7 Megbízható JSON-tárhely megoldás modern alkalmazásaihoz

A JSON kétségtelenül elkerülhetetlenné vált az interneten. Sok webszolgáltatás kedvenc formátuma, beleértve a nagy játékosokat is.

Hogy csak néhányat említsünk, az olyan vezető cégek, mint a Google, a Twitter és a Facebook, JSON formátumú adatokat használnak. 2013-ig a Twitter támogatta az XML-t, de a következő verziójában nem használta a JSON-t.

Ha egy Android-fejlesztő azt szeretné kijelenteni, hogy az alkalmazásnak felhasználói engedélyre van szüksége, a formátum JSON, XML, YAML stb. A JSON azonban mindegyiket felülmúlja, hogy mindenki számára megfelelő formátum legyen a különféle internetes programokkal való kommunikációhoz.

Miért?

Ehhez vessünk egy rövid pillantást a JSON koncepciójára.

Mi az a JSON?

A JavaScript Object Notation (JSON) az adatmegjelenítés szöveges formátuma, amely a rendezett listákon és kulcs-érték párokon alapul. Használhatja az adatok logikus és rendszerezett tárolására, így fájdalommentesen elérheti azokat. A webszerverek és a kliensek közötti adatcserére is használható.

Az adatcserén kívül használhatja adatbázis-migrációhoz, például JSON-ról SQL-re. Akár a regisztrált webalkalmazásokból is exportálhat adatokat JSON használatával.

Bár a JSON a JavaScriptből származik, nyelvfüggetlen, ami azt jelenti, hogy a különböző programozási nyelvek képesek elemezni az adatokat.

Mi a titka népszerűségének?

A JSON egyedülálló és kiváló felhasználói élményt kínál. Egyszerűbb szintaxist tesz lehetővé, ahol van egy egyszerű módszer az adatok ábrázolására. Sokan azt is megállapították, hogy a JavaScript objektum literáljai a tökéletes formátum az objektumorientált adatok továbbítására a hálózaton keresztül.

Amikor Javascript-ben írja előtér-kódjait, a JSON-formátum leegyszerűsíti az adatok fákba való betöltését, és megkönnyíti a velük való zökkenőmentes munkát. Holisztikusan formázza az adatokat, hogy sávszélességet takarítson meg, és növelje a válaszidőket a szerverrel való kommunikáció során.

Az egyszerű adatátviteltől az olvashatóságig és a könnyű kódolásig minden zökkenőmentesen működik a JSON segítségével. Kiemelkedő népszerűsége miatt sok adatbázis kiterjesztette a JSON natív támogatását. Például a MySQL és a PostgreSQL natív JSON-adattámogatást nyújt a tároláshoz és a lekérdezésekhez.

Miért tárolja a JSON-t megbízható tárhelyen?

Az üzleti folyamatok sok papírmunkát igényelnek. Az idő előrehaladtával előfordulhat, hogy vállalkozása a papírmunka óceánjában úszik, ami aztán nehézzé válik ezen adatok tárolása és kezelése.

Tudja, mennyire sebezhetővé vált az internet a számítógépes tolvajok miatt, akik arra az egyetlen lehetőségre várnak, hogy ellopják az Ön adatait, és ezzel bajt okozzanak. Egy biztonságos tárhelyplatform segítségével megmentheti adatait a rosszindulatú programoktól, a DDoS-tól és más fenyegetésektől. Speciális hitelesítési szinteket és munkamenet-felügyeletet is beállíthat az adatvédelem védelme érdekében.

Most pedig beszéljünk a legjobb JSON-tárhelyszolgáltatásokról az adatok biztonságos tárolására.

Vultr

A Vultr Object Storage segítségével rugalmasan integrálható az S3-kompatibilis harmadik féltől származó eszközökkel és alkalmazásokkal. Az objektumtárolás igény szerint méretezhető architektúrája nagyobb adatmegbízhatóságot és kisebb kezelési bonyolultságot biztosít.

  Minden, amit tudnod kell

Mivel háromszor automatikusan klónozza adatait, biztos lehetsz az adatok tartósságában és elérhetőségében. Bővítse vagy csökkentse adattárolási igényeit objektumok hozzáadásával vagy eltávolításával. Nagy teljesítményt nyújt az NVMe gyorsítótár technológiájával.

Statikus médiaelemeket is tárolhat alkalmazásaihoz, beleértve a képeket, videókat és hangokat. Leegyszerűsíti a tárolást azáltal, hogy az Ön igényei szerint növeli vagy csökkenti a felhasználást.

Használja ki az egyéni megoldások széles színterét, beleértve a CDN eredetpontokat, a felhőalapú alkalmazásadatok tárolását, a naplózási előzmények mentését, a katasztrófa utáni helyreállítás beállítását, a nagyobb adatkészletek archiválását és még sok mást.

A Vultr egy kattintással telepíthető alkalmazást, helyi SSD-t és Intel CPU-kat kínál a nagy teljesítmény érdekében. Világszerte 17 adatközponttal és korlátlan operációs rendszer-kombinációval rendelkezik, beleértve a CentOS-t, az Ubuntu-t, a Windows-t, a Debian-t és a FreeBSD-t. Hatékony kiegészítőket is kínál, például pillanatképeket, DDoS védelmet, tűzfalat és rugalmas hálózatkezelést.

Ár: 5 USD/hó, 250 GB tárhely, 1000 GB adatküldés havonta

A2 hosting

Az A2 Hosting rendkívül gyors és megbízható, az Ön igényeire szabott hosting megoldásairól híres. A PHP-telepítésekkel a JSON-t teszi az alapértelmezett formátummá, és 20-szor gyorsabb élményt biztosít a turbószervereken való tárolással.

Olyan csúcskategóriás fejlesztőszoftvereket használ, mint a PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js és MariaDB. Emellett ingyenes hozzáférést biztosít az SSH- és SSL-tanúsítványokhoz. Az A2 Hosting megakadályozza adatait az online fenyegetésektől azáltal, hogy ingyenesen tartalmazza a HackScan-védelmet a DDoS-védelemmel együtt.

Az A2 99,9%-os rendelkezésre állást garantál nagy teljesítményű szerverein keresztül, így bármikor hozzáférhet az adatokhoz. Egy csomó más alternatívát kínálnak a szoftverek tárolására, beleértve az Ubuntu Servert, az Nginxet, az Apache Tomcatet, az IonCube-ot és a Perl 5.10-et.

Amazon S3

Az Amazon Simple Storage Service vagy az Amazon S3 kiváló minőségű adatelérhetőséget, méretezhetőséget, teljesítményt és biztonságot kínál. Nem számít, mekkora vagy kicsi az Ön vállalkozása; mindenkinek van megoldása az adatok tárolására.

Megvédheti adatait különféle felhasználási esetekben, beleértve a mobilalkalmazásokat, webhelyeket, vállalati alkalmazásokat, nagy adatelemzéseket, IoT-eszközöket és még sok mást. Felhasználóbarát felügyeleti funkciói segítenek az adatok tárolásában és rendszerezésében, majd hatékony hozzáférés-vezérléssel konfigurálják azokat.

Az Amazon S3 magas szintű adattartósságot kínál az összes S3-kompatibilis objektum másolatának létrehozásával és tárolásával. Így az Ön adatai bármikor hozzáférhetők, és biztonságban vannak a fenyegetésekkel és a hibákkal szemben. Megfizethető tárolási osztályokat kínál, amelyek támogatják az adathozzáférés különböző szintjeit.

Az Amazon S3 teljes mértékben megfelel a HIPAA/HITECH, a PCI-DSS, az EU adatvédelmi irányelvének, a FedRAMP-nak és a FISMA-nak. Ezen kívül auditálási lehetőségeket, adatreplikációt, hozzáférés-vezérlést, S3-integrációkat Amazon Macie segítségével, tevékenységnaplókat és sok mást kínál.

  A szinkronizált adatok törlése a Chrome-ban

Az S3 Select használatával lekérheti az objektumadat-alkészleteket, és fokozhatja a lekérdezés teljesítményét. A helyben történő lekérdezés lehetővé teszi nagy adatelemzés végrehajtását, az S3-engedélyező adatok lekérdezését SQL-kifejezésekkel az Amazon Athena használatával, valamint az adatok elemzését az Amazon Redshift Spectrum segítségével.

Érdemes megnézni az S3 biztonsági tippjeit is.

GitHub

A több mint 50 millió fejlesztő által megbízott GitHub tökéletes tárhelypartner, ahol a fájlok kezelése és elérése egyszerű. Nemcsak rugalmas tárhelyet és részletes adathozzáférési vezérlést biztosít, hanem szigorú biztonsággal és megbízhatósággal is támogatja a GitHub Enterprise Cloud révén.

A GitHub rengeteg nyílt forráskódú, privát és nyilvános adattárat tartalmaz egy helyen. Mindegyikük fejlett eszközökkel van felszerelve, amelyek segíthetnek a tárhelyszolgáltatásban, a dokumentációban, a kódok kiadásában és egyebekben. Leegyszerűsíti a munkát, miközben nagy fájlokat kezel a Git LFS segítségével.

Használja a GitHub Enterprise Servert az adatközpontban való üzembe helyezéséhez. Az Amazon Web Services, a Google Cloud vagy az Azure szolgáltatáson keresztül privát felhőben is üzembe helyezheti. Minden folyamatot személyre szabhat az intuitív API-val és a GitHub-alkalmazásokkal.

Lehetővé teszi a használt eszközök hibátlan integrációját a hatékony munkafolyamat elősegítése érdekében. Vigye át adatait a felhőbe a beépített CI/CD-n keresztül. A GitHub-csomagokat használhatja, és korlátlan mennyiségű adatot vihet át a GitHub-műveleteken belül.

A CodeQL-t használja, amely a szemantikai kódok elemzésének legfelső szintű motorja a biztonsági rések észlelésére.

Google Cloud Storage

A Google Cloud egy egyablakos megoldás minden objektumtárolási igényére, amelyben a vállalatok és a fejlesztők világszerte megbíznak. Skálázható, egységes és tartós megközelítést biztosít az adatok tárolására és védelmére.

Az Object Lifecycle Management (OLM) segítségével konfigurálhatja az adatokat, és automatikusan átállíthatja azokat olcsó tárolási osztályokba a kritériumok alapján.

A GCP lehetővé teszi, hogy a JSON- és az alkalmazásadatokat a kívánt helyen tárolja, és ahogyan tárolni szeretné, teljesítményigényeinek megfelelően. Különféle tárolási osztályokat kínál, amelyek segítségével meghatározhatja az árakat és a rendelkezésre állást.

Négy tárolási osztály létezik:

  • A szabvány nagyfrekvenciás hozzáférésre és teljesítményre van optimalizálva.
  • Közel az adatokhoz való ritkán való hozzáféréshez, nagy tartóssággal és sebességgel
  • Coldline az adatok eléréséhez évente néhány alkalommal, nagy tartóssággal és sebességgel
  • Archívum az adatok eléréséhez évente egyszer megfizethető áron

Számos felhasználási esetet támogat, beleértve az integrált adattárakat a számítástechnikához, a gépi tanuláshoz és az elemzéshez, a médiatartalmak, archívumok és biztonsági másolatok tárolására és szállítására. Az objektumverziókezelés segítségével objektummásolatokat hozhat létre és tárolhat arra az esetre, ha felülírnák vagy törölnék azokat.

Ezenkívül meghatározhat megőrzési házirendeket, tarthat egy objektumot a törlés csökkentése érdekében, titkosíthat és kezelhet adatokat a Cloud Key Management Service szolgáltatáson keresztül, valamint letilthatja az objektum ACL-eket a hozzáférés szabályozásához. Az adatmegőrzést a Bucket Lock segítségével is konfigurálhatja, értesítéseket küldhet, auditnaplókat küldhet, és szabályozhatja a hozzáférést a Cloud Identity & Access Management (IAM) segítségével.

  Ismerje meg Celiát, a Huawei Google Assistant helyettesítőjét

JSONbin

A JSONbin mellett nem kell konfigurálnia adatbázisát vagy ideiglenes kiszolgálókat beállítani az előtér-alkalmazások teszteléséhez. Használja az összes adat tárolására és az alkalmazások ingyenes tesztelésére.

Új rekord beírásakor objektummásolatokat hoz létre és tárol. Még a legújabb frissítéseket vagy az eredeti rekordot is lekérheti, amikor szüksége van rá. Amikor regisztrál a JSONbin szolgáltatásra, az egy titkos kulcsot biztosít, amellyel létrehozhatja privát rekordjait.

Az érvényes titkos kulcs átadásakor frissítheti vagy megtekintheti rekordjait az adatvédelem és a biztonság megőrzése érdekében. Gyűjtemény funkciót kínál, ahol az adatokat egy adott sorrendben tárolhatja és rendszerezheti. Egyéni lekérdezésével akár több rekordhoz is hozzáférhet szűrők megadásával.

A Webhooks segítségével bármikor létrehozhat, törölhet vagy frissíthet adatokat. Teljesen személyre szabott irányítópultot biztosít, ahol privát vagy nyilvános rekeszeket hozhat létre. Az API-hivatkozás segítségével információkat kaphat a rekordok kezeléséről és a tárolóhelyek létrehozásáról.

A rekordokat a Schema Docs segítségével ellenőrizheti, amelyeket a Gyűjteményekkel csatolhat. Valós idejű betekintést nyerhet az API-tevékenységekbe e-mailekben. A csapatkezelési funkció segítségével új tagokat vehet fel, és hatékonyan kezelheti őket.

n:pont

A JSON-végpontok beállítása és az adatok szerkesztése másodpercek alatt lehetséges az n: pont használatával. A kezdéshez használhatja az n:point könnyű háttérprogramját adatok létrehozására, adatszerkezet meghatározására a JSON-séma segítségével, majd zárolhatja azt a törlés vagy felülbírálás megakadályozása érdekében.

Mostantól hozzáférést biztosíthat csapatának, ahol az eredeti adatok akadályozása nélkül frissíthetik a rekordokat. Az adatok szerkesztése egyszerű, mivel gyorsan észleli a hibákat, és lehetővé teszi a JavaScript objektum szintaxisát, amely rugalmas.

Adott adatok eléréséhez adjon hozzá tömbindexeket vagy tulajdonságkulcsokat az API URL-hez. Az API-hoz bárhonnan hozzá lehet férni a CORS-funkciók használatával.

Következtetés

A modern vállalkozások sok napi papírmunkával járnak, ami idővel nehezen kezelhetővé válik. Ezenkívül az Ön adatai online fenyegetéseknek és fizikai károknak vannak kitéve, amelyek többe kerülhetnek a vártnál. De ne aggódjon, használjon papírmentességet, és hagyja, hogy a harmadik fél tárhelyszolgáltatása, ahogy fentebb említettük, tárolja az Ön adatait és kezelje a kapcsolódó szervereket, hogy megszabaduljon az extra fejfájástól.