8 legjobb nyílt forráskódú mélyhamisító szoftver a valósághű illúziókhoz

A modern vállalkozások mélyhamisításokat használnak valósághű illúziók létrehozására, amelyek pozitív hatással vannak vállalkozásukra. A Deepfakes segítségével ma már nehéz megbízni az interneten látott képekben vagy videókban, egyetlen ok miatt: az ilyen multimédiát megváltoztathatják vagy hamisíthatják.

A másik oldalon elég sokan vannak, akik etikusan használják a Deepfake szoftvert. Ez a cikk megvitatja, hogy mi az a Deepfake, milyen előnyökkel jár az üzleti világ számára, a Deepfake csalások, és áttekinti a ma használható legjobb nyílt forráskódú deepfake szoftvereket.

Mik azok a mélyhamisítások?

A mélyhamisítások kifinomult AI-modellek által generált manipulált vizuális tartalom. Az így kapott képek, hangok vagy videók valódinak tűnnek. A Deepfakes készítői mély tanulást (gépi tanulási altéma) használnak az ilyen videók és képek létrehozásához.

A deepfake segítségével nem létező karaktereket hozhat létre, és hamis hangokat csatolhat hozzájuk. Másrészt lecserélheti egy videóban szereplő előadó arcát egy másik személy arcára, miközben megtartja az eredeti hangzást. Az alkotók manipulálhatják a hangot is, hogy úgy tűnjön, mintha egy jól ismert személy mondaná a hallott szavakat.

Ez egy példa egy mélyhamisított videóra:

A videó valódinak tűnik, és elhiheti, ha először nézi meg. Ez a videó azonban öt éve készült.

Milyen előnyökkel jár a Deepfakes az üzleti világ számára?

A mémek létrehozása a Deepfakes egyik felhasználási módja. Másrészt egyes rossz szereplők ezt a technológiát használják hamis információk terjesztésére, vagy akár rossz megvilágításba helyezik a márkákat/embereket.

A Deepfakes különféle előnyöket kínál a kreatív márkáknak és a vállalkozások tulajdonosainak. Íme a mélyhamisítás előnyei az üzleti világban:

 • Csökkentett gyártási költségek: A vállalkozásoknak többé nem kell fizetniük a színészeknek, nem kell drága forgatási jeleneteket készíteniük, vagy fotósokat/videósokat bérelniük, mivel mélyhamisítások segítségével kiváló minőségű vizuális tartalmakat készíthetnek.
 • Személyre szabott tartalom készítése: A vállalkozások ma már mélyhamisításokat használnak személyre szabott tartalom és hirdetések előállításához. Az ilyen tartalom meghatározott területekre, résekre vagy iparágakra célozható.
 • Virtuális befolyásolók: A fizikai befolyásolókat drága lehet bérelni. A Deepfakes lehetőséget ad a vállalkozásoknak, hogy olyan virtuális influencereket építsenek, amelyek támogathatják és ösztönözhetik a márkákat.
 • Továbbfejlesztett ügyfélszolgálat: A vállalkozások számos módon használhatják a mélyhamisítást az ügyfélszolgálatban. Például egy vállalatnak éjjel-nappal elérhető virtuális szóvivője lehet, aki válaszol a gyakori kérdésekre vagy kapcsolatba lép az ügyfelekkel.
 • Továbbfejlesztett hozzáférhetőség: A mélyhamisítások segítségével olyan tartalmat állíthat elő, amelyhez különböző fogyatékkal élők is hozzáférhetnek. Például készíthet jelnyelvi cikkeket azok számára, akik nem hallanak mélyhamisítással.
  Hogyan adjunk botokat a Discord szerverhez

Mik azok a mélyhamisított csalások, és hogyan ismerheti fel őket?

A mélyhamisított csalások olyan csalárd tevékenységek, amelyeket a deepflake technológiával hoznak létre, megtévesztésre vagy rosszindulatú célokra vagy pénzügyi haszonszerzésre. Az ilyen mélyhamisított csalások különböző formákban jelentkezhetnek, például hangos csalás, videós megszemélyesítés, hamis ajánlások és interjúk.

Például előfordulhat, hogy látott egy kitalált videót, amely jól ismert személyeket, például politikusokat vagy hírességeket céloz meg. Ez egy tökéletes példa egy videóra, amely az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt adja ki, és azt állítja, hogy csapatai megadták magukat:

Ez azt jelenti, hogy többé nem bízhatunk semmiben, amit az interneten látunk? Nem. Szerencsére most már a következő módokon észlelheti a mélyhamisításokat:

 • Kifejezések: Az arckifejezések vagy a testmozgások egyszerű pillantása segíthet megállapítani, hogy egy videó valódi-e vagy sem. Nézze meg a természetellenes ajakmozgásokat és a szünetek hiányát beszélgetés közben.
 • Egyenetlen bőrtónus: Ez a funkció gyakori a videóknál. Ellenőrizze, hogy az arc/fej bőrtónusa megegyezik-e a többi testrészével, például a kezével.
 • Átmenetek: A legtöbb mélyhamisított videó az elülső arcokra fókuszál. Ha a nézett videónak más nézetei vannak, ellenőrizze az átmeneteket, hogy megállapítsa, van-e valami szokatlan.
 • Javítások: Jó felbontású képernyőre van szükség a számítógép által generált képek javításainak feljegyzéséhez. Ha videóról van szó, szünetet tarthat, képernyőképet készíthet, és elemzi, hogy a bőr szintetikus vagy természetes-e.

A legtöbb ember kifinomult/specializált számítógépeket használ mélyhamisítások előállításához. Szerencsére könnyen elérhető mélyhamis szoftvert is használhat ilyen tartalom előállításához.

Íme néhány a legjobb szoftveralkalmazások mélyhamisítások előállításához:

FaceSwap

FaceSwap egy mély tanulási eszköz, amellyel arcokat ismerhet fel és cserélhet. Ennek az eszköznek a fejlesztői a TensorFlow-t, a Keras-t és a Python-t használták (a gépi tanulás egyik legnagyobb technológiája).

A FaceSwapot Windows, macOS és Linux rendszereken való futtatásra tervezték. A termék a mesterséges intelligencia technikáinak felfedezésére és kísérletezésére szolgál. Használható filmekben, politikai vagy társadalmi kommentárokban, vagy bármilyen más etikai alkalmazásban.

  Hogyan működik a Bring Your Own Phone Assurance Wireless?

Jellemzők

 • A legjobb az arcok felcseréléséhez videókban és képekben
 • Elérhető Linux, macOS és Windows operációs rendszereken
 • ingyenes

A platform exkluzív fórummal rendelkezik, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek, és megoszthatják ötleteiket az eszköz használatával kapcsolatban.

DeepFaceLive

DeepFaceLive egy valós idejű arccserélő eszköz videohívásokhoz és számítógépes adatfolyamokhoz. Lecserélheti arcát, ha képzett modellekkel vagy webkamerájáról néz szembe a videóval. Az eszköznek több száz olyan arca van, akik nem léteznek.

Jellemzők

 • Nulla függőség
 • Kompatibilis a Windows 10 és újabb verziókkal
 • Alkalmas valós idejű cserére videohívásokhoz és számítógépes streaminghez

A platform is kínál DeepFaceLab, ahol edzheti saját arcmodelljét, és jobb minőségű vagy jobb arcegyezést kaphat. Választhatja az arcanimátort is, amely lehetővé teszi gif-ek és más rövid videóformátumok létrehozását.

DeepFaceLab

DeepFaceLab az arccsere vezető keretrendszere. Ez a szoftver a megfelelő eszközökkel van csomagolva, hogy segítsen a felhasználóknak kiváló minőségű arccseréket készíteni. Ez a megfelelő eszköz azoknak is, akik laza és rugalmas tengelykapcsolót keresnek, hogy megerősítsék csővezetékeiket anélkül, hogy bonyolult rendszerkódot kellene írni.

Főbb jellemzők

 • Elérhető Linuxra és Windowsra
 • Ez egy arccsere keret
 • Képezhető a Google Collabon

A DeepFaceLab nagymértékben testreszabható, és a felhasználók igényeiknek megfelelően módosíthatják a folyamat különböző aspektusait. Ezzel az eszközzel különböző dolgokat hajthat végre, mint például az arc cseréje, az arc öregedésének megszüntetése és az ajkak manipulálása.

SimSwap

SimSwap egy arccserélő keretrendszer videókhoz és képekhez. Ezt az eszközt úgy tervezték, hogy megőrizze az olyan tulajdonságokat, mint a tekintet iránya és az arckifejezés az arcok felcserélésekor. Ez a megközelítés megkönnyíti, hogy az eredményül kapott arc nagyon hasonló legyen a forrásarchoz.

Főbb jellemzők

 • Arccsere keret
 • Videókhoz és képekhez alkalmas
 • Alkalmazható tetszőleges identitásokhoz

Az eszközt úgy tervezték, hogy kiterjessze az identitás-specifikus arccserélő architektúrát, és lehetővé tegye a csere tetszőleges identitásokhoz való igazítását. Ez az eszköz a Python és könyvtárai, például a NumPy, PyTorch és TorchVision segítségével készült.

FaceFusion

FaceFusion egy arc cserélő és fokozó. Ez az eszköz macOS, Linux és Windows felhasználók számára érhető el. A FaceFusion a gépi tanulás szakértőinek és műszaki ismeretekkel rendelkezőknek készült. A szoftver zökkenőmentes futtatásához legalább 4 GB RAM szükséges, de 8 GB vagy több a kívánatos.

Főbb jellemzők

 • Arccserélő és erősítő
 • Nulla függőség
 • Ingyenes
  Smartsheet vs. Asana – Teljes összehasonlítás

A FaceFusion a mesterséges intelligencia által generált médiaipart célozza meg, és a felhasználók karaktereket generálhatnak modellként egy ruhadarabhoz, vagy akár egyedi karaktert animálhatnak. Ez az eszköz Python használatával készült.

Szellem

Szellem a Generative High-fidelity One Shot Transfer rövid formája. Ez az eszköz egyetlen felvételt használ, ami azt jelenti, hogy egyetlen forrásképet használ a célarc felcserélésére egy videóban vagy képen további képzési szakasz nélkül. A Ghost célja, hogy megőrizze a célarc élénkségét a csere után.

Főbb jellemzők

 • Cserélje arcát a videókon és a képeken
 • Egylövéses megközelítést alkalmaz
 • Nyílt forráskód

A Ghost a szemveszteség funkciót használja, amely megőrzi a szem irányát, mint a célarcon. Ez az eszköz adaptív keverést is használ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan vigyék át a forrás arcának alakját. Az eszköz kép-kép és egyképes kép-videó folyamatokkal rendelkezik a kiváló minőségű cserék érdekében.

Szomorú Beszélő

Szomorú Beszélő egy 3D mozgási együttható generátor. Ez az eszköz arckifejezést és fejpózokat generál beszélő arcképek készítéséhez. A létrehozott videók különböző nyelveken készülhetnek, például angolul vagy kínaiul. A modelleket arra is kiképezték, hogy ellenőrizzék a szempislogást, és a lehető legvalósághűbbek legyenek.

Főbb jellemzők

 • Többplatformos
 • Videókhoz és képekhez alkalmas
 • Ingyenes

A SadTalker egy többplatformos eszköz, amelyet Windows, Linux és macOS rendszeren használhat. Ez az eszköz lehetővé teszi különböző mágusok/videók generálását különböző módokban, mint például átméretezés, állókép és referencia. Bármely 4 GB RAM-mal rendelkező gép képes futtatni a SadTalker-t.

Valós idejű hangklónozás

Valós idejű hangklónozás egy olyan eszköz, amely segít a hang klónozásában és tetszőleges beszéd létrehozásában néhány másodperc alatt. Ez a platform Windows és Linux alapú rendszereken fut. Az eszköz előre betanított modelljei automatikusan letöltődnek, amikor telepíti a helyi gépre. Azonban manuálisan is letöltheti őket.

Jellemzők

 • Többplatformos
 • Valós idejű hangklónozás
 • Ingyenes

A valós idejű hangklónozás három szakaszon megy keresztül, hogy tetszőleges beszédet állítson elő. A felhasználó az első szakaszban létrehozza a hang digitális reprezentációját hangból. Az utolsó két szakasz a beszéd generálása az adott tetszőleges szövegből.

Következtetés

Mostantól számos mélyhamisító szoftveralkalmazással rendelkezik, amelyek segítségével képeket vagy videókat vagy mindkettőt cserélhet. Annak ellenére, hogy vannak olyan emberek, akik rosszindulatú célokra hoznak létre mélyhamisítványokat, ezeket az üzleti életben és a márkája számára is felhasználhatja. A szoftver kiválasztása az adott feladattól és az Ön szakértelmétől függ. Elemezzen minden eszközt, hogy eldöntse, megfelel-e az Ön igényeinek.

Fedezze fel a legjobb mesterséges intelligencia hangklónozó eszközöket is, hogy zökkenőmentes, hiteles hangközvetítéseket készítsen.