8 előny, ha gyermekbarát viseletet vásárol a gyerekeknek

Kulcs elvitelek

  • A gyermekbarát hordható eszközök szórakoztatóvá teszik a fizikai tevékenységet olyan funkciók révén, mint a lépéskövetés, a tevékenységi kihívások és a virtuális jutalmak.
  • A hordható eszközök elősegítik a függetlenség érzését azáltal, hogy GPS nyomkövetési és kommunikációs funkciókat biztosítanak, amelyeket a szülők valós időben figyelhetnek.
  • Az okosórák és fitneszkövetők tanulási lehetőségeket kínálnak játékokon és oktatási tevékenységeken keresztül, segítve a gyerekeket fontos készségek fejlesztésében.

A szülők hasznot húzhatnak a gyerekeknek szánt hordható technológiából olyan szempontok miatt, mint a szülői felügyelet és a GPS-követés. De hogyan profitálhatnak a gyerekek az ilyen eszközök viseléséből?

A testmozgás bátorításától és az egészséges szokások megőrzésétől kezdve a sajátos identitásuk bemutatásáig a gyermekbarát viselet számos előnye a gyermekek számára.

1. Szórakoztatóvá teszi a fizikai aktivitást

A gyerekek legelterjedtebb hordható eszközei elsősorban a fitneszkövetők vagy okosórák. Ezek az eszközök jellemzően olyan funkciókat kínálnak, amelyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy boldogok és egészségesek maradjanak azáltal, hogy a fizikai tevékenységet valami szórakoztatóvá alakítják.

Gyakran trükkös lehet a gyerekek mozgásba hozása, de ennek nem kell olyan hordható eszközökkel történnie, mint Fitbit Ace 3 és a Garmin Vivofit Jr. 3. Az Ace 3 egész napos lépéskövetést és tevékenységkövetést, valamint virtuális jelvényeket és trófeákat tartalmaz, amelyeket a gyerekek a kihívások teljesítésekor gyűjthetnek.

Másrészt a Vivofit Jr. 3 szórakoztatóvá teszi a fizikai aktivitást azáltal, hogy gyűjthető drágaköveket, fitneszkártyákat, valamint szórakoztató játékokat és tevékenységeket kínál napi 60 percnyi edzés után.

  ChatGPT vs. Bing AI Chatbot: 10 fő különbség

2. Ösztönzi a függetlenség érzését

Ahogy a gyerekek idősebbek, valószínűleg valamiféle függetlenséget akarnak érezni. A hordható eszközök pedig ezt biztosíthatják nekik, ha a szülők nyugalmat adnak, hogy kicsinyeik biztonságban vannak, miközben szabadságot adnak nekik.

Sok gyerek okosóra, például a Gabb Watch 3 olyan funkciókat kínál, amelyek a gyerekeket valószínűleg nem érdeklik, például a GPS-követés és a geofencing. A függetlenség érzését azonban támogatni tudják anélkül, hogy ezt igazán felismernék. Akár iskolába járnak, akár barátaikkal játszanak, a szülők ezekkel a funkciókkal kapcsolatba léphetnek velük, és valós időben figyelhetik őket.

3. Szórakoztató tanulási lehetőségeket teremt

Ami a gyermekbarát okosórákat és fitneszkövetőket illeti, a gyerekek számára az egyik legszembetűnőbb tanulási lehetőség az, ha megtanítjuk nekik, hogyan mondják ki az időt.

A VTech KidiZoom Smartwatch DX3 tartalmaz egy speciális beépített tevékenységet, a Time Mastert, amely segít a gyerekeknek megtanulni, hogyan kell mondani az időt. Ez az okosóra azonban az idő mérése mellett szórakoztató beépített tanulási lehetőségeket és számos érdekes játékot kínál.

A gyerekek még a KidiZoom okosórákkal is rendelkező barátaikkal is párosíthatók, és olyan kétjátékos oktatójátékokkal játszhatnak, mint a Find the Diamonds, a Treasure Hunt és a Tic-Tac-Toe.

Egy másik kiváló viselet a gyerekek számára a Little Tikes Tobi Robot Smartwatch, mivel ingyenes oktatójátékok és tevékenységek könyvtárával büszkélkedhet.

4. Kommunikáció fenntartása a barátokkal és a családdal

A legtöbb gyerekeknek szánt hordható kütyü tartalmaz kommunikációs funkciókat, amelyek közül néhány a hanghívás és az SMS-küldés. A másokkal való digitális kommunikációs vonal fenntartása segíthet azoknak a gyerekeknek, akik magányosnak vagy félénknek érzik magukat.

A gyerekek nemcsak szüleikkel, hanem iskolai barátaikkal és más családtagjaikkal is kommunikálhatnak ezekkel a viselhető eszközökkel. Szerencsére minden névjegylista szülői felügyelet alatt áll, így a gyerekeknek soha nem kell aggódniuk az idegenekkel való érintkezés miatt.

  John Wick közvetíti valahol?

Szórakoztató, de biztonságos okosórát keresel, amellyel a gyerekek imádni fognak kommunikálni? Videohívás, hanghívás és szöveges üzenetküldés mind elérhető a TickTalk 4 okosórán.

5. Gyerekbarát szórakozást biztosít

Egy hordható kütyü, amely gyerekbarát szórakozást nyújt, a gyerekeknek nagy hasznát venné. Ráadásul valószínűleg ez a fő oka annak, hogy a gyerekek hordják őket! szerint a Cambridge angol cikka gyerekek jobb elköteleződést, részvételt, teljesítményt és tanulásuk felidézését a játékok segítségével érhetik el.

Amellett, hogy hűvös és kényelmes, a Gabb Watch 3 tartalmaz egy előre telepített Gabb Go alkalmazást. Lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy vigyázzanak saját virtuális házi kedvenceikre. A gyerekeknek gondoskodniuk kell kis barátaikról, hogy érméket szerezzenek, és más egyedi háziállatokat, például egyszarvút vagy axolotlt szabadíthassanak fel.

A TickTalk 4 egy másik okosóra olyan szórakoztatással, amelyet a gyerekek imádni fognak, és amely korlátlan zene, podcast és történet formájában érkezik. Vásárlás előtt azonban mindig mérlegelje a gyerekeknek szánt okosóra előnyeit és hátrányait.

6. Fejezd ki egyedi stílusukat és személyiségüket

A játékokon és a szórakoztatáson kívül az egyik másik kiemelkedő előny, amelyet a gyerekek szeretnek a hordható eszközökben, az, hogy egyedi stílusérzékük és személyiségük kifejezésére használhatják őket.

A korábban említett Garmin Vivofit Jr. 3 például többféle kivitelben is elérhető a gyerekek számára. Ezek a tervek magukban foglalják az eredeti Garmin-terveket, valamint a Disney Princess-t, a Marvel-t és a The Mandalorian-t. A legjobb az egészben az, hogy az általuk választott dizájn illeszkedik az óra kijelzőjéhez és az általános élményhez.

Ezenkívül a legtöbb gyerekeknek szánt okosóra és fitneszkövető, mint például a Fitbit Ace 3, különböző színek és opcionális kiegészítők közül választhat.

7. Mindig maradjon biztonságban

A vészhelyzeti és biztonsági funkciók a legfontosabb szempontok, amelyeket a szülők figyelembe vesznek, amikor gyermekeik viseletéről döntenek. De ezek a funkciók maguknak a gyerekeknek is előnyösek lehetnek. A gyerekek kényelmesebben érezhetik magukat anélkül, hogy szüleik vagy gondozóik vigyáznának rájuk, ha egyszerűen megnyomhatnak egy gombot, amikor úgy érzik, veszélyben vannak.

  A 9 legjobb Google Chrome képernyőkép-bővítmény használható 2023-ban

Ezenkívül a gyerekek nyugodtan érezhetik magukat, ha tudják, hogy szüleik mindig tudják, hol használnak GPS-követést – ez különösen jól működik azoknál a gyerekeknél, akik gyakran elkóborolnak vagy eltévednek.

Emellett a legtöbb hordható eszköz, például az okosórák, automatikusan tartalmazni fogják a GPS helymeghatározást és a biztonsági zónákat; egy egyszerű hordható opció lenyűgöző biztonsági funkciókkal az AngelSense készülék. Ruhához, hátizsákhoz vagy zsebhez rögzíthető, és tartalmaz egy SOS gombot és élő GPS nyomkövetést.

8. Egészséges szokások kialakítása

Fontos, hogy a gyerekek már kiskorukban elkezdjenek egészséges szokásokat kialakítani, például segítsenek a házimunkákban és a háztartási feladatokban. Ezek a szokások segíthetnek a gyerekeknek önbecsülésük, függetlenségük és szervezőkészségük kialakításában.

A hordható eszközök, mint például a Gabb Watch 3, óriási segítséget jelenthetnek ezeknek az egészséges szokásoknak a kialakításában, valamint a mindennapi házimunkával és feladatokkal járó elsöprő érzés csökkentésében. Az előre telepített Gabb Go alkalmazás segítségével a gyerekek lépést tarthatnak a szülők által számukra készített teendők listájával. A gyerekek érméket gyűjthetnek ezeknek a feladatoknak a végrehajtásáért, és nyereményre válthatják ki őket.

Ezenkívül a Garmin Vivofit Jr.3-nak van egy kísérőalkalmazása, amellyel a szülők a gyerekek házimunkáit és érméket is kioszthatnak. A gyerekek ezután érméikkel jutalmakat, például játékokat válthatnak be.

A hordható eszközök manapság elengedhetetlenek a gyermekek számára

A beépített oktatási tevékenységektől és tanulási eszközöktől a szórakoztató játékokig és a funky dizájnig – a gyerekeknek szánt hordható eszközök szinte mindennel felszerelhetők! Ezen túlmenően, pusztán egy viselése javíthatja a gyerek függetlenségét, kommunikációját és fizikai aktivitását.

A gyerekek minden bizonnyal szeretni fogják egy menő és színes eszközt játékokkal és tevékenységekkel, míg a szülők anélkül is kihasználhatják a biztonsági funkciókat, hogy teljesen invazívak lennének.