7 legjobb ügynök nélküli hálózatfigyelő eszköz

Az ügynök nélküli hálózatfelügyelet lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elkerüljék a szoftverügynökök telepítésével és karbantartásával járó kihívásokat és többletköltséget a felügyelt rendszereken.

Minden méretű vállalat számára fontos, hogy robusztus infrastruktúra-figyelő rendszerrel rendelkezzenek. Ennek az az oka, hogy a jól felügyelt infrastruktúra segíthet megelőzni a leállásokat és más olyan problémákat, amelyek hatással lehetnek az üzleti működésre.

Napjaink digitális világában már egy rövid kimaradás is jelentős következményekkel járhat, ezért fontos, hogy a cégek rendelkezzenek azokkal az eszközökkel és rendszerekkel, amelyekkel felügyelhetik infrastruktúrájukat, és gyorsan azonosíthatják és kezelhetik az esetleges problémákat.

A zökkenőmentes infrastruktúra-felügyeleti tapasztalat segíthet a vállalatoknak minimalizálni a fennakadásokat, és fenntartani a magas szintű rendelkezésre állást és teljesítményt.

Tekintettel arra, hogy az ügynök nélküli felügyelet nem támaszkodik közvetítő eszközre az információs metrikák összegyűjtéséhez a végeszközökről, a hálózati műveletek kezelésének egyik leghatékonyabb technikájává vált.

Mi az ügynök nélküli hálózatfigyelés?

Az ügynök nélküli hálózatfigyelés egy olyan típusú hálózati megfigyelésre utal, amely nem igényli ügynökök (egyedi eszközökön futó szoftverprogramok, amelyek információkat jelentenek a központi megfigyelőrendszernek) telepítését a felügyelt eszközökön.

Ehelyett az ilyen típusú megfigyelés olyan technológiákra támaszkodik, mint az SNMP (Simple Network Management Protocol) és a WMI (Windows Management Instrumentation), amelyek távolról gyűjtik az adatokat a hálózati eszközökről, és valós idejű rálátást biztosítanak azok teljesítményére és állapotára vonatkozóan.

Kép hitel: managerengine

Az ügynök nélküli monitorozás számos előnnyel rendelkezik az ügynökökön alapuló hagyományos megfigyelési módszerekkel szemben. Először is kiküszöböli a szoftverügynökök telepítésének és karbantartásának szükségességét a felügyelt eszközökön, ami időt és erőforrásokat takaríthat meg.

Másodszor, mivel nem támaszkodik ügynökökre, olyan eszközök és szerverek figyelésére használható, amelyek esetleg nem támogatják az ügynököket, például beágyazott eszközöket vagy nem szabványos operációs rendszereken futó szolgáltatásokat.

Végül az ügynök nélküli monitorozás nagyobb biztonságot nyújthat, mivel nem szükséges potenciálisan sebezhető ágensek telepítése a felügyelt eszközökre.

Miért szükséges?

Ügynök nélküli hálózatfelügyeletre van szükség, mert valós idejű áttekintést biztosít a hálózati eszközök teljesítményéről és állapotáról anélkül, hogy ügynököket kellene telepíteni az egyes eszközökre. Ez számos szempontból előnyös lehet, többek között:

  • Továbbfejlesztett hálózati teljesítmény: A hálózati eszközök teljesítményének valós idejű áttekintésével az ügynök nélküli felügyelet segíthet azonosítani és megoldani a lehetséges problémákat, mielőtt azok befolyásolnák a hálózati teljesítményt és az üzemidőt.
  • Csökkentett informatikai költségek: Mert nem szükséges ügynököket telepíteni az egyes eszközökre, így csökkenti az informatikai költségeket.
  • Fokozott biztonság: Az ügynök nélküli megfigyelés segíthet a biztonság fokozásában, mivel lehetővé teszi az IT-csapatok számára, hogy gyorsan észleljék a hálózat potenciális biztonsági fenyegetéseit, és reagáljanak rájuk.

Az Agentless Network Monitoring jellemzői

Az ügynök nélküli hálózatfigyelés néhány fő jellemzője:

  • Távoli adatgyűjtés: Az ügynök nélküli hálózatfigyelés olyan technológiákat használ, mint az SNMP és a WMI, hogy távolról gyűjtsön adatokat a hálózati eszközökről, lehetővé téve valós idejű áttekintést teljesítményükről és állapotukról fizikai hozzáférés nélkül.
  • Valós idejű megfigyelés: Ezek a megfigyelő rendszerek valós idejű rálátást biztosítanak a hálózati eszközök teljesítményére és állapotára vonatkozóan, lehetővé téve a lehetséges problémák gyors észlelését és megoldását.
  • Skálázhatóság: Mivel nem szükséges ügynököket telepíteni az egyes eszközökre, az ügynök nélküli hálózatfigyelés rendkívül méretezhető és könnyen használható, és könnyen telepíthető nagy hálózatokon.
  • Automatizált riasztás: Ezek a megfigyelő rendszerek gyakran tartalmaznak automatikus riasztási képességeket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy értesítést küldjenek a kijelölt személyeknek vagy csapatoknak, ha potenciális problémákat észlelnek.
  Hogyan lehet be- vagy kikapcsolni a 2FA-t a Discordon

Nincs egyetlen legjobb ügynök nélküli hálózatfigyelő eszköz, mivel egy adott szervezet számára a legjobb eszköz számos tényezőtől függ, például a hálózat méretétől és összetettségétől, a szervezet speciális követelményeitől és a költségvetési korlátoktól.

Ebben a cikkben összeállítottuk a legjobb ügynök nélküli hálózatfigyelő eszközök listáját. Menjünk gurulni!

SolarWinds

A SolarWinds Server & Application Monitor (S&AM) egy hálózatfigyelő eszköz, amely valós idejű rálátást biztosít az alkalmazások, szerverek és hálózati eszközök teljesítményére és elérhetőségére. Lehetővé teszi az informatikai mérnökök számára, hogy gyorsan azonosítsák és elhárítsák a teljesítményproblémákat, biztosítva, hogy a kritikus alkalmazások és szolgáltatások mindig elérhetőek legyenek.

Átfogó szolgáltatáskészletével és könnyen használható felületével a SolarWinds S&AM segíthet javítani az IT-infrastruktúra megbízhatóságát és teljesítményét.

Ez a megfigyelő eszköz SNMP-t, WMI-t és más technológiákat használ a hálózati eszközök távoli felügyeletére, és valós idejű áttekintést biztosít teljesítményükről és állapotukról.

Ezenkívül a beépített átfogó jelentési mechanizmus számos testreszabható jelentést generál, amelyek segíthetnek a felhasználóknak megérteni informatikai környezetük teljesítményét. Ezek a jelentések felhasználhatók trendek azonosítására, lehetséges problémák kiemelésére és a hálózat általános állapotának nyomon követésére.

Az ára 1663 dollártól kezdődik. Letölthet egy teljesen működőképes ingyenes próbaverziót, vagy akár interaktív bemutatót is kérhet.

ManageEngine OpManager

Az OpManager egy fantasztikus hálózat- és szerverfigyelő szoftver, amelyet a ManageEngine fejlesztett és terjeszt. Több mint 2000 felügyeleti lehetőséget tartalmaz, amelyek segítségével gyorsan felmérheti hálózati eszközei és alkalmazásai teljesítményét.

Az OpManager kiterjedt integrációkkal fejleszti az Agentless Network monitorozás képességeit, beleértve az áramlásfigyelést, a konfigurációkezelést és még sok mást.

Az OpManager felfedezési szabálymotorja szabályok és algoritmusok készletét használhatja az új eszközök automatikus észlelésére a hálózaton, és típusuk és jellemzőik alapján osztályozhatja azokat.

Ezzel gyorsan és egyszerűen hozzáadhat új eszközöket a hálózatfelügyelethez anélkül, hogy manuálisan konfigurálnia és egyenként hozzáadnia kellene azokat.

Segíthet abban is, hogy pontos és naprakész képet kapjon hálózatáról azáltal, hogy automatikusan frissíti a meglévő eszközök besorolását, amint azok megváltoznak vagy eltávolításra kerülnek,

Ez az eszköz nagyszámú teljesítményfigyelőt tartalmaz, amelyek segítségével az eszközparaméterek széles skálája figyelhető meg egyetlen konzolról. Ez hatékony, könnyed és hatékony módot biztosíthat a hálózati eszközök és alkalmazások figyelésére és kezelésére.

Az OpManager három különböző kiadásban érhető el: Free, Professional és Enterprise. A Free Edition akár öt tetszőleges monitor futtatását teszi lehetővé, míg a Professional kiadásban nincs korlátozva az egyidejűleg futtatható monitorok száma.

Előfordulhat azonban, hogy a Professional kiadás nem tartalmaz néhány fejlett megfigyelési szolgáltatást. Az Enterprise kiadás a többi kiadás összes szolgáltatását és funkcióját tartalmazza, és tartalmazhatja az összetett megfigyelőrendszerek, például az elosztott megfigyelőmotorok támogatását is.

Paessler PRTG

A Paessler PRTG egy átfogó hálózatfelügyeleti és -felügyeleti szoftvermegoldás. A PRTG-t úgy tervezték, hogy könnyen telepíthető és használható legyen, az ügynök nélküli felügyelet PRTG-vel történő beállításának folyamata pedig egyszerű. A PRTG szoftver letöltése és telepítése után a felhasználók az automatikus felismerés funkcióval gyorsan és egyszerűen beállíthatják az ügynök nélküli felügyeletet.

  Az Outlook-naptár megosztása

Ez a funkció automatikusan észleli a hálózati eszközöket és egyéb informatikai erőforrásokat, és hozzáadja azokat a megfigyelési konfigurációhoz, lehetővé téve a PRTG számára, hogy azonnal elkezdje a megfigyelési adatok gyűjtését.

A PRTG támogatja mind az ügynök nélküli, mind az ügynök alapú felügyeletet, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy a sajátos igényeiknek leginkább megfelelő megközelítést válasszák. Az ügynök nélküli és az ügynök alapú monitorozás kombinálásával

A PRTG maximális betekintést nyújt a szervezetek számára hálózataikba, lehetővé téve számukra a teljesítményproblémák gyors és hatékony azonosítását és megoldását. Összességében a PRTG egyszerűsége és könnyű használhatósága népszerű választássá teszi a hatékony és felhasználóbarát hálózatfelügyeleti megoldást kereső szervezetek számára.

A PRTG által az ügynök nélküli telepítés során gyűjtött adatok információkat tartalmaznak a hálózati eszközök és egyéb informatikai erőforrások elérhetőségéről és teljesítményéről, például a CPU- és memóriahasználatról, a hálózati forgalomról és egyéb mérőszámokról.

Ezek az adatok felhasználhatók a lehetséges teljesítményproblémák azonosítására és a megfelelő intézkedések megtételére azok megoldására, biztosítva a hálózat elérhetőségét és megbízhatóságát.

A PRTG korlátlan verziójának ingyenes próbaverzióját kínálja 30 napig. Alternatív megoldásként a felhasználók bármikor frissíthetnek fizetős licencre, hogy továbbra is használhassák a PRTG teljes képességeit.

Flowmon

A Flowmon egy hálózatfigyelő és biztonsági megoldás, amely láthatóságot és betekintést nyújt a hálózati forgalomba, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy valós időben azonosítsák a potenciális fenyegetéseket, és reagáljanak rájuk. Úgy tervezték, hogy segítse a szervezeteket hálózataik védelmében különféle biztonsági fenyegetések, például rosszindulatú programok, zsarolóprogramok és hálózati behatolások ellen.

A Flowmon számos szolgáltatást kínál, beleértve a hálózati forgalom figyelését, a hálózati teljesítmény figyelését és a hálózati biztonsági elemzéseket, hogy segítse a szervezeteket a biztonságos és hatékony hálózati környezet fenntartásában.

A Flowmon ügynök nélküli és ügynök alapú környezetben is telepíthető. Ügynök nélküli telepítés esetén a Flowmon olyan technológiákat használ, mint a NetFlow, az sFlow és az IPFIX a hálózati forgalom figyelésére anélkül, hogy ügynököket kellene telepítenie az egyes hálózati eszközökre. Ez a megközelítés központi nézetet biztosít a hálózati forgalomról, és bármilyen méretű hálózat megfigyelésére használható.

Egy ügynök alapú telepítésben a Flowmon a hálózati eszközökre telepített ügynökök segítségével gyűjti össze a forgalmi adatokat, és küldi el azokat a Flowmon szervernek elemzésre. Ez a módszer részletesebb és részletesebb forgalmi adatokat biztosít, de ügynökök telepítését igényli minden hálózati eszközön.

Felhasználóbarát felületet is biztosít, amelyen még a korlátozott technikai tapasztalattal rendelkezők is könnyen navigálhatnak. Ez megkönnyíti a hálózati mérnökök számára az eszköz gyors beállítását és használatának megkezdését hálózatuk figyelésére.

Nagios

A Nagios egy hatékony és rugalmas megoldás a hálózatok és alkalmazások teljesítményének figyelésére és kezelésére. Mind az ügynök nélküli, mind az ügynökalapú felügyelet támogatása sokféle telepítési forgatókönyvre alkalmassá teszi. A hálózati eszközök, valamint a rajtuk futó szolgáltatások és alkalmazások elérhetőségének és teljesítményének figyelésére szolgál.

A Nagios segíthet a problémák kiváltó okának azonosításában is, így gyorsan megoldhatja azokat, és megőrizheti hálózatának zökkenőmentes működését.

A Nagios támogatja az ügynök nélküli felügyeletet olyan technológiák használatával, mint a WMI és az SNMP, amelyek lehetővé teszik a Windows, Linux és Unix rendszerek, valamint a hálózati berendezések elérhetőségének és teljesítményének távoli megfigyelését.

  Mi az a DLC a videojátékokban?

A Nagios 30 napos, teljesen működőképes ingyenes próbaverziót biztosít a vállalati szintű telepítéshez. A próbaidőszak után visszaáll egy korlátozott képességű ingyenes verzióra.

Zabbix

A Zabbix egy nyílt forráskódú hálózatfelügyeleti és -felügyeleti szoftver, amely támogatja az ügynök nélküli felügyeletet is. Úgy tervezték, hogy figyelje a hálózati eszközök, kiszolgálók és egyéb informatikai erőforrások elérhetőségét és teljesítményét.

A Zabbix számos szolgáltatást kínál, beleértve a valós idejű megfigyelést, riasztást és jelentéskészítést, hogy segítse a szervezeteket IT-infrastruktúrájuk megfigyelésében és kezelésében. Általában nagyvállalatok és IT-szolgáltatók használják informatikai környezeteik figyelésére és kezelésére.

A Zabbix rugalmasságáról és skálázhatóságáról ismert, mivel könnyen testreszabható, hogy megfeleljen a szervezetek széles körének igényeinek.

Az ügynök nélküli telepítés során a Zabbix olyan protokollokat használ, mint az egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP) és az intelligens platformkezelési interfész (IPMI) a hálózati eszközök és egyéb informatikai erőforrások figyelésére anélkül, hogy ügynököket kellene telepítenie az egyes eszközökre.

A Zabbix az előzményadatok valós idejű elemzésén alapuló alapszintű megfigyelés segítségével észleli a hálózati hibákat, és hatékony betekintést nyújt.

eG Enterprise

Az eG Enterprise egy kiváló hálózati és alkalmazásteljesítmény-figyelő megoldás, amely áttekintést és betekintést nyújt a hálózatok és alkalmazások teljesítményébe. Úgy tervezték, hogy segítse a szervezeteket a teljesítményproblémák valós időben történő azonosításában és megoldásában, így biztosítva a végfelhasználók számára a magas színvonalú felhasználói élményt.

Az ügynök nélküli telepítés során az eG Enterprise olyan protokollokat használ, mint az SNMP, WMI és SSH a hálózati eszközök és egyéb IT-erőforrások figyelésére anélkül, hogy ügynököket kellene telepítenie az egyes eszközökre.

Ez az eszköz tartalmaz egy riasztórendszert, amely úgy konfigurálható, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén értesítéseket küldjön. A riasztási rendszer nagymértékben testreszabható, és beállítható úgy, hogy riasztásokat küldjön különféle kritériumok, például teljesítményküszöbök, rendelkezésre állási problémák vagy egyéb feltételek alapján.

Nagyon skálázható, és bármilyen méretű hálózatot támogat, a kisvállalkozásoktól a nagyvállalatokig. Ezenkívül számos jelentést és eszközt biztosít a teljesítményadatok elemzéséhez, segítve a szervezeteket a trendek és minták azonosításában, valamint a megalapozott döntések meghozatalában.

Következtetés

Az ügynök nélküli monitorozást általában a nagyvállalatok és informatikai szolgáltatók használják informatikai környezeteik figyelésére és kezelésére. Számos előnyt kínál, beleértve a csökkentett általános költségeket és a bonyolultságot, valamint a nagyobb rugalmasságot és méretezhetőséget. Vannak azonban bizonyos korlátai is, mint például a részletes és részletes megfigyelési adatok hiánya az ügynökalapú megfigyeléshez képest.

Remélem, hasznosnak találta ezt a cikket a legjobb ügynök nélküli hálózatfigyelő eszközök megismerésében. Érdekelheti a legjobb Citrix teljesítményfigyelő szoftvert is.