8 legjobb online fordító a való világban való használathoz

Az embernek gyakran különböző nyelvek használatával kell kapcsolatba lépnie az emberekkel, vagy meg kell értenie az emberek által beszélt különböző nyelveket.

Ha bármilyen más nyelvről gyors fordításra van szüksége, hova forduljon? Megkérdezed néhány barátodat, vagy hivatkozol az idegen nyelvű szótárra? Mi van, ha ezt a folyamatot egy webhely segítségével nagyon leegyszerűsítheti? Igen, jól hallottad.

Teljesen megbízhat az online fordítókban, mivel tökéletesek a szavak és mondatok gyors cseréjére egyik nyelvről a másikra. Ezen kívül néhány más egyedi funkció is megtalálható, néhány online fordítóval, amelyek kiemelik őket.

Még ha nincs is szüksége napi hozzáférésre a fordítókhoz, mindig jó tudni néhányat a legjobbakról, mert szüksége lehet rájuk, ha egy másik országba látogat. Ilyenkor jöhetnek jól ezek az online fordítók.

Ugorjunk közvetlenül a legjobb online fordítók listájára, amelyek a való világban használhatók.

Google Fordító

Ha a legnépszerűbb és legfelhasználóbarátabb online fordítói szolgáltatást keresi, nincs jobb választás Google Fordító. Még ha az interneten keres is fordítókat, a Google saját eszköze a többi fölött felbukkan a keresési eredmények között. Tehát nincs szükség más webhely megnyitására.

Ha van egy kis mondata vagy néhány szó lefordítandó, akkor közvetlenül a dobozba helyezheti a webhely megnyitása nélkül. De ha hosszú szöveget kell fordítani, meg kell nyitnia a Google Fordító webhelyét. Itt több helyet kap a szöveg elhelyezéséhez, valamint a billentyűzet és a kézírási lehetőségek közül választhat beviteli módot.

Néhány egyéb szolgáltatás, amely érdekelheti:

  • A lefordított szöveg mentése
  • A lefordított szöveg meghallgatása
  • Másolás más helyre
  • A szöveg megosztása bármilyen platformon keresztül

Ezen kívül még az eszközt is javasolhatja, ha úgy gondolja, hogy a fordítás hibás. A Google Fordító több mint 100 nyelvet támogat. Ez meglehetősen egyszerűvé teszi a világ minden tájáról érkező emberek számára.

  A Cache Killer minden alkalommal törli a gyorsítótárat, mielőtt betölt egy weboldalt [Chrome]

Translatedict

50 különböző nyelv közül választhat Translatedict.

Még az automatikus felismerés opciót is kiválaszthatja, hogy a rendszer önállóan észlelje a nyelvet. Mindössze annyit kell tennie, hogy írja be a lefordítani kívánt szavakat vagy mondatokat, és kattintson a „Fordítás” gombra. Néhány másodpercen belül előjön az írásos fordítás, és a jobb oldali hanggombra kattintva még a lefordított szöveget is meghallgathatja.

Ha ezt az online eszközt használja írásos kommunikációhoz, akkor a karakter- és szószámláló funkciója igen hasznosnak bizonyul. Ha korlátozott helyed van a közösségi médiában, akkor ezzel nyomon követheted. Nincs szükség a szöveg lefordítására, majd valamilyen karakter- vagy szószámba helyezésére.

Ezen kívül van egy hely kifejezetten a hangfordítás és a szövegfelolvasó funkciók számára. Ezeket a funkciókat a követelményeknek megfelelően használhatja. Az online űrlap kitöltésével akár professzionális fordítókkal is kapcsolatba léphet a webhelyről, és árajánlatot kérhet.

Collins

Ha a Collins szótárat használja bármely szó jelentésének vagy szinonimájának megkeresésére, feltétlenül nézze meg az általa kínált fordítót. Collins szótár fordító lehetővé teszi a szöveg több mint 60 nyelvről való lefordítását.

Ez a fordító minimális funkciókat kínál, hogy egyszerű és felhasználóbarát legyen. A fordítások közvetlenül a Microsofttól származnak. Még egy másolás gombot is kap a kapott szöveghez, amelyet kényelmesen másolhat és beilleszthet a kívánt helyre.

Ha egy alapvető webhelyet keres fordítási szolgáltatásokkal, valamint más nyelvtani eszközöket, tezauruszt és szótárakat, akkor a Collins Dictionary a tökéletes választás az Ön számára.

Bing fordító

Bing fordító egy másik nagy név, ha fordítókról van szó. Ez a fordító a Microsoft Translator-t használja. Kiválaszthatja manuálisan a bemeneti nyelvet, vagy megvárhatja, amíg a webhely automatikusan felismeri.

Ez az eszköz csodálatos dolog, hogy ha engedélyezve van a mikrofon, közvetlenül kimondhatja a lefordítani kívánt szöveget. Ezt kényelmesebb lehetőségnek tartják.

Miután megkapta a lefordított szöveget, néhány lehetőséget kap. Meghallgathatja a lefordított szöveget férfi vagy női hangon, rákereshet a Bingen, vagy akár meg is oszthatja. Ez a fordító lehetővé teszi, hogy szövegét 60 különböző nyelvre fordítsa le. Ha szeretne egy kis visszajelzést adni, a lefordított szöveg kézhezvétele után kattintson a „Tetszik” vagy „Nem tetszik” gombra.

  Riasztások elnevezése a telefonon és az asztalon

DeepL fordító

Ez egy igazán klassz fordítóeszköz. Az a tulajdonság, ami miatt DeepL fordító a menő az automatikus mondatkiegészítő és definíciók funkció. Lehetőség van arra, hogy szövegét 26 különböző nyelvre lefordítsák. Miután megkapta a fordítást, kattintson duplán bármelyik szóra a további részletekért.

Miután kiválasztott egy szót a lefordított szövegből, megjelenik egy legördülő menü több lehetőséggel. Ha meg akarja ismerni az adott szó definícióját, csak az oldal aljára kell néznie, ha rákattintott az adott szóra.

Ezen kívül látni fogja a szó használatát mind a beviteli, mind a kimeneti nyelveken. Ez a legjobb funkció mindazok számára, akik új nyelvet próbálnak megtanulni és lefordítani. Ez a fő oka a DeepL Translator széles körű használatának.

PROMT

PROMT Online fordító nem biztosít olyan sok nyelvre fordítást, mint a többi. Itt csak 20 nyelvre tudja lefordítani a szöveget. Vannak azonban más hasznos funkciók is, mint például az automatikus nyelvészlelés, valamint a fordítási téma kiválasztásának lehetősége.

Kimásolhatja vagy beillesztheti a lefordított szöveget, és ellenőrizheti a helyesírásukat, vagy akár hozzáférhet a szótárhoz. Ezen a webhelyen ezen kívül egy virtuális billentyűzetet is kap. Tehát akkor sem kell problémát okoznia, ha táblagépet használ a fordításokhoz. Könnyedén beillesztheti a szavakat a fordítóba a táblagép virtuális billentyűzetével. Még a PROMT által kínált szoftvereket is megvásárolhatja és letöltheti a fordításokhoz.

ImTranslator

ImTranslator köztudottan a legjobb megoldás az egyidejű fordítás és összehasonlítás számára. Itt különféle típusú fordításokat kaphat, például egyszerű fordítást és visszafordítást. Ezen kívül még a Microsoft, a Google és a PROMT fordítók fordításait is összehasonlíthatja.

Ez a fordító számos nyelvet támogat, mivel hivatkozások találhatók különböző fordítási szolgáltatásokra, például a Google-ra és még sok másra. A Back Translation segítségével automatikusan visszakérheti az eredeti szöveget a lefordítottból, hogy összehasonlítsa a fordítás pontosságát.

  Hogyan játsszon Wii U játékokat számítógépén a Cemu segítségével

Kihasználhatja a különféle funkciókat is, mint például a dekóder, a helyesírás, a szótár és az automatikus nyelvészlelés a pipák segítségével. A közvetlen gombokat használhatja a lefordított szöveg másolására és beillesztésére. A szöveg megosztása egyszerűen, közvetlenül e-mailben történt. Használhatja a webhely által biztosított szövegfelolvasó funkciót is. Az ImTranslator másik egyedülálló ajánlata a speciális ékezetes karakterek, például a cégszimbólumok, a matematika és a pénznem fordítása.

Translate.com

Translate.com igénybe veszi a Microsoft szolgáltatásait, és több mint 30 nyelvre kínál fordításokat. A bevitelt szöveggel vagy hanggal is megadhatja, és ugyanúgy elolvashatja vagy hallgathatja a lefordított szöveget.

Ha rendszeres fordításokra van szüksége, vagy a fordítást lektorálnia kell, bérelhet egy emberi fordítót magáról a webhelyről. Az első 100 szót ingyenesen lefordítjuk. Csak létre kell hoznia egy fiókot, és kattintson a kapcsolat ikonra.

Végső gondolatok

A nyelv kommunikációs akadályt jelenthet. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében jobb, ha online fordítókat használ. Itt nem kell letöltenie semmilyen szoftvert, és a legjobb az, hogy néhány másodpercen belül megkapja a fordításokat. Minden eszköz képes elvégezni az alapfeladatot, és ezen kívül néhányan több egyedi funkciót is kínálnak. Kipróbálhatja ezeket az eszközöket, hogy megtalálja a céljainak legmegfelelőbbet.

Ha van hang- vagy videofájlja, amelyet szöveggé alakíthat, kipróbálhatja ezeket az átírási megoldásokat.