8 legjobb ACT-felkészítő tanfolyam a pontszámok javítására

Manapság egyre több diák álmodik arról, hogy külföldön tanuljon. A könnyebb felvételi vizsgákkal és az egyszerűbb felvételi tesztekkel sok diák számára a külföldre járás vált a legjobb választássá.

Az ACT vizsga az egyik ilyen vizsga, amely segíti a hallgatókat abban, hogy megvalósítsák álmaikat, hogy külföldön és különösen amerikai egyetemeken tanuljanak.

Ha amerikai egyetemeken szeretne tanulni, az ACT vizsgán való megjelenés nagyon hasznos lehet az Ön számára. Ebben a cikkben megvitatjuk az ACT vizsga részleteit és néhány legjobb ACT felkészítő tanfolyamot, amelyek segíthetnek javítani az ACT pontszámot.

Mi az ACT vizsgálat?

Az ACT vagy az American College Testing egy egyetemi felvételi vizsga, amelyet középiskolás diákok tesznek, hogy felvételt nyerjenek az Egyesült Államok főiskoláinak és egyetemeinek négyéves képzésére. Több mint 60 éve sok amerikai főiskola és egyetem az ACT vizsgára érkező hallgatók pontszámaira támaszkodik a felvételinél.

Ezenkívül az ACT vizsgát minden egyesült államokbeli főiskola és egyetem, valamint több mint 225 egyetem elfogadja és értékeli világszerte.

Miért érdemes ACT vizsgálatot adni?

Az ACT vizsgálat legszembetűnőbb eleme, hogy évente körülbelül 28 alkalommal végezhető el. Szintén 2021-ben az ACT szervezet bevezette a szuperpontszám funkciót az ACT vizsgán. Ezen keresztül az Ön új pontszáma az összes ACT vizsgakísérlet legjobb egyéni tantárgyi pontszámának összege lesz.

Korábban az ACT vizsgát papír alapú formában adták le a hallgatók, ma már számítógépes formában. Az ACT vizsgát még az Egyesült Államokon kívül is számítógépes formában adják le.

Az ACT tanfolyam követelményei közé tartozik az olvasás, a matematika, a természettudomány és a választható írási feladat. Az ACT vizsga írási szakasza nem kötelező, és nem befolyásolja az összpontszámot. Az ACT egy további tudományos részt is kínál a vizsgálat során. Végül számos ACT felkészítő kurzus áll a hallgatók rendelkezésére, amelyek segíthetnek nekik jó eredményeket elérni.

Részletek az ACT vizsgáról

Vizsgadíjak

Az ACT vizsgadíja attól függően változik, hogy részt vesz-e az írásszakaszban vagy sem. A teljes ACT vizsgálat az írási rész nélkül 171,50 dollárba kerül, míg a teljes ACT vizsgálat az írásszakasszal együtt 196,50 dollárba kerül. További díjat számítanak fel a tesztopció megváltoztatása, a késői regisztráció, a további pontszámok jelentése stb.

Időtartam

Azon hallgatók számára, akik írási rész nélkül választják az ACT vizsgát, a teljes időtartam 2 óra 55 perc. Azon hallgatók számára, akik az írásszakasszal ACT vizsgát választják, a vizsga teljes időtartama 3 óra 40 perc.

  Hogyan készítsünk Mac-szerű biztonsági másolatot Linuxon a Timeshift segítségével

szakaszok

Az ACT vizsga főként öt fő területen, azaz olvasás, matematika, angol, természettudomány és egy választható írásszakasz jártassága alapján értékeli a tanulókat. Minden szakasznak megvan a maga időkorlátja, hogy a tanulók megkíséreljék a kérdéseket.

Kérdések száma

Az ACT összesen 215 kérdésből áll, ebből 75 angol, 60 matematika, 40 olvasás, 40 természettudományos kérdés, és egy opcionális írásszakasz is rendelkezésre áll a hallgató igényei szerint.

Átlag pontszám

Az ACT vizsga egy 1-től 36-ig terjedő skálán méri a hallgató pontszámát. Egy diák átlagos pontszáma 21. Ha 21-nél többet ér el, biztosan bekerülhet az Egyesült Államok neves főiskoláira. Ez azért van így, mert ez azt mutatja, hogy Ön a vizsgázók 50%-ánál magasabb pontszámot ért el.

Pontszám érvényességi időszaka

Az ACT vizsgapontszám 5 évig érvényes.

Milyen készségekre van szüksége az ACT vizsgához?

Az ACT angol nyelvű része feleletválasztós kérdésekből áll, amelyeket esszék vagy kivonatok követnek. Az angol nyelvű ACT vizsgakérdések olyan kompetenciákat foglalnak magukban, mint a használati/mechanika, a mondatszerkezet és a retorikai készség. Fejlesztenie kell ezeket a készségeket az ACT vizsga angol részéhez.

Az adatreprezentáció, az ütköző nézőpontok és a kutatás összefoglalása az ACT vizsga természettudományi és matematikai részében található három elsődleges szövegrész. A tudományos rész hét bekezdést tartalmaz, és mindegyiket gyakran táblázat, diagram vagy grafikon követi. A matematika rész feleletválasztós kérdésekből áll. Fejlesztenie kell értelmezési, elemzési, problémamegoldási és információértékelési készségeit, hogy jó eredményeket érjen el az ACT természettudományi és matematikai vizsgán.

Az ACT olvasási teszt négy részből áll, amelyek közül három nagyméretű írásból, a negyedik pedig két rövid mondatból áll. A társadalomtudományi, természettudományi, bölcsészeti és irodalmi narratív témákkal foglalkozik az ACT-olvasó rész. Az ACT olvasási teszt három kritérium alapján értékeli az olvasási képességet: szervezettség és növekedés, az ismeretek és fogalmak következetessége, valamint a főbb ötletek és részletek. Fejlesztenie kell ezeket a készségeket, hogy magas pontszámot érjen el ebben a részben.

ACT vizsgaidőpontok és -eredmények

Az ACT szervezet az ACT vizsgát körülbelül 28 alkalommal végzi az év során. Ez magában foglal 7 hétvégét (szombat és vasárnap), amikor az ACT két műszakban zajlik. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az időpontokat, amikor az ACT vizsgát ebben az évben lebonyolítják.

  • 2022. szeptember 9-10.: Amelyre augusztus 12-ig kell regisztrálni (ami augusztus 26-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2022. október 21-22.: Amelyre szeptember 23-ig kell jelentkezni (ami meghosszabbítható október 7-ig, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2022. december 9-10.: Amelyre november 11-ig kell jelentkezni (amely november 28-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2023. február 10-11.: Amelyre január 13-ig kell jelentkezni (amely január 27-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2023. április 14-15.: Amelyre március 17-ig kell regisztrálni (ami március 31-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2023. június 9-10.: Amelyre május 12-ig kell jelentkezni (ami május 26-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  • 2023. július 14-15.: Amelyre június 16-ig kell jelentkezni (ami július 7-ig meghosszabbítható, de a késedelmi díjat a tényleges díjakkal együtt kell fizetni)
  A Slimbook mobil Ryzen CPU tuner használata Ubuntun

Az egyszerű regisztráció és a jó pontozási rendszer mellett az ACT másik jellemzője, hogy sok intézet és weboldal kínál ACT felkészítő tanfolyamokat. Ezek a kurzusok lehetővé teszik, hogy képet kapjon az ACT vizsga tananyagáról és vizsgamintájáról. Ezek a tanfolyamok segítenek a vizsgához szükséges készségek fejlesztésében is.

Az alábbiakban felsorolunk néhányat a legjobb ACT felkészítő kurzusok közül, amelyek javítják a pontszámot.

Az ACT® előkészítése napi 20 perc alatt [Magoosh]

Ez a Magoosh által kínált ACT felkészítő tanfolyam egyszerűségéről, hozzáférhetőségéről, rugalmasságáról és megfizethetőségéről ismert. Ezen a tanfolyamon a napjából mindössze 20 percet kell az ACT vizsgára való felkészülésre fordítania. Ezt a kurzust könnyen elérheti mobil és számítógépes eszközökön, és maga a tanfolyam is meglehetősen megfizethető.

Ezenkívül a kurzus videós vagy szöveges magyarázatokat kínál minden kérdéséhez, és intelligens haladáskövető eszközökkel rendelkezik a fejlődés észlelésére. Az ACT előkészítő szakértőktől is segítséget nyújt.

ACT matematikai teszt előkészítő tanfolyam vizsga áttekintése egyszerűen [Udemy]

A matematika az ACT vizsga nagyon fontos része. Ez az ACT felkészítő tanfolyam minden olyan személy számára készült, aki javítani kívánja matematikai pontszámát az ACT vizsgán. Ez az ACT Math vizsgára felkészítő tanfolyam 190 gyakorlaton alapuló feleletválasztós kérdést tartalmaz részletes megoldásokkal videó formátumban.

Különféle témákat tartalmaz, mint például az alapvető algebrai áttekintés, az összetett függvények, a lineáris és másodfokú egyenletek ábrázolása, a faktorálási trinomiálisok, a tökéletes négyzetes binomiálisok, a tökéletes kockák összege és a GCF, a racionális kifejezések egyszerűsítése, a mátrixszorzás és a determináns keresése stb.

ACT® előkészítés, amely eredményeket hoz [The Princeton Review]

A The Princeton Review által kínált, több mint 35 éves tapasztalattal rendelkező ACT felkészítő tanfolyam maximális eredményeket biztosít minimális idő alatt. A kurzus garantálja az ACT-tesztelők leggyakrabban felmerülő problémáinak megoldását: a probléma megoldásának nem hatékony módszerei, a kérdés félreértése és az időveszteség a fogalmak memorizálásával.

A kurzus számos funkciót kínál, és eldöntheti, hogy online vagy offline szeretne tanulni. A legfontosabb, hogy a The Princeton Review számos csomagot kínál, amelyek közül kényelme és ízlése szerint választhat.

ACT® PREP [Kaplan]

Ez a Kaplan által kínált ACT felkészítő tanfolyam három különböző formában érhető el. Ez a három forma a Live Online, a Self-Paced és az Online Tutoring. A kamerán kívüli oktatókból álló csapat privát chatben válaszol kérdéseire, miközben a legjobb minősítésű ACT tanárok tartanak órát az élő online tanfolyamon. Az önálló tempójú tanfolyam ideális, ha hektikus az időbeosztása. Az egyéni foglalkozások lehetővé teszik, hogy a megfelelő információkra és taktikákra összpontosítson, miközben azonosítja erősségeit és potenciális fejlesztési területeit.

Felkészítő óráin a Kaplan tényleges ACT-kérdéseket és gyakorlati vizsgákat tartalmaz. Testreszabott Qbankkal rendelkeznek, több mint 2000 tényleges ACT kérdéssel. Ezen kívül öt hiteles gyakorlati vizsgát kapsz, a valódi vizsgával megegyező formátumban és kérdéstípusban.

SAT/ACT Oktatás [Testive]

Ez a Testive által kínált ACT felkészítő tanfolyam egyaránt alkalmas az ACT és a SAT üldözők számára. Speciális témájú képzésekkel, a gyakorlati problémák alapos magyarázatával, a tesztfelvételi taktikákkal és sok-sok bátorítással, szórakoztató és magasan képzett oktatóik segíthetnek a lehető legmagasabb pontszám elérésében.

  Szöveg, hivatkozások és fényképek másolása és beillesztése Androidon

Ezenkívül tanfolyamaik házi feladatokból, próbavizsgákból és ütemezett oktatói foglalkozásokból állnak. A Testive emellett hozzáférést biztosít egy adaptív tanulási platformhoz, akár 8 gyakorló teszthez teljes pontszámjelentéssel, teszt-ellenőrző ülésekhez teszt-előkészítő szakértőkkel és több ezer gyakorló kérdéshez, amelyek megfelelnek az Ön készségeinek és gyengeségeinek.

ACT pontszám garancia [PrepExpert]

A PrepExpert 3 típusú ACT felkészítő tanfolyamot kínál. Ezek a 8 hetes Capstone ACT felkészítő tanfolyam 4 pontos ACT pontszám javítási garanciával, 6 hetes zászlóshajó ACT előkészítő tanfolyam 4 pontos ACT pontszám javítási garanciával és saját ütemű videó ACT előkészítő tanfolyam ACT pontszám javítással Garancia.

Sémájáról ismert, amely szerint visszakaphatja a pénzét, ha az ACT-pontszáma nem javul a tanfolyam elvégzése után. A PrepExpert által kínált három kurzust a PrepExpert platformon elérhető különböző iparági szakértők vezetik.

ACT Prep, az alapoktól kezdve [PrepScholar]

A PrepScholar által kínált ACT Prep Course egy online felkészítő tanfolyam, amelyet kifejezetten az ACT vizsga céljára hoztak létre. Speciálisan úgy tervezték, hogy pontosan felmérje a tanulók készségeit, mielőtt bemutatná a legproduktívabb óratervet. Részletes, lépésről lépésre szóló útmutatást kap a tanulásról, mely órákat vegye fel, mikor tegyen gyakorlati vizsgát, és hogyan elemezheti a hibáit ezen a tanfolyamon.

Garantálják az ACT pontszám legalább 4 ponttal történő növelését, különben visszatérítik a pénzt. Ezenkívül gondoskodnak arról, hogy a legjobb programjuk az Ön hasznára váljon, mivel az egyik legjobb pontszámot garantálja az üzletben.

ACT Prep: gyakorlati és tanulmányi útmutató [Study.com]

A Study.com ACT felkészítő tanfolyamának célja, hogy segítsen felkészülni az ACT vizsgára, és a legjobb pontszámot érje el. Bármikor hozzáférhet a tartalmához, és bármilyen számítógépről vagy mobileszközről elérheti.

Ez az átfogó kurzus tömör videó előadásokat és interaktív gyakorlati vizsgákat tartalmaz, amelyek segítenek az összes ACT vizsgatárgy megértésében. Megtölthet egy 50 kérdésből álló kvízt, hogy felmérje, mennyire megérti a kurzusban tárgyalt alapvető gondolatokat, vagy egy átfogó gyakorlati tesztet, amely megismétli a tényleges vizsgaformátumot.

Következtetés

A külföldi tanulmányokat tervező hallgatók számának növekedésével fokozódhat a verseny az olyan vizsgákért, mint az ACT vagy a SAT. De nem ezért kell elhagynia azt az álmát, hogy külföldön tanuljon.

Könnyedén feltörheti a vizsgákat, például az ACT-t megfelelő képzéssel és útmutatással. Ezek a fent említett ACT felkészítő tanfolyamok segíthetnek javítani a pontszámot és növelni az önbizalmat. Tehát szilárdítsd meg céljaidat, és erős akarattal és éles elmével kezdj el felkészülni álmaidra külföldön!

Ezután megtekintheti a legjobb GRE felkészítő tanfolyamokat.