8 legjobb statikus webhelytárhely üzleti és személyes használatra

Valaki jogosan mondta: “A régi az arany.”

A statikus weboldalak térnyerése bizonyítja, hogy a régi dolgok újra és újra visszatérnek a rockba. A kis- és nagyvállalkozások egyaránt használnak statikus webhelyeket és azok kiterjesztett előnyeit. Tehát a statikus webhelyek visszatértek, erősebbek, mint valaha.

De mi az oka annak, hogy a statikus helyek hirtelen megnövekedtek?

Nos, a webfejlesztés trendjei jönnek és mennek, de egy dolog mindig állandó marad – a vágy, hogy egy jól teljesítő weboldalunk legyen. A végfelhasználók viselkedése gyorsan változik, mivel rendkívül gyors oldalsebességet és vonzóbb élményt várnak el, ahol nincs helye a frusztrációnak.

A webfejlesztők folyamatosan szorgalmazzák a webhelyeket, hogy többet érjenek el, és további funkciókat adnak az alkalmazásokhoz és webhelyekhez, hogy megfeleljenek ennek az igénynek. A folyamat során azonban a webhely teljesítménye veszélybe kerül.

Itt jönnek a képbe a statikus weboldalak!

Mi az a statikus weboldal?

A statikus webhelyekkel kapcsolatban elterjedt tévhit szerint ez egy új technológia. A statikus oldalak már régóta velünk vannak, és ezek jelentik a webfejlesztés eredeti módját. A korai fejlesztők a vanília HTML-t, a JavaScriptet és a CSS-t használták egy olyan webhely létrehozásához, amely nem tartalmaz könyvtárakat, bővítményeket vagy keretrendszereket.

Egyszerűen fogalmazva, a statikus webhely tartalma minden látogatás után ugyanaz marad, ellentétben a dinamikus változatokkal. A kiszolgáló létrehozza ezeket a statikus fájlokat, és visszaküldi őket a böngészőknek. Ezek a webhelyek szinte bárhonnan lekérhetnek adatokat, beleértve az API-kat, a CMS-eket és más tartalomfájlokat.

A statikus webhelyek elvetik a szükségtelen bonyolultságokat, és főként a hatékonyság és a teljesítmény javítására összpontosítanak. Nem támaszkodik adatbázisokra; ehelyett tartalmazza az alapvető HTML-t, JavaScriptet és CSS-t, hogy súlytalan üzleti profilokat és céloldalakat hozzon létre.

Ennek eredményeként segít búcsút inteni a hosszabb betöltési időknek és a bosszantó késéseknek. Így a fejlesztők gyors, megbízható és hatékony alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek kiváló felhasználói élményt kínálnak kevesebb fejlesztési idővel.

Milyen előnyei vannak a statikus webhely használatának?

Sebesség 🚀

Mivel egy statikus webhely létrehozásában nincsenek háttérrendszerek, kliens-szerver kérések vagy adatbázis-lekérdezések. Elképesztően gyors teljesítményt mutat, és a szerverei mindig készen állnak a HTML-kimenetekkel. Ezenkívül tartalmazhat gyorsítótárazási funkciót a késések kiküszöbölésére.

Biztonság 🛡️

Mivel nincs kihasználható adatbázis, nincs ok az illetéktelen hozzáférésre, és nincsenek bővítmények vagy beépülő modulok a rendszerbe, a statikus webhelyek sokkal nagyobb biztonságot nyújtanak, mint a dinamikus webhelyek. Így Ön biztonságban van az adathalász kampányoktól, az online leskelődéstől, a rosszindulatú programoktól vagy bármilyen adatvesztéstől.

Skálázhatóság 🙌

A statikus webhelyek méretezése és megválaszolása viszonylag sokkal egyszerűbb, míg az általános alkalmazás stabilabb. A szerver hatalmas forgalmi incidenseket tud kezelni a statikus fájlokhoz kapcsolódó csökkent terhelés miatt.

Tárhely és megfizethetőség ❤️

Az alapvető HTML-fájlok kevesebb szóközt igényelnek, ami egyszerűbbé és egyszerűbbé teszi ezeknek a webhelyeknek a tárolását. Csökkentheti a költségeket, miközben erőforrásait az automatizált buildek integrálására vagy a Git rendszerbe történő módosítására fordítja.

Jól hangzik?

Ha igen, nézzük meg azokat a legnépszerűbb platformokat, ahol tárolhatja statikus webhelyét, hogy kihasználhassa annak előnyeit.

Netlify

A Netlify segítségével internetes projekteket tehet közzé Git-tárolókból bonyolult beállítások és szerverkarbantartás nélkül. Automatizálja folyamatait a webfejlesztőknek szánt CI/CD-folyamat segítségével. Még a teljes webhely előnézetét is megtekintheti, hogy megnézze, hogyan néz ki webhelye, mielőtt közzéteszi.

  Értesítések a Chrome Desktop számára, ha a fájlok letöltése befejeződött

Telepítse statikus webhelyét a globális és többfelhős CDN-en – a teljesítmény optimalizálására tervezett Edge. A Netlify számos harmadik féltől származó alkalmazást és eszközt támogat, beleértve az olyan kiegészítőket, mint az Analytics, az Identity, az Forms és a Fauna adatbázis.

Használja a Netlify automatizált munkafolyamatát, hogy mindent leegyszerűsítsen az Atomic-telepítések, a korlátlan visszagörgetések és pillanatképek, a gyorsítótár érvénytelenítése, az egyéni fejlécek, a DNS-kezelés, az átirányítás és a proxyszabályok révén.

A Netlify egy redundáns globális alkalmazás-kézbesítési hálózatban tárolja webhelyét, hogy következetesen és gyorsan szolgálja ki weboldalait. A DNS-zónákat az irányítópulton keresztül is kezelheti.

Maradjon biztonságban az automatikus HTTPS-sel, mivel a Netlify ingyenesen kínálja a Let’s Encrypt TLS-tanúsítványát. Fejlett és API-vezérelt funkcionalitást biztosít bonyolult integrációk nélkül. API-átjárót, JWT-alapú adathozzáférés-vezérlést, proxy-fejléceket a hitelesítéshez, tárolt változókat és webhookot kínál.

A Netlify Analytics segítségével mélyebb betekintést nyerhet webhelye látogatóiba, forrásaiba, oldalmegtekintéseibe stb. A hitelesítési szolgáltatás görgetése nélkül is használhatja az AWS Lambda funkcióit, kezelheti a jeleket, a jelszó-helyreállítást, a bejelentkezéseket stb.

A beküldések és űrlapok kezelése JavaScript vagy extra kódok engedélyezése nélkül. A Netlify Large Media segítségével nagy eszközöket kezelhet, és mérettől függetlenül ellenőrizheti a fájlok verziószámát.

Google Cloud Storage

Használja ki a rendkívül biztonságos és méretezhető Google Cloud platformot, amely bármilyen méretű vállalkozás számára lehetőséget ad, az egyéni fejlesztőktől a nagyvállalatokig.

Tartalmazza az Object Lifecycle Management (OLM) funkciót, amellyel konfigurálhatja az összes adatot, hogy automatikusan átálljon az alacsony költségű tárolási osztályokba. Beállíthat kritériumokat az adatokhoz, és könnyedén kezelheti azokat.

A Google Cloud a globális adatközpontok egyre bővülő listáját tartalmazza, számos lehetőséggel az automatikus redundanciára. Válassza ki az adatok tárolásának helyét és módját, hogy optimalizálja webhelyét a gyors válaszidő érdekében, és készítsen egy teljes tervet a katasztrófa utáni helyreállításhoz.

A tárolási osztály segítségével meghatározhatja a körutazás tárolt adataira vonatkozó árazási modellt és elérhetőséget. Választhatsz:

  • Alapértelmezett
  • Közel havonta egyszer
  • Coldline negyedévente egyszer, és
  • Archívum minden évben egyszer

A Google Cloud objektumverziót kínál, amely lehetővé teszi az objektummásolatok tárolását arra az esetre, ha felülírnák vagy törölnék őket. Meghatározhatja azokat a megőrzési időszakokat, amelyekre a törlés előtt tárolni kívánja az objektumokat. Akár egy objektumot is tarthat, hogy megakadályozza a törlést.

Titkosítsa és tárolja az objektumadatokat a Cloud Key Management Service által tárolt titkosítási kulcsokkal. Az objektum ACL-ek letiltásával egységesen szabályozhatja a hozzáférést a Google Cloud erőforrásaihoz. A Bucket Lock tartalmazza az adatmegőrzési házirendek konfigurálását.

Értesítések küldése objektumok létrehozásakor, törlésekor vagy frissítésekor. Karbantarthat adathozzáférési és tevékenységnaplókat, és szabályozhatja a hozzáférési engedélyeket a Cloud Identity and Access Management (IAM) segítségével. A Google Cloud integrált adattárakat kínál a gépi tanuláshoz és elemzéshez.

Webhely üzemeltetése a GCS-n egyszerű.

A Google Cloud Storage alternatívái:

Amazon S3

Az Amazon S3 egyszerű kezelési funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az adatok rendszerezését és konfigurálását. Úgy tervezték, hogy nagy tartósságot és adattárolást biztosítson számos alkalmazáshoz.

Az Amazon S3 képes objektummásolatokat készíteni, megfizethető tárolási osztályokat kínál, auditálási képességekkel rendelkezik, és szigorú biztonságot tart fenn az S3 Block Public Access és megfelelőségi programjaival, mint például a PCI-DSS, HITECH/HIPAA, FISMA stb.

Vultr

A Vultr támogatja a rugalmas integrációt az S3 API-n keresztül, és egy méretezhető igény szerinti architektúrát biztosít, amelyre támaszkodhat. Az NVMe gyorsítótárazást használja a teljesítmény fokozására, és biztosítja, hogy az adatok folyamatosan elérhetők legyenek.

  Mi a legújabb iPad jelenleg? [March 2022]

Statikus médiaadatokat, például képeket, videókat és hangot is tárolhat.

Túlfeszültség

A Surge egyszerű utat biztosít a fejlesztő számára a projektek kiváló minőségű CDN-en történő üzembe helyezéséhez a Grunt, az NPM és a Gulp segítségével.

Minden projektnél kihasználhatja az egyéni tartományok támogatását, a pushState támogatást, az ingyenes SSL-tanúsítványt a Surge tartományokhoz, az egyéni 404-es oldalakat, a korlátozásoktól mentes CLI-telepítést, a Grunt eszközlánc-integrációt, az erőforrások több forrásának támogatását.

A Surge integrálható az Ön által használt összeállítási eszközzel, hogy megkönnyítse a telepítést. Ilyen eszközök közé tartozik a Grunt beépülő modul, a Gulp beépülő modul, az npm szkript, a Git hooks, a Jekyll, a Node.js, a statikus webhelygenerátorok, a CI-szolgáltatások és más automatikus telepítések.

Hívja meg csapattársait és munkatársait. Mindössze egyetlen parancsot kell beírnia a tartalom közzétételéhez a webhelyen.

Vakol

Egyszerűen telepítse statikus webhelyét a Renderen.

Csak kapcsolja össze a GitLab vagy a GitHub adattárat, és hagyja, hogy felállítsa webhelyét, és globális CDN-en szolgálja ki. A legjobb dolog az, hogy a statikus webhelyek ingyenesek a Renderen, havi 100 GB sávszélességig terjedő többletköltség nélkül.

A 100 GB sávszélesség túllépése után fizessen 0,10 USD/GB-t havonta. Automatikus és folyamatos üzembe helyezést és proaktív gyorsítótár-érvénytelenítést kínál nulla leállás esetén. Korlátlan számú együttműködőt és csapatot vehet fel ingyenesen, így segítséget kaphat az oldal kezelésében.

A Render automatikusan kínál lekérési oldalmegtekintéseket, amelyek lehetővé teszik a módosítások tesztelését és megtekintését a közzététel előtt. A nagyobb átláthatóság érdekében részletes sávszélesség-grafikonokat kaphat, a jobb oldalbetöltési sebesség, átírások és átirányítások érdekében natív HTTP/2-támogatást, így nem kell kódokat írnia, egyéni HTTP-fejléceket pedig a jobb teljesítmény és biztonság érdekében.

A nagyobb teljesítmény érdekében a Render automatikus Brotli-tömörítést kínál, amely csökkenti az oldalak méretét és gyorsabbá teszi a webhelyeket.

A Render emellett automatikus átirányításokat is tartalmaz HTTP-ről HTTPS-re, valamint korlátlan számú egyéni tartományt. Az egyszerű HTML/JavaScript/CSS webhelyek támogatása mellett olyan összetett webhelygenerátorokat is kínál, mint a Create React Application, a Jekyll, a Vue.js, a Gatsby, a Hugo, a Next.js és a Docusaurus.

Globális CDN-je hihetetlenül gyors, biztonságos és megbízható, emellett az összes tartalmat a világméretű hálózat szélein gyorsítótárazza a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

GitHub oldalak

Azok az egyéni fejlesztők, akik statikus webhelyeket szeretnének tárolni és kódokat online telepíteni, ingyenesen használhatják a GitHubot. Egyéni domain hozzáadása egyszerű; csak egy CNAM-fájlt kell hozzáadnia a fiókjához.

Statikus kód generálásához létrehozhat egy új tárat a fiókkezelésből, és egy aldomain segítségével telepítheti a teszteléshez. A GitHub minden GitHub-fiókhoz egy webhelyet és egy szervezetet biztosít, valamint korlátlan számú projekthelyet.

Firebase

Gyári szintű statikus webhelytárhelyet szeretne?

A Firebase jó választás!

Webhelyének tárhelyén kívül a valós idejű adatbázisát is használhatja a fájltárolás mellett. Ingyenes SSL-tanúsítványt és egyéni domaint kínál, még az ingyenes csomagban is. A sávszélesség és a tárolókapacitás növelése érdekében azonban frissíthet egy fizetős verzióra.

A Firebase segítségével nem csak webhelyét, hanem egyoldalas webalkalmazást, progresszív webalkalmazást és mobilalkalmazás-céloldalt is telepíthet gond nélkül.

Nem számít, hogy a felhasználó hol éri el webhelyét; A Firebase gyors teljesítményt nyújt SSD-támogatással a hatékony CDN-eken. Az automatikus konfigurált SSL-t teljesen ingyenesen kapja meg minden egyes telepítéshez.

A felhasználók egyéni tartományokat is csatlakoztathatnak fájdalmas ellenőrzés nélkül. A webhely üzembe helyezése egyetlen paranccsal is lehetséges, és a Firebase-konzolról visszaléphet egy verzióra, vagy megtekintheti a telepítési előzményeket is.

Vercel

A Vercel minden az egyben platformja JAMStack és Static webhelyek telepítését egyaránt kínálja. Nem igényel konfigurációt, és bármilyen típusú webes keretrendszerrel működik. Minden webhelyhez kap egy előnézeti URL-t, amelyet megoszthat csapatával az együttműködés érdekében.

  Hogyan lehet követni valakit a TikTokon

A Vercel rendkívül gyors helyszíni teljesítményt kínál méretezhető és egyszerű telepítésekkel. Csak lépjen a Gitre, hogy életre keltse webhelyét.

Támogatja az olyan népszerű front-end keretrendszereket, mint a Next.js, Vue.js, React, Angular, Gatsby, Hugo, Nuxt, Ember és Svelte. Futtasson azonnali teszteket minden egyes telepítéshez, majd teljes magabiztossággal adja ki azokat. Megkönnyíti az integrációt olyan Git-szolgáltatókkal, mint a GitHub, a Bitbucket és a GitLab.

A Vercel emellett dinamikus webhely-újraépítést is kínál telepíthető horgokkal, ami jól jön a CMS használata során. Egyszerre egyetlen oldalt is létrehozhat, így nem kell az egész webhelyet újraépíteni. A Vercel 99,99%-os rendelkezésre állást garantál a 70 városban található ultragyors globális CDN-nek köszönhetően.

Cloudflare

A Cloudflare Pages segítségével pillanatok alatt készíthet gyors webhelyeket. Ez egy hatékony JAMstack megoldás a frontend fejlesztők számára, és segíthet a webhelyek gyors üzembe helyezésében és a hatékony együttműködésben.

Csak hajtsa végre a git push-ot, és hagyja, hogy a Cloudflare megépítse és telepítse azt Ön helyett. Ily módon a frontend fejlesztők közvetlenül elkezdhetnek gyönyörű webhelyeket építeni, ahelyett, hogy a rendszerek konfigurálásával, a termelés frissítésével és a környezet beállításával vesztegetik az időt.

A Cloudflare Pages ugyanúgy működik, mint a mélyebb Git-integrációval rendelkező fejlesztők. Csak mondja meg nekik a build parancsot, és ők kezelik a többit, beleértve a naplókat is. Megtekintheti a Vue, a Hugo, a Gatsby és a React keretrendszerekhez tartozó gyors útmutatóikat is.

A Cloudflare Pages időt takarít meg, és lehetővé teszi, hogy könnyedén koordináljon minden csoporttal, beleértve a mérnököket, írókat, tervezőket és más, a webhelytervezésben részt vevő személyeket. Automatikusan linkeket generál minden kód véglegesítéshez, és megkönnyíti a gyors visszajelzést.

Korlátlan számú ingyenes helyet kap, hogy egyetlen munkatárs se hagyja ki a részvétel lehetőségét. A Cloudflare Access integrációja teljes ellenőrzést biztosít az előnézetekhez hozzáférő összes felhasználó felett.

A Cloudflare Pages gondoskodik az Ön infrastruktúrájáról azáltal, hogy webhelyét biztonságossá, méretezhetővé és gyorssá teszi, így Ön csak a webhely kialakítására és tartalmára koncentrálhat. Futtassa webhelyét a leggyorsabb Cloudflare edge hálózaton, hogy 115%-kal gyorsabb legyen, mint más platformokon.

Ezen kívül a Cloudflare rendelkezik a világ egyik legnagyobb hálózatával, amely képes megragadni a forgalmat a leglátogatottabb webhelyekről. A Cloudflare Pages támogatja a HTTP/3-at, a biztonságos SSL-t, a képtömörítést, a QUIC-t és még sok mást.

Ingyenes csomag jár hozzá havi 500 buildhez, egyszerre 1 buildhez, korlátlan sávszélességhez, webhelyekhez és kérésekhez. A fizetős csomagok havi 20 USD-tól indulnak 5 000 build/hó és 5 egyidejű build esetén.

Következtetés

A statikus oldalak napjai még nem értek véget. Különösen akkor, ha az online fenyegetések jelentik a legnagyobb gondot világszerte, a statikus webhelyek minden eddiginél erősebben térnek vissza, hogy újra uralják az internetet és támogassák vállalkozását.

Ezután tekintse meg a statikus webhelyek védelmére vonatkozó bevált módszereket.