenő kérésre.

Ezenkívül a legtöbb VPN olyan felhasználóbarát funkciókkal van felvértezve, mint például az osztott alagút, ahol bizonyos alkalmazásokat engedélyezhet a titkosítási alagútból.

Számos fejlettebb szempont teszi a VPN-eket a biztonságkutatók kedvencévé. Ennek ellenére előfordulhat, hogy sebességszabályozással kell szembenéznie a titkosításnak köszönhetően, amely még hangsúlyosabbá válik az alacsonyabb szintű VPN-eknél.

Ez azonban nem így van az olyan dolgoknál, mint a NordVPN.

  Hogyan javítható ki az ERR kapcsolat zárt hibája a Chrome-on 2 perc alatt?

A VPN használatához le kell tölteni az alkalmazást, és egyetlen kapcsolóval csatlakozni egy preferált VPN-kiszolgálóhoz. Alternatív megoldásként léteznek durvább módszerek is a VPN használatára a megadott konfigurációs fájlokkal; ez azonban az operációs rendszertől függ.

Kapcsolódó: Proxy vs VPN: Mik a különbségek?

Tor

A Tor egy ingyenes és nyílt forráskódú módja az anonimitás elérésének. Ez egy közösség által támogatott projekt, amelyet önkéntesek vezetnek, akik közvetítőkként működnek szerte a világon. Minden kérelmet három közvetítő küld el, mielőtt leszállna a rendeltetési helyére.

Ez egy speciális böngészőn keresztül, a Tor böngészőn keresztül történik. Ez jelenleg Windows, MacOS, Linux és Android rendszerekhez érhető el. Az egyetlen hátránya lehet a sebesség és néhány webhely, amely teljesen blokkolja a Tor forgalmat.

A Tor nagyon hasonlít a proxy használatához, és ennek a böngészőnek a használata nem védi az operációs rendszert. Ehelyett az anonimitás magára a Tor böngészőre korlátozódik.

DNS-öblítés

A Domain Name System, más néven az internet telefonkönyve, segít párosítani a tartományneveket (etoppc.com.com) a gép által olvasható IP-címekkel (145.42.79.57).

Ehhez a folyamathoz gépeink felveszik a kapcsolatot a DNS szerverrel, amely segíti a weboldal betöltését a böngészőben. Ez azonban csak az első alkalommal történik meg, és az eszköz megőrzi a DNS-rekordok időszakonként megújított helyi másolatait a késleltetés csökkentése érdekében.

A forrás megváltoztatása azonban az elavult DNS-bejegyzések miatt a hozzáférés megtagadásával kapcsolatos figyelmeztetésekhez vezethet. Ehhez pedig manuálisan kell kiöblítenünk a DNS-t.

Felhő számítógép

Rögtön ez egy drága megoldás erre az egyszerű problémára. Ettől függetlenül előfizethet a számítási felhőre, amely egy teljesen más gépet kínál távoli használatra.

Leegyszerűsítve, a felhőalapú számítógép olyan számítógép, amely rendelkezik az összes szabványos erőforrással (CPU, RAM, merevlemez stb.). És csak egy internetkapcsolatra és egy másodlagos eszközre (PC, okostelefon, táblagép stb.) van szüksége a máshol található számítógép használatához.

A Shellsnél ez mindössze havi 5 dollártól kezdődik. Jellemzően ez egy fejlett termék, amelynek elsődleges célja az induló vállalkozások infrastrukturális költségeinek csökkentése.

Azonban senki sem akadályozza meg, hogy személyesen használja őket.

Felismerés elleni böngésző

A GoLogin egy prémium megoldás, amely nem közvetlenül kapcsolódik az IP-tiltáshoz, hanem általában az online névtelenséghez.

Pontosabban, a GoLogin több profil kezeléséről szól egyetlen webböngészőből. Ezeket a profilokat a felhőben menti a rendszer, és különböző paraméterekkel játszhat, hogy névtelen böngészőujlenyomatokat kapjon a robusztus webes adatvédelem érdekében.

Ami az IP tiltásokat illeti, proxykat kell integrálni a GoLoginba. Használhat nyilvános proxykat, vagy vásárolhat prémiumot közvetlenül az irányítópultjukról.

  ASPX fájlok megnyitása

Tehát bár bankolhat a GoLogin-on a tiltások leküzdése érdekében, ez a böngésző elsősorban a 360 fokos privát böngészést célozza. Ezt úgy teszi, hogy véletlenszerűen választja ki a böngésző ujjlenyomatait, amelyeket túlnyomórészt célzott reklámozáshoz használnak.

Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával

Ha eddig semmi sem működött az Ön számára, és biztos abban, hogy nem él vissza a szolgáltatással, forduljon a webhely adminisztrátorához.

Ez bonyolult lehet, mivel eleve nem látogathatja meg a webhelyet. Ezért azt javaslom, hogy keressen rá a webhely közösségimédia-fogadóira, hogy keressen olyan profilokat, amelyek hivatkozhatnak valakire a parancsnokságra.

Itt elmagyarázhatja problémáját, és megfontolhatják, hogy beengedjenek.

Eltávolítás a feketelistákról

Ezek a jogosulatlan viselkedés miatt letiltott IP-címek adatbázisai. És amint már említettük, az ok lehet egy feltörés vagy valaki, aki ugyanazt az IP-t osztja meg veled.

Ezt úgy ellenőrizheti, hogy megkeresi az IP-címét a whatismyipaddress-ből, és beírja azt bármelyik feketelista-ellenőrzőbe.

Ezenkívül látni fogja a feketelista nevét is, például:

Kipróbáltam ezt egy véletlenszerű kínai IP-címmel, és felkerült a Spamhaus ZEN-re. Most, ha ennek az IP-címnek a tulajdonosa törölni akarja ezt, a Google feketelistáján kell keresnie a kapcsolódó webhelyet. Ezután meg kell keresni az eltávolítási eljárást.

Alternatív megoldásként felveheti velük a kapcsolatot, ha az eltávolítási folyamat nem áll rendelkezésre a további folytatáshoz.

Ez azonban egy nagyon unalmas megoldás, amely nem mindig működik. A legegyszerűbb módja az, hogy új IP-címet kap az internetszolgáltatótól, ha dedikált IP-t használ.

Megosztott IP-cím esetén a legtöbb internetszolgáltató ezt rendszeresen váltja. Ezenkívül kapcsolja ki a WiFi útválasztót egyik napról a másikra, és valószínűleg másnap reggel lesz egy másik. Ennek az az oka, hogy a legtöbb internetszolgáltató a DHCP protokollt használja az IP-cím hozzárendelésére. Tehát, ha csak offline módba lép, és újra eljön, valószínűleg más IP-címet fog kapni.

Ennek ellenére az IP-megújítás időtartama eltérő lehet. Például néhány Comcast-felhasználó arról számolt be, hogy évek óta ugyanaz az IP-címe, túléltek áramszüneteket és miegymás. Tehát, ha a várakozás nem működik, próbálja ki a fent felsorolt ​​​​megoldásokat.

Tegye fel az IP-címét!

Az IP-tilalom normál körülmények között nem ijesztő. Egyszerűen kivárhatja őket, előfizethet VPN-re/proxyra, vagy beszerezhet egy felhőalapú számítógépet. Emellett mindig lehetőség van felvenni a kapcsolatot a webhely adminisztrátorával vagy törölni magát a feketelistáról.

Ennek ellenére előfordulhat a számítógépén lévő rosszindulatú programokkal is, amelyek aktívan támadnak másokat. Ebben az esetben egy jó víruskereső használata megoldja a problémát.

PS: Íme néhány biztonsági alkalmazás a Windows PC-hez, amelyek Fort Knoxmá alakíthatók.