7 alapvető Xbox-vezérlő tipp

Az Xbox egy zseniális konzol, amely számos elképesztő bravúrra képes, de a hozzá tartozó szerény kontroller is az. Az Xbox vezérlőnek számos titka van, és jó esély van rá, hogy nem is használja ki a benne rejlő lehetőségeket.

Ha szeretné kihozni a legtöbbet Xbox-vezérlőjéből, íme hét alapvető tipp, amelyet még nem tud.

1. Használja az Xbox Controller Sync gombját

Az Xbox egyik legjobb része a Game Pass. A Game Pass egy előfizetéses szolgáltatás, amely több száz játékhoz biztosít hozzáférést, amelyek mindegyike bármikor játszható, és nem csak Xbox-konzolodon. Az Xbox Game Pass is letölthető a számítógépére.

A számítógép használata a Game Pass játékhoz egy teljesen új élmény, amely még jobban javíthatja játékai minőségét és teljesítményét, mint maga az Xbox Series konzol, de érdemes lehet Xbox-vezérlőt használni a játékhoz. Itt jön jól a szinkronizálás gomb.

Ha lenyomva tartja az Xbox gombot a kontrolleren, amíg villogni nem kezd, majd ismét duplán megérinti, akkor az automatikusan csatlakozik ahhoz az eszközhöz, amelyhez utoljára csatlakozott. Kevés forgatókönyv bosszantóbb annál, mint amikor bekapcsolja az Xbox-vezérlőt, hogy számítógépéhez csatlakoztassa, és hallja a konzol elindulását a másik szobából. Ez a funkció megakadályozza, hogy ez teljesen megtörténjen, így soha nem kell egészen a konzolig vánszorognia, hogy újra kikapcsolhassa.

2. Helyezze újra az Xbox-vezérlő gomb elrendezését

Minden konzol más gombelrendezést használ. Ezeket a finom változásokat nehéz nyomon követni, különösen a játék legmelegebb pillanataiban. Minden játékos tapasztalta már, hogy rossz gombot nyomott le ugráshoz, és ehelyett egyenesen lerohan egy szikla széléről. Ez a pontos forgatókönyv önmagában kissé specifikus lehet, de ha gyakran vált a konzolok között, akkor ismerős lesz a probléma.

  11 legjobb proxy böngésző az online adatvédelem érdekében

A probléma elkerülésének legjobb módja az Xbox-vezérlő gombjainak átrendezése. Ezt megteheti a többi konzoljával is, így mindegyiknek ugyanaz a gombbemenete, és soha többé nem fogja összetéveszteni az ugrás gombot. Az Xbox-vezérlő gombelrendezésének megváltoztatása hihetetlenül egyszerű, és megtehető az Xbox Accessories alkalmazással vagy a konzol beállításainak Eszközök és kapcsolatok szakaszában.

3. Adjon hozzá profilokat a gombelrendezésekhez

Ha úgy gondolta, hogy a gombok elrendezésének egyszeri megváltoztatása hasznos volt, várjon, amíg rájön, hogy minden egyes játékhoz egyedi gombprofilt hozhat létre. Minden játék egy kicsit másképp ábrázolja a gombokat. Lehet, hogy másképp nyitja meg a térképet, másképp ugrik, vagy más gombot nyom meg a ravaszt meghúzásához.

Az Xbox segítségével akár 255 egyéni gombelrendezést hozhat létre, amelyek között gördülékenyen és könnyedén válthat játék közben. Különböző gombelrendezések létrehozása minden játékhoz rendkívül hasznos lehet, különösen akkor, ha első személyű lövöldözős játékot vagy más versenyszerű játékot játszol, amely hajtűpontosságot és a másodperc törtrésze alatti döntéseket igényel. Ha tudja, hol vannak a bemeneti adatok, és áthelyezi őket, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, elég lehet a következő rangra.

4. Adjon hozzá másodpilótát

A másodpilóta az Xbox által kínált egyik legjobb kisegítő lehetőség. Lehetővé teszi két személy számára, hogy két különálló vezérlőt használjanak, amelyek egyként működnek. Ez eltér a kooperatív játéktól, ahol két embernek saját vezérlője van, mivel a másodpilóta funkció ahelyett, hogy két bemenettel rendelkezne, az egyik vezérlőt két részre osztja.

  A Nintendo Switch kezdőképernyőjének testreszabása

Ez lehetővé teszi, hogy az egyik személy mozogjon, míg a másik például a fegyvereket kezeli. A másodpilóta sokkal könnyebbé teszi a nagyon fiatalok vagy csökkent motoros képességekkel rendelkező emberek számára a játékot és a játékok élvezetét a barátok vagy a család segítségével. A másodpilóta beállítása és használata Xboxon egy gyors, egyszerű és hatékony módja annak, hogy mindenkit bevonjon a játékba anélkül, hogy megkockáztatná, hogy kistestvére túl sok pusztítást okozna a mentési fájlban.

5. Tervezze meg saját Xbox kontrollerét

Az Xbox rendkívül klassz kontrollerek széles választékát kínálja, mint például a Starfield vagy a Halo témájú kontrollerek, de tudtad, hogy az Xbox Design Lab segítségével testreszabhatod saját Xbox kontrolleredet is?

Kép jóváírása: Xbox

Az Xbox Design Lab egy olyan webhely, amely lehetővé teszi az Xbox-vezérlő minden összetevőjének megtervezését álmai vezérlőjének elkészítéséhez. Rózsaszín egyedi kagyló aqua kék gombokkal? Vedd elvégzettnek. Azt szeretnéd, hogy a vezérlőd minden része a szivárvány különböző színű legyen? Azt is megteheti. Akár a játékos címkéjét is rá lehet gravírozni. Talán nem azok, amelyeket 12 évesen kitaláltunk. Néhány dolgot jobb a múltban hagyni.

6. Igényelje saját Xbox-vezérlőjét

Nem kell az Xbox Design Lab alkalmazást használnia ahhoz, hogy a nevét rávéssze a vezérlőre, hogy sajátjaként tekinthesse meg. Mindössze annyit kell tennie, hogy összekapcsolja az adott vezérlőt a Microsoft-fiókjával. Ez különösen akkor válik hasznossá, ha megosztja konzolját családjával vagy barátaival, és egyszerre több különböző profillal van bejelentkezve.

Ha összekapcsolja a vezérlőt a fiókjával, a konzol automatikusan bejelentkezik, amint bekapcsolja, ahelyett, hogy manuálisan kellene kiválasztania a profilt. És minden másodperc számít, ha elegendő szabadidőről van szó a videojátékokhoz. Az Xbox-vezérlő és a fiók összekapcsolása több időt biztosít a játékra és kevesebb időt a menükben való bóklászásra, így ez egy egyszerű, de értékes Xbox-vezérlő feltörése.

  Hogyan lehet letiltani a Samsung Discover opciót az alkalmazás képernyőjén

7. Vásárolja meg az újratölthető akkumulátorcsomagot Xbox kontrolleréhez

Az Xbox kontroller az egyik legjobb a piacon, különösen, ha több különböző platformon is játszol vele. De az Xbox vezérlőnek van egy hatalmas hibája. Természetesen ez az akkumulátor típusa. Az Xbox vezérlő két AA elemet használ a játékélmény biztosításához, és nem tartanak sokáig.

Kép jóváírása: Xbox

Ha van egy forgatókönyv, amely bosszantóbb, mint az ugrás gomb játék közbeni babrálása, akkor kimerülnek az elemek a főnök harca közben, és senki sem marad a házban, még annak a konyhai fióknak a legsötétebb sarkaiban sem, amelyet mindenki véletlenszerű tárgyakra, például elemekre használ. és ragasztószalaggal. Szerencsére az Xbox saját újratölthető akkumulátorcsomagot kínál, amely megakadályozza ennek a paráznaságnak a bekövetkezését, és lehetővé teszi, hogy a vezérlőt ugyanúgy töltse fel, mint bármelyik másikat.

Az Xbox újratölthető akkumulátorcsomag körülbelül 24,99 dollárba kerül, de vitathatatlanul ez a leglényegesebb tipp, ami az Xbox kontrollerrel kapcsolatos, és minden fillért megér.

Nemrég emelte az Xbox kontroller szintjét

Most, hogy minden tippet és trükköt ismer az Xbox kontrollerrel kapcsolatban, szabadon használhatja azt, hogy teljes potenciálját kihasználva játszhasson. Legyen szó arról, hogy megtanultad, hogy gombprofilokat hozhatsz létre minden egyes játékodhoz, a szinkronizálási gomb használatával könnyedén válthatsz az eszközök között, vagy amikor felfedezted, hogy létrehozhatod saját vadonatúj egyéni szivárványos Xbox kontrolleredet, amelyen a játékosok címkéje büszkén díszeleg az előlapon, reméljük, volt itt legalább egy titok, amit korábban nem tudtál.

De ha van egy tipp, amely mindenekelőtt kiemelkedik, az egyértelműen az újratölthető akkumulátor. Ez minden bizonnyal jobbá teszi Xbox életét, és soha nem fogod tudni, mit csináltál nélküle.