7 sémajelölő generátor, hogy előrébb jusson SEO játékában

A SEO versenyképesebbé válásával a webhely-vállalkozások tulajdonosai sémajelölő-generátorokat keresnek, hogy segítsenek olvasóiknak könnyebben megtalálni a tartalmaikat.

A sémajelölések hozzáadása a tartalomhoz a SEO fellendítésének népszerű módja. A keresőmotorok ellenőrzik a sémát, hogy megértsék a webhely tartalmának szerkezetét és szándékát.

Ebben a cikkben mindent megtudunk, amit a sémajelölésről tudnia kell, és arról, hogyan lehet sémagenerátorokkal hozzáadni a tartalomhoz.

Mi az a sémajelölés?

Ha nem ismeri a sémajelölést, ne aggódjon.

Csak tudja, hogy a sémajelölés egy módja annak, hogy információkat adjon a webhelyéhez, hogy a keresőmotorok, például a Google és a Bing jobban megértsék a tartalmat.

  A Microsoft Office színtémájának megváltoztatása

Ez egy általában mikroadatok vagy JSON-Ld formátumú kód, amely értelmet ad a tartalomnak. Ezt a kódot az interneten elérhető különféle sémajelölő generátorokból állíthatja elő.

Mielőtt megvizsgálná a sémagenerálási részt, értsük meg, miért érdemes megfontolni a sémajelölések hozzáadását webhelyéhez.

Miért fontos a séma a webhely SEO számára?

Amikor tartalmat ad hozzá webhelyéhez, a keresőrobotok kivonják a fő kulcsszavakat, de nem értik meg a tartalomhoz társított kulcsszó szándékát.

Például az alma kulcsszó egyes webhelyeken eltérhet a gyümölcstől, másokon az Apple cégtől. Ha kontextuális információkat ad a kulcsszavakhoz, akkor a keresőmotorok jobban megérthetik a tartalmat.

Íme néhány előny, ha sémajelölést ad hozzá a webhely tartalmához.

 • Bővített kivonatok megcélzása: A sémajelölések révén a webhelyinformációk jobban néznek ki a keresőrobotok számára, és általában bővített kivonatként emelik ki a tartalmat.
 • Növeli a SEO-t: Bár a sémajelölés nem közvetlen rangsorolási tényező, minden bizonnyal segít javítani pozícióját a keresőmotorok eredményoldalán. Segít abban is, hogy olyan fontos információkat jelenítsen meg a keresési eredményekben, mint például a csillagok értékelése, így az Ön tartalma kiemelkedik versenytársai közül.
 • Tudásgráf: A Tudásgráf egy személy típusú szervezet számára készült, és tudáspanel (tudásdoboz) formájában mutatja meg a fontos információkat.
 • Növeli a CTR-t: Mivel a felhasználók közvetlenül a kérdésekre adott válaszokat látják bővített kivonatokban és linkekben a gyakran ismételt kérdésekben, az Ön tartalma általában több kattintást ér el, mint versenytársai.
  Alkalmazás- és játékkorlátok beállítása Xbox One-on

A sémajelölés számos iparági résbe tartozó webhelyet is segít, például recepteket tartalmazó webhelyeket, élelmiszer-blogokat és termékismertető webhelyeket.

Valójában javíthatja webhelye konverziós arányát, és elősegítheti az organikus növekedést.

Különböző típusú sémaformátumok

Csakúgy, mint a SEO trendjeinek változása, a sémajelölés is a trendekkel együtt fejlődött. Jelenleg háromféle sémaformátum létezik, amelyeket webhelye tartalmára alkalmazhat.

Vizsgáljuk meg részletesen az egyes típusokat.

#1. Mikroadatok

A mikroadatok az első és jelenleg a legrégebbi elérhető sémaformátum, amely címkéket használ további információk továbbítására a tartalomhoz.

A Schema.org szerint a mikroadatok olyan címkék halmaza, amelyek segítik a keresőmotorokat, hogy jobban megértsék a tartalmat, ha hozzáadják a tartalomhoz.

A mikroadat-struktúra három alapvető összetevőt egyesít:

 • Itemscope: Tájékoztatja a keresőmotorokat, hogy bármi, ami a

  közé van zárva, egy elem.

 • Elemtípus: Meghatározza, hogy pontosan miről is szól az elem.
 • Itemprop: Az itemtype tulajdonságait adja meg.

Ez azonban egy régi formátum, és nem javasolt mikroadatok hozzáadása, ha először ad hozzá sémajelölést.

#2. RDFa

Az RDFa a Resouce Distribution Framework in Attributes rövidítése, amely az RDF elemek HTML5, XHTML és XML formátumokba való beágyazására szolgáló formátum.

Segítségével olyan tulajdonságokat adhat hozzá, amelyek segítenek a keresőrobotoknak a lényeges adatok kinyerésében és kiemelésében gazdag kivonatok formájában.

#3. JSON-LD

A Google a JSON-LD formátum használatát javasolja más sémaformátumokkal szemben, mivel ez egy új technológia a Microdata-hoz és az RDFa-hoz képest.

A JSON-LD a JavaScript Object Notation for Linked Data rövidítése, amely egy címke közé.

JSON-LD szerkezet:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "http://schema.org",
 "@type": "LocalBusiness",
 "url": "http://www.example.com",
 "name": "Unlimited Ball Bearings Corp.",
 "contactPoint": {
  "@type": "ContactPoint",
  "telephone": "+1-401-555-1212",
  "contactType": "Customer service"
 }
}
</script>

A kód egy

x