6 legjobb kapcsolóport figyelő eszköz

A kapcsolóport figyelő eszközök bizonyulhatnak a hálózat kezelésének legfontosabb eszközének.

Egy informatikus tudja, milyen fontos a switch port kezelése. A hálózati kapcsoló port figyelésével vállalata betekintést nyerhet a jelenlegi hálózatba, a CPU terhelésbe, a portok korábbi kihasználtságába stb.

Ez javítja a hálózat hatékonyságát, és pénzt, időt és energiát takarít meg.

A kapcsolóport figyelése nem csak a megfigyelésre és a felügyeletre szolgál, hanem megvédi hálózatát a biztonsági fenyegetésektől.

Ezért elengedhetetlen a megfelelő szoftver kiválasztása, de a mai piacon kissé trükkös lehet.

Ismerjük meg a kapcsolóportokat, előnyeiket és működésüket, és fedezzük fel a legjobb kapcsolóport-figyelő eszközöket a képességeik áttekintésével, így kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.

Mi az a kapcsolóport?

A kapcsolóport egy fizikai nyílás, amelyhez adatkábelek csatlakoznak, hogy az eszközök adatkapcsolaton keresztül kommunikáljanak egymással. Lehetővé teszi, hogy az eszközök száma kapcsolódjon, és az összes hálózati eszköz párhuzamosan kommunikáljon.

Egyszerűen fogalmazva, a hálózati kapcsoló port olyan hardver, amely lehetővé teszi az eszközök egymás közötti kommunikációját. Különféle fizikai csatlakozókat fogad el a hálózati eszközökről, és csomagváltást használ az adatok lekérésére és továbbítására.

Háromféle kapcsolóport létezik:

 • Access Port
 • Trunk Port
 • Hibrid port

A switch port figyelésével engedélyezhet vagy letilthat egyes portokat, beállíthatja a portok tükrözését, kijelölheti a hozzáférést, valamint a kamionos portokat, korlátozhatja a sávszélességet és az eszköznek megfelelő VLAN-t hozhat létre. Mindegyik kapcsolón különböző portok találhatók, amelyek az eszköz funkciójától függően változnak.

Például egy egyszerű útválasztónak 5 portja van, de egy nagy hálózatnak 52 portja van egy kapcsolóban.

Hogyan működnek a kapcsolóportok?

A kapcsolók olyan hálózati szegmenseket kötnek össze, amelyek teljes duplex/félduplex kommunikációt, hasznos hálózati teljesítményadatokat és a hálózati sávszélesség hatékony kihasználását biztosítják.

Miután csatlakoztatott egy eszközt a kapcsolóhoz, a kapcsoló megjegyzi a médiahozzáférés-vezérlést vagy a MAC-címet. A MAC-cím egy kód, amely a hálózati interfész kártyába kerül. A kártya ezután a kapcsolóhoz csatlakoztatott Ethernet-kábelhez csatlakozik.

A kapcsoló azonosítja a MAC-címet, és ellenőrzi a kimenő és bejövő csomagokat. Amikor az eszköz egy másik eszközre küldi a csomagot, az átmegy a kapcsolón, és ugyanaz a kapcsoló olvassa el a fejlécet, hogy megértse, mit kell tennie.

A fejlécet egyezteti a célcímmel, és ezt a megfelelő portokon keresztül elküldi a céleszközökhöz. A legtöbb switch full-duplex interfészt kínál, ahol a csomagok hozzáférnek a kapcsolat teljes sávszélességéhez.

Milyen előnyei vannak a Switch Port Monitoring eszköz használatának?

Egy jó kapcsolóport figyelő eszközzel valós idejű intelligenciát kap, amelyet felhasználhat a kapcsolóport állapotának, sávszélességének és még sok másnak a megismerésére. Miközben figyeli a kapcsolóportokat, mérőszámokat és elemzéseket generál

 • Hálózati kapcsoló kapacitás
 • Porthasználat
 • Routerek
 • IP-címek
 • Történelmi kikötőhasználat
 • Áramlási adatok
 • CPU-használat
 • Full-duplex interfészek
 • Valós idejű portstatisztika
 • Memóriahasználati statisztikák

Mindezek mellett nyomon követheti a nagy sávszélességű felhasználókat, a potenciális biztonsági fenyegetéseket és a rosszindulatú programok tevékenységét. Ezek a betekintések befolyásolhatják az általános hálózatkezelési stratégiát. Így növelheti a termelékenységet, a biztonságot és a pontosságot.

Ezen túlmenően a kapcsolóport figyelő eszközök lehetővé teszik számos kapcsolóeszköz mérőszámainak nyomon követését, például a Dell, a HP, a Netgear, a Microsoft, a Cisco és más gyártók termékeit. A tökéletes szoftverrel egyetlen központi rendszerből felügyelheti az összes eszközt.

  Hogyan állítsuk be az Rclone-t Linuxra

Tehát a legjobb hálózati kapcsolóport-figyelő eszköz kiválasztásakor vegye figyelembe néhány tényezőt:

 • Költségvetés
 • Testreszabás
 • Sebesség
 • Portok
 • Halmozási lehetőség
 • Erő
 • Biztonság

Most pedig tekintsük át gyorsan a legjobb kapcsolóport-figyelő eszközöket, amelyek segítenek a megfelelő megoldás kiválasztásában.

Paessler

A Cisco switchek stabilitásuk és hibamentes kialakításuk miatt népszerűek. Mivel egy hibás kapcsoló különféle problémákat okozhat, a PRTG Network Monitor bemutatja Paessler PRTG hálózati monitoregy Cisco Switch Monitoring megoldás, amely azonnal azonosítja a hibákat, és figyeli az üzemidőt, a portokat és a forgalmat.

Megmondja, melyik kapcsoló hibás, így azonnal intézkedhet, és már a kezdetektől megelőzheti a komoly problémákat. A PRTG különféle SNMP-érzékelőkkel és Cisco-érzékelőkkel érkezik, így Ön azonnal elkezdheti a megfigyelést. A személyre szabható értesítő rendszerrel probléma esetén azonnali értesítést kap.

A forgalom az egyes portokon keresztül folyik, és a PRTG NetFlow érzékelőkkel rendelkezik, amelyek segítenek az összes forgalom figyelésében. Ellenőrizheti a támogatott verziót, és kiválaszthatja a megfelelő érzékelőt a portfigyeléshez. A PRTG emellett szinte az összes eszközt támogatja, a mobiltól az asztali számítógépig.

Ön megkapja informatikai infrastruktúrájának teljes biztonságát, így amikor csak egyetlen port nyitva van, azonnali riasztást kap, amelyen azonnal dolgozni kell. A portfigyelés másolatot küld a megfigyelési porton átmenő adatcsomagokról, ami lehetővé teszi a csomagszippantást.

Tesztelje a legjobb portfigyelő megoldást 30 napig. Az ingyenes próbaidőszak után fiókja automatikusan átvált az ingyenes verzióra. Innen bármilyen fizetős csomagot igénybe vehet.

Oldal 24×7

Szerezzen interfész szintű teljesítménystatisztikát az összes port figyelésével és a hálózat összes kapcsolóverme és kapcsolójának felfedezésével Oldal 24×7. Lehetővé teszi a HP, a Cisco és más kapcsolók folyamatos figyelését a hálózati kapcsolók figyeléséhez.

A Site24x7 támogatja a különféle gyártók, például a 3Com, a HP, a Juniper, a Cabletron, az Alcatel, az Adtran, a Cisco és az Allied Telesis számos eszközének figyelését kritikus teljesítménybeli tulajdonságaik miatt. Az attribútumok az aktív munkamenetek száma, a háttérfelület kihasználtsága, a nagy puffertalálatok, az óriások interfésze, a közepes puffertalálatok, a túlméretezett csomagok, az oktetek száma, a DNS-kérések és még sok más.

A Site24x7 SaaS-alapú kapcsolóportfigyelő megoldást használ, amely automatikusan észleli a hálózaton lévő kapcsolókat és portokat, és portonkénti teljesítménystatisztikát biztosít. Minden porthoz be- és kimenő forgalmi statisztikákat kaphat, amelyek tovább segítik a sávszélesség-kiosztás meghatározását. Lehetővé teszi bármely SNMP-eszköz forrásának nyomon követését is.

Ezen túlmenően teljesítményszámlálók segítségével nyomon követheti a kulcsfontosságú teljesítményparamétereket, például a CPU kihasználtságát, az eszköz hőmérsékletét, a pufferhibákat, a BC-hez és az MC-címhez küldött csomagokat, valamint a jabber csomagokat. Egyéni teljesítményszámlálókat és eszközsablonokat is létrehozhat az eszközök és mérőszámok figyeléséhez.

A hálózati műszerfal segítségével teljes képet kaphat a legjobb interfészekről a hibák, az eldobások, az átviteli és fogadási sávszélesség, valamint a forgalom alapján. Push értesítéseket, e-mailt, hangot, SMS-t, RSS-t és azonnali üzenetküldőt fog kapni az állásidőről, így gyorsan intézkedhet a naplójelentések és grafikonok használatával.

Tekintse meg az összes teljesítménymutatót egyetlen irányítópulton. Regisztráljon 30 másodpercen belül, és kezdje el a 30 napos ingyenes próbaverziót most.

  Az Apple fizetési mód megváltoztatása

Nagios

Szerezzen be egy teljes felügyeleti megoldást Nagios és figyeli a kapcsolókat és portokat az SNMP v1, 3 vagy 2c protokollon keresztül. Könnyen és gyorsan nyomon követheti a kapcsoló portkihasználását és a kapcsoló aktuális állapotát is.

A Nagios segítségével emellett a switch minden portjára vonatkozóan is figyelhet néhány mérőszámot, például ifInUcastPkts, ifOutUcastPkts, ifInNUcastOkts, ifOutNUcastPkts, ifInDiscards, ifOutDiscards, ifInErrors, ifOutErrors és még sok más.

A Nagios XI megkönnyíti a folyamatot, és lehetővé teszi a megfigyelő varázsló futtatását, hogy perceken belül beállítsa a teljes váltást. A Nagios hatékony kapcsolófigyelése számos előnnyel jár, beleértve az ügynök nélküli felügyeletet, a hálózati kimaradások gyors észlelését, a protokollhibák észlelését, az egyes portok sávszélesség-kihasználtságának nyomon követését, a hibák nyomon követésének lehetőségét, valamint a szerverek, szolgáltatások és alkalmazások elérhetőségét.

Ezenkívül a Nagios XI kapcsolóport figyelő megoldásaival észlelheti a hálózati incidenseket, figyelemmel kísérheti a teljes hálózat állapotát, és csökkentheti az állásidőt. Töltse le a teljes funkcionalitást egy 30 napos ingyenes próbaverzióval most, és ismerje meg a használatát.

SolarWinds

Fenntartja a hálózat teljesítményét és biztonságát a hálózati port szkenneléssel SolarWinds kapcsolóport-kezelési és eszközkövetési megoldás. A User Device Tracker (UDT) a kapcsolók és portok automatikus felfedezésére, feltérképezésére és figyelésére készült.

Az UDT hálózati portszkennelés segítségével könnyen megtalálhatja az eszközöket, és lekérheti az összes kulcsfontosságú részletet, például a port részleteit, a csatlakozási előzményeket, a felhasználónevet stb. Mostantól hatékonyan nyomon követheti a végpontokat, valamint a felhasználónév, MAC-cím, gazdagépnév és IP-cím szerinti keresés lehetőségét.

Ezenkívül az UDT egyetlen kattintással kínál portleállítást, amely segít távolról leállítani a feltört portot a vizsgálat során. Elemezheti a portkapacitást és -használatot a hálózaton, valamint figyelheti a hálózat eszközeit, portjait és felhasználóit.

Ezenkívül a SolarWinds az útválasztók és kapcsolók folyamatos adatlekérdezésével segít felfedezni a kapcsolatokat, például az eszköz- vagy felhasználói kapcsolatokat a hálózatában. Az UDT automatikusan tárolja a korábbi és aktuális információkat arról, hogy egy eszköz vagy egy felhasználó mikor csatlakozott a hálózathoz, így nyomon követheti a kapcsolati nyomvonalat.

A hálózati port szkennelés és az UDT megoldások a következőkben segítenek:

 • A felhasználók aktuális tartózkodási helyének megkeresése
 • A jelenleg nem használt hálózati portok megkeresése az egyes portok kapcsolónkénti megtekintésével
 • Hatékony reagálás az eseményekre és a hálózati biztonsági fenyegetésekre
 • Figyeli a hálózatot, hogy tudja, mikor csatlakozik egy gazdagépnév vagy MAC-cím
 • Teljes kapacitással működő kapcsolók felfedezése
 • Információgyűjtés a kapcsoló teljes kapacitásáról
 • Kapcsolódási nyom

Adja meg a figyelni kívánt hálózati kapcsolóportok számát, és ismerje meg az ártervet. Adja meg e-mail adatait, és kap egy linket a 30 napos ingyenes próbaverzióhoz.

Checkmk

Szerezzen garanciát a nagy teljesítményű hálózatra Checkmkkapcsolófelügyeleti megoldása. Teljes áttekintést nyújt az összes hálózati interfészről, ami tovább segíti a problémák gyors azonosítását és megoldását.

A kapcsolófelügyelet a kapacitástervezést is támogatja a hálózatok növekedése idején. Mivel a hálózati teljesítmény a kapcsolók működésétől függ, a vállalkozásoknak a hálózatfelügyeletre kell összpontosítaniuk, és a Checkmk ebben segít.

A kapcsolófigyelés biztosítja a szervezet számára, hogy a hálózat meglehetősen jól működjön. A jobb kapcsolóport-felügyelet növeli a biztonságot, a kapcsolók állapotát, a kapcsolók kihasználtságát, a problémamegoldó képességeket és a kapacitás szűk keresztmetszetek korai felismerését.

  Apple Watch Face megosztása

A megfigyelési adatoknak köszönhetően; a rendszergazdák pontosan azonosíthatják a szűk keresztmetszeteket, és hatékony eszközökkel vagy kapcsolókkal megszüntethetik azokat. A kapcsolófelügyelet megkönnyíti munkáját a túlterhelt vagy gyenge kapcsolók felderítésében azáltal, hogy figyeli a paramétereket, mint például a memória, a CPU stb.

Ezenkívül nyomon követheti a hálózathasználatot, blokkolhatja a nem használt portokat, és fokozhatja a vállalati biztonságot. Így megakadályozhatja a portok nem kívánt használatát. A hiba- és csomagarányok, valamint az egyes portok sávszélességének és állapotának figyelésével a hálózati rendszergazdák fontos információkhoz férhetnek hozzá a hibákról és a kihasználtság helyreállításáról.

Töltse le a Checkmk legújabb verzióját még ma, és nézze meg a valódi működését. Próbáld ki ingyen.

NinjaOne

NinjaOne egyszerű hálózatfelügyeletet kínál, és egyoldalas láthatóságot biztosít az összes SNMP-eszközön, például tűzfalakon, IoT-eszközökön, nyomtatókon, kapcsolókon, útválasztókon és egyebeken. Hálózatfigyelő szoftvere a távfelügyeleti és felügyeleti (RMM) platformmal kombinálódik.

Egy használható és központosított irányítópultot kap az egész szervezet számára. A NinjaOne SNMP felügyeleti képességei közé tartozik a valós idejű lekérdezés, a hardver teljesítményadatai, a NetFlow forgalmi adatok, a felderítési varázsló és az SNMP v1-v3 támogatása.

Az SNMP-eszközökkel kapcsolatos problémák megoldása több száz riasztási feltétellel. A NinjaOne lehetővé teszi az SNMP-eszközök számára, hogy folyamatosan figyeljék a rendellenességeket, hogy az eredmények megjelenjenek a műszerfalon. A figyelmeztetéseket személyre szabhatja súlyosság, prioritás és típus szerint is, és SMS-ben vagy e-mailben is megkaphatja őket.

SNMP-hardverteljesítményt, ping-teszteket, késleltetési teszteket, portállapotot, porttérkép-figyelést, SNMP-csapdákat, konfigurációs biztonsági mentést és még sok mást kap. Legyen szó hálózati beszélgetésekről, alkalmazásokról, tartományokról, végpontokról vagy felhasználókról, a NinjaOne NetFlow leegyszerűsíti a hibaelhárítást, így Ön a csúcson lesz.

A Netflow monitorozás könnyen észleli a hálózati szűk keresztmetszetek, és lehetővé teszi, hogy a kijelzője óránként megjelenítse az adatokat a hosszabb időszakok összesített adataival együtt. A NinjaOne felfedezővarázslója automatikusan felfedezi az új eszközöket az IP-tartomány alapján.

Készen állsz arra, hogy IT-nindzsává válj? Indítsa el az ingyenes próbaidőszakot még ma, szerezze be az összes funkciót, és soha ne maradjon le a hálózat egyetlen problémájáról sem.

Következtetés

A hálózati switch port monitorozása az egyik kevésbé nézett szempont a monitorozás világában, de fontos szerepet tölt be az Ön szervezetében. A kapcsolóportok folyamatos nyomon követése segít megakadályozni, hogy illetéktelen felhasználók hozzáférjenek az érzékeny adatokhoz. A kapcsolóport-figyelés a portok teljesítményét és teljesítményét is javítja, mivel lehetővé teszi a problémák mélyreható betekintésből történő ellenőrzését és a válaszidő javítását.

Ezért használja a legjobb kapcsolóport figyelő eszközt automatizált és kifogástalan funkciókkal a hálózat felügyeletéhez és védelméhez.