6 legjobb online táblázatkezelő megoldás együttműködő csapatok számára

Legyen szó kis- és középvállalkozásokról, kkv-król vagy vállalkozásokról, szinte minden vállalkozás használ táblázatokat a napi tevékenységei során a jobb munkafolyamatok érdekében. Manapság a táblázatok nem csak egy excel fájlról szólnak a számítógépen. Módjává váltak a csapattal való együttműködésnek a termelékenység és a hatékonyság növelése érdekében.

A hatékony távoli munkaterületek ma az óra igénye, és minden folyamat elkészítésével kezdődik, beleértve a táblázatok online létrehozását és szerkesztését. Az alkalmazottak bármikor, bárhol és bármilyen eszközön szeretnék hozzáférni dokumentumaikhoz. Ez csak akkor lehetséges, ha az online táblázatok elérhetők, így bárki, aki hozzáfér az adott fájlhoz, útközben szerkesztheti azt.

A táblázatokat azért vezették be, hogy segítsenek egy vállalat pénzügyeinek kezelésében, de többet tesznek, mint a költségvetés és a kiadások nyomon követését. Minden osztályon létfontosságú szerepet játszanak, és olyan feladatokat hajthatnak végre, amelyek időt takarítanak meg, javítják a munkafolyamatokat és növelik a hatékonyságot.

Ha felhőalapú vagy online excelt használ, az egy központosított helyként működhet, ahol csapata együttműködhet a projekteken és nyomon követheti az előrehaladást. Feltételes formázást és adatellenőrzési listákat is használhat, hogy megtudja, ki melyik feladaton dolgozik, és megtudhatja azok aktuális állapotát.

Íme néhány a legjobb Excel-alternatívák vállalkozása számára, hogy csapata jobban dolgozhasson és együttműködhessen.

Smartsheet

A Smartsheet egy online excel alternatíva, amely lehetővé teszi az adatok hatékony kivetítését. A felhasználói felület viszonylag könnyen érthető, és lehetővé teszi a távoli csapatok számára, hogy jelentéseket készítsenek és projekteket kezeljenek egy helyen. Ezenkívül egy űrlapfunkciót is kínál, amelyet megoszthat ügyfeleivel, csapatával és másokkal. Az adatok a megadott formátumban automatikusan az excel lapon tárolódnak.

  Az SFTP és az FTPS vs. FTP megértése

A Smartsheet egy rendkívül méretezhető, kód nélküli felhőalapú platform.

A platform egyetlen rugalmas, biztonságos platformon egyesíti az együttműködést, a munkafolyamatokat és a tartalomkezelést. A Fortune 100-as cégek több mint 90%-a használja a platformot, 80%-a pedig a vállalati célokhoz való igazodás érdekében. Adja meg az embereknek azt a lehetőséget, hogy automatizálják a munkafolyamatokat és olyan megoldásokat tervezzenek, amelyek az igényeik szerint, a biztonsági és felügyeleti IT-igényeknek megfelelően működnek.

Zoho lap

Zoho lap egy intelligens online táblázatkezelő szoftver, amely több mint 350 beépített funkciót kínál egyéni funkciók létrehozására minimális kódolással vagy anélkül. Létrehozhat, szerkeszthet és megoszthat táblázatokat csapatával.

Kövesse nyomon előrehaladását ellenőrzőlisták segítségével, hozzon létre ellenőrzéseket az adatbevitelhez, és automatizálja mindennapi feladatait. Tegye közzé a táblázat bizonyos tartományait online vagy a teljes fájlt, és ágyazza be a fájlokat a blogbejegyzésébe. A táblázatokat más típusú fájlként is letöltheti, például .pdf vagy .html formátumban.

Google Táblázatok

Google Táblázatok felület nagyon hasonlít az excelhez, és tökéletes excel alternatíva. Ingyenes verziót kínál személyes használatra és fizetős verziót üzleti célokra. A Google Workspace részeként integrálhatja a Google Táblázatokat más alkalmazásokkal, például a Google Analytics-szel, a Google Űrlapokkal és sok más harmadik féltől származó kiegészítővel.

Könnyű importálni vagy exportálni az adatokat a Google Táblázatokból, és a felhasználóknak webalapú „bárhol” hozzáférést biztosít.

A Google Táblázatok lenyűgöző grafikonokkal és diagramokkal kiemeli adatait. A beépített képletek és pivot táblák, valamint a feltételes formázási lehetőségek segítenek időt takarítani és egyszerűsíteni a rutinfeladatokat a táblázatokkal. Lehetőség van a felülvizsgálati előzmények áttekintésére is, hogy megtekinthesse ugyanannak a táblázatnak a régebbi verzióit, dátumok és módosítások időpontja szerint rendezve.

  16 munkavállalás előtti értékelő eszköz a következő felvételhez

Használja a Felfedezés panelt, hogy áttekintést kapjon adatairól, beleértve az informatív összefoglalókat és a különféle előre kitöltött diagramokat, amelyek közül választhat.

Levehető

Levehető többet kínál a táblázatoknál.

Használhatja naptárként, projektkövetőként, űrlapként, értékesítési CRM-ként vagy terméktervezőként az adatok különféle módon történő megjelenítéséhez és alkalmazások létrehozásához. Nagymértékben testreszabható, és számos harmadik féltől származó alkalmazással integrálható. Könnyen használható felülettel rendelkezik.

Kapcsolatokat hozhat létre az egyes „bázisokon” vagy táblákon belüli adatkészletek között, pivot táblákat és grafikonokat, valamint képleteket használhat számos projektkezelési és együttműködési szolgáltatás mellett.

Mind az ingyenes, mind a fizetős verziók elérhetők az intelligensebb munkavégzés és a termelékenység javítása érdekében. Több mint 200 000 szervezet épített alkalmazásokat az Airtable-ra, hogy modernizálja munkafolyamatait és jobb üzleti eredményeket érjen el.

Microsoft 365

Ki ne ismerné a Microsoft Excelt?

Tudja, hogy a Microsoft az Excelt online verzióként kínálja a Microsoft 365 alatt. Használhatja az Excelt asztali számítógépként vagy webalapú alkalmazásként.

Az Excel 17 179 869 184 maximális cellaszámot kínál, és minden más programnál jobban megkönnyíti a nagy adatkészletek kezelését. Az olyan funkciók, mint az INDEX-MATCH, segíthetnek az adatok széles körétől való elkülönítésében. Az egyes oszlopok tetején található hatékony szűrők segítenek az információkat az Ön igényeinek megfelelő módon megjeleníteni.

A kezelőfelülethez tartozik egy egyedi gyorselérési eszköztár a gyakran használt alapvető funkciók rögzítéséhez. A natív alkalmazások futtatásának képessége azt jelenti, hogy a számításokat a személyi számítógépen hajtják végre, ahelyett, hogy elküldés előtt a szerverre továbbítják őket. Ez jobb teljesítményt nyújt a csak internetes alkalmazásokkal, például a Google Táblázatokkal összehasonlítva.

A Google Táblázatokkal ellentétben azonban a Microsoft Excel együttműködési funkciói csak az Office365 tagsággal rendelkezők számára érhetők el. Ezzel valós időben dolgozhat együtt más Excel-felhasználókkal, és szükség szerint használhatja a dokumentumok verziószámát és visszaállítását.

  10 egyszerű Minecraft-házötlet

Ethercalc

Kell valami nagyon alap?

EtherCalc lehet a megfelelő választás az Ön számára. A Google Táblázatokhoz hasonlóan az EtherCalc is egy online alapú, ingyenes szoftver. Használatához azonban nincs szükség fiókra.

A webhely minden egyes laphoz egyedi URL-t generál, amelyet kivághat, másolhat vagy elküldhet másoknak.

A felhasználói felület kissé elavult, és nincs sok lehetőség. Könnyen használható felülete és gyors megosztási lehetőségei azonban a népszerű ingyenes online táblázatkezelő szoftverek közé teszik.

Következtetés

Néhány szempontot figyelembe kell venni, amikor online táblázatkezelő szoftvert választ vállalkozása számára. Az ingyenes szoftver az alapfelhasználáshoz elegendő, de ha fejlettebb funkciókra vágyik, akkor érdemes lehet egy prémium verziót választania.

A felhőalapú szoftverek általában lehetővé teszik a valós idejű együttműködést a megjegyzésekkel, a verzióelőzményekkel és a megjegyzésekkel, és biztosítja, hogy senkinek az információi soha ne vesszenek el vagy ne írjanak felül.

Ezután fedezze fel vállalkozása legjobb online adatbázisait.
Olvasson néhány olyan eszközről, amelyek feldobják a Google Táblázatok szolgáltatást.