8 legjobb Gmail CRM az ügyfélkapcsolatok egyszerűsítésére

A Gmail megdöbbentő felhasználói bázisa és a vállalati világgal való kapcsolata a legtöbb vállalatot, csapatot és távoli alkalmazottat szinte naponta ráveszi a platform használatára.

Naponta több mint 345 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak, és a Gmail a legnépszerűbb levelezőplatform 1,8 milliárdos felhasználói bázissal. Ez masszív!

A legtöbben azonban nem tudják, hogy egy egyszerű CRM-integráció a Gmaillel tízszeresére növelheti a platform segédprogramját. 🚀

A Gmaillel való CRM-integráció azt jelenti, hogy – automatizálhatja e-mailes marketingjét, rendszerezheti a kapcsolati adatokat, és egyszerűsítheti az értékesítési folyamatot – magában a Gmailben.

Ebben a cikkben bemutatjuk a Gmail CRM-eket, működésüket, előnyeiket, valamint a piacon elérhető legjobb, Gmailbe integrált CRM-eket.

A Gmail CRM-ek bemutatása

A Gmail CRM (Customer Relationship Management) egy felhőalapú szoftver, amely segít kezelni az ügyfélbázist, nyomon követni az értékesítési folyamatokat, és egyszerűsíteni az ügyfélkapcsolatokat anélkül, hogy elhagyná a Gmail beérkező leveleit.

Ezek az AI-alapú CRM-ek integrálódnak Gmail-fiókjába, és lehetővé teszik a következőket:

 • Közvetlenül a CRM-ben küldhet és fogadhat e-maileket
 • Szegmentálja és rendszerezze az e-maileket kapcsolat, cég vagy ügylet mérete alapján
 • Az új potenciális ügyfelek automatikus azonosítása és felvétele az értékesítési folyamatba
 • Rögzítsen részletes betekintést az e-mailek teljesítményébe: megtekintés, megnyitás, kattintás, visszapattanás

Mivel a kis- és középvállalkozások több mint 80%-a e-maileket használ a potenciális ügyfelekkel vagy ügyfelekkel való kapcsolattartási pontként, a Gmail CRM használata gyümölcsözőnek tűnik.

A legjobban integrált Gmail CRM lehetővé teszi értékesítési folyamatok felépítését, jelentések készítését, potenciális ügyfelek generálásának és monoton feladatoknak automatizálását, valamint lenyűgöző kampányok létrehozását – mindezt a postaládájából.

Hogyan működik a Gmail CRM?

Ha már rendelkezik CRM-rendszerrel, egyszerűen integrálja Gmail-fiókját egy böngészőn vagy beépülő modulon keresztül.

Ezután a szoftver automatikusan kivonja és eltárolja a releváns információkat minden kapcsolatról – név, e-mail cím, telefonszám, cég, valamint a hozzáadott megjegyzések vagy címkék.

Ezután a CRM nyomon követi az egyes kapcsolattartókkal folytatott e-mail-interakcióit, és ezek alapján egyedi ügyfélszemélyeket hoz létre. Ezt az információt a következőkre használhatja fel:

 • A nyomon követési feladatok prioritása
 • Tegye személyre kommunikációját
 • Kövesse nyomon az értékesítési potenciális ügyfeleket

Ezenkívül potenciális ügyfeleket rendelhet adott értékesítési képviselőkhöz, nyomon követheti előrehaladását az értékesítési csatornán keresztül, és emlékeztetőket állíthat be a nyomon követési feladatokhoz – mindezt egy egységes irányítópulton keresztül.

De nem minden CRM integrálva van teljesen a Gmaillel. Néhányan egyszerűen a Gmail oldalsávjához csatlakoznak, és korlátozott funkciókat tesznek lehetővé. Tehát a szoftver működése jellemzően a Gmaillel való integráció szintjétől függ.

A Gmail CRM-ek előnyei

Jobb Gmail-kezelés

A marketingszakemberek 89%-a az e-maileket használja elsődleges potenciális ügyfelek generálásának forrásaként. A Gmaillel integrált CRM-ek pedig cseresznye a tortán számukra.

Látja, a Gmail CRM-jei segítenek megszervezni és központosítani a zűrös postaládáját egy vezetőgeneráló erőművé. Egy helyen kap minden információt a kapcsolattartóiról, az ajánlatairól és az értékesítési folyamatáról, kifinomultan strukturálva.

Ezenkívül más Google-alkalmazásokat is csatlakoztathat, például a Google Naptár-, Hangout- és G Suite-alkalmazásokat, hogy központi ökoszisztémát hozzon létre anélkül, hogy több lappal zsonglőrködne.

Fokozott termelékenység

A Gmail CRM-ek jól automatizált eszközök, amelyek segítségével minimális erőfeszítéssel hosszú távú ügyfélkapcsolatokat építhet ki.

  Hogyan lehet hangulatjeleket beilleszteni a Photoshopba

Átkutatják a Gmail beérkezett üzeneteit, így automatikusan kezelhetik a naptárakat, megtervezhetik az értekezleteket, telefonálhatnak, nyomon követhetik és segítséget nyújthatnak minden tipikus kézi feladatban. Néhányan kész e-mail sablonokat is kínálnak az ügyfeleknek küldött ismétlődő e-mailekhez.

Ez felszabadítja az értékesítési és ügyfélszolgálati vezetőket, hogy olyan nagy értékű feladatokra összpontosítsanak, mint az ügyfélkapcsolatok ápolása, a szivárgások felkutatása és az értékesítési csatorna optimalizálása.

Lead Management egyszerűsítése

Egy tipikus vállalkozás naponta több tíz és ezer potenciális ügyféllel foglalkozik. Vannak, akiket valóban érdekel, amit nyújtasz, míg a legtöbb csak a postaládájában lóg.

A Gmail CRM-ek használatával a vállalkozások jobban kezelhetik a potenciális ügyfeleket anélkül, hogy lemaradnának egyetlen fontos potenciálról sem. A szoftver figyeli a potenciális ügyfelekkel folytatott e-mailes beszélgetéseket, és részletes vevőszemélyeket biztosít.

Ezenkívül létrehozhat egy értékesítési folyamatot a potenciális ügyfelek szegmentálásához azok pontszáma vagy az értékesítési csatorna szakasza alapján. Ez segít az értékesítési vezetőknek azonosítani a nagy halakat, és prioritást adni az átalakításuknak.

Zökkenőmentes csapatmunka

Elmúltak azok az idők, amikor minden ügyféllel kapcsolatos e-mailről „másolatot kellett küldenie” csapattagjainak.

A CRM segítségével könnyedén együttműködhet csapataival a szűk üzletekben anélkül, hogy erről az ügyfél tudomást szerezne. Létrehozhat és megoszthat jelentéseket, jegyzeteket írhat, és egyetlen kattintással hozzáférhet a beszélgetési előzményekhez.

Egyes CRM-ek játékmódosítást kínálnak a csapat együttműködésének fokozása és a csapattagok közötti barátságos verseny kialakítása érdekében.

Ennek ellenére az alábbiakban felsorolunk néhányat a legjobb Gmail CRM-ek közül, amelyek egyszerűsítik az ügyfelekkel való kapcsolatokat és növelik az eladásokat anélkül, hogy különösebb stresszt okoznánk.

Csík

A Streak egy felhőalapú CRM, amely a Gmailbe van beépítve, hogy a beérkezett üzeneteket potenciális ügyfelek nyomon követésével, értékesítési folyamatokkal és ügyfélkezeléssel töltse fel. Több mint 750 ezer felhasználója van, köztük olyan cégek, mint az Uber, a WeWork, a BlueApron és még sok más.

Jellemzők

 • Több mint 1000 integráció a Zapieren keresztül, beleértve a G Suite-ot is; robusztus API-k egyéni integrációk létrehozásához vagy belső rendszerekkel való integrációhoz
 • E-mail marketing funkciók, például körlevél, egyéni e-mail sablonok, nézetkövetés és e-mail ütemezés
 • Beépített ügyfélszolgálati elemzések a jegyfeloldási idő nyomon követésére és a túl vagy rosszul teljesítő támogatási vezetők azonosítására
 • A Streak összekapcsolhatja a kapcsolattartók kommunikációját különálló csapatokkal a csővezetékeken keresztül, így tudja, kivel beszél, és mit kell tennie ezután
 • Hozzon létre egyéni adatfolyamokat, és automatikusan töltse ki az olyan adatokat, mint a feladó neve, az utolsó e-mail dátuma és az utolsó kapcsolatfelvételi pont varázsoszlopok segítségével

A Streak egy mobilbarát CRM-megoldás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben kezeljék névjegyeiket és ügyleteiket. Az alkalmazás iOS és Android készülékekre is elérhető, és valós időben szinkronizálódik a Streak webes verziójával.

Nethunt

A Nethunt a felhasználók kedvenc CRM-szoftvere robusztus felülettel és rugalmas testreszabási lehetőségekkel. A Gmaillel való CRM-integráció segítségével a vállalkozások kezelhetik a potenciális ügyfeleket, ápolhatják az ügyfélkapcsolatokat, nyomon követhetik az értékesítés előrehaladását, és további ügyleteket köthetnek meg anélkül, hogy lapok között váltanának.

Jellemzők

 • Névjegyek automatikus hozzáadása és frissítése a CRM-ben a Gmail kommunikációja alapján; használjon duplikált megelőzési funkciókat a tiszta adatbázis fenntartásához
 • Engedélyezze a szerepkör alapú kezelést annak szabályozására, hogy ki tekintheti meg/szerkesztheti az ügyféladatbázist
 • Korlátlan értékesítési csatornákat hozhat létre a termékekhez és szolgáltatásokhoz, és valós időben követheti nyomon az ügylet előrehaladását az értékesítési ciklus különböző szakaszaiban
 • Húzza át a CRM-adatokat a Looker Studióba, és készítsen valós idejű jelentéseket, amelyek egyesítik a különböző forrásokból származó adatokat
 • Indítson automatikus e-mailt és nyomon követési sorrendet a Gmailen, a NetHunt SMTP-n vagy a saját SMTP-kiszolgálóján keresztül
 • Beépített e-mail-követés, amely mélyreható betekintést nyer az e-mailek teljesítményébe: megtekintések, megnyitások, kattintások és válaszok
  Hogyan tekintheti meg statisztikáit a Spotify-on

A Gmail többi CRM-jétől eltérően a NetHunt a különféle iparágak minden részlegét szolgálja ki. Kiváló eszköz az ügyfélszolgálathoz, az ügyfelek sikeréhez és a marketinghez.

Eladótárs

A Salesmate egy könnyen beállítható CRM a Google Workspace-t használó csapatok és vállalkozások számára. A platform több mint 4000 értékesítési csapatot hatalmaz fel 70 országban, köztük olyan vezető neveket, mint a Sony Music, a Kissflow, a Piktochart és még sok más.

Jellemzők

 • Több mint 700 integráció üzleti alkalmazásokkal, beleértve a Google Apps-t, a Microsoftot és a Zapiert
 • A kétirányú Gmail-szinkronizálás a Salesmate CRM-mel lehetővé teszi az e-mailek kezelését mindkét alkalmazásból
 • Eseményvezérelt figyelmeztetések az ügyletek, értékesítési tevékenységek és beszélgetések valós időben történő nyomon követéséhez
 • Használjon előre elkészített jelentéssablonokat, vagy hozzon létre egyéni irányítópultokat a statisztikák és az értékesítési teljesítmény jobb megértéséhez
 • Beépített értékesítési intelligencia eszközök, mint például az értékesítési előrejelzés, a célok nyomon követése és a csapat betekintése, hogy mélyebbre merülhessen az értékesítési folyamatban és a csapat teljesítményében

Ezenkívül a Salesmate integrálható a Quickbooks-szal, így segít lépést tartani a könyveléssel anélkül, hogy elhagyná a postaládáját. Az e-mailek napi küldési korlátja mellett a szoftver megfizethető Gmail CRM-opció, és 15 napos ingyenes próbaidőszak is jár hozzá.

Réz

A Copper egy átfogó CRM-szoftver, amelyet a Google Workspace-t használó csapatok számára terveztek. Integrálható a Gmaillel és más Google-alkalmazásokkal, hogy testreszabható megoldások sorát kínálja a végpontok közötti értékesítéshez és az ügyfelek utazásához.

Jellemzők

 • Engedélyezze az automatikus mágikus szinkronizálást, hogy a névjegyek lássák az Ön elérhetőségét és lefoglalják a megbeszéléseket; egy kattintással megtekintheti a résztvevőkkel kapcsolatos kontextuális információkat
 • Az ügyfeleknek és potenciális ügyfeleknek küldött fájlok automatikus csatolása és megtekintése egy központi irányítópulton
 • Könnyen felépíthető értékesítési folyamatok intuitív fogd és vidd funkcióval a potenciális ügyfelek vagy lehetőségek könnyű nyomon követéséhez és kezeléséhez
 • Több mint 70 integrációval rendelkezik, beleértve a Google Hangoutot, a Google Chatet és a harmadik féltől származó együttműködési eszközöket, mint például a Slack

A réz a Google Materials tervezésével készült. Könnyen navigálható, és utánozza a Google-termékek megjelenését és hangulatát. Ezért a Copper CRM jó választás olyan csapatok számára, akik nem ismerik a CRM szoftver használatát.

Flowlu

A Folwlu egy egyablakos ügyviteli megoldás, amelyben világszerte több mint 25 000 vállalat bízik. Ingyenes CRM-megoldása integrálható a Gmail-lel, hogy egy helyen központosítsa a meglévő e-mail listákat, adatbázisokat, ügyfeleket és üzleti funkciókat – nem kell zsonglőrködni a különböző alkalmazások és lapok között.

Jellemzők

 • Könnyen leolvasható Kanban táblák, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy fedél alatt központosítsák a leadeket és optimalizálják a munkafolyamatokat
 • Használja ki a lead- és kapcsolatkezelési funkciókat a részletes ügyfélszemélyek létrehozásához és tárolásához
 • Beépített értékesítési elemzésekkel rendelkezik az értékesítési csatorna és a pénzügyi adatok elemzéséhez
 • A megjegyzések segítségével könnyedén együttműködhet a lehetőségeinkkel, jegyzeteket írhat, fájlokat csatolhat, és frissítéseket küldhet.
 • Hatékonyan kezelheti értékesítési folyamatát a potenciális ügyfelek nyomon követésével, emlékeztetők beállításával és az utólagos e-mailek automatizálásával

A Flowlu Gmail CRM integrálódik a telefonszolgáltatóval, így egyetlen kattintással hívhatja fel ügyfeleit közvetlenül a CRM-rekordjukból. Ráadásul automatikusan rögzíti a teljes kommunikációs előzményeket hívásnaplózással és hangfelvételekkel.

  9 legjobb fizetésfeldolgozási megoldás online vállalkozása számára

AgileCRM

Az Agile CRM egy könnyen használható, de hatékony szoftver kis- és középvállalkozások számára, értékesítési és marketingautomatizálással. A Gmail rendszerintegrációja rengeteg CRM Gmail eszközt tartalmaz, így ez a legjobb CRM a felhasználók számára.

Jellemzők

 • Központi irányítópulttal rendelkezik, amely nyomon követheti e-mailjeit, és megjelenítheti az e-mailek kézbesítésével, megnyitásával és kattintásaival kapcsolatos betekintést
 • Állítsa be a kétirányú szinkronizálást gyakori időközönként, hogy elérje az összes névjegyét mindkét rendszerről a Gmailben vagy az Agile CRM-ben
 • 360°-os kapcsolatfelvételi nézet a vevő részletes személyéhez bármilyen kapcsolatfelvételhez, beleértve a beszélgetéseket, hívásjegyzeteket, közösségi jelenlétet és internetes tevékenységet
 • Játékosító elemeket kínál az alkalmazottak jutalmazására, motiválására és hatékonyságának javítására

A szoftverben több mint 15 000 ügyfél bízik meg, köztük például az Indeed, a people per hour és a TNW (The Next Web). A szabadúszók és a kis- és közepes méretű vállalatok az Agile CRM-mel járnak a legjobban.

Módszer

A Method egy mesterséges intelligencia által vezérelt CRM, amely a Gmaillel integrálva segít leegyszerűsíteni a munkafolyamatot és javítani az ügyfelek élményét az automatizálás révén. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a Gmail-postafiókjukból adjanak hozzá névjegyeket, ütemezzenek nyomon követést, és naplózzanak a lehetőségeket.

Jellemzők

 • 360°-os nézetben tekintheti meg az egyes potenciális ügyfeleket és ügyfeleket – kapcsolattartási adatok, vásárlási előzmények, korábbi beszélgetések – anélkül, hogy ki kellene hagynia a Gmail postafiókját
 • Hozzáférhet az értékesítési tevékenységekhez, az e-maileket feladatokká alakíthatja, és egyszerűen hozhat létre új potenciális ügyfeleket, amelyek automatikusan frissülnek a Method CRM-jében
 • A Quickbooks kétirányú integrációja megkönnyíti a könyvelést és az adózási időt
 • Az automatizált lead-rögzítés lehetővé teszi, hogy új ügyfeleket menthessen a webes űrlapokról közvetlenül a Mehod CRM-jába
 • Hozzon létre különféle értékesítési folyamatokat az egyes potenciális ügyfelek vagy ügyletek állapotának nyomon követéséhez, a potenciális ügyfelek pontszámainak, lehetőségpontszámainak és ügyletsúlyainak hozzárendeléséhez a megfelelő ügyletek rangsorolásához

A Method CRM egy dedikált mobilalkalmazással érkezik, amely lehetővé teszi az ügyfélkapcsolatok kezelését és javítását az ujjbegyéből.

Bezárás

A Close CRM integrálható a Gmaillel a kommunikáció egyszerűsítése és az értékesítési termelékenység javítása érdekében. Ez egy méretezhető CRM-megoldás, amely a vállalkozás növekedésével bővíti képességeit.

Jellemzők

 • Kétirányú szinkronizálás a Bezárás és a Gmail között; automatikus névjegy-létrehozás, amely lehetővé teszi új névjegyek hozzáadását közvetlenül a Gmailből
 • Beépített e-mail nyomon követéssel és elemzéssel rendelkezik, így az értékesítési csapatok betekintést nyújtanak abba, hogy ki nyitotta meg, kattintott vagy válaszolt az e-mailjeikre
 • Használjon előre elkészített e-mail sablonokat, vagy hozzon létre egyéni kódrészleteket a monoton e-mailekhez a gyorsabb és hatékonyabb kommunikáció érdekében
 • Testreszabható munkafolyamatok és automatizálás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatizálják a feladatokat és a nyomon követést a Gmailen belüli konkrét műveletek vagy triggerek alapján

A Close robusztus funkciói és könnyen használható kezelőfelülete nélkülözhetetlen eszközzé teszik minden értékesítési csapat számára, akik szeretnék egyszerűsíteni munkafolyamatukat és javítani a csapat általános teljesítményét.

Becsomagolás

A mobil üzenetküldő alkalmazások növekvő népszerűsége ellenére a Gmail továbbra is a professzionális kommunikáció keresett eszköze.

A fent említettek a Gmailbe integrált legjobb CRM-ek a munkafolyamat egyszerűsítése és az ügyfélkapcsolatok problémamentes javítása érdekében. Vannak azonban bizonyos funkciók, amelyekről gondoskodnia kell a választott Gmail CRM-ben:

 • Automatikus kapcsolatfelvételi és tárolási lehetőség
 • Dedikált mobilalkalmazással rendelkezik
 • Jelentési és műszerfali lehetőségeket kínál
 • Beépített információk e-mailekhez és értékesítési elemzésekhez

Végül győződjön meg arról, hogy a CRM megfelel az üzleti követelményeknek, és könnyű a zsebében. 💰

Felfedezheti a legjobb Cloud CRM-megoldásokat a növekvő vállalkozások számára.