7 nagyszerű forrás a web3 oktatáshoz, amire szüksége van

Az elmúlt évek egyik legfontosabb fejleménye a Wеb3 megjelenése, ez a kifejezés, amely az internet jövőjéről szóló vitákban egyre nőtt. Bár sok rajongó ismeri a Wеb3-at, mélyebb megértésre van szükség ahhoz, hogy a görbe előtt maradjunk.

Ezért érdemes időt és energiát fordítania a Web3 megismerésére. Tehát itt van néhány a web3 oktatáshoz elérhető legjobb források közül.

Mi az a Wеb3?

A Wеb3 kifejezés az Internet következő generációjának leírására szolgál, amely decentralizált, felhasználóközpontú és blokklánc technológián alapul. A jelenlegi webtől eltérően, amelyet gyakran Web2-nek neveznek, ahol a hatalom néhány technológiai óriás kezében van, a Web3 demokratikusabb és nyitottabb internetet képzel el.

A Wеb3-ban az olyan közvetítőket, mint a közösségi média platformok, keresőmotorok és online piacterek, felváltják a blokklánc-hálózatokon futó decentralizált alkalmazások (dApps). Ezek a hálózatok bevezetik a digitális tulajdon fogalmát a Bitcoinon, az Ethereumon és más kriptovalutákon keresztül.

A kép forrása: Marokkó/Shutterstock

A Wеb3 megígéri, hogy felrázza a dolgokat, az internettel való kapcsolatunk átalakításától kezdve az új gazdasági lehetőségek megteremtéséig. De a hatalmas hatalom nagy felelősséggel jár, és előnyeinek kihasználása és a kihívások leküzdése megköveteli a Web3 megértését.

Miért érdemes tanulni a Web3-ról?

Most azon tűnődhet, hogy a Web3-ról való tanulás fontos-e az Ön számára. Valóban megéri időt és erőfeszítést szánni arra, hogy megismerje ezt? Nos, tekintve a fontosságát, a válasz igen. Tehát itt van néhány nyomós ok arra vonatkozóan, hogy miért tanul a Web3-ról:

 • Jövőre való felkészülés: Ahogyan az internet átalakította a társadalmat és a gazdaságot az elmúlt néhány évtizedben, a Web3-nak is megvan a lehetősége arra, hogy mélyreható változásokat idézzen elő. Ha most megismeri, bizonyíthatja képességeit a jövőben, kompetens lehet a megfelelő munkalehetőségekért, és alkalmazkodhat a gyorsan fejlődő digitális tájhoz.
 • Gazdasági lehetőségek: A web3-technológiák, mint például a blokklánc és a kriptovaluták, új gazdasági lehetőségeket teremtenek. Akár a befektetés, akár a dApp-ok fejlesztése, akár az NFT-k világának felfedezése iránt érdeklődik, a Web3 a potenciális karrierutak és bevételi források széles skáláját kínálja.
 • Digitális tulajdonjog: A Wеb3 bemutatja a valódi digitális tulajdon fogalmát. Az NFT-k és a kriptovaluták működésének megértése képessé teheti Önt arra, hogy átvegye az irányítást digitális eszközei felett, és részt vegyen a feltörekvő digitális gazdaságban.
 • Személyes szabadság: A Web3-at úgy tervezték, hogy jobban felhasználó-központú legyen, és ellenálljon a cenzúrának. A Wеb3 megismerésével visszaszerezheti az irányítást online identitása és adatai felett, így nagyobb személyes szabadságot biztosít a digitális világban.
 • Innováció: A Web3 az innováció melegágya, számtalan startup vállalkozással és projekttel, amelyek új lehetőségeket fedeznek fel. A Web3 megismerése arra ösztönözhet, hogy részt vegyen ebben az izgalmas ökoszisztémában, és hozzájáruljon annak növekedéséhez.
  MOBI fájlok megnyitása Androidon

Hogyan válasszuk ki a megfelelő platformokat

A legjobb web3-platformok kiválasztása döntő fontosságú a decentralizált digitális tájba való utazáshoz. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, itt van a négy legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni:

 • Relevancia a céljaihoz: Olyan platformokat válasszon, amelyek összhangban vannak az Ön konkrét web3-as érdekeivel, legyen szó kriptovaluta-kereskedelemről, decentralizált pénzügyekről (DеFi), NFT-kről vagy blokklánc-fejlesztésről.
 • Oktatói szakértelem: Győződjön meg arról, hogy az oktatók elismert szakértők a Web3-ban, megfelelő iparági tapasztalattal, mivel tudásuk nagymértékben befolyásolja az Ön tanulásának minőségét.
 • A tanterv megfelelősége: Ellenőrizze, hogy a platform kínálata lefedi-e az elsajátítani kívánt web3-témákat, és olyan jól felépített programot biztosít, amely megfelel az Ön oktatási igényeinek.
 • Költség és elérhetőség: Fontolja meg a költségvetését és az előnyben részesített tanulási stílust, legyen az saját tempójú vagy oktató által vezetett. Értékelje a platform megfizethetőségét és hozzáférhetőségi lehetőségeit, beleértve a pénzügyi támogatást vagy az ösztöndíjakat.
 •   A Stremio használata és telepítése Linuxon

  A jó kezdés érdekében az alábbiakban felsorolunk néhány ismert platformot, amelyeket érdemes felfedezni.

  A legjobb források a web3 oktatáshoz, amire szüksége van

  Íme a fő platformok listája, amelyek lehetővé teszik a Web3-hoz kapcsolódó mélyreható források használatát:

  1. Banknélküli

  A Banklеss egy népszerű platform, amely rengeteg oktatási tartalmat kínál a kriptovalutákról, a DеFi-ről (decentralizált pénzügyekről) és az NFT-ről. Cikkeket, podcastokat, hírleveleket és útmutatókat kínálnak, amelyek segítenek megérteni és eligazodni a Web3 világában.

  A Bankless-t, az egyik vezető oktatási platformot David Hoffman és Ryan Sеan Adams alapította, amely 2020-ban vezető forrásként jelent meg a Web3 térben.

  Itt érheti el a platform cikkeit, podcastjait, hírleveleit és útmutatóit, amelyek leegyszerűsítik az összetett web3-koncepciókat. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megértsék és bekapcsolódjanak a Web3 világába, így az újoncok és a tapasztalt rajongók számára is elérhetővé válik.

  2. Etherscan

  Az Etherscan egy blokklánc-felfedező az Ethereum hálózathoz, amelyet Matthew Tan hozott létre 2015-ben. Ez egy felbecsülhetetlen értékű eszköz az Ethereum-tranzakciók, intelligens szerződések és pénztárcacímek megismeréséhez.

  Az Etherscan-t gyakorlati eszközként használhatja a blokklánc technológiával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez. Lehetővé teszi az Ethereum-tranzakciók nyomon követését és ellenőrzését, átlátható képet adva a blokklánc működéséről.

  3. CryptoHétfők

  A CryptoMondays a Lou Kernеr által alapított kriptográfiai rajongók globális közössége, amely eseményeknek, webináriumoknak és találkozóknak ad otthont. Ha részt vesz a CryptoMondays eseményeiben, kapcsolatba léphet hasonló gondolkodású személyekkel és iparági szakértőkkel. Ezzel elősegítve a támogató tanulási környezetet.

  Ezért, ha csatlakozik a CryptoMondays-hez, kapcsolatba léphet hasonló gondolkodású személyekkel, és értékes betekintést nyerhet. A platform egy támogató tanulási környezetet hoz létre, ahol bővítheti web3-as ismereteit hálózatépítés és beszélgetések révén.

    Mit jelent az „IMO” és az „IMHO”, és hogyan használja őket?

  4. Coursеra

  A Coursеra egy online tanulási platform, amely a legjobb egyetemekkel és intézményekkel együttműködve akkreditált kurzusokat kínál. A platform a web3-mal kapcsolatos kurzusok széles skáláját kínálja a legjobb egyetemektől és intézményektől.

  A Coursеra strukturált és akkreditált tanulási tapasztalatokat kínál, így ideális olyan egyének számára, mint te, akik mélyreható ismereteket keresnek a Web3-ban. Tanúsítványokat szerezhet neves intézményektől, ezzel növelve hitelességét a területen.

  5. GitHub

  A GitHub egy olyan platform, ahol a fejlesztők együttműködnek nyílt forráskódú projektekben, beleértve számos web3-mal kapcsolatos kezdeményezést. A GitHubon található kódtárak felfedezése betekintést nyújthat a Web3 technikai vonatkozásaiba.

  Lehetővé teszi, hogy tanuljon az Ön érdeklődési köréhez igazodó projektekből, és hozzájáruljon azokhoz, elősegítve a Web3-rajongó vagy fejlesztő növekedését.

  6. CoinGecko

  Egy másik fontos platform a CoinGеcko, amely egy kriptovaluta adatplatform, amely valós idejű piaci adatokat, diagramokat és információkat kínál több ezer kriptovalutáról. Ez egy kiváló forrás a kriptovaluták árának nyomon követéséhez és a piaci trendekkel kapcsolatos naprakész információkhoz.

  A Coingecko segíthet leegyszerűsíteni a kriptovaluták összetett világát azáltal, hogy könnyen hozzáférhető piaci adatokat kínál. Akár befektető, akár egyszerűen kíváncsi, segít nyomon követni a kriptovaluták árait, és tájékozódni a piaci trendekről.

  7. x

  Végül, és szintén fontos kiegészítés az X (korábbi nevén Twitter) – a Web3-ról és a kriptovalutákról szóló viták központja. Kövesse befolyásos számadatokat, blokklánc-projekteket és iparági szakértőket, hogy tájékozódjon a legfrissebb hírekről és fejleményekről.

  A közösségi média platform folyamatosan tájékoztatja Önt a legfrissebb hírekről, trendekről és feltörekvő projektekről. Ez egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy tájékozott maradjon, és beszélgetéseket folytasson a Web3 közösséggel.

  A web3 oktatás kulcsfontosságú az alkalmazkodáshoz és a túléléshez

  Összefoglalva, ez a hét forrás a web3 oktatás széles spektrumát fedi le, különböző tanulási preferenciákat és célokat szolgálva. Akár újonc, akár tapasztalt Wеb3-felfedező, ezek a platformok értékes tudást és eszközöket kínálnak, amelyek segítségével felhasználóbarát módon navigálhat a Web3 izgalmas világában.