8 legjobb tájtervező szoftver szakemberek számára [2023]

Tájtervező szoftver ehhez az irigylésre méltó kültéri területhez!

A tájtervező szoftver elengedhetetlen a kültéri területek tervezéséhez. Felbecsülhetetlen értékű eszköz mindazok számára, akik szeretnék életre kelteni kreatív gondolataikat, és hatást keltő helyeket tervezni, függetlenül attól, hogy professzionális tervezőkről van szó, vagy a barkácsoló projektek iránt érdeklődnek.

A legjobb építészeti és belsőépítészeti szoftverekhez hasonlóan a tájtervező szoftver is ismert a pontosságáról, még ha a legapróbb részletekről is van szó. Különféle tájtervező szoftvermegoldások állnak a belsőépítészek rendelkezésére, akik a tereprendezéssel szeretnék gazdagítani az ingatlan esztétikáját és használhatóságát.

A projekt segítése érdekében átgondoltan kiválasztott tájtervező szoftvereket állítottunk össze. Íme az általunk tárgyalt szoftverek listája, részletesebb leírással az alábbi bejegyzésben.

Cím

Leírás

Fedezd fel

Autodesk

Változatos képzés, 2D/3D tervezés, előre elkészített modellek, globális osztályok.

Fedezd fel

PRO tájkép

Ingyenes, professzionális minőségű tervek, 3D-s megjelenítés, közösségi megosztás.


Fedezd fel

Ötletspektrum

Gyors tervezés sablonokkal, 3D-s prezentációkkal, állítható tájképekkel.


Fedezd fel

VizTerra

Valósághű 3D képek, rendszeres frissítések, költségmeghatározás, 8K felbontás.


Fedezd fel

SmartDraw

Könnyű sablonok, görbe utak, hatalmas objektumgyűjtemény, több platform.


Fedezd fel

DynaScape

CAD tervezés, pontos renderelés, oktatási anyagok, mobil kompatibilitás.


Fedezd fel

Tervező 5D

A legjobb ingyenes eszköz, 2D/3D tervek, valósághű renderelések, kiterjedt sablonok.


Fedezd fel

SketchUp

Sokoldalú projektekhez, földrajzi helymeghatározáshoz, testreszabható munkafolyamatokhoz, CAD-integrációhoz.


Fedezd fel

Mi az a tájtervező szoftver?

Eredetileg a tájtervezők vagy szakemberek voltak a tájtervező szoftver elsődleges felhasználói, akik bemutatták elképzeléseiket a potenciális ügyfeleknek. De manapság egyre gyakrabban veszik kezükbe a háztulajdonosok a dolgokat, és használják ezt a szoftvert álmaik kültéri tereinek létrehozására.

A lakástulajdonosok arra használják a szoftvert, hogy megnézzék, mit akarnak, mielőtt kertészt bérelnének vagy barkácsolnának. Valójában azt tapasztaltam, hogy ahelyett, hogy csukott szemmel próbálnád elképzelni az eredményt a fejedben, sokkal egyszerűbb megoldás, ha egy alkalmazás megmutatja, hogyan fognak kinézni a dolgok. Főleg, ha meg akarja osztani elképzelését valaki mással.

Tekintsen rá úgy, mint egy virtuális játszótérre kreatív kertészeti koncepcióihoz. Néhány kattintással megkóstolhatja, hogyan néznek ki az olyan elemek, mint a világítás, a kerti bútorok, a kerti tájak és a növények a valóságban.

Továbbá a kültéri elemek, mint a teraszok, medencék, szökőkutak és fedett kültéri terek átgondolt elrendezése speciális tájtervező eszközökkel is elősegíthető.

Hogyan működik a tereprendezési szoftver?

A tereptervező alkalmazás lehetővé teszi a tereprendezési projekt minden aspektusának részletes megjelenítését, mielőtt elkezdené a kültéri tervezést. Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy feltérképezze azt a kültéri területet, amelyen dolgoznia kell a vizuális modell létrehozásához szükséges méretek manuális megadásával vagy a kültéri helyszínről készült digitális fényképek feltöltésével.

Az alapmodell létrejötte után új elemeket, például növényeket és tervezési jellemzőket lehet hozzáadni és szükség szerint módosítani. Egyes tereprendezési szoftverek arra is lehetőséget adnak, hogy kiválassza a kívánt növényeket, megtekintse a tájat különböző szögekből, és meghatározott időközönként szemtanúja legyen a növényzet növekedésének.

Szóval ennyit arról, hogy próbára tegye a képzeletét, igaz? És ha egy kicsit tanácstalan vagy, hogy melyik növényt nézd, mindig kipróbálhatsz növényazonosító alkalmazásokat, hogy véletlenül se tépj ki egy olyan növényt, amelyet szívesebben szeretnél.

Mire kell figyelni a tájtervező szoftverben?

Mielőtt egy tájtervező szoftver mellett döntene, győződjön meg arról, hogy az rendelkezik a következő szükséges funkciókkal:

 • CRM-modul: Egy robusztus tájtervező szoftver ügyfélkapcsolat-kezelési modullal rendelkezik, amely lehetővé teszi az ügyfelek összes adatának kezelését és becslések problémamentes küldését.
 • Platformfüggetlenség: A tájszoftver-tervező szoftvernek több platformon kompatibilisnek kell lennie, és alkalmazásként is elérhetőnek kell lennie, hogy szükség esetén az okostelefonon is elérhető legyen.
 • Öntözés és növénykövetés: A tájtervező szoftverbe beépített modul a növények vízfelvételének nyomon követésére biztosítja, hogy a növények megfelelő vízellátást kapjanak az általuk igényelt.
 • Harmadik féltől származó integrációk: Az Ön által választott tájtervező szoftvernek támogatnia kell a vállalkozása által már használt harmadik féltől származó szoftverek integrációját.
 • Tájtervezés és elrendezés: A szoftvernek lehetővé kell tennie a hardscape különböző elemeinek, például utak, falak, kerítések, teraszok, világítás és medencék elhelyezését. Támogatnia kell ezen kültéri elemek méretének, színének és anyagának testreszabását.

Ha világos elképzelése van arról, hogy mit szeretne, az az első lépés a megfelelő tervezőszoftver kiválasztása felé, mivel a tervezőszoftverek bővelkednek a 2D-s és 3D-s padlótervezőktől egészen az egész helyiségek és terek ábrázolásáig. A szakemberek, lakástulajdonosok és tervezők számára ideális különféle belsőépítészeti szoftverek segítségével minden bizonnyal zavaró lesz a legjobb választása.

De tapasztalataim alapján (amatőr kertészként és tájtervezőként) rátértem a lényegre, és három kritériumot vettem alapul: a munkafolyamat hatékonyságát, a professzionális eredményeket és a könnyű használhatóságot. Tehát itt van a 101 a legjobb tájtervező szoftverről.

Autodesk

A különféle iparágakban dolgozó szakemberek – akár lenyűgöző kasszasikereket, akár élvonalbeli innovatív projekteket, akár környezettudatos épületeket készítenek – az Autodesk szoftverre támaszkodnak.

Jellemzők 🪴:

 • A képzéshez részletes dokumentáció, oktatási webináriumok és lebilincselő élő online foglalkozások állnak rendelkezésre.
 • Tökéletes olyan tájtervek készítéséhez, amelyek vizuálisan feltűnőek.
 • Könnyebbé teszi a 2D és 3D tájképek készítését, garantálva a gördülékeny élményt.
 • A tervezési folyamat felgyorsítása érdekében előre elkészített objektumok és modellek gyűjteményét tartalmazza.

A több mint 600 órából álló teljes órarenddel, amelyet a terület vezetői tartanak világszerte, az Autodesk segítségével fejlesztheti képességeit, új barátokat szerezhet, és megvalósíthatja álmait.

PRO tájkép

PRO tájkép nagyszerű lehetőség, ha ingyenes tájtervező szoftvert keres, amelyet egyszer használhat, és nem igényel túl sok bonyolult funkciót. Ezzel a szoftverrel bármilyen tervet professzionális minőség tervrajzává vagy illusztrációjává lehet alakítani. Ha importál egy fényképet otthonáról, az alkalmazás segít látványos kerti és tájképi ötletek létrehozásában.

Jellemzők 🪴:

 • 3D renderelő funkció, valamint kiváló minőségű képek és animációs képességek.
 • Gyorsan megoszthatja késztermékét olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook és a Twitter.
 • Ha egy „előtte és utána” tervezési változást szeretne bemutatni, hozzáadhatja az eredeti képet.
 • A „Profi keresése” funkció segítségével olyan szakembereket találhat a szektorban, akik segíthetnek tervezési koncepcióinak megvalósításában.

Ezenkívül a szoftver hatalmas könyvtárral rendelkezik, több mint 18 000 dologgal, amelyeket belefoglalhat a tervekbe. Mindegyik dolog szépen fel van címkézve a sajátos éghajlati követelményeivel. Ha egy kicsit kezdő a kertészkedésben, kipróbálhatja magát a kertészeti alkalmazásokban, hogy egyszerűbbé tegye a dolgokat. Az olyan alkalmazásokkal, mint a beltéri függőleges kertészeti alkalmazások, kipróbálás és hiba nélkül elkészítheti álmai tervezését!

Ötletspektrum

Eltarthat egy ideig, hogy egy teret a semmiből teljesen parkosítson, de a Ötletspektrum Az eszköz reflexív varázslói lehetőséget adnak a folyamat felgyorsítására. Ezeknek a varázslóknak a segítségével hatékonyan tervezhet különféle szempontokat, például teraszokat és tavakat.

Jellemzők 🪴:

 • A tájtervező sablonok segítségével a programmal szemet gyönyörködtető 3D-s prezentációkat készíthet.
 • Tájtervezője lehetővé teszi a kamera szögeinek beállítását, valamint a tervezés nagyítását és kicsinyítését az alaposabb megjelenés érdekében.
 • Különféle előnézeti lehetőségek állnak rendelkezésre, beleértve a perspektívát, az áttekintést és a madártávlatokat.
 • A felhasználók valósághű domborzatot jeleníthetnek meg a terepszobrász eszközökkel.

Ez a szoftver lehetővé teszi a választott sablon teljes megváltoztatását, amely lehetővé teszi az építőanyagok és az elemek méretének megváltoztatását is. A tereprendezési program gyors kezdet és inspiráló alap a további kutatásokhoz, így időt és erőfeszítést takaríthat meg.

VizTerra

Lenyűgözően valósághű 3D-s képeivel, amelyeket 2D-s renderelésekből készítettek, VizTerra megoldást nyújt, ha segítségre van szüksége alkotásai megjelenésének megjelenítéséhez. Az ügyfél házáról készült valódi fényképek szerkesztése mellett különféle objektumokhoz is hozzáférhet a virtuális terv testreszabásához, például fedélzetekhez, növényekhez, fákhoz és bútorokhoz. Ha a kívánt objektumok nem érhetők el, elkészítheti saját modelljeit.

Jellemzők 🪴:

 • Fejlett 3D-s könyvtár robusztus tervezési, prezentációs és kivitelezési képességekkel.
 • A fejlesztők rendszeres szoftverfrissítéseket, képzést és folyamatos támogatást kínálnak.
 • Képes gyorsan megosztani projektjeit másokkal, összehasonlítani az előtti és utáni fényképeket, és váltani a különböző nézetek és szögek között.
 • A képeket 8K felbontásban JPG vagy PNG formátumban tárolhatja.

A szoftver lehetővé teszi, hogy lépésről lépésre dolgozzon, és meghatározza a felmerülő anyagköltségeket, még akkor is, ha teljes tájátalakítást fontolgat.

SmartDraw

A legjobb választásunk a szakemberek számára készült tájtervező szoftverekhez SmartDraw a könnyen használható sablonok miatt kültéri területekhez, beleértve a kerteket, teraszokat, teraszokat és úszómedencéket.

Jellemzők 🪴:

 • A SmartDraw által kínált egyedi funkciók közé tartoznak a görbe utak, az öntözőrendszerek és egyéb öntözési komponensek, valamint bizonyos növényfajok.
 • A szoftver hatalmas objektumgyűjteményében lévő objektumok ezrei könnyen beépíthetők a tervezési sablonokba.
 • A felhasználók könnyedén használhatják a SmartDraw-t, ​​és eredeti ötleteket hozhatnak létre, vagy módosíthatják a már meglévő elrendezéseket.
 • A tervezési folyamatot leegyszerűsítik az előre megtervezett sablonok és az egyszerű fogd és vidd eszközök.

A program megosztható link funkciójával a SmartDraw-fiókkal rendelkező együttműködők nyomon követhetik projektje előrehaladását, és hozzájárulhatnak a tervezéshez. Kivételes platformok közötti kompatibilitása – amely támogatja a Mac, Windows, iOS és Android eszközöket – egyedivé teszi.

DynaScape

Páratlan szintű pontossággal és irányíthatósággal, DynaScape A design egy teljes értékű CAD tájtervező program, amely lehetővé teszi, hogy absztrakt koncepcióit meggyőző értékesítési prezentációkká alakítsa, és gyönyörű eredményeket érjen el.

Jellemzők 🪴:

 • Használjon renderelő eszközöket a tervek exportálásához, és ötleteit a következő szintre emelje.
 • Egyszerűsíti a színvisszaadást, és garantálja, hogy grafikája tiszta és élénk.
 • Szerezzen be teljes képzési anyagokat, például webináriumokat, online élő előadásokat és kézikönyveket.
 • Használhatja ezt a szoftvert mobil eszközökön, és élvezheti kiváló teljesítményét Windows operációs rendszeren is.

Számos szakember – köztük építészek, tervezők és ingatlantulajdonosok – használja ezt a webalapú eszközgyűjteményt projektjeik digitálisan pontos ábrázolásához. A szoftverrel gyorsabban készíthet egyedi terveket, mert leegyszerűsíti a tervezési megközelítést.

Gyorsan és hatékonyan kell takarítania? Próbálja ki ezeket a legjobb magasnyomású mosókat a csillogóan tiszta felületekért.

Tervező 5D

A legjobb ingyenes tájtervező eszköz az ideális kert kialakításához Tervező 5D. Egyszerűen kezelhető ejtőtechnológiájának köszönhetően egyedi kültéri terveket készíthet 2D-ben és 3D-ben egyaránt.

Jellemzők 🪴:

 • A tervezési szakaszban a valósághű elrendezéseket alkalmazza mesterséges és természetes fényforrásokkal.
 • Készítsen villámgyors maketteket közvetlenül mobilalkalmazásából vagy online böngészőjéből.
 • Szerezzen gyors, valósághű rendereléseket, hogy több szempontból is megtekinthesse elképzeléseit.
 • Használja ki a kiterjedt sablongyűjtemény előnyeit hatalmas előre elkészített tájképekkel.

A Planner 5D segítségével új életre keltheti kertjét, vagy elkészítheti a tájtervezés tervezetét szakértői segítség nélkül. Nem számít, milyen a képzettségi szintje, segítségével könnyedén elképzelheti teraszát, kertjét és hátsó udvarát.

SketchUp

SketchUp sokféle projektben segíthet, függetlenül attól, hogy milyen nagy vagy kicsi. Lehetővé teszi elképzelések megfogalmazását, ötletek csiszolását, elképzeléseinek közlését és fantáziáinak valóra váltását. A professzionális kreatív művészek könnyedén bemutathatják elképzeléseiket ennek az eszköznek a kifinomult prezentációs platformjával és kivételes megjelenítési képességeivel.

Jellemzők 🪴:

 • A SketchUp Geo-location funkciójával egyetlen kattintással importálhat pontos topográfiai képeket.
 • Testreszabhatja munkafolyamatát különböző eszköztárak és ikonok hozzáadásával a navigációhoz.
 • Könnyítse meg a fájlmegosztást a CAD projektmenedzsment alkalmazás használatával.
 • Használja ki a különféle tervezési eszközök előnyeit egyetlen, felhasználóbarát programban, mint például a modellezés, a renderelés, a rajzolás és a vizualizáció.

Ezenkívül ez az online tájtervezési eszköz szöveg- és színszerkesztési eszközökkel, valamint különféle hasznos rajzeszközökkel is fel van szerelve. Ha alapmodelljeit nagyon kifinomult tervezési projektekké szeretné alakítani, ez a szoftver nagyszerű választás.

Ne csak a kertjébe, hanem otthona biztonságába is fektessen be ezekkel az ajtó- vagy ablakérzékelőkkel, amelyek megerősítik otthona biztonságát.

Következtetés

A legjobb tájtervező szoftvernek, akárcsak a legjobb grafikai tervezőszoftvernek, reflexívnek kell lennie, és tele kell lennie olyan eszközökkel és erőforrásokkal, amelyek segítenek megvalósítani művészi álmait a képernyőn.

Létfontosságú azonban emlékezni arra, hogy a tájtervezés nem minden felhasználási módja egyenlő. Különféle szerszámkészleteikkel a professzionális és fogyasztói szintű tervezőszoftverek különböző igényeket elégítenek ki. Nagyon fontos, hogy felmérjük az egyes szoftverek előnyeit a célfelhasználói populáció fényében.

Célunk, hogy felmérjük és megvizsgáljuk ezeket az erőforrásokat, abban a reményben, hogy a legjobb tájtervező szoftver lehetővé teszi kreativitását, hogy könnyedén átjárja a virtuális kültéri környezetet.

Következő lépésként a legjobb AI belsőépítészeti platformok, amelyekkel megjelenítheti gondolatait.

  13 legjobb mesterséges intelligencia belsőépítészeti platform a gondolatok megjelenítéséhez