8 legjobb reagálási űrlapkönyvtár fejlesztőknek [2023]

A webes űrlapok a webfejlesztés fontos szempontjai, mivel a felhasználókkal való interakcióra használják őket. Például gyűjthetnek felhasználói adatokat regisztrációk/bejelentkezések vagy üzenetek küldése révén.

A Reactban a semmiből létrehozhat űrlapokat. Ez a megközelítés azonban sok idejét emészti fel. Szerencsére használhatunk kész nyomtatványokat, amelyek könyvtárakba vannak csomagolva.

A React űrlapkönyvtárak előre megtervezett űrlapok gyűjteménye, amelyeket importálhat a React alkalmazásaiba. Az ilyen könyvtárak időt takarítanak meg, és úgy vannak kialakítva, hogy reagáljanak a különböző képernyőméretekre.

Ez néhány ok a React űrlapkönyvtárak használatára;

 • Egyszerűsített űrlapkezelés: Az űrlapok a felhasználói adatok gyűjtésére szolgálnak. Egy tipikus űrlap benyújtási folyamatban az állapot sokat változik. Például amikor egy felhasználó bejelentkezik, az állapot látogatóból bejelentkezett felhasználóvá változik. A React űrlapkönyvtárak egyszerűbb módot kínálnak ezen űrlapok kezelésére, a beküldések kezelésétől és az érvényesítéstől az állapotkezelésig.
 • Integráció UI-keretrendszerekkel: A legtöbb React űrlapkönyvtár integrálható olyan népszerű felhasználói felület-összetevő-keretrendszerekkel, mint a Material UI és a Bootstrap. Így használhat űrlapokat az ilyen keretekből, és élvezheti az űrlapok egységes stílusát.
 • Egyszerű érvényesítés: A legtöbb React űrlapkönyvtár lehetővé teszi az űrlapok rugalmas érvényesítését. Az érvényesítés történhet űrlap vagy beviteli szinten.
 • Hibakezelés és visszajelzés: A legtöbb könyvtár rendelkezik a hibaüzenetek kiemelésére szolgáló funkciókkal. Így értesítést kaphat, ha az űrlapok meghiúsulnak, és tudja, miért.

Ezek a legjobb React űrlapkönyvtárak, amelyeket még ma elkezdhet használni;

React Hook Form

React Hook Form egy hatékony és bővíthető űrlapkönyvtár, könnyen használható érvényesítéssel. Ez a nyílt forráskódú könyvtár webes és mobilalkalmazások számára érhető el a React Native segítségével.

Jellemzők

 • Teljesítmény: Az ezzel a könyvtárral létrehozott űrlapok kicsik és gyorsak. A React Hook Form megszünteti a szükségtelen újrarendereléseket.
 • Támogatja az érvényesítést: A React Hook Form lehetővé teszi, hogy érvényesítést adjon az űrlapokhoz, hogy a felhasználók érvényes adatokat küldjenek el. Például beállíthatja a jelszó minimális karakterszámát, vagy leírhatja a szükséges e-mail formátumot.
 • Űrlapkészítővel rendelkezik: Ahelyett, hogy a meglévő összetevőkre hagyatkozna és szerkesztene, ez a könyvtár lehetővé teszi az űrlapok létrehozását. A sablonok már stílusosak; könnyedén hozzáadhat és törölhet mezőket.
 • Átfogó API-k: Igényeitől függően különböző React Hook Forms API-kat használhat. Például használhatja a useController API-t a szabályozott űrlapokon. Másrészt a useFormState segítségével engedélyezheti az egyes űrlapállapot-frissítéseket.
  16 legjobb ingyenes hacker webhely

Formik

Formik egy méretezhető és hatékony React űrlapkönyvtár, amely webes és mobilalkalmazásokkal működik. Ez a könyvtár olyan csomagkezelőkkel telepíthető, mint az NPM vagy a Yarn. A Formik lehetővé teszi, hogy nagy teljesítményű űrlapokat készítsen kevesebb kóddal a harcban tesztelt megoldásaival.

Jellemzők

 • Elfogadható: A Formik nem támaszkodik olyan külső könyvtárakra, mint a MobX és a Redux az állapot kezeléséhez. Így csak telepítenie kell ezt a könyvtárat, és létre kell hoznia a hatékony űrlapokat.
 • Deklaratív: Nem kell aggódnia az unalmas, ismétlődő feladatok miatt, mivel a Formik gondoskodik erről. Ez a megközelítés megkönnyíti, hogy jobban összpontosítson az üzleti logikára, mivel a könyvtár gondoskodik olyan dolgokról, mint a benyújtások kezelése és az érvényesítés.
 • Intuitív: Ez a könyvtár egy egyszerű React állapotra és kellékekre támaszkodik. Az űrlapok hibakeresése és tesztelése gyerekjáték, mivel ez a könyvtár nem a külső „varázslatokra”, hanem a React alapelveire összpontosít.
 • Támogatja az érvényesítést: A React űrlapokat különböző szinteken ellenőrizheti a Formik használata közben. Például megvalósíthat mezőszintű, űrlapszintű, függő és egyéni érvényesítést.

Egyenruha

Egyenruha egy hatékony React könyvtár, amellyel bármilyen sémából létrehozhat űrlapokat. A felhasználók élvezhetik az azonnali beépített mezők használatát, amelyek leegyszerűsítik az űrlapok létrehozását a kód 51%-os csökkentésével. A könyvtár jól kinéző összetevőiről ismert, miközben támogatja a problémák szétválasztását.

Jellemzők

 • Különféle sémákkal integrálható: Az Uniforms JSON-sémával, SimpleSchema, GraphQL és Zod használatával használható.
 • Témák széles választéka áll rendelkezésre: Az Uniforms a legtöbb felhasználói felület-stílus-keretrendszerrel működik, például az AntD témával, a Bootstrap, a MUI, a Material UI, a Semantic UI és a Plain HTML-el.
 • Testreszabható: A könyvtár összetevői által biztosított mezők teljes mértékben testreszabhatók. Egyéni mezőket témafüggő megközelítés vagy absztrakciós szintű séma alapján határozhat meg.
 • Támogatja az érvényesítést: Aszinkron vagy inline űrlapellenőrzést, vagy mindkettőt megvalósíthatja az összetevőiben.
 • Automatikus állapotkezelés: Az egyenruhák nem támaszkodnak külső állapotkezelési könyvtárakra, mint például a Redux és a MobX.

React végső űrlap

React végső űrlap egy nagy teljesítményű előfizetés-alapú űrlapállapot-kezelő eszköz a React számára. Ez a könyvtár alapértelmezés szerint „feliratkozik” az összes módosításra. Azonban finomhangolhatja az űrlapokat, és megjelölheti azokat a mezőket, amelyeket a React Final Formnak figyelnie kell az állapotkezelés során.

  A Vimix GTK téma telepítése Linuxon

Jellemzők

 • Moduláris: A React Final Form összetevőit kis és újrafelhasználható bitekre bontják. Ez a megközelítés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy csak a szükséges biteket szállítsák az alkalmazásukhoz.
 • Nagy teljesítmény: Az űrlapok teljesítménye az alkalmazás növekedésével csökkenhet. Ez a könyvtár lehetővé teszi annak megadását, hogy mely mezők kapjanak értesítést az állapot megváltozásakor, ami növeli az alkalmazás teljesítményét.
 • Nulla függőség: A React Final Form egy kis csomag, amely nem támaszkodik más könyvtárakra, például a Reduxra az állapotkezeléshez.
 • Hookokkal kompatibilis: A hooks API segítségével rugalmasan összeállíthatja űrlapjai funkcióit.
 • Testreszabható: A React Final Form összetevőit az igényeinek megfelelően finomhangolhatja.
 • Támogatja az érvényesítést: A bemeneteket a teljes űrlapon vagy a bemeneti szinten érvényesítheti.

KendoReact űrlap

KendoReact űrlap egy gyors csomag, amely segít a fejlesztőknek az állapot kezelésében formáikban. Ez az eszköz kompatibilis az általános és KendoReact összetevőkkel. Ez a csomag a KendoReact könyvtár több mint 100 professzionálisan tervezett komponensének része.

Jellemzők

 • Támogatja az egyéni összetevőket: A React űrlapokat a semmiből hozhatja létre, és hagyhatja, hogy a KendoReact Form gondoskodjon az állapotkezelésről.
 • Rugalmas érvényesítés: Biztosíthatja, hogy űrlapjai a megfelelő információkat rögzítsék, ha azokat mezőszinten vagy a teljes űrlapon érvényesíti.
 • Testreszabható: A KendoReact Form számos összetevőt tartalmaz az alkalmazásba importálható. Új mezőket adhat hozzá, vagy törölheti vagy módosíthatja a tartalmat a márka igényei és stílusa alapján.
 • Rugalmas elrendezések: A beépített összetevőkre támaszkodhat, amelyek útmutatást nyújtanak az űrlapok strukturálásához. Ez a könyvtár lehetővé teszi, hogy az igényeinek megfelelően válasszon vízszintes és függőleges elrendezések közül.
 • Komponensintegráció: Ez az eszköz beépített funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az űrlapok szerkesztését és testreszabását. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a KendoReact Suite következetes megközelítést alkalmazzon az űrlapokhoz.

Formsy-reagál

Formsy-reagál egy űrlapkészítő a React alkalmazásokhoz. Ez a könyvtár lehetővé teszi a fejlesztők számára az összetevők különböző formáinak létrehozását és érvényesítését. Telepítse a Formsy-reactot a Yarn használatával, és azonnal kezdje el használni

Jellemzők

 • Támogatja az egyéni elemeket: A Formsy-react lehetővé teszi bármilyen űrlapelem létrehozását, és élvezze az érvényesítést.
 • Hibakezelés és érvényesítés: A Formsy-react beépített funkciókkal rendelkezik, amelyek hibaüzeneteket jelenítenek meg, és visszajelzést adnak az érvényesítési eredmények alapján.
 • Támogatja az érvényesítést: Érvényesítheti az összetevőket űrlap vagy beviteli szinten.
 • Kezelők: Az űrlapok különböző állapotaihoz használhat olyan kezelőket, mint az „onSubmit” vagy az „onValid”.
  Javítsa ki a 0x87af000d Xbox hibakódot

HouseForm

HouseForm egy űrlap-ellenőrző könyvtár a React számára. Ezt a könyvtárat a Zod hajtja, lehetővé téve szinte az összes olyan művelet elemzését, amelyre a különböző adattípusoknak szüksége van. A HouseForm lehetővé teszi, hogy a felhasználói felület kódja és az űrlap érvényesítése harmóniában éljen.

Jellemzők

 • Fej nélküli: A HouseForm nem tartalmaz UI összetevőket. Így lehetővé teszi az összetevők behozatalát és érvényesítési képességeinek használatát.
 • Először a mező: Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználói felület és az érvényesítési logika megszilárdítását a mezőkben.
 • Rugalmas API: A HouseForm nem kényszeríti Önt egyetlen érvényesítési módszer használatára. Így az érvényesítési módszereket az Ön igényei szerint keverheti és egyeztetheti.
 • Futásidejű agonisztikus: A HouseForm bármilyen környezetben használható, amely React alkalmazást futtat.
 • Könnyű és gyors: A teljes csomag mindössze 4 KB GZIP. A HouseForm-ot is tesztelték, és gyorsabbnak találták, mint a meglévő alternatívák.

React-reactive-form

React-reactive-form egy olyan könyvtár, amely lehetővé teszi, hogy a komponens osztályban lévő űrlapobjektumokból fát készítsen, majd natív űrlapvezérlő elemekkel kapcsolja össze őket. Telepítse ezt a könyvtárat az NPM segítségével, és azonnal kezdje meg összetevőinek importálását a React alkalmazásba.

 • Nulla függőség: Az űrlapok az alkalmazás növekedésével elég nagyra nőhetnek. A react-reactive-formnak nincsenek függőségei, vagyis nem kell sokat aggódnia a teljesítmény miatt.
 • Előfizetők: Ez a funkció megkönnyíti az űrlapok vezérlőinek állapot- és értékváltozásainak nyomon követését.
 • Érvényesítés: A React-reactive form különféle érvényesítőkkel rendelkezik, amelyeket az űrlapokon használhat. Egyéni szinkronizálási és aszinkron-ellenőrzőket is használhat, ha a feladatok konkrétabbak.
 • API-k kiválasztása: A feladattól függően több API közül választhat. Például a „FormGenerator” API-val nagyméretű űrlapokat hozhat létre. Az űrlapok jobb kezeléséhez használhatja a „FormArray” és „FormGroup” API-kat is.
 • Beágyazott űrlapok: React-reactive-form lehetővé teszi űrlapok létrehozását egy másik űrlapon belül. Ez a megközelítés tökéletes, ha összetett vagy hierarchikus adatokkal foglalkozik.

Következtetés

Mostantól különböző React űrlapkönyvtárak állnak rendelkezésére. A könyvtár kiválasztása a keresett szolgáltatásoktól és a könnyű használattól függ. Az alkalmazás különböző összetevőiben több könyvtárat is használhat.

Tekintse meg cikkünket az alkalmazásaiban használható legjobb React diagramkönyvtárakról.