7 legjobb prediktív analitikai eszköz az adatvezérelt döntéshozatalhoz

Szeretné vállalkozását a következő szintre emelni a legújabb technológiai eszközök kihasználásával? Ha igen, akkor itt vannak a vezető prediktív elemző eszközök, amelyek a megfelelő döntésekkel ösztönzik vállalkozását.

Galton 19. századi „regresszió” szava mára milliárd dolláros iparággá vált, nevezetesen a prediktív analitikává. A mai nyakig terjedő versenyben szervezete veszíteni fog a piacon, ha nem építi be az elemzést üzleti döntéseibe.

Tehát, mielőtt dekódolnánk a legjobb prediktív elemző eszközök listáját, először vizsgáljuk meg, mi az a prediktív elemzés, és miért van szükség ilyen eszközökre.

A prediktív analitika a fejlett analitika olyan részlege, amely statisztikai modellezést és gépi tanulási technikákat alkalmaz, hogy előre jelezze a jövőt az élő és korábbi adatok tendenciáinak elemzésével.

Például a Sephora, a világ vezető szépségápolási kiskereskedője prediktív elemzést használ, hogy releváns termékeket ajánljon vásárlóinak. Ezek a személyre szabott ajánlások a vásárlók 80%-át hűséges vásárlóvá változtatták.

Miért jó a prediktív analitikai eszközök?

Azáltal, hogy betekintést nyújt a nyers adatok eredményeibe, a prediktív elemzés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak és növeljék a jövedelmezőséget.

Bár a prediktív elemzés kiváló cselekvési terveket nyújthat a növekvő vállalkozások számára, az ilyen elemzések manuális elkészítése komoly kihívást jelenthet.

A prediktív analitika egykor csak professzionális adattudósokra és elemzőkre korlátozódott. Ez egy összetett projekt volt, amely statisztikában, elemzésben, modellezésben stb. való jártasságot követelt meg. A modern prediktív analitikai eszközökkel azonban már nem kell heteket vagy hónapokat töltenie az adatkészletekkel való kísérletezéssel és a kódírással.

A teljes adatciklus, amelyen az adattudósok keresztülmennek, az adatok előkészítésétől a kiértékelésig, immár néhány egérkattintással automatizálható a prediktív elemző eszközök segítségével.

Néhány alapvető funkció, amelyet a prediktív elemző eszközben kell keresni:

 • Adat-előkészítés: A választott elemző eszköznek képesnek kell lennie nagy mennyiségű adat kezelésére, ugyanakkor képesnek kell lennie az adatok megfelelő tisztítási technikák alkalmazásával történő tisztítására is.
 • Modellezés: Őszintén hiszi, hogy a korlátozott képességekkel rendelkező elemzőeszközök kiszoríthatják az emberi szakértőket? Soha; alaposnak kell lennie a fejlett statisztikai és gépi tanulási modellezési technikákkal az adattudósok által elvégzett egyes feladatok automatizálása érdekében.
 • Felhasználóbarát: Az Analytics eszközöket nem csak szakértők számára tervezték. Szervezetének alacsony szintű technikusai ezekkel az eszközökkel dolgoznak az anomáliák észlelése és kijavítása érdekében. Tehát válasszon egy felhasználóbarát és könnyen használható eszközt.
 • Vizualizációk és jelentések: A szoftvernek a látványelemek és a jelentési formátumok széles skáláját kell kínálnia, mivel minél kényelmesebben ismeri a betekintést, annál jobb döntéseket tud hozni.
 • Biztonság: Egy másik címezhető funkció, amelyet minden elemzőeszközben keresni kell, a biztonsági intézkedések, mivel az adatok az Ön kincse. Ha megadja adatait egy elemzési és üzletfejlesztési eszköznek, mi van akkor, ha az eszköz kiszivárogtatja az adatokat? A végén egy tönkrement üzlet lesz. Ezért válasszon olyan eszközt, amely biztosítja az adatok biztonságát az illetéktelen hozzáféréstől.
  A nem megbízható kiegészítők automatikus letiltása a Firefoxban

Íme néhány a legjobb prediktív analitikai eszközök közül.

ManageEngine Analytics Plus

Próbálja ki az Analytics Plus-t, hogy átfogó képet kapjon informatikájáról!

A ManageEngine hatékony prediktív elemző eszköze a jövőbeli trendek magabiztos előrejelzésére.

Az analytics plus felhasználóbarát felülete lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen készítsen egyértelmű vizualizációkat, elemzési betekintést és jelentéseket.

Főbb jellemzők:

 • Korai figyelmeztetéseket kaphat az informatikai incidensekről: Az Analytics Plus még azelőtt megtalálja a potenciális IT-problémákat és anomáliákat, mielőtt azok ténylegesen beavatkoznának, így az érintett csapat kezelni tudja azokat.
 • Fedezze fel a lehetőségeket: Nagy mennyiségű adatkészlet feldolgozásával az analytics plus segíthet felfedni a rejtett lehetőségeket a termék- vagy üzletfejlesztési stratégiák és marketing módszerek számára.
 • Erőforrás-elosztás megtervezése: Ez az eszköz előrejelzi a meglévő ügyfelek munkaterhelésének mintázatait, és a hatékonyság maximalizálása érdekében kezeli az erőforrásokat.

Próbálja ki az Analytics Plus-t egy 30 napos ingyenes próbaverzióval.

Qlik AutoML

Használja ki a prediktív analitika erejét, hogy gyorsabban haladjon és okosabban dolgozzon azáltal, hogy a Qlik AutoML segítségével a legtöbbet hozza ki az adatokból.

Az Ön feladata csupán az adatkészlet bevitele az eszközbe, és a célmező kiválasztása, mivel a Qlik AutoML leegyszerűsítette a teljes elemzési folyamatot, az adatok kitalálásától a modellalkotásig. Végül pedig olyan gyakorlati ismeretek maradnak, amelyek döntő fontosságú üzleti döntésekhez vezethetnek.

A cselekvési terveken kívül a Qlik magyarázatot ad minden jelentés mögött az Explainable AI-val. Ez a funkció támogatja az átláthatóságot az analitikai lépésekben, hogy kiváltsa a felhasználó intuícióját, hogy jobb ötleteket kapjon.

Tipikus felhasználási esetek:

 • Értékesítés: Intelligens eszköz, amely előrejelzi az eladásokat, és jobb ügyfélcélzási és -megtartási stratégiákat kínál.
 • Pénzügy: A Qlik AutoML pénzügyi tanácsadója lehet. Ezzel a hatékony eszközzel jobb költségvetési terveket készíthet kiadásaihoz és tőkebefektetéseihez.
 • Ellátási lánc: Segíthet meghatározni, mikor kell feltölteni a készletet, finomítani a szállítási szolgáltatási stratégiákat, optimalizálni a szállítási lehetőségeket és még sok mást.
  A Todoist szinkronizálása a Gnome To Do alkalmazással Linuxon

Ezenkívül a Qlik AutoML rendkívül interaktív. Vagyis lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák, melyik algoritmust alkalmazzák, mely értékelési mérőszámokra összpontosítsanak, melyek a súlyozottabb jellemzők stb.

Nem kell többé műszaki szakértőnek vagy statisztikai programozónak lennie ahhoz, hogy használni tudja a Qlik AutoML kód nélküli, felhasználóbarát felületét.

Alteryx

Használja az Alteryxet, hogy ne veszítsen időt az adatok feldolgozására, és jobban összpontosítson azokra a gyakorlati ismeretekre, amelyek fellendítik vállalkozását. Az eszköz kompatibilis számos adatforrással, beleértve a táblázatokat, felhőforrásokat, hópelyheket és RPA-botokat.

Elvégezheti az Alteryx analitikai érettségi értékelését, amely egy jelentést tartalmaz, amely elemzi, hogy vállalkozása mennyire hasznosítja adatait versenytársaihoz képest.

Az olyan híres márkák, mint a Coca-Cola és a Siemens energy integrálták ezt az eszközt a munkafolyamatba, hogy hatékonyan hasznosítsák adataikat.

Főbb jellemzők

 • Támogatja az együttműködésen alapuló csapatmunkát a betekintések értékeléséhez.
 • A felhasználók szükség esetén elkészíthetik és újra felhasználhatják a modelleket.
 • Fogd és vidd felülete biztosítja, hogy az eszköz egyszerű legyen a többféle háttérrel rendelkező felhasználók számára.
 • Telepítse a felhőben vagy a helyszínen.
 • Az eszköz demográfiai, firmográfiai és térinformatikai intelligenciával van felszerelve.

30 napos ingyenes próbaverzióra feliratkozhat hardveren vagy felhőben.

Minitab

Alakítsa át adatait cselekvési tervekké a Minitab segítségével.

A Minitab az egyik legjobb fejlett prediktív analitikai eszköz, amely mélyebb betekintést nyújt a kategóriájában legjobb gépi tanulási algoritmusok felhasználásával.

Ez az eszköz alkalmas mind a prediktív elemzésben kezdőknek, mind a tapasztalt szakértőknek, akik második véleményt kérnek.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a Fortune 100 cégek 90%-a és a Fortune 500 cégek 70%-a Minitab szoftvert használ elemzései során.

A Minitab prediktív elemzésének építőkövei a következők

 • Kosár osztályozás és regresszió
 • Véletlenszerű erdők osztályozása és regressziója
 • TreeNet osztályozás és regresszió

Tábla

Változtassa adatait zökkenőmentesen tudássá a Board segítségével.

Napjaink adatvezérelt üzleti világában az analitika iránti igény a vállalkozások szinte minden részlegében és működésében döntő jelentőségű, hogy elkerüljük a versenytársak listájáról való lemaradást.

Irányítópult és vizualizáció: Személyre szabott irányítópultokat készíthet, amelyek illeszkednek vállalkozása prediktív analitikai jelentéseihez, és rengeteg megjelenítési lehetőség közül választhat, beleértve a diagramokat, grafikonokat és táblázatokat.

Együttműködés: Az igazgatóságnak van egy platformja, amely környezetet biztosít a csapattagok számára, hogy betekintést kommunikáljanak, és közösen jobb döntéseket hozzanak.

Klaszterelemzés: Adott számú csoportból és objektumból álló klasztereket tud létrehozni a megfelelő k-means algoritmus használatával a háttérben.

TrendMiner

A TrendMiner egy önkiszolgáló megoldás számos induló vállalkozás számára, amellyel közvetlenül a mérnökök kezébe adhatja a betekintést, így nincs szükség adatelemzőkre.

  GitHub adattár klónozása

A TrendMiner képességei közé tartozik

 • Elemzés: Fejlett analitikai algoritmusokkal képes megtalálni a mentett előzményekben található bármely minta vagy viselkedés kiváltó okát.
 • Monitor: Az eszköz folyamatosan figyeli a folyamatot, és figyelmezteti Önt, ha bármi információt észlel.
 • Előrejelzés: Előrevetíti a jövőbeli teljesítményt, és eligazítja a nyereséges tevékenységekhez.
 • Kontextualizálás: Az adatok megfelelő kontextusban történő feldolgozása.
 • MLHub: Telepítse elemzését éles környezetben az MLHub segítségével.

Népszerű a teljesítmény optimalizálása, az energiafogyasztás csökkentése, az anomália-érzékelő modellek létrehozása, a vízszivárgás észlelése és még sok más miatt.

Ezenkívül olyan virtuális érzékelőket is beépített, amelyek egyszerre több mérést vagy funkciót dolgoznak fel, és testreszabott paramétereket állítanak elő a jövő előrejelzéséhez.

TIBCO Spotfire

A TIBCO Spotfire egykattintásos adattudományt kínál fejlett analitikával a vállalkozások okosabbá válásához. Az osztályozási, klaszterezési, vizualizációs és egyéb összetett statisztikai programokat a középszintű technikusok számára is felhasználhatóvá tette anélkül, hogy szakemberekre lett volna szüksége.

Ezenkívül az eszköz integrálva van olyan egyedi adattudományi nyelvekkel és csomagokkal, mint az R, Python és TERR a modellek betanításához és üzembe helyezéséhez.

Főbb előnyök:

 • Nyílt forráskód: Könnyedén beépítheti a meglévő, R, SAS vagy MATLAB nyelven írt függvényeket a Tibco Spotfire-jába, ami egyedülálló betekintést eredményez.
 • Feltölthető geoanalitika: Ezzel a funkcióval elemezheti a helyspecifikus adatokat, így részletesebb betekintést nyerhet. Ha vállalkozása a helytől függően eltérően reagál, akkor a TIBCO Spotfire jó választás lehet.
 • A prediktív elemzés operacionalizálása: Lehetővé teszi, hogy az elemzést valós idejű termelésbe helyezze.

30 napig ingyenesen kipróbálhatja, majd fizetős előfizetést választhat, ha megfelel az Ön igényeinek.

Következtetés

Noha nagyszerű adattudósokból és elemzőkből álló csapata van, a folyamat felgyorsítása érdekében automatizálási szoftvereket kell keresnie. Triviálissá tettem, hogy ezzel a listával válassza ki a vállalkozásának megfelelő prediktív elemző eszközt. Tekintse meg ezeket az adattudományi eszközöket, amelyek nagyobb hasznot hoznak adatcsapata számára.