7 Google keresési alternatívák és védjegytulajdonságaik

Kulcs elvitelek

  • A Google Keresőnek erős versenytársai vannak, mint például a Bing és a DuckDuckGo, amelyek mindegyike egyedi előnyöket kínál.
  • A legjobb alternatíva kiválasztása nagymértékben függ az Ön felhasználói prioritásaitól.
  • A gyakorlati tesztelés a legjobb módja annak megállapítására, hogy egy alternatív kereső valóban megfelel-e az Ön igényeinek.

A Google Kereső valószínűleg az alapértelmezett keresőmotorja, akárcsak több milliárd más internetfelhasználó világszerte. De mivel a Google annyira általános, előfordulhat, hogy nem ismeri a többi nagyszerű internetes keresési lehetőséget, amelyek jobban megfelelnek az Ön számára – és miért érdemes azonnal elkezdeni használni őket.

1. Bing: Élénk, személyre szabott Google alternatíva

Ha a Google-tól való változást fontolgatja, a Microsoft Bingje élénk vizuális élményt kínál, amelyet érdemes felfedezni. Üdvözlő felületén színes, dedikált lapok találhatók, így egyszerűen, egyetlen kattintással kereshet a képek, hírek, videók és térképek között.

Az alábbi felkapott hírek címsorai bepillantást nyújtanak a népszerű keresésekbe. A logó melletti másodpilóta gomb pedig lehetővé teszi, hogy közvetlenül az eredményekből csevegjen egy AI-asszisztenssel. Ki ne élvezné a lekérdezések finomítását baráti beszélgetéseken keresztül, végtelen szűrőkön keresztül?

A Bing emellett továbbfejleszti a funkcionalitást azáltal, hogy a kereséseket összekapcsolja az Ön Microsoft-fiókjával. Képzelje el, hogy a megszerzett jutalompontokat ajándékkártyákra, nyereményjátékokra vagy jótékonysági adományokra váltja be.

Hasonlóképpen, a Gyűjtemények funkció segít a kutatások és tervek hozzáférhető módon történő rendszerezésében. Nyilvános Bing-profilját a Google People-kártyáihoz hasonlóan személyre szabhatja, összekapcsolva azt, hogy megjelenítse a csatlakoztatott fiókjaiból származó közösségimédia-frissítéseket.

Az adatvédelmi és keresési adatok kezelése egyszerű a Bing biztonságos keresési beállításaival, valamint a találatok hely szerinti szűrésével vagy az előzmények teljes törlésével. A beépített Microsoft Copilot funkció használatakor Ön szabályozhatja, hogy a csevegési válaszok milyen gyakran jelenjenek meg közvetlenül a keresési eredmények között.

  Hogyan indítsunk el valakit offline PS4-en

A Bing keresési élménye kiemelkedik a személyre szabott ajánlásokkal és kiemelt oldalakon, amelyek villanykörte ikonnal jelennek meg.

Próbálja ki a Binget, hogy élénkebb képet kapjon a keresésről a Microsoft-fiókján keresztül elérhető további előnyökkel.

2. DuckDuckGo: Adatvédelem-központú keresési élmény

Olyan keresőt szeretne, amely az adatvédelmet helyezi előtérbe? A DuckDuckGo egy kiváló Google alternatíva.

A DuckDuckGo egy letisztult, leegyszerűsített kezdőlapot kínál keresősávval és beállítások kapcsolóval. A keresési lekérdezés megadásakor az eredmények kényelmes fülekre rendeződnek a Képek, Videók, Hírek és Térképek számára. A fentiekben olyan szűrők jelennek meg, mint a Biztonságos keresés, Régió és egyebek, amelyek segítenek a keresés finomításában. Ugyanakkor az azonnali válaszok olyan gyakori lekérdezésekre, mint az időjárás vagy a pénznemek átváltása, jól láthatóan megjelennek a tetején.

Az olyan beállítások, mint az URL elhelyezése, a betűtípus és a nyelv, a beállítások menüben alkalmazhatók a keresési élmény testreszabása érdekében. Ha bekapcsolja a Végtelen görgetést, az eredmények görgetés közben zökkenőmentesen bővülnek, nem pedig oldalszámozásra, és ehhez meg kell koppintania a További eredmények elemet.

Talán a legfontosabb, hogy a DuckDuckGo soha nem tárolja az Ön keresési vagy böngészési előzményeit, IP-címeit vagy egyéb személyes adatait. A keresési eredmények valóban névtelenek, olyan megnyugtató adatvédelmi réteget biztosítanak, amelyre az olyan nagy szereplők, mint a Google, nem tarthatnak igényt.

Az üdítően egyszerű, de hatékony kereséshez valódi adatvédelemmel a középpontjában a DuckDuckGo érdemes váltani. Próbálja ki asztali számítógépen és mobileszközön is, hogy megtapasztalja a keresést kötöttségek nélkül.

3. Bátor keresés: Független keresőmotor

Míg más keresőmotorok harmadik féltől származó indexekre, például a Google-ra és a Bingre támaszkodnak, a Brave Search egyedülálló mérföldkövet ért el – 100%-os függetlenséggel működik. Indexének növelésével a felhasználók anonim hozzászólásai révén a Brave Web Discovery Projectteljesen privát és független keresési eredményeket biztosít.

Bátor állítások több mint 22 millió átlagos napi keresést gyűjtött össze, ezzel a Bing óta a leggyorsabban növekvő keresőmotor. Ez a gyors bevezetés lehetővé tette a keresőcsapat számára, hogy versenyképesen javítsa a keresési eredményeket.

  12 legjobb hexa-RGBA színkód konverter

Ez megkülönbözteti a Brave Search-ot a Big Tech cégek API-jai által a színfalak mögött meghajtott alternatíváktól. Most, hogy a kereséseket szinte kizárólag saját indexéből dolgozza fel, a Brave felhasználók teljesen független eredményeket kapnak, a magánélet veszélyeztetése nélkül.

A minimális keresés kezdőlapja az Ön lekérdezésére összpontosít, csak az emblémával, a keresősávval és a Brave böngésző letöltési gombjával. Az olyan hatékony szűrők, mint a hely, az idő és a biztonságos keresés, valamint a Goggles funkció lehetővé teszik a lekérdezések eredményeinek testreszabott szűrését.

A DuckDuckGo-hoz hasonlóan a jobb oldalon található válaszpanel a keresési témával kapcsolatos fontos részleteket gyűjti össze az egyszerű beolvasás érdekében. A fő eredményeken túl a Képek, Hírek, Videók és a kapcsolódó Reddit-beszélgetések szekciók további kontextust biztosítanak. Az olyan alternatívák, mint a Google és a Bing, szükség esetén egyetlen érintéssel elérhetők.

A Brave Search a vezető független alternatíva a magánélet védelmét megőrző keresésekhez, amelyek ellenőrizhető (fajta) forrásból származnak.

4. svájciak: Családbarát kereső

A Swisscows prioritása a keresés a magánélet és a biztonság megőrzése mellett minden korosztály számára. Alternatív megoldásként, amely kizárólag a felhasználók védelmére összpontosít, a Swisscows gyermekbarát környezetet biztosít a nem megfelelő tartalomtól mentesen.

Kezdőlapja egyszerű telepítést tesz lehetővé böngészője alapértelmezett keresőjeként. Az eredményeket ezután gondosan szűrjük, hogy blokkolják a zavaró vagy grafikus lekérdezéseket, egyértelműen tájékoztatva a felhasználókat a blokkolt témák miatti 450-es hibáról.

További szakaszok rendezik a webes, képi, videó- ​​és zenei keresési eredményeket. A hasznos dátumszűrők a leleteket is naprakészen tartják. A teljes megnyitás előtt megtekintheti az eredményeket. Az előnézetben megjelenik az oldalon lévő nyomkövetők száma.

A Swisscows egy lépéssel tovább viszi az adatvédelmet: minden lekérdezést hét napon belül anonimizál, így a családok magabiztosan kereshetnek. Lényegében nem gyűjtik és nem tárolják az Ön személyazonosításra alkalmas adatait a keresések során. Azonban tárolja a beírt keresési bejegyzéseket, bár azt állítják, hogy a keresések nem kapcsolódnak Önhöz. Hét nap elteltével a lekérdezési adatok teljesen anonimizáltak, így nem vezethetők vissza Önhöz.

  Zenei buborékok vezérlik a Google Zenéket egy mindenütt jelenlévő lebegő gombbal

Az egyablakos Swisscows biztonságos üzenetküldő, e-mail- és VPN-alkalmazásokat is kínál, amelyek minden korosztály számára erősítik az online védelmet bármilyen eszközön. Adományokkal humanitárius célokat is támogatnak.

Ha fontos a család számára biztonságos online tér fenntartása a napi keresések során, a Swisscows a legdiszkrétebb, gondosan szűrt alternatívát kínálja minden háztartástag számára.

5. Ecosia: Környezetbarát kereső

Az Ecosia olyan keresőmotorként tűnik ki, amely a felhasználói keresések révén újraerdősítéssel foglalkozik. Egyszerű honlapja felkéri Önt, hogy egyetlen kattintással tegye az Ecosia-t alapértelmezett keresőmotorjává, miközben bőséges információt nyújt a faültetési kezdeményezéseiről.

Ha a keresőoldalon a fa ikonra kattint, megjelenik egy futó lista azokról a fákról, amelyekben segített elültetni. Az Ecosia szerint a keresések és a hirdetési bevételek közvetlenül támogatják a nagyszabású erdőfelújítási projekteket világszerte.

Az eredmények között külön szakaszok találhatók a képekhez, a hírekhez és egyebekhez. Az olyan szűrők, mint a hely és a dátum, segítenek csökkenteni a keresési eredményeket, az Ecosia AI-asszisztens pedig elérhető, ha további segítségre van szüksége.

A keresésen túl az Ecosia segítségével azonosíthatja a szennyezőket és a környezetbarát szervezeteket zöld levelek és fosszilis tüzelőanyag ikonok, éghajlati ígéret minősítések és környezeti hatásértékelések segítségével. Keressen és böngésszen, és győződjön meg saját szemével, milyen egyszerű lehet segíteni bolygónkon.

Melyik Google keresési alternatívát válassza?

Legyen szó az adatvédelemről, a testreszabási lehetőségekről vagy az egyszerűségről, a Google keresési alternatívái mindegyike hasznos csavart kínál a keresésben.

A helyes választás végső soron az Ön prioritásaitól függ. Mindennél fontosabbnak tartja a magánélet maximalizálását? Próbáld ki a DDG-t. Jobban szereti a zavaró tényezőktől mentes felületet? Próbáld ki a Brave-t. Csak akkor döntheti el, hogy melyik motor érdemel esélyt a szokásos lehetőséggel szemben – a Google, hűha.

Próbálja ki az itt tárgyalt megoldások közül egyet vagy többet, hogy megtudja, megfelel-e vagy meghaladja-e az elvárásait. Előfordulhat, hogy egy korábban az Ön tudatosságán kívüli opció tökéletesen megfelel az Ön igényeinek.