8 legjobb geo-gyorsítótárazási alkalmazás a szabadtéri tevékenységek kedvelőinek

Ön egy szabadtéri rajongó, aki szereti felfedezni a szabadban? Ha igen, meg kell néznie a legjobb Geo Caching alkalmazásokat, hogy felfedezze a Geocaching világát.

A Geo-gyorsítótárazás egy izgalmas tevékenység, amelynek során GPS-eszközt használnak a rejtett konténerek, úgynevezett gyorsítótáraknak, különböző helyeken történő megtalálására. Akár kezdő, akár tapasztalt geoládázó, rengeteg alkalmazás segít felfedezni és naplózni leleteit.

Ez a cikk rávilágít néhány legnépszerűbb Geo Caching alkalmazásra a szabadtéri rajongók számára. Megbeszéljük, mit csinálnak az egyes alkalmazások, és hogyan segíthetnek a gyorsítótárak könnyebb megtalálásában. Először azonban szánjunk egy percet a Geo Caching fogalmának megértésére.

Mi az a Geo Caching?

A Geo Caching egy kincskereső tevékenység, amelyet a szabadban, a való világban játszanak GPS-kompatibilis eszközökkel. A résztvevők a GPS-koordináták meghatározott készletéhez utaznak, majd megpróbálják megtalálni az eltemetett geoládát (konténert). A geoládák az egész világon megtalálhatók, méretük a kis dobozoktól a nagy dobozokig terjed.

Mostanra már biztosan azon tűnődsz, mi van egy geoládában. A geoládában lévő elemek nagyon eltérőek lehetnek, és ez nagyban függ a geoláda típusától. Általában a geoládák az alábbiak közül néhányat vagy mindegyiket tartalmazzák:

Napló: A geoláda általában tartalmaz egy naplót a gyorsítótár felfedezőinek nevével, dátumával és megjegyzéseivel.

Swag: Ez a mókás dolog. Az apró csecsebecséket, játékokat és egyéb árukat szajrénak tekintik. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy megjutalmazd magad a geoláda megtalálásáért.

Nyomon követhető: Sok geoláda tartalmaz nyomon követhető objektumot, például geoérmét vagy utazási hibát. Ezeknek az objektumoknak a tulajdonosai követik őket, miközben egyik geoládából a másikba mozognak.

Toll/ceruza: Egy toll vagy ceruza általában a geoládában van, így aláírhatja a naplót.

Útmutatás: A legtöbb geoládának van írott utasítása arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni a felfedezésük után. Ez részletekkel szolgálhat a gyorsítótár helyéről, nehézségi szintjéről és arról, hogyan lehet visszaállítani az eredeti helyére.

Cache Container: Ez az a tároló, ahol a geoláda el van rejtve. Bármi lehet, egy kis doboztól a lőszertartályig egy katonai feleslegraktárból.

Ezeken kívül egyes geoládák tartalmazhatnak még

Több gyorsítótár: A végső gyorsítótár-koordinátákat rejtvények megoldásával vagy kisebb gyorsítótárak megtalálásával fedezheti fel.

Rejtélyes gyorsítótárak: A koordinátákat rejtvények vagy nyomok megfejtésével fedezheti fel.

Virtuális gyorsítótárak: A megtalálónak meg kell találnia egy tárgyat vagy helyet, és fényképet kell készítenie, vagy kérdésekre kell válaszolnia annak bizonyítására, hogy megtalálta.

Ha előre haladunk, itt az ideje, hogy felfedezzük az iPhone és Android készülékekre elérhető legjobb Geo Caching alkalmazásokat.

GCC

A GeoCache Calculator vagy GCC egy Android-kompatibilis alkalmazás, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból. Az alkalmazás pontosan meghatározza a geoládák helyét a GPS technológia segítségével, és a felhasználók láthatják a fejlődésüket, miközben geoládákat keresnek.

A GCC számos praktikus eszközzel és funkcióval is rendelkezik, amelyek egyszerűvé teszik a geoládák megtalálását és felfedezését. A felhasználók megkereshetik a geoládákat például hely, nehézségi fok, gyorsítótár típusa stb. szerint.

A program átfogó részleteket is kínál az egyes geoládákról, például hollétéről, méretéről, összetettségéről és egyéb fontos részletekről. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jelentsék megállapításaikat, megjegyzéseket fűzzenek hozzá, és kommunikáljanak más geoládázókkal.

A GCC egy interaktív térképet is tartalmaz, amely megjeleníti az egyes geoládák helyét egy adott területen. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják a geoládákat, és ennek megfelelően szervezzék meg a keresést. A Geo Caching élvezetesebbé tétele érdekében az alkalmazás számos játékot és tevékenységet is tartalmaz, amelyekben a felhasználók részt vehetnek.

c:geo

A c:geo egy nyílt forráskódú, teljes funkcionalitású, mindig használatra kész Geo Caching alkalmazás. Kiválaszthatja, hogy mely gyorsítótárakat szeretné levadászni, majd csak a térképen lévőket láthatja egy helyi lista segítségével, ha a c:geo-t online kapcsolat nélkül használja. Lehetőség van a távolság, típus, méret, terep, nehézség, minőség, állapot és egyéb tényezők szerinti rendezésre is.

Az offline naplózás során az alkalmazás a letöltött gyorsítótárra vagy offline térképekre támaszkodik, de úgy viselkedik, mintha online lenne. Később, amikor csatlakozik, a tárolt napló segítségével rögzítheti azt tényleges internethasználathoz. Változók használatával is beállíthat egy aláírást, amely minden egyes gyorsítótárhoz eltérő, amelyhez naplót ír.

A c:geo jelenleg csak Android okostelefonokra érhető el.

A c:geo segítségével kiválaszthat elsődleges és másodlagos navigációs módot, például iránytűt, külső térképalkalmazást, Google Térképet vagy Maps.me-t. További testreszabási lehetőségek közé tartozik a hardveres gyorsítás, az alacsony fogyasztású mód, a tájolásérzékelő, az adatbázis tárolási helye és a GPX import/export könyvtára.

Geocaching

Nem meglepő, hogy a hivatalos Geocaching alkalmazás az egyik legjobb geocaching alkalmazás, amellyel találkozhat. Az alkalmazás segítségével megtekintheti a geoládákat, rögzítheti, hogy talált-e egy adott gyorsítótárat, és így tovább.

A Geocaching ingyenes verziójával geoládákat kereshet hely, geoláda típusa, követőkód és GeoTours alapján. Lehetőség van arra is, hogy elolvassa a geoláda leírását, üzenetet küldjön a geoláda készítőjének, megoszthassa a geoládákat másokkal, és jelentse, ha geoládát találtak. Megvizsgálhatja a geoláda nehézségi fokát és domborzati besorolását is.

Az ingyenes alkalmazásnak azonban vannak bizonyos korlátozásai, amelyeket a prémium verzióra váltással leküzdhet. Ha azonban nem törődnek a kifinomultabb funkciókkal, akkor is használhatja az alkalmazást, hogy rengeteg geoládát találjon ingyen.

Az Android okostelefonokra és iPhone készülékekre elérhető alkalmazással mindenféle geoládához hozzáférhet, térképeket tölthet le offline használatra, útvonaltérképeket használhat off-road geocachinghez, és egyéb funkciókat is végrehajthat.

GeoCaches

A listán szereplő többi GeoCaching alkalmazáshoz képest a GeoCaches sokkal egyszerűbb. A kezdő felhasználók számára készült, felhasználóbarát, intuitív, és csak néhány funkciót tartalmaz, így könnyű eldönteni, hogyan kell használni.

S, D vagy T jelenik meg az előugró ablakban, amikor megérinti a gyorsítótár méretét, nehézségi fokát és földrajzi elhelyezkedését jelző gyorsítótárat a térképen; minél kisebb ez a szám, annál kisebb a gyorsítótár mérete, és annál könnyebb lesz megtalálni.

Testreszabhatja a térkép típusát (műhold, domborzat stb.), megjelenítheti vagy elrejtheti a már megtalált gyorsítótárakat, megjelenítheti vagy elrejtheti az inaktív gyorsítótárakat, és szűrheti az eredményeket méret, nehézség és domborzati szint alapján.

A GeoCaches jelenleg csak iOS-eszközökön érhető el, és támogatja az aszinkron adatbetöltést. Ez lehetővé teszi az alkalmazás használatát (térkép megtekintése stb.) offline módban.

Helyszíntérkép

A Locus Map rengeteg funkcióval rendelkezik, beleértve a részletes térképeket, az útvonaltervezést, a GPS-követést és még sok mást. Több mint 800 bővítményt támogat, lehetővé téve a felhasználók számára a térképek testreszabását, és további funkciók hozzáadásához, például 3D domborzati térképek, tömegközlekedési információk és időjárási adatok hozzáadásához.

Támogatja az offline térképezést és navigációt a geoládák megtalálásához, és jól integrálható a hivatalos Geo Caching alkalmazással. Importálhatja GPS-pozícióját és nyomvonalait. Az alkalmazás precíz és átfogó, és szükség szerint be- és kikapcsolhatja az egyes gyorsítótárakat.

A LocusApp Android és iOS felhasználók számára elérhető, és online és offline is használható. Az alkalmazás ingyenes kiadása nem támogat több speciális funkciót az alap tagok számára, de a prémium verzióra való frissítés megszünteti a korlátozásokat.

GooseChase

A GooseChase inkább egy oktatási célú interaktív játék, amely a digitális kincsvadászat szempontjait ötvözi a szabadtéri kalandokkal. A felhasználók részt vehetnek más játékosok által készített dögvadászatban, vagy elkészíthetik saját eredetijüket. A szoftver eléréséhez Android vagy iOS eszköz használható.

A játékosok a többi játékos által elrejtett virtuális gyorsítótárat keresve részt vehetnek egy virtuális dögvadászatban. Parkok, játszóterek és más nyilvános területek csak néhány hely, ahol a gyorsítótárak megtalálhatók. A játékosok akkor is szerezhetnek pontokat, ha vadvadászatot terveznek másoknak.

Az Android és iPhone készülékekre elérhető alkalmazás fantasztikus forrás a Geo Caching elsajátításához, mivel nagyszerű környezetet kínál a résztvevőknek a gyakorláshoz és képességeik fejlesztéséhez.

Adventure Lab

Az Adventure Lab egy közösség által generált kültéri Scavenger vadászat, amely a Geo Caching élményének javítását szolgálja. Segítségével felfedezhet rejtett drágaköveket, tereptárgyakat és mindennapi kincseket interaktív, kültéri és érintésmentes élményben, és megtanulhat helyi érdekességeket. Mindenki, aki érdeklődik a Geo Caching iránt, nagy hasznot húzhat, még azok is, akik most kezdik.

Az alkalmazás felhasználói útpontokat vagy „gyorsítótárakat” adhatnak az érdekes helyekhez, hogy interaktív térképet készítsenek a helyi területükről. Ez lehetővé teszi a gyorsítótárak megtalálását, tartalmuk összegyűjtését és nyomon követését. Az alkalmazás egy pontozási rendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összehasonlítsák és megvitassák a Geo Caching eredményeiket társaikkal.

Az alkalmazás letölthető a Google Play Áruházból és az App Store-ból.

Az Adventure Lab interaktív eredménytáblája arra ösztönzi a felhasználókat, hogy új helyekre utazva fedezzék fel a legtöbb gyorsítótárat. Az alkalmazás által kínált gyorsítótárak megkeresésére vonatkozó tippek és mutatók egyszerűbbé teszik az újoncok számára.

Minden ösvény

Az All Trails lehetővé teszi, hogy felfedezze a szabadban, és a legtöbbet hozza ki a tengerparton, kiránduláson vagy kempingezésben töltött napjából. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, iOS és Android telefonokkal kompatibilis.

A részletes területtérkép jelentős helyszíneket, nyomvonalakat és gyorsítótárakat jelenít meg, és segít felfedezni több mint 400 000 útvonalat szerte a világon hely, érdeklődés, képzettségi szint stb. szerint. Ezenkívül hasznos részleteket kínál az egyes gyorsítótárakról, például annak méretéről, nehézségi fokáról és a közeli gyorsítótárakról.

A program azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „követhető” vagy geoládás ösvényeket készítsenek, és tájékoztassák barátaikat és családtagjaikat a fejlesztésről. A program ranglistával is rendelkezik, így a felhasználók nyomon követhetik fejlődésüket.

Új területek felfedezése, miközben élvezi a szabadban, gyerekjáték az All Trails Geocaching alkalmazással. Szórakoztató és lebilincselő módja annak, hogy megtapasztaljuk a természetet, és többet megtudjunk a Geo Cachingről.

Következtetés

Azok számára, akik szeretik a szabadban tölteni, a Geo Caching fantasztikus módja a titkos kincsek felfedezésének és felfedezésének. A megtekintéshez és a navigáláshoz szükséges megfelelő területek megtalálása kihívást jelenthet, de egy csúcsminőségű Geo Caching alkalmazás segít megoldani a problémát.

A megfelelő eszközzel a felhasználók könnyedén navigálhatnak és megtalálhatják a természet által kínált összes rejtett kincset. A legtöbbet hozhatja ki szabadtéri élményeiből, ha a megfelelő alkalmazások használatával kutat.

Fedezzen fel néhány legnépszerűbb túraalkalmazást is, amelyek minden hátizsákos turistának segíthetnek túrázáskor és kempingezés közben.