7 legjobb kódoló alkalmazás a Python megtanulásához útközben

A kódolás jelenleg az egyik legkeresettebb technológiai készség. A kódírás megtanulásának nyilvánvaló szakmai előnyei mellett szórakoztató és tartalmas hobbi is lehet.

Az első lépések, a kódolás időnként kihívást jelenthet. Még rosszabb is lehet, ha nincs ideje tanulni. A jó hír azonban az, hogy beillesztheti a tanulást az időbeosztásába, és útközben is tanulhat az okostelefonján kívül.

Ez a cikk bemutatja a legjobb kódolóalkalmazásokat, amelyek segítségével útközben tanulhat meg kódot írni Pythonban.

Mi az a Python?

A Python egy magas szintű, általános célú programozási nyelv. Ha nem ismeri a magas szintű és általános célú kifejezéseket, ne aggódjon; hadd magyarázzam.

A magas szintű programozási nyelv az, ahol angol szavakkal írunk kódot. A magas szintű nyelv ellentéte egy olyan alacsony szintű nyelv, mint a gépi kód, ahol szó szerinti binárist (egyeseket és nullákat) írunk. A magas szintű nyelvek használata általában könnyebben használható, mivel úgy írunk kódot, hogy az az ember számára természetesebb.

Egy általános célú nyelv több tartományban is használható. Ez ellentétben áll az olyan nyelvekkel, mint az R, amelyeket a statisztikai számításokban használnak. Az általános célú programozási nyelvek általában sokoldalúbbak és hasznosabbak, mivel több dolog felépítésére is használhatók.

Tehát a Python egyszerre magas szintű és általános célú, így egyszerűen megtanulható és hasznos is.

Miért Python?

Most, hogy tudod, mi az a Python, hadd magyarázzam el, miért érdemes megtanulnod Pythont, különösen, ha ez az első programozási nyelved:

  • A Python könnyebben megtanulható és elsajátítható más nyelvekhez képest. A Pythonnak egyszerű szintaxisa és kezdőbarát szabályai vannak, amelyeket be kell tartani. Ez kíméletesebb tanulási görbét biztosít az olyan nyelvekhez képest, mint a Java vagy a C++.
  • A Pythont széles körben használják a vállalatok. Ez az egyik legnépszerűbb programozási nyelv a világon, sok cég használja. Ennek eredményeként egyre több cég alkalmaz Python fejlesztőket. Ugyanakkor versenyképessé is válhat, mivel egyre többen tanulják a nyelvet.
  • Nagy közössége van. Mivel sok felhasználója van, a Pythonnak nagy közössége van a nyelvben jártas emberekből, akik oktatóanyagokat és tanfolyamokat készítenek, és könyveket írnak, hogy az emberek megtanulják. Vannak olyan fórumok is, mint például a Stack Overflow, ahol bármiben segítséget kaphatsz, ha elakadsz.
  • A Python sokoldalú. A Python használható webszerverek építésére, gépi tanulásra, írásautomatizálásra, valamint asztali és mobilalkalmazások készítésére. Miután megtanulta a Python-t, sok mindent építhet.
  Melyik a jobb a Samsung vs iPhone között?

Most megvizsgáljuk a legjobb alkalmazásokat a Python kódolás megtanulásához.

Mimo

A Mimo az egyik legkifinomultabb kódoló alkalmazás a piacon. Elérhető Android és iOS rendszeren. A Python mellett a Mimo tanfolyamokat is tart a HTML, CSS, JavaScript és SQL tanulására. Ezzel az 5 nyelvvel teljes körű webfejlesztővé válhat.

A Mimo tanulási tapasztalatait interaktív gyakorlatok segítségével játsszák el. Emellett nagyobb projekteken is dolgozhat, hogy valódi projektekkel kapcsolatos készségeket szerezzen. Vannak játszóterek is, ahol önállóan gyakorolhatsz és dolgokat építhetsz.

A Mimo ingyenes, és fizetős csomaggal rendelkezik, amely fejlett funkciókat, például hirdetésmentes tanulási élményt, korlátlan számú játszóteret és megosztható tanúsítványokat kínál.

Sololearn

A Sololearn egy népszerű kódoló alkalmazás azoknak, akik útközben tanulnak kódolni. A Python mellett számos más nyelvtanfolyamot is kínál, például C, Java, HTML és CSS nyelveken. Android és iOS mobilalkalmazásként érhető el.

A Sololearn célja, hogy az Ön készségszintjének megfelelő tanulási tapasztalatot biztosítson. Kisméretű leckéket kínál vetélkedőkkel, hogy tesztelje tudását tanulás közben. A tanfolyamok elvégzése után tanúsítványt is adnak.

A Sololearn egy kódszerkesztőt is biztosít a kód írásához és futtatásához, így az alkalmazáson belül gyakorolhat. Ez egy ingyenes alkalmazás fizetős csomaggal.

Datacamp

A Datacamp az adattudományhoz és a mesterséges intelligenciához kapcsolódó készségek népszerű tanulási platformja. A platformon többek között Python, R, Excel, ChatGPT és Tableau tanfolyamok találhatók.

  Távolítsa el a szemetet, és tegye gyorsabbá Mac-ét a MacPaw CleanMyMac segítségével

A Datacamp tanulási tapasztalata az új tartalom tanulásán, a tartalomban bevezetett készségek gyakorlásán, a készségek valós problémák megoldására való alkalmazásán és annak felmérésén alapul, hogy mennyire értette meg a készségeket. Ennek eredményeként gyakorlatias és gyakorlatias módon tanulhat olyan oktatóktól, akik a meglévő vállalatoknál dolgoznak szakemberként.

A Datacamp egy fizetős termék vállalkozásoknak, egyetemeknek és hatalmas kedvezményekkel. Androidra és iOS-re is elérhetők mobilalkalmazások.

Programozási központ

A Programming Hub egy interaktív és egyszerű módja a programozás megtanulásának. A díjnyertes kódoló alkalmazás kutatáson alapuló tanulási technikákat használ szórakoztató, interaktív és vizuális leckék létrehozásához. A platform több ezer illusztrációt használ a fogalmak jobb megértéséhez.

A legtöbb tanulási programhoz hasonlóan a Programming Hub is ellenőrizhető e-tanúsítványokat biztosít, amelyeket hozzáadhat a LinkedInhez, hogy bizonyítsa képességeit. A platform több mint 25 programozási nyelvhez és több mint 5000 programhoz kínál tanfolyamokat, amelyeken tanulni és gyakorolni lehet.

A kínált nyelvek közül több mint 24 nyelvhez rendelkezik fordítókkal is, így a kezdéshez nem kell további szoftvert telepítenie a készülékére.

Az alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Play Store-ban.

Enki

Az Enki egy kódolóalkalmazás az AI-val kapcsolatos készségekhez. Ezek a készségek közé tartozik a Python és SQL kódolás, valamint az olyan eszközök használata, mint az Excel és a Tableau. Az alkalmazás tartalmat és interaktív vetélkedőket biztosít, amelyekkel tesztelheti a fontos fogalmak ismeretét.

Olyan kihívásokat is tartalmaz, amelyek megoldásához kódolás szükséges. Ezek a kihívások gyakorlati tapasztalatot adnak az írásban és a dolgok felépítésében.

Ha elakadsz, az Enki egy AI-alapú mentort is tartalmaz, akivel kérdéseket tehetsz fel, és segít, ha elakadsz. Az AI mellett az Enki olyan fogalmakat is lefed, mint a webfejlesztés, a Java és az adatok megértése.

Az alkalmazás kódoló játszóteret is tartalmaz, így nem kell fejlesztői környezetet beállítani, és útközben is használhatja.

Az Enki mobilalkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető.

Programozási hős

A Programing Hero egy gamified alkalmazás kódolás megtanulására. Nagyszerű és jól megtervezett felhasználói felületének köszönhetően könnyen megtanulható a kódolás. Az alkalmazás magas értékelést kapott az alkalmazásboltokban, és kiváló alkalmazásként értékelték. Az alkalmazásban szereplő tartalom magában foglalja a Python-t és a HTML-t, a CSS-t és a JavaScriptet.

  Egyablakos útmutató, hogy jobb YouTuberré válj

A tanulási tapasztalat projektalapú – játék építése közben megtanulsz kódolni. Ez segít abban, hogy gyorsan alkalmazza azokat a fogalmakat, amelyeket megtanult volna. Az alkalmazás letölthető a Play Áruházból és az App Store-ból.

Az alkalmazás a szélesebb körű Programing Hero képzési program része, amely a kezdőtől a munkára készig vezet. Ez a tanfolyam kódolási képzést, interjúképzést és álláspályázati segítséget tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy a teljes Programing Hero program elvezeti Önt a kezdőtől, elvezeti és megtanítja programozni egészen addig, amíg állást nem kap.

Kódol

Az Encode egy ingyenes alkalmazás a kódolás megtanulásához. A listán szereplő legtöbb alkalmazáshoz hasonlóan a kódolás tanulása is saját tempójú. Ez ideálissá teszi, így lehetőség szerint illeszkedik az időbeosztásához.

A leckéi kicsik és harapnivalók, útközbeni tanuláshoz is tökéletesek. Az Encode kezdőbarát, és HTML, CSS, JS, SQL és Python tartalommal rendelkezik. Ezekkel a készségekkel képes leszel full-stack webfejlesztővé válni.

Az alkalmazás kihívásokat is tartalmaz, így a programozás gyakorlásával tesztelheti tudását és segíti a gyakorlást. Összefoglalókat tartalmaz, így újra megtekintheti a tartalmat anélkül, hogy mindent újra meg kellene csinálni. Az alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető.

Szerző megjegyzése

Bár minden érintett alkalmazás jó választás a kódolás megtanulásához, a kezdőknek ajánlott kódolóalkalmazásom a Mimo alkalmazás. Kicsiszolt, lefedi azokat a nyelveket, amelyekkel kezdeni szeretne, és ingyenes csomaggal rendelkezik.

Megvizsgáltuk azokat a különböző kódolóalkalmazásokat, amelyek segítségével útközben is megtanulhat kódolni. A kódolás elsajátítása hasznos készség. A jártassághoz a kódolás gyakorlást igényel.

Ezután megtekintheti a kezdő Python-projekteket a gyakorláshoz és a tanuláshoz.