6 mesterséges intelligencia által vezérelt szolgáltatás a LinkedInben, amelyekről tudnia kell

Kulcs elvitelek

  • A LinkedIn a mesterséges intelligencia segítségével állásajánlatokat ad az Ön készségei és érdeklődési köre alapján, segít új karrierlehetőségek felfedezésében és sikeres karrierváltásban.
  • A LinkedIn mesterséges intelligencia által támogatott üzenetei megkönnyítik a toborzók számára, hogy elérjék a potenciális jelölteket, segítséget nyújtanak a vonzó tájékoztató e-mailek elkészítésében, és kiemelik a vállalat erősségeit.
  • Az „Emberek, akiket ismerhet” funkció kapcsolatokat javasol jelenlegi és korábbi kollégái, valamint iparága többi tagja alapján, megkönnyítve a hálózatépítést és a szakmai kapcsolatépítést.

Számos közösségimédia-platform mesterséges intelligenciát (AI) használ, hogy széles körű lehetőséget biztosítson felhasználóinak, és a LinkedIn sem különbözik ebben a tekintetben. A mesterséges intelligencia funkcióival vonzóbbá teheti profilját a potenciális munkaadók számára, és olyan embereket találhat, akiket a való életben vagy az iparágban ismerhet.

Ha ismeri a LinkedIn által kínált mesterséges intelligenciát, akkor többet hozhat ki a platformból, és jó helyen jár, ha erről szeretne többet megtudni. Ez az útmutató bemutatja a legjobb LinkedIn AI-alapú funkciókat, amelyekről tudnia kell.

1. Munkahelyi ajánlások biztosítása a felhasználók számára

Keresett már új állást a LinkedIn-en, és észrevette az ajánlott állások listáját? Ezeket az AI szállította neked. Az állásajánlatok az egyik legkönnyebben elérhető, mesterséges intelligencia által vezérelt LinkedIn-funkció, és hasznosak lehetnek az Ön készségkészletének megfelelő érdekes új lehetőségek azonosításához.

  A generatív AI 10 etikai dilemmája, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül

Az ajánlott állások funkció megjeleníthet olyan állásokat, amelyek az Ön jelenlegi szerepkörére vonatkoznak, de olyan lehetőségek is megjelenhetnek, amelyek egy kicsit bal oldali mezőben vannak. Tehát amellett, hogy a szakterületén marad, ez egy fantasztikus funkció, ha sikeres karrierváltást szeretne végrehajtani.

Egyszerűen kattintson a Jobs fülre a LinkedIn-en, és az Ön számára ajánlott területen válassza az Összes megjelenítése lehetőséget.

2. AI-asszisztált üzenetek

Kép jóváírása: LinkedIn/Youtube

Bár a LinkedIn kiváló eszköz az álláskeresők számára, a toborzók számára is kulcsfontosságú hálózat. A mesterséges intelligencia többféleképpen is felhasználható a munkaerő-felvételre, és a LinkedIn segítségével mesterséges intelligencia által támogatott üzenetek segítségével elérheti a potenciális jelölteket.

A mesterséges intelligencia által generált üzenetek funkcióval sokkal könnyebben hozhat létre elérhetőségi e-maileket. A LinkedIn segít felvázolni a szerepkörhöz szükséges készségeket, valamint megkönnyíti a munkaköri leírás lebilincselő magyarázatát. Ráadásul az AI által támogatott üzenetküldő eszközzel beszélhet a cégről és arról, hogy miért jó ez a munkahely.

A cikk írásakor, 2023 novemberében az AI által támogatott üzenetek csak kis számú toborzó számára érhetők el. Ezenkívül a profilját angolra kell állítania, hogy esélye legyen a funkció korai verziójának használatára. A LinkedIn azonban arra törekszik, hogy időben bővítse az eszköz elérhetőségét.

Ha HR területen dolgozik, és több tehetséges alkalmazottat szeretne a cégéhez, nézze meg ezeket a nagyszerű toborzási alkalmazásokat, amelyek képzett jelöltek felvételére szolgálnak.

3. Az „Emberek, akiket ismerhet” funkció

Egy másik funkció, amelyet valószínűleg már látott a LinkedIn-en, a profilja jobb oldalán található „Emberek, akiket ismerhet” rész. Itt általában azoknak az embereknek a listáját láthatja, akiket a kapcsolataiból ismerhet, például a jelenlegi vagy korábbi vállalatainál dolgozó kollégákat, valamint az iparágban dolgozókat.

  11 legjobb levegőminőség-ellenőrző eszköz a frissebb tüdőért

Miután megtalálta ezeket az embereket, közvetlenül meglátogathatja a profiljukat, vagy csatlakozási kérelmet küldhet nekik. Az Emberek, akiket ismerhet, lap egyike a sok hasznos hálózati eszköznek. Ha pedig magasabb szintre szeretné emelni tudását ezen a területen, fontolja meg a LinkedIn professzionális hálózatépítésének legjobb módjait.

4. Az érdeklődés valószínűsége

Kép jóváírása: LinkedIn

Egy másik példa a mesterséges intelligencia alkalmazására a LinkedInnél a „Érdeklődés valószínűsége” funkció, amely 2023-ban indult. Amikor a toborzók felkeresik az embereket, nagy a valószínűsége annak, hogy sok felhasználó nem lesz kíváncsi egy új lehetőség felfedezésére. Ennek eredményeként ez sok időveszteséggel járhat, és olyan tehetséges jelöltek kimaradásához vezethet, akik szeretnének csatlakozni a cégükhöz.

A LinkedIn számos paramétert használ annak meghatározására, hogy a jelölt érdeklődne-e egy lehetséges állás iránt. Ide tartozik, hogy a jelölt érdeklődik-e a munkáltató iránt, és hogy keres-e új munkalehetőséget vagy sem.

Ha egy potenciális alkalmazott valószínűleg érdeklődne egy szerep iránt, a felvételi vezetők zöld üzenetet fognak látni, melynek címe: Nagy az érdeklődés valószínűsége. Azok számára, akiket érdekel, hogy többet megtudjanak, az érdeklődés közepes valószínűsége jelenik meg helyette.

Ha új álláslehetőségek után kutat a LinkedIn-en, előfordulhat, hogy nem akarja, hogy az emberek megtudják, hogy megtekintette a profiljukat. Elolvashatja ezt az útmutatót arról, hogyan tekintheti meg anonim módon mások LinkedIn-profilját, ha úgy hangzik, mint Ön.

5. Profilépítés

A kép forrása: John Espirian/LinkedIn

2023-ban a LinkedIn béta módban elindított egy profiloptimalizálási funkciót, melynek neve Enhance your profile. Az eszköz segítségével módosíthatja a címsort, valamint módosíthatja a Névjegy szakaszt. 2023 októberétől ez a funkció csak a LinkedIn Premium előfizetők számára érhető el (megéri fizetni a LinkedIn Premiumért?).

  A Google Drive mappáinak másolása

A jó hír azonban az, hogy nincs szükség prémium előfizetésre egy csodálatos profil létrehozásához. Optimalizálhatja LinkedIn-profilját, hogy több ügyfelet szerezzen szabadúszóként, és ezek a tippek azokra is vonatkoznak, akik teljes munkaidős állást keresnek.

6. Munkaköri leírások készítése

Amellett, hogy mesterséges intelligenciát használnak üzenetek megfogalmazására, a LinkedIn toborzói munkaköri leírásokat is készíthetnek a technológia segítségével. 2023 októberétől a funkció csak angol nyelven és a LinkedIn-fiókok egy részénél érhető el, de valószínűleg több felhasználó fog hozzáférni a funkcióhoz a jövőben.

Az AI-alapú munkaleírás funkcióval beállíthatja a nyitás helyét. Ezen felül lehetősége van a munka típusáról és a cég nevéről is beszélni – számos egyéb funkció mellett.

Ha új munkát keres, ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírásokban több piros zászló szerepel-e (függetlenül attól, hogy mesterséges intelligenciával készültek-e vagy sem). Így könnyebben kiválaszthatja az Önnek megfelelőbb szerepet.

A LinkedIn számos hatékony módon használja az AI-t

Akár optimalizálni szeretné a LinkedIn-profilját, akár toborzóként javítani szeretné a magasan képzett jelöltek keresését, a LinkedIn számos mesterségesintelligencia-alapú funkciója közül választhat. Ezek egy része, például az állásajánlatok, jól bevált. Mások azonban, például a mesterséges intelligencia által generált üzenetek, még csak a kezdeti időszakban vannak.

Bár egyes mesterséges intelligencia által támogatott funkciókat ingyenesen használhat, másoknak LinkedIn Premium előfizetésre lesz szüksége. Ha úgy érzed, hogy ezekre az eszközökre szükség lenne a karrieredhez, érdemes lehet frissíteni.