7 ok, amiért érdemes megvenni az M2 MacBook Airt

A 13 hüvelykes és 15 hüvelykes M2 MacBook Air modellek az Apple újabb belépő szintű laptopjai, amelyek modern dizájnnal, M2 chippel, MagSafe-el és még sok mással rendelkeznek. A MacBook Air már évek óta az Apple legnépszerűbb laptopja, és sok értékelő dicsérte a 2020-ban megjelent M1 MacBook Airt, mint a legtöbb ember számára tökéletes notebookot.

Az Apple szilícium felszabadította a MacBookban rejlő lehetőségeket, és most azt látjuk, hogy az M2 MacBook Air modellekkel ez új szintre emelkedett. Tehát itt van az összes ok, amiért úgy gondoljuk, hogy érdemes megvenni a 13 hüvelykes és 15 hüvelykes M2 MacBook Air modelleket.

1. A modern design

Az Apple számos termékét szögletes dizájnnal frissítette. Az iPad Pro-val kezdődött, és végül 2021-ben eljutott a MacBook Pro-hoz. Most már a 13 hüvelykes és a 15 hüvelykes M2 MacBook Air is a jelenlegi MacBook Pro dizájnjára hasonlít. A dizájn üdítő, mivel utoljára 2018-ban végeztük el a MacBook Air dizájnjavítását.

Az M2-es verzió új irányba viszi a MacBook Air dizájnját, mivel ez az első olyan MacBook Air, amely nem rendelkezik ék alakú kialakítással. Szerencsére az új kialakítás továbbra is lehetővé teszi, hogy a 13 hüvelykes és 15 hüvelykes M2 MacBook Air viszonylag vékony és könnyű legyen. Vékonyabb kerettel és egy bevágással is rendelkeznek a nagyobb képernyőterület érdekében.

2. Agresszív árképzés

Annak ellenére, hogy az újratervezett MacBook Air elvesztette legendás, 999 dolláros árcéduláját, a 13 hüvelykes változat ára még mindig versenyképes 1099 dollárért egy jó minőségű laptopért. Akinek pedig valamivel jobb grafikus teljesítményre és tárhelyre van szüksége, az 1399 dollárért beszerezheti az 512 GB-os változatot.

  Hogyan tárolhat fájlokat ingyenesen a felhőben az Ice Drive segítségével Linuxon

Ha a képernyő-ingatlanok gondot okoznak Önnek, örömmel fogja tudni, hogy az Apple 1299 dollárért kínálja az alap 15 hüvelykes M2 MacBook Air-t. Ez a modell tökéletes azok számára, akik nagy laptopot szeretnének anélkül, hogy nagy pénzt kellene költeniük egy 14 hüvelykes vagy 16 hüvelykes MacBook Pro-ra.

3. Ár-érték arány

Nem titok, hogy az Apple szilícium chipek kiváló teljesítményt nyújtanak. Az alap M2 chip képes kezelni a mindennapi feladatokat, például a webböngészést, a médiafogyasztást, az e-mailezést és még sok mást anélkül, hogy izzadna. Kreatív alkalmazásokat is használhat az alapvető munkafolyamatokhoz, és megbízható teljesítményt érhet el.

Bár az M2 nem egy óriási ugrás az M1-hez képest, 18%-kal gyorsabb CPU-t, 35%-kal gyorsabb GPU-t és egyéb fejlesztéseket biztosít. A 13 és 15 hüvelykes MacBook Air teljesítménye különösen lenyűgöző az olyan laptopok esetében, amelyekben nincs belső ventilátor a dolgok hűtésére.

4. A hosszú élet

Az egyik kompromisszum, amelyet egy régebbi eszköz csökkentett áron történő vásárlásakor megtehet, hogy az nem kap frissítéseket addig, amíg egy új eszköz. Az Apple azt mondta, hogy évekig támogatni fogja az Intel Mac-eket, de a szoftverfrissítések élettartama korlátozottabb, mint az Apple szilícium Mac-eknél.

Az Apple 2022-ben már megszakította több Intel Mac támogatását a macOS Venturával. Az Apple szilícium Mac-ek nemcsak hihetetlen teljesítményt nyújtanak, de még sok éven át szoftverfrissítéseket is kapnak.

5. Port kiválasztása

Kép jóváírása: alma

Míg az M2 MacBook Air nem kapott HDMI-portot vagy SD-kártyanyílást, mint a csúcskategóriás MacBook Pro-k, a MagSafe-et igen. A MagSafe hozzáadása vitathatatlanul jobb töltési megoldást kínál, és egy másik USB-C portot szabadít fel a laptopon.

A MagSafe porttal több perifériát is csatlakoztathat MacBook Air készülékéhez, mivel nem kell USB-C portot használnia a töltéshez. A MagSafe mellett az újratervezett MacBook Air modellek fejhallgató-csatlakozóval is rendelkeznek, amely támogatja a nagy impedanciájú fejhallgatókat.

  Hogyan találja meg az utazási irányt a Google Térkép segítségével

A régebbi modellek, mint például az M1 MacBook Air, csak USB-C porttal és normál fejhallgató-csatlakozóval rendelkeztek, ami korlátozhatja, különösen, ha a MacBookot töltenie kellett, és a portokat más funkciókhoz kellett volna használnia.

6. Páratlan akkumulátor-élettartam

Az Apple laptopok akkumulátorának élettartama stabil volt az Intel processzorok használatakor, de az Apple szilícium megváltoztatta a játékot. Az Apple adatai szerint az M2 MacBook Air vonal 15 órányi internetes böngészést és 18 órányi filmlejátszást biztosít.

A laptopok egyetlen töltéssel egész nap jól bírják, miközben olyan rendszeres feladatokat végeznek, mint a webböngészés, e-mailezés vagy szövegszerkesztés. A Windows laptopokhoz képest ezek a gépek jóval előrébb járnak az akkumulátorok terén.

Ezenkívül beszerezhet egy 70 W-os hálózati adaptert, amely képes gyorsan feltölteni az M2 MacBook Airt, ha a pénztárnál kiválasztja, további 20 dollárért az alapmodell 13 hüvelykes modelljével. Az Apple a 70 W-os töltőt ingyenesen kínálja a magasabb teljesítményű modellekhez.

7. Továbbfejlesztett FaceTime kamera

Egy jó minőségű webkamera jó, ha van a távmunka vagy a tanulás korában, amikor gyakran támaszkodunk videohívásokra. A MacBook Air jelentősen továbbfejlesztett 1080p-s FaceTime kamerával rendelkezik, míg az M1 MacBook Air és az M2 MacBook Pro továbbra is 720p-s kamerával rendelkezik.

A különbség nagyon észrevehető a FaceTime és a Zoom hívások során. A múltban a MacBookok rossz minőségű webkamerával rendelkeztek, de az M2 MacBook Air sorozat kivételes kamerát kínál.

Hogyan hasonlítható össze a Mac felállással?

Az Apple MacBook-kínálata zsúfolttá vált az M2 MacBookok bemutatása óta. Az Apple nem hagyta abba az M1 MacBook Air gyártását, így közvetlenül a 13 hüvelykes M2 Air alatt ül 999 dollárért. A 13 hüvelykes és 15 hüvelykes M2 MacBook Air modellek ideális gépek a legtöbb ember számára, és a MacBook Pro első 2021-ben kapott új funkcióinak és tervezési változtatásainak legjobb kombinációját kínálják, miközben az árat viszonylag alacsonyan tartják.

  A 10 legjobb könyvelőzetes készítő könyve népszerűsítéséhez

Noha több oka is van az M2 MacBook Air alapmodelljének elkerülésére, az 1399 dolláros 13 hüvelykes modell a legkedvesebb, mivel több GPU maggal rendelkező M2 chipet és 512 GB-os SSD-t tartalmaz.

Az M2 MacBook Air vonal melletti érvelés összetettebbé válik, ha frissíti a hardvert. Például, ha kiválasztja az 1399 dolláros 13 hüvelykes modellt, és hozzáad 16 GB RAM-ot, a számítógép 1599 dollárba kerül, ami mindössze 400 dollárral kevesebb, mint a 14 hüvelykes MacBook Pro.

Ezenkívül a 15 hüvelykes MacBook Air 512 GB tárhellyel és 16 GB RAM-mal 1699 dollárba kerül, ami mindössze 300 dollárral alacsonyabb, mint a 14 hüvelykes MacBook Pro.

Míg az M2 chip erősebb, mint az alap M1 chip, nem olyan képes, mint az M2 család többi chipje, mint például az M2 Pro és M2 Max chipek. A MacBook Pro kiváló ProMotion kijelzővel is rendelkezik, és rajongói vannak az igényes feladatokhoz. Tehát, ha aggódik a ventilátor nélküli kialakítás miatt, vagy nagyobb teljesítményre vágyik, mindenképpen fontolja meg a 14 hüvelykes MacBook Pro-t.

Mindazonáltal a MacBook Air tökéletes laptop volt, és még mindig az a rendszeres felhasználók számára, mivel viszonylag megfizethető, prémium dizájnnal rendelkezik, és kiváló teljesítményt nyújt, amely képes kezelni a mindennapi használatot. Mindkét M2 MacBook Air modell kiváló akkumulátor-élettartamot biztosít, amely akár egy egész napot is kibír.

Az M2 MacBook Air modellek jól lekerekített gépek

A 13 hüvelykes és 15 hüvelykes M2 MacBook Air modellek jól lekerekített laptopok. Kiváló dizájnnal, ár-érték arányban lenyűgöző teljesítménnyel, kiváló akkumulátor-üzemidővel és még sok mással rendelkeznek. Ezek a gépek kiváló belépő szintű Mac-ek, és tökéletesek a legtöbb Mac-felhasználó számára. Tehát, ha egy hosszú élettartamú MacBookra vágyik a rendszeres napi feladatok elvégzésére, ne keressen tovább.