8 legjobb döntéshozatali platform vállalkozások számára [2023]

A vállalkozásoknak naponta számos döntést kell meghozniuk, és ezek meghozatala kritikus és létfontosságú.

Ennek az az oka, hogy ezek a döntések nem csak a szervezet növekedésére, hanem egyéb összetevőire is hatással vannak, például az alkalmazottakra, az érdekelt felekre és az ügyfelekre.

Egy rossz döntés kihat az egész üzletre, és gátolja a növekedést.

Ezért fontos, hogy megfelelő döntéseket hozzon, amelyek az egész szervezet számára előnyösek.

Szerencsére számos döntéshozatali platform áll rendelkezésre a vállalkozások számára.

Ezek a platformok segíthetnek felmérni vállalkozása különféle szempontjait, leegyszerűsíteni a döntéshozatali folyamatot, és jobb döntéseket hozhatnak.

Beszéljük meg, melyek ezek a döntéshozatali platformok, mennyire hasznosak, és melyek a legjobb döntéshozatali platformok a vállalkozások számára.

Mi az a döntéshozatali platform?

A döntéshozatali platform egy olyan szoftvermegoldás, amely segíthet a vállalkozásnak feltérképezni a döntések összes lehetséges hatását vagy kimenetelét, és kiválasztani a legjobbat közülük. Az eredmények magukban foglalhatják a siker és a kudarc esélyét, a felmerülő költségeket, az ügyfélélményt stb.

A döntéshozatali platform lehetővé teszi, hogy tájékozott üzleti döntést hozzon, megvizsgálva az eredményeket és azt, hogy azok hogyan befolyásolják vállalkozását. Ezen eredmények elemzésével könnyebben meghozhatja azt a végső döntést, amely a legtöbb hasznot hozhatja vállalkozása számára.

Alapvetően megszünteti a döntéshozatali folyamat bonyolultságát, és segít átfogóbb képet kapni a meghozandó döntésről. Lehetővé teszi a döntések meghozatalát jellemzően számos alternatíva vagy rangsor megadásával.

A döntéshozó eszközök célja, hogy a folyamat minden szakaszában segítsék a döntéshozókat, és támogassák az érintett elemzést. Ahelyett, hogy a technikai szempontokra összpontosítana, segít, hogy minden figyelmét az ítélkezés alapvető értékeire irányítsa.

A döntéselemzés a piacon elérhető legtöbb döntéshozó szoftver alapja, mivel ezek a rangsorolást és az alternatívákat hangsúlyozzák. Ezenkívül forgatókönyv-elemzést, konszenzuskövetést és költség-haszon elemzést alkalmaz a helyes döntés meghozatalához.

Korábban a döntéshozó szoftverek táblázatokra épültek, de a modern technológia megjelenésével teljesen webalapúvá vált.

Hogyan működnek a döntéshozatali platformok?

A döntéshozatali platform egyszerű módon működik, két vagy több kritériumot tartalmaz a legjobb eredményt hozó döntés rangsorolásához vagy kiválasztásához. Leginkább kvalitatív módszereket tartalmaz, amelyek segítenek a döntéshozatali folyamatban.

A modern döntéshozatali platformok megkövetelik a felhasználóktól, hogy a vállalkozásukon alapuló modellt építsenek, és finomítsák azokat a jobb betekintés érdekében. Amikor a modell teljesen finomhangolásra került, felkéri a felhasználót, hogy egyénileg vagy csoportosan legyen döntéshozó.

Egyes szoftverek a döntéshozatali folyamatot is magukban foglalják azáltal, hogy visszajelzést kapnak a felmérésekről, és a visszajelzések alapján különböző alternatívákat állítanak elő. Az összes generált releváns információ „csak olvasható” állapotba kerül, amikor az összes szavazás befejeződött.

A döntéshozatali platformok használatának előnyei

A döntéshozatali platformok sok szempontból előnyösek a vállalkozások számára. A döntéshozatali platform használatának néhány előnye:

 • Rengeteg alternatívát kínál: A fő ok, amiért sokan szívesebben használják a döntéshozó szoftvert, az az, hogy számos egyéb lehetőséget kínál a döntéshez. Segít a döntések meghozatalában rangsorolással vagy számos lehetőség megadásával.
 • Segít minden szakaszban: Ezek az eszközök igazán hasznosak, mivel segítenek a döntéshozatalban a vállalkozás minden szakaszában, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy vállalkozása van.
 • Növeli az adatok pontosságát: A döntéshozatali megoldások egyik fontos előnye, hogy segít az adatok pontosságának javításában. Mivel ez a szoftver automatizált adatbevitelt használ, és kihasználja az AI-képességeket, biztosítja, hogy minden információ naprakész legyen.
 • Jobb és gyorsabb döntések: A DMS-rel az Ön oldalán könnyebbé válik a gyors és jobb döntéshozatal. Mivel a szoftver minden munkát adatelemzésen keresztül végez, Ön a legjobb döntés kiválasztására összpontosíthat.
  10 felhővizualizációs eszköz az AWS-hez, Azure-hoz, GCP-hez és sok máshoz

 • Együttműködés: A döntéshozatali platform egyben együttműködési eszközként is szolgál, ahol információkat oszthat meg más csapattagokkal, és közösen hozhat döntéseket. Segít az összetett döntések egyszerűsítésében, ahol több adatra van szükség.
 • Jobb betekintés: A döntéshozó szoftverek mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusokat használhatnak a strukturálatlan adatok betanításához és az üzleti döntések meghozatalához. Segíti a rendszert, hogy tanuljon a mintából, és olyan intelligens döntéseket hozzon, amelyek a hagyományos döntéshozatali folyamatokkal nem voltak lehetségesek.
 • Költséghatékonyság: Egy másik fő ok, amiért a vállalkozások döntéshozatali megoldásokat választanak, az az, hogy segítenek megtakarítani bizonyos költségeket. Lehetővé teszi, hogy megtartsa azt a tőkét, amelyet egy rossz döntés miatt elveszített. Ezenkívül költséghatékony platformot kínál, amely segít fontos döntések meghozatalában anélkül, hogy sokat költene.

A döntéshozó szoftver kötelező tulajdonságai

A modern döntéshozó szoftverek számos funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a vállalkozások számára az összetett döntések meghozatalát. Tipikus jellemzők, amelyekkel egy döntéshozatali platformnak rendelkeznie kell:

 • Forgatókönyvelemzés: Segít a forgatókönyv mélyreható elemzésében, ahol bölcs döntést kell hoznia.
 • Konszenzusos megfigyelés: Képesnek kell lennie a valószínű döntések konszenzusának nyomon követésére, hogy kiválaszthassa a legjobbat, amely maximális hasznot tud nyújtani.
 • Korábbi döntések követése: Képesnek kell lennie a korábbi döntések nyomon követésére. Ez segít megtalálni a mintát arra vonatkozóan, hogy mely döntések voltak előnyösek és melyek nem.
 • Költség-haszon elemzés: Képesnek kell lennie elemezni a költség és a haszon arányát. Ez azt jelenti, hogy elemezni kell egy meghozott döntés alkalmazása során felmerülő költségeket és azt, hogy a döntés mennyire volt előnyös.

Ezek a funkciók szolgálnak a szoftver alapjául, és segítenek mély betekintést nyerni minden olyan dokumentumba, amely a döntését befolyásolja. Ezenkívül a szoftvernek rendelkeznie kell a következő jellemzőkkel:

 • Együttműködési és csoportos újraértékelési funkcióval kell rendelkeznie, amely segít a dokumentumok és döntések megosztásában más tagokkal az együttműködési megközelítés érdekében.
 • Az eszköznek megosztott platformot kell kínálnia, ahol a távoli csapatok koordinálhatják a döntéseket.
 • A választott döntéshozó szoftvernek segítenie kell a csoportos visszajelzések gyűjtésében, ami hasznos a komplex döntéshozatalhoz.
 • Hasznos lenne páronkénti összehasonlítás és érzékenységelemzés a döntéshozatali megoldásban.

Most pedig beszéljük meg a legjobb döntéshozatali platformokat, amelyek segítenek bölcs döntéseket hozni.

1000 elme

Ha csúcskategóriás döntéshozatali platformot keres, 1000 elme az a szoftver, amelyet figyelembe vehet. Ez az eszköz segít jobb és pontosabb döntések meghozatalában.

A 1000minds intuitív és könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik, amely segít a fontosabb döntések meghozatalában a prioritások és a rangsorolás alapján, miközben csökkenti az előítéleteket. Egy szabadalmaztatott technológiát használ, amely elemzi az Ön döntéshozatali folyamatát, és a legjobb megoldást kínálja.

Az eszköz lehetővé teszi a dokumentumokhoz való hozzáférés megosztását kollégáival, hogy együtt dolgozhassanak. Csoportos döntéshozatali rendszerként való működésének képességével segít zajauditok elvégzésében, tesztelési kritériumok meghatározásában, valamint a kritériumok súlyozásának meghatározásában.

Ezenkívül az 1000minds kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a legjobb értéket nyújtsa az erőforrások elosztása során. Bízhat a döntéshozatali folyamatában, mivel auditálható döntéshozatali folyamatot kínál. Ezenkívül a platform méretezhető, ami segít a legjobb választás meghozatalában minden döntéstípushoz.

  Rengeteg különböző fájltípus azonosítása anélkül, hogy megnyitná őket a TrID segítségével

FineReport

Az iparág egyik legjobb döntéshozatali platformja, FineReport központosított platformmal kezeli Önt, amelyen keresztül minden lépést megtehet.

A FineReports sokkal hatékonyabbá teszi a döntéshozatalt azáltal, hogy egyetlen bejárattal megtalálja az összes jelentést és megtekintheti a mutatókat. Ezzel az eszközzel nem csak a fogd és vidd műveleteket végezheti el, hanem engedélyeket is rendelhet az érzékeny információkat tartalmazó jelentésekhez.

Ez a platform minden üzleti architektúrához illeszthető, és több rendszergazdai beállítást kínál a csapatok közötti zökkenőmentes működés érdekében a döntéshozatalhoz. Az intelligens karbantartási megoldás segítségével az összes adatot nyomon követheti, és támogatja a szervermemória környezetkonfigurációjának azonosítását is.

Amikor a FineReportot bevezeti a döntéshozatali folyamatba, gyorsan azonosítja az összes problémát, és segít a napi vagy havi jelentések automatikus leküldésében meghatározott időpontokban. Ezenkívül többrétegű fiókbiztonsággal rendelkezik, így senki sem férhet hozzá illetéktelenül.

Actico

Actico egy népszerű döntéshozó szoftver, amely lehetővé teszi szervezetei számára, hogy agilis szolgáltatásokat és alkalmazásokat telepítsenek, és segít a jobb döntések meghozatalában.

Annak érdekében, hogy pontos döntéseket hozhasson vállalkozásában, egy fogd-and-drop szerkesztőt kínál a döntési modellek létrehozásához és a gépi tanulási modellek kihasználásához.

Az Actico csökkenti a döntési torzításokat egy digitális döntéshozatali platform használatával, amely a mesterséges intelligencia segítségét veszi igénybe, hogy betekintést nyerjen az adatokba és alkalmazza azokat az üzleti döntésekben.

Ez a szoftver közvetlenül integrálja a döntési motorokat az infrastruktúrába vagy az alkalmazásba, így Ön automatizálhatja az összes üzleti folyamatra vonatkozó döntést.

Mivel nem minden döntés automatizálható, lehetővé teszi a munkafolyamat-alapú webalkalmazások engedélyezését az egyéni döntéshozatalhoz. Hozzájárult a jobb üzleti agilitáshoz, mivel elválasztja a működési döntéseket a folyamatoktól és az alkalmazásoktól.

Az Actico központosított döntési megközelítést alkalmaz, ahol az összes döntést egyetlen rendszerből kezelik és teszik elérhetővé.

GiniMachine

Megfontolhatod GinimMachine ha olyan kód nélküli döntéshozatali platformot keres, amely a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével segíti Önt az üzleti döntéshozatali folyamatban.

A GiniMachine a mesterséges intelligencia erejét kihasználva hatalmas mennyiségű előzményadatot dolgoz fel a kockázatkezelési modellek néhány perc alatti létrehozásához és bevezetéséhez. Ezek a modellek rekordok ezreit foglalják magukban, és értékes betekintést nyernek a nagy előrejelzési képességű modell felépítéséhez.

Mivel a szoftver adatvezérelt döntéshozatali megközelítést alkalmaz, jelentős mértékben csökkenti a kockázatot, és segít mély betekintést nyerni az adatokba. A GiniMachine felhasználóbarát kezelőfelülete megkönnyíti mindenki számára a szoftver használatát és a közös döntéshozatalt.

Ez a platform gyűjteménypontozási, alkalmazáspontozási és hitelpontozási funkciókat is kínál, amelyek alkalmassá teszik őket a pontos pénzügyi döntések meghozatalára.

FlowForma

FlowForma egy egyedi tervezésű döntéshozó szoftver, amely segíti a szervezeteket a nehéz döntések könnyű meghozatalában. Lehetővé teszi a folyamatok automatizálását, így a FlowForma döntési funkcióján keresztül különböző döntéseket hozhat létre a munkafolyamat során.

Ez a döntéshozó platform kollaboratív megközelítést alkalmaz, ahol minden információt bemutat, és ezektől az információktól függően mindenkinek a kívánt döntésre kell szavaznia. Amikor az összes szavazás megtörtént, a szoftver automatikus jelentést küld a folyamat tulajdonosának, és segít eldönteni, hogy melyik szempont segíti elő a szervezet növekedését.

Amellett, hogy a kollégái körében szavaz, akár szélesebb körben is megfontolhatja a szavazás nyilvánossá tételét. Az all-in-one panel segítségével könnyedén összekapcsolhatja az összes döntéshozatali folyamatot, és nyomon követheti a különböző döntési pontokon lévő információkat.

  A ChatGPT használata a Google Dokumentumokkal és Táblázatokkal

Az alapár havi 6,58 dollártól indul felhasználónként, korlátlan űrlap-, munkafolyamat- és dokumentumgenerálás mellett.

Loomio

Ha szervezett és együttműködési kultúrát szeretne kialakítani üzleti környezetében, hogy jobb döntéseket hozhasson, próbálkozzon Loomio.

Ezen a platformon keresztül egyszerűsítheti a döntéshozatali folyamatot az összes szükséges tag felvételével és a folyamatot segítő információk megosztásával.

Biztonságosabb kommunikációs helyként szolgál, ahol személyesen megbeszélheti az információkat. Segít megőrizni az intézményi emlékezetet is.

A Loomio előre definiált sablonokat biztosít a döntéshozatali folyamat megkönnyítése érdekében.

 • Tanácsadási folyamatsablonok segítségével tanácsot kérhet egy olyan forgatókönyvről, amelyet el kell döntenie.
 • A beleegyezési folyamatsablonok segítenek abban, hogy kifogás nélkül olyan döntést hozzon, amely biztonságos az alkalmazás számára.
 • A konszenzussablon segíti a kollektív szerződés megkötését, amely segít a sokrétű szempontok mérlegelésében és a világos és alkalmazkodó döntések meghozatalában.

A szálak és szavazások automatizálásához egyszerűen használhatja az API-jukat az integrációhoz. Ezen a platformon hozzárendelhet egyszeri kijelentkezési támogatást, de ez csak privát szervereken érhető el.

Választhatja a havi tervét 10 USD/hó áron, de ha a platformot az Ön egyedi igényei alapján szeretné felépíteni, ellenőrizze annak nyílt forráskódú verzióját.

Cloverpop

Cloverpop segítette a szervezeteket a kiskereskedelemtől a gyógyszertártól a technológiáig a döntéshozatali folyamat egyszerűsítésében. Ez a platform magában foglalja a tulajdonosi döntési útmutatót és a Decision Flow útmutatót, amely segít a csapatoknak az adatokhoz való csatlakozásban és felgyorsított döntéshozatali folyamatok létrehozásában.

A Cloverpop a D-Sight AI motor erejét kihasználva automatizálja a döntések, betekintések és ajánlások kézbesítését, és végső soron jelentős mértékben csökkenti az elemzési kiadásokat.

Ez a platform segít összehozni csapatait, hogy döntéseket hozzanak, áttekintsék az adatokat, értékeljék az információkat és javaslatokat dolgozzanak ki.

A döntéshozatali rendszer lehetővé teszi a korábbi döntések nyomon követését és az azokból való tanulást, valamint a jövőbeli folyamatokhoz való felhasználását. Amint elkezdi használni ezt a szoftvert üzleti döntéseihez, jelentősen megnövekszik az alkalmazottak elkötelezettsége, mivel ez segít abban, hogy mindenkivel együttműködve hozzon döntéseket.

Apres

Val vel Apres Ön mellett most folyamatosan javíthatja modellje teljesítményét azáltal, hogy mindenkitől visszajelzést kap, és jobb döntéseket hoz. Bevezeti az AI-döntéshozatalt az üzleti infrastruktúrába, így megalapozott döntéseket hozhat.

Az Apres egy Tudásgráfot biztosít, amely nemcsak összegyűjti az összes forrásból származó adatokat, hanem ki is értékeli azokat, hogy a csapattól kapott visszajelzések és automatizált betekintések révén gyarapítsa az eredményeket. A régebbi döntéshozatali platformokkal ellentétben minden döntést elmagyaráz a csapatnak, új betekintést használva.

Ezzel a platformmal minden betekintést és tudást egy központi platformba rendezve kaphat, amely pillérként szolgál minden vállalkozás döntéshozatali folyamatában. Ezenkívül az Apres segítséget nyújt Önnek az érvényesítés automatizálásában és az új modellek integrálásához szükséges eszközöknek való megfelelésben.

Alapterve a Growth, melynek ára az Ön egyedi igényeitől függ.

Végső szavak

Legyen szó a gyártói, technológiai vagy gyógyszeripari szektorról, ezek a döntéshozatali platformok a döntéshozatali folyamat minden szakaszában segítséget nyújtanak.

A hatékony, jövedelmező döntések meghozatala érdekében felsoroltam néhány legjobb döntéshozatali platformot a vállalkozások számára. Mivel a legtöbbjük mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusokat használ, könnyebbé válik a megfelelő döntések meghozatala és a folyamat egyszerűsítése.

Így válassza ki a legjobb döntéshozatali platformot üzleti igényei, a szükséges funkciók és a költségvetés alapján.

Ezután tekintse meg a döntési fát: teljes útmutatót és ingyenes sablonokat.