7 módszer, amellyel meghosszabbíthatod Fitbited

Kulcs elvitelek

  • Ha gondoskodik Fitbitjéről, évekig kitarthat, és nem költhet pénzt újra.
  • A gyakorlati tippek közé tartozik az akkumulátor gondozása, a firmware frissítése és a rendszeres tisztítás.
  • Kerülje a nagy hatású sportokat, az extrém időjárási viszonyokat és a folyadékkal való érintkezést is.

Sok technológiával ellentétben az olyan fitneszkövetőket, mint a Fitbit, gyakran tartósra építik. Azonban továbbra is tudatos erőfeszítéseket kell tennie, hogy érintetlenek maradjanak. Íme néhány módszer a Fitbit élettartamának meghosszabbítására.

1. Ügyeljen a Fitbit akkumulátorára

Dave Parrack/MakeUseOf

A többi lítium-ion akkumulátort használó elektronikához hasonlóan a Fitbit akkumulátora is természetesen idővel leromlik a kopás és elhasználódás miatt. Emiatt az akkumulátor gyakran az egyik első dolog, ami elromlik, ezért gondoskodnia kell Fitbit akkumulátorának egészségéről.

Bár sok modern elektronika rendelkezik olyan mechanizmusokkal, amelyek megakadályozzák a túltöltést, mégis jobb félni, mint megijedni. Nem javasoljuk a Fitbit minden éjszakai töltését; csak akkor tegye ezt, ha az akkumulátor lemerül.

Ezenkívül ne hagyja Fitbitjét hosszú ideig üres akkumulátorral. Ha hosszabb ideig lemerült akkumulátorral hagyja, a Fitbit nem tudja megtartani a töltést, amikor újra megpróbálja használni. Szerencsére a Fitbit lehetővé teszi az akkumulátor cseréjét (felár ellenében).

  Javítás: A WSUS felügyeleti konzol nem tud csatlakozni a WSUS-kiszolgálóhoz távoli API-n keresztül

2. Rendszeresen frissítse Fitbit firmware-jét

Míg a Fitbit eszközök előre telepített szoftverrel érkeznek, az eszközöket rendszeresen frissíteni kell, hogy normál szinten működjenek. Egyes esetekben a firmware-frissítések megoldják az akkumulátor teljesítményét, a hibákat és még a Fitbit szinkronizálási problémáit is.

Alapján a Fitbit Súgóban, a frissítések szakaszosan jelennek meg. Ha elérhető frissítés, de nem látja, érdemes néhány nappal később újra ellenőrizni.

Alternatív megoldásként megnyithatja a Fitbit alkalmazást, és megérintheti a bal felső sarokban található Eszközök ikont. Ezután kattintson a frissíteni kívánt eszközre. Ha elérhető újabb firmware-verzió, a telepítéshez érintse meg a Frissítés gombot.

Firmware-frissítés közben tartsa nyitva a Fitbit alkalmazást a társított mobiltelefonon. Az is elengedhetetlen, hogy a Fitbit a telefon közelében legyen. Sajnos ez azt jelenti, hogy a Fitbit nem tudja pontosan megszámolni a lépéseit ez idő alatt.

Attól függően, hogy milyen friss volt az utolsó frissítés, a firmware-frissítések befejezése akár egy órát is igénybe vehet.

3. Kerülje a nagy hatású sportokat, miközben viseli Fitbitjét

Dave Parrack/MakeUseOf

Annak ellenére, hogy sportolásra készültek, a Fitbit eszközök nem korlátlanok. Például sok Fitbit modell, mint például a Charge 5 (amint a cikkben a képeken látható) és a Luxe, színes OLED panelekkel rendelkezik, amelyek érzékenyek a karcolásokra vagy repedésekre.

Bár a karcolások nem befolyásolhatják a Fitbit működését, de hatással vannak a kozmetikai megjelenésére és a képernyő láthatóságára, ami befolyásolhatja a viszonteladási értékét vagy a használhatóságát. A repedések befolyásolhatják a Fitbit por- és vízállóságát is, ami komolyabb károsodást okozhat.

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy WordPress webhelyről Linuxon

4. Kerülje az extrém időjárást, miközben viseli Fitbitjét

Dave Parrack/MakeUseOf

Bár az átlagos óráknál jobban bírják, a Fitbit modelleket nem tesztelik minden helyzetben, például fagyos hidegben, szélsőséges hőségben vagy rendkívül nedves vagy száraz környezetben.

Fennáll a veszélye, hogy alkatrészei túlmelegednek vagy megsérülhetnek szélsőséges hőmérséklet-változásoknak vagy szélsőséges száraz vagy nedves körülményeknek kitéve.

Alapján A Fitbit termékbiztonsági információiakkor a legjobb, ha kerüli a Fitbit olyan helyekre vitelét, ahol szélsőséges körülmények vannak, mint például forró zuhany, szauna, jeges fürdő stb. Ha nem igazán kell nyomon követnie tevékenységét, tartsa a Fitbitet biztonságos helyen, amíg a hőmérséklet magasabb. kezelhető lehet jobb.

5. Gyakran cserélje a Fitbit szalagot

Dave Parrack/MakeUseOf

A Fitbitnek van egy törzse és egy szalagja. Egyes esetekben, ha nem vigyáz a szalagra, a szalag meghibásodásához és a Fitbit kijelzőjének véletlen károsodásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy mindig a Fitbit hivatalos hevedereit válassza, amelyek tartósságát és biztonságát tesztelték.

Fontos azonban megjegyezni, hogy még a Fitbit által gyártott bőrből, acélból vagy szövött anyagokból készült szíjak sem intenzív sportoláshoz készültek. Valójában ezeket a szalagtípusokat csak napi használatra ajánljuk, mivel az anyagok nem bírnak jól meleg, hideg vagy nedves körülmények között.

Bár sok külső gyártótól származó kiegészítő szalagok vannak, nem mindegyik illeszkedik megfelelően. Ezenkívül a külső gyártók által gyártott hevederek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek allergiás vagy egyéb érzékenység esetén hatással lehetnek a bőrére.

  Fődokumentum létrehozása és aldokumentumok hozzáadása az MS Word 2016-ban

6. Ne tegye ki Fitbitjét folyadéknak

Dave Parrack/MakeUseOf

Amellett, hogy úszásbiztos, a legtöbb Fitbit modell akár 50 méteres víz alatti mélységig is használható. Első pillantásra azt feltételezheti, hogy készüléke több mint készen áll a folyadékokkal való érintkezésre, mert ez a mélység nagyobb, mint amennyit a legtöbb szabadidős búvár megengedhet vagy képes merülni. Ez azonban nem mindig van így.

A vízállósági besorolások idővel változnak a természetes kopás és elhasználódás miatt, és a Fitbit eszközöket nem lehet minden valós helyzetben tesztelni, ezért a legjobb az óvatosság mellett. A vízen kívül a Fitbit modelleket nem tesztelték teljes mértékben más folyadékokkal, amelyekkel naponta találkozhat.

Fontos, hogy legyen óvatos a különféle folyadékokkal, amelyeknek kiteszi a Fitbitet, például samponnal, mosogatószerrel és így tovább. Ha valaha tengervíz vagy más típusú maró folyadék alá meríti a Fitbitet, akkor szárítás előtt gyorsan le kell mosni friss vízzel.

Végül érdemes lehet engedélyezni a Water Lock funkciót a Fitbiten, ha ez a funkció elérhető az adott modellen.

7. Tisztítsa meg Fitbitjét rendszeresen (és alaposan)

Dave Parrack/MakeUseOf

Ha gyakran használja a Fitbitet a szabadban, a rendszeres tisztítás tovább tarthatja. Ha a Fitbit eszközöket kültéren használja, szennyeződés és por kerülhet a kijelző sarkaiba és a hevederbe.

A nagy törmelékek tisztításához puha fogkefét használhat. Ezenkívül fontos, hogy rendszeresen törölje le készülékét mikroszálas kendővel és tisztítószerrel. A szalag tisztításához, Fitbit ajánlja csak friss vizet és szappanmentes tisztítószereket használjon.

Ezenkívül ne használjon fémet a Fitbit tisztításához, mert ez károsíthatja a kijelzőt és növelheti a korrózió esélyét.

Noha egyetlen Fitbit eszköz sem tart örökké, számos dolgot megtehet annak érdekében, hogy Fitbitje hosszabb ideig működjön. Ha követi ezeket a tippeket, meghosszabbíthatja Fitbitje élettartamát, és elkerülheti, hogy pénzt költsön új vásárlására.