7 webhely, ahol ingyenesen tanulhat adatelemzést

Számos adatelemző eszköz és folyamat segíti az adatok kezelését. Ezek a táblázatoktól, a jelentéskészítő eszközöktől és az adatvizualizációtól az adatbányászati ​​programokig terjednek.

Ezen eszközök használatához néhány alapvető adatelemzési készségre van szüksége. Az alábbi ingyenesen használható weboldalak segítenek a szükséges elemző készségek elsajátításában. Tanfolyamaikat felhasználhatja adatelemzési készségeinek fejlesztésére.

Az SQLBolt átfogó bevezetést nyújt az SQL-be ​​(Structured Query Language). Az SQL elengedhetetlen készség az adatelemzésben. Az SQL-ismeretek birtokában relációs adatbázisokkal dolgozhat az adatok feldolgozásához és strukturálásához.

Az SQLBolt erős alapot biztosít az SQL-ben, az alapoktól a haladó fogalmakig. Interaktív felülete lehetővé teszi a tanulók számára, hogy valós adatbázisokkal dolgozzanak SQL-parancsok segítségével.

Minden lecke egy új koncepciót vezet be, és egy interaktív gyakorlat a végén. Létrehozhat és módosíthat adatbázistáblákat SQL lekérdezési technikákkal.

Az egyes gyakorlatok végén található kódszerkesztő lehetővé teszi SQL-lekérdezések írását és futtatását. A gyakorlatok befejezésével és saját gyakorlatok futtatásával tesztelheti megértését.

Ha van némi tapasztalata az SQL-ben, ugorhat a webhely haladóbb kurzusaira. Ez egy szórakoztató és lebilincselő módja az SQL tanulásának és elsajátításának.

Ez a webhely biztosítja az Excel gyakorlásához és megtanulásához szükséges eszközöket. Az Excel egy népszerű Microsoft táblázatkezelő program.

Az Excel segítségével sorokba és oszlopokba rendezheti az adatokat, és matematikai műveleteket hajthat végre. Így tökéletes adatelemzéshez, adatbevitelhez, költségvetés-tervezéshez és könyveléshez.

Az Excel gyakorlati online webhely lehetővé teszi, hogy valódi adatkészletekkel gyakoroljon. A kezdőknek szánt Excel alapjaitól a haladóbb fogalmakig mindent lefed.

  Melyik webfejlesztési keretet válassza?

Az oldalon számos gyakorlat és gyakorló teszt található, amelyek segítségével tesztelheti megértését. Még ingyenes próbavizsgáik is vannak válaszokkal.

A Tableau egy népszerű adatelemző platform. Biztosítja a felhasználókat az adatok elemzéséhez szükséges ismeretekkel és automatizált eszközökkel.

A platformon való regisztrációval magánszemélyként vagy cégként használhatja a Tableau-t. Ezután hozzáférhet a platformon kínált fizetős és ingyenes erőforrásokhoz.

A fogd és vidd vizualizációs eszközök segítségével kapcsolatba léphet adataival, és interakcióba léphet velük. AI-vezérelt statisztikai modellezést használ, amellyel emberi nyelv használatával kommunikálhat.

A Tableau erőforrásokat biztosít az adatok szabályozásához, betartásához és hatékony kezeléséhez. Biztonságot nyújt az adatok számára a termék teljes életciklusa alatt.

Segíthet abban is, hogy megfelelő döntéseket hozzon vállalkozása számára az adatbetekintések segítségével. Adataival előrejelzéseket készíthet a célzott marketing, a méretezés és a jövőbeli kibertámadások megelőzése érdekében. A Tableau használatával hozzáférést biztosít az adatok iránt érdeklődők közösségéhez, akikkel kapcsolatba léphet, és kihasználhatja tanulságait.

A Python az egyik legszélesebb körben használt programozási nyelv az adatelemzésben. A Python oktatóanyag megmutatja, miért elengedhetetlen a Python az adattudományban. Ez a Python oktatóanyag segít megtanulni a programozási nyelvet a semmiből.

Kezdje az alapok megértésével, és haladjon tovább a mélyebb fogalmak felé. Valós alkalmazásokat fejleszthet Python segítségével. Megtanulja a Python alkalmazását bizonyos területeken, például az adattudományban, a gépi tanulásban és az AI-ban.

Az alapok után bővítheti tudását Python keretrendszerek és könyvtárak használatára. Ezek közé tartozik a Django, a Numpy és a PyQt. Ezeket webes és asztali alkalmazások fejlesztésére, valamint adatelemzésre fogja használni.

  Hogyan telepítsem a LaTeX-et Ubuntu-ra a hatékony dokumentum-előkészítés érdekében?

Ez az egyik legjobb adatelemző tanfolyam a YouTube-on. Ez a freecodeCamp tízórás videotanfolyama, amely a kezdőtől a szakértőig vezet. A tanfolyam hat előadást tartalmaz, amelyek mindent tartalmaznak, amit az adattudományról tudni kell.

Kezdje a Python alapjaival, például az adatstruktúrákkal és a vezérlési folyamatokkal. Ez a tanfolyam megadja azokat a technikákat, amelyekre szüksége van a Python gyors megtanulásához. Tehát nem feltétel a programozás előzetes ismerete. A kurzus ezt követően bemutatja a numerikus számítástechnikát Numpy-val, Pandával és a feltáró adatelemzést.

Minden tanulmányi részhez gyakorlati projektek, gyakorlatok és további források tartoznak a további olvasáshoz. A heti feladatok lehetővé teszik, hogy kutass és bővíts tudásod. Esettanulmányokat is felfedezhet, és megoszthatja eredményeit más tanulókkal.

A tanfolyam végén magabiztosan használhatja a Python-t és könyvtárait adatelemzésre. Valós projekteket építhet fel, hogy bővítse portfólióját. Ezen kívül teljesítési bizonyítványt kapsz tőle jupiteri.

Ez egy ötórás BigQuery-tanfolyam a Google Cloud Skill Boost platformon. Itt mindent megtudhat, amit a BigQueryről tudnia kell. A BigQuery a Google Cloud Platform (GCP) által biztosított webszolgáltatás. Felügyelt, méretezhető és költséghatékony adattárházat biztosít nagy adatkészletek elemzéséhez.

A kurzus olyan tanulóknak szól, akik előzetes tudással és tapasztalattal rendelkeznek az adattudományban. Ez nem megfelelő tanfolyam kezdőknek az adatelemzésben. A BigQuery-t és más elemzőeszközöket is használnia kell a Google ökoszisztémájában.

  Az 5 legjobb Kodi-kiegészítő fitneszhez és edzéshez

Megtanulja a BigQuery olyan funkcióit, mint az SQL-lekérdezések, valamint az adatbázistáblák létrehozása és kezelése. Ezenkívül adatokat tölthet be a BigQuery-be, és a lekérdezésellenőrző segítségével elháríthatja a hibákat.

Felfedezi a Google Apps Scriptet, grafikonokat hozhat létre, és adatokat exportálhat a Google Diákba. Azt is megtanulja, hogyan csatlakozhat a BigQuery szolgáltatáshoz, és hogyan készíthet jelentéseket a Google Data Studio használatával.

A tanfolyam végén gyakorlati tapasztalatot szerezhet a Google Cloud termékekkel kapcsolatban. Mindegyik szekcióban interaktív laborok találhatók, amelyek tesztelik a tárgyak megértését. Egyes laborokhoz ingyenes a hozzáférés, míg mások előfizetést igényelnek.

Amikor befejezi a végső értékelést, a Google egy készségjelvényt is ad portfóliójához. Ezt az eredményt megoszthatja hálózataival.

Ez egy másik ingyenes YouTube-videótanfolyam a freeCodeCamp tanítási statisztikáktól. A nyolcórás kurzus végigvezeti az adatelemzés statisztikáinak alapjain. Különféle módszereket vezet be az adatok gyűjtésére, rendszerezésére, értelmezésére és összegzésére.

Az oktató, Monica Wahi megtanítja, hogyan kell a statisztikákat matematikai számításoknál többre használni. Valós példákat oszt meg a statisztikák analitikai eszközként való használatáról.

Alapvető adatelemzési készségek

Adatelemzőként elengedhetetlen készségekre lesz szüksége az adatok hatékony kezeléséhez. Ezek közé tartozik az adattisztítás, a vizualizáció, az SQL lekérdezési technikák és az erős kommunikációs készség.

Nem kell pénzt költenie ezeknek a készségeknek a megszerzésére, csak időre és erőfeszítésre van szüksége. Az ebben a cikkben felsorolt ​​tanfolyamok segítenek elkezdeni az adatelemzési utat. Miért nem kezded el?