6 legjobb GitHub biztonsági mentési eszköz az adatvédelemhez

A GitHub a legnépszerűbb platform szoftverprojektek tárolására, együttműködésére és nyomon követésére. A szoftverfejlesztéssel és gépi tanulással foglalkozó kezdők és szakemberek ezt a platformot használják, hogy kihasználják annak különféle funkcióit.

A GitHub népszerűségének növekedésével azonban nőnek az egyéneket és szervezeteket célzó fenyegetések is. A GitHub biztonsági mentés segít abban, hogy a szervezetek éles kódja mindig biztonságos legyen.

A GitHub biztonsági mentéséhez létrehozhat egy Git-tárhely biztonsági mentési szkriptet, vagy használhat harmadik féltől származó eszközt. Ez a cikk a harmadik féltől származó GitHub biztonsági mentési eszközeire összpontosít.

Okok, amelyek miatt szükségünk van a GitHub biztonsági másolatra

Íme néhány ok, amiért szükségünk van a GitHub biztonsági másolatára;

 • Adatvesztés elleni védelem: A GitHub a forráskódból, a problémakövetésből, a dokumentációból és a kapcsolódó eszközökből tárol adatokat. Az olyan problémák, mint például a biztonsági rések, a véletlen törlés, valamint a szoftver- és hardverhibák, adatvesztéshez vezethetnek. A biztonsági mentés lehetővé teszi a projektek visszaállítását, ha a fenti problémák bármelyike ​​előfordul.
 • Katasztrófa utáni helyreállítás: A kibertámadások vagy rendszerhibák elérhetetlenné tehetik a GitHub adattárat. Ezenkívül, ha csapatban dolgozik, a csapat egyik tagja véletlenül törölheti a forráskód egy fontos részét. Egy másik felhőszolgáltatással végzett külső biztonsági mentés alternatívát kínál arra az esetre, ha egy ilyen forgatókönyv előfordulna.
 • Jogszabályi megfelelés: Egyes ágazatoknak és iparágaknak a törvény előírja, hogy biztonsági másolatot készítsenek adataikról.
 • Nyugalom: A digitális világban soha nem tudhatod, mikor üt be egy katasztrófa. A biztonsági mentés megszünteti az ismeretlentől való félelmet, mivel biztos lehet benne, hogy forráskódja és projektfájljai akkor is elérhetők, ha valami történik a GitHub-fiókjával.

A GitHub biztonsági mentési eszközben keresendő alapvető funkciók

 • Automatizálás: nyüzsgő világban élünk, és előfordulhat, hogy nincs ideje arra, hogy manuálisan biztonsági másolatot készítsen adatairól egy harmadik féltől származó eszközön. Egy jó eszköznek figyelnie kell a GitHub-fiókjában/tárolókban végzett tevékenységeket, és automatikusan biztonsági másolatot kell készítenie a kódról. A legtöbb ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy kiválassza, milyen gyakran készítsen biztonsági mentést az adatokról.
 • Könnyű megfigyelés: Egy jó biztonsági mentési eszköznek meg kell jelenítenie az ellenőrzési naplókat, és értesítéseket kell küldenie, amikor biztonsági másolatot adnak hozzá. Ez megkönnyíti a legújabb verzió és a változás meghatározását.
 • Bejelentkezési biztonság: A hackelés elterjedt a modern korban. Az ideális GitHub biztonsági mentési eszköznek olyan funkciókkal kell rendelkeznie, mint a kéttényezős hitelesítés, hogy megvédje adatait a jogosulatlan hozzáféréstől.
 • Katasztrófa utáni helyreállítási folyamat: mi a következő lépés, ha katasztrófa történik? Az ideális GitHub biztonsági mentési eszköznek részletes és egyszerű folyamattal kell rendelkeznie az adatok helyreállításához. Ideális esetben a felhasználóknak szakemberekkel való konzultáció nélkül kell visszaállítaniuk az adatokat, és újra kell indítaniuk rendszereiket.
 • Több bérlés: Ha nagy csapata van, a különböző szerepkörök különböző tagokat kapnak. Egy ideális GitHub-helyreállítási eszköznek lehetővé kell tennie különböző jogosultságokkal és jogokkal rendelkező szerepek, például rendszergazdák, moderátorok és nézők hozzárendelését.
 • Méretezhetőség: A projekt/szoftver/rendszer növekedésével a biztonsági mentési eszköznek képesnek kell lennie ezeknek a változásoknak a befogadására. A legtöbb ilyen eszköz különböző szintű lesz a különböző szervezetek és projektméretek számára.
 • Adatmegőrzési irányelvek: Az ideális biztonsági mentési eszköznek olyan adatmegőrzési gyakoriságot vagy időszakot kell kínálnia, amely megfelel az Ön igényeinek. Ezen eszközök némelyike ​​még archiválási szolgáltatásokat is kínálhat az elhasználódott vagy inaktív tárolókhoz. Ez a megközelítés megkönnyíti a történelmi adatok elérését.
  Levelezési címkék létrehozása a Wordben Excel-listából

Ezek a ma használható legjobb GitHub biztonsági mentési eszközök

Gitprotect

Gitprotect egy karbantartást nem igénylő GitHub biztonsági mentési és DR szoftver. Ez az eszköz lehetővé teszi GitHub-fiókjának összekapcsolását, és automatikus napi GitHub biztonsági mentések beállítását. A Gitprotect biztonsági másolatot készít az összes adattárról és azok metaadatairól, például a lekérési kérésekről, problémákról, wikiről és műveletekről.

Jellemzők

 • Tervalapú adattár biztonsági mentése: Létrehozhat egyéni tervet, vagy választhat egy előre meghatározott biztonsági mentési tervet a GitHub-adatokhoz. Egy ilyen terv lehetővé teszi a védendő adattárak és metaadatok kiválasztását. Ez a platform lehetővé teszi a biztonsági mentéshez társított végrehajtási mód meghatározását is. A Gitprotect teljes ellenőrzést biztosít a biztonsági mentési ablak, a titkosítás, a megőrzés, a tömörítés és az indítási késleltetés felett is.
 • Automatikus adattár-szinkronizálás: Használhat igény szerinti opciót, vagy engedélyezheti az automatikus adattár-szinkronizálást adott időközönként. Minden új tárhelyről automatikusan biztonsági másolat készül, és a változásokat nyomon követi.
 • Több fiók és szervezet: Egy Gitprotect-példány lehetővé teszi több GitHub-fiók vagy szervezet hozzáadását, valamint a projektek és forráskódok központi helyről történő védelmét.
 • Hosszú távú archiválás és megőrzés: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy meghatározza azt az időtartamot, ameddig a projekt másolatait meg kell őrizni. Néhány adattárat archiválhat is a későbbi használatra.
 • Korlátlan biztonsági mentés méretezhetőség: A Gitprotect lehetővé teszi további felhasználói fiókok használatát, és leküzdheti az API-kérés korlátait, ha egy nagy szervezet adattárait kezeli. Ez a funkció megoldja a szabályozási és teljesítményproblémákat.

A Gitprotect különféle csomagokkal rendelkezik, havi 18 dollártól kezdődően.

Visszatekerés

Visszatekerés egy olyan eszköz, amely automatikus napi biztonsági mentést kínál, amelyet néhány kattintással visszaállíthat. Az eszközt az IP-cím és a munkafolyamatok védelmére tervezték. A Rewind biztonsági másolatot készít a tárolókról metaadataikkal, például lekérési kérésekkel és problémákkal, az egyszerű hivatkozás és nyomon követés érdekében.

Jellemzők

 • Adatok tartózkodási helye: A Rewind lehetővé teszi, hogy válasszon egyesült államokbeli és EU-alapú szerverek között az adatok tárolására. Ez a funkció megkönnyíti a regionális szabályozások, például a GDPR és a HIPAA betartását, mivel az adatok másolatait az Ön által választott helyen tároljuk.
 • Katonai szintű titkosítások: Biztos lehet benne, hogy az összes biztonsági mentés biztonságos, mivel a Rewind AES-256 bites titkosítási algoritmust használ. Ez a biztonsági funkció akkor érhető el, amikor az adatok továbbítás alatt állnak és nyugalmi állapotban vannak.
 • Automatikus biztonsági mentések: Szinkronizálhatja fiókját az Azure Blobbal vagy az Amazon S3-mal, és élvezheti az automatikus adatmentéseket. Ugyanerről a platformról igény szerint gyors visszaállításokat is élvezhet.
 • Megosztott biztonsági másolatok: Az adattulajdonosok és a rendszergazdák hozzáférhetnek a biztonsági másolatokhoz, visszaállíthatják azokat, és elérhetővé tehetik a szervezet többi tagja számára.
 • Visszaállítási segítség: A Rewind könnyen használható és visszaállítható legyen. Azonban mindig kaphat technikai támogatást, ha kihívásba ütközik.
  A kód formázása a VS kódban

A Rewindnek számos terve van, havi 9 dollártól kezdődően.

Cloudback

Cloudback egyszerű módot biztosít a GitHub-tárolók automatikus biztonsági mentésére. Ha elveszíti adatait a GitHubon, azonnal visszaállíthatja és visszaszerezheti adattárait. A Cloudback segítségével különféle felhőalapú tárolási platformok közül választhat, például az AWS, a Google Cloud, az Azure, a Wasabi storage és a Microsoft OneCloud.

Jellemzők

 • Automatikus ütemezett biztonsági mentések: Állítsa be fiókját egyszer, és a Cloudback manuális beavatkozás nélkül naponta biztonsági másolatot készít a GitHub-tárolókról. Egyéni ütemezést is létrehozhat a biztonsági mentések végrehajtásának módjára. Ez az eszköz biztonsági másolatot készít a tárról a hozzá tartozó metaadatokkal, például mérföldkövekkel, problémákkal, címkékkel, megjegyzésekkel és lekérési kérelmekkel.
 • Kézi biztonsági mentések egy kattintással: Manuálisan készíthet biztonsági másolatot az adatokról, ha van egy fontos tárhelye vagy véglegesítése, amelyről biztonsági másolatot szeretne készíteni az ütemezett időpont előtt.
 • Visszaállítás GitHubra: Ha véletlenül töröl egy adattárat vagy ágat a GitHubon, írja be a lerakat nevét a Cloudbackbe, és állítsa vissza. A biztonsági másolatokat az összes fájllal és eszközzel együtt egyetlen kattintással letöltheti a helyi gépére.
 • Regionális tárolási központok: A várakozási idő és a regionális adatok szabályozása aggodalomra ad okot a felhőalapú tárolás során. A Cloudback lehetővé teszi, hogy kiválassza a szerver helyét a régiójában/közelében.
 • E-mail és üzenetküldő értesítések: Értesítéseket kaphat e-mail- vagy együttműködési alkalmazásában, például a Slackben, az MS Teamsben vagy a Discordban, amikor a Cloudback másolatot készít az Ön GitHub-adatairól.

A Cloudback ingyenes csomaggal rendelkezik, amely egy adattárat támogat. A fizetett tervek havi 10 dollártól kezdődnek.

BackupLABS

BackupLABS egy olyan platform, amely automatikusan védi a GitHub-tárolókat és azok metaadatait. Percek alatt beállíthatja ezt a professzionális eszközt, biztonsági másolatot készíthet, helyreállíthatja és visszaállíthatja elveszett adatait.

Jellemzők

 • Automatikus biztonsági mentések: A BackupLABS használatához hozzon létre egy fiókot, válasszon egy alkalmazást, amelyről biztonsági másolatot szeretne készíteni, hitelesítse az alkalmazás hitelesítő adatait, állítsa be a biztonsági mentés idővonalait, és élvezze az automatikus biztonsági mentéseket naponta. A biztonsági másolatok olyan metaadatokat is tartalmaznak, mint a problémák, lekérési kérések, véglegesítések és elágazások ezeken a lerakatokon.
 • Biztonságos titkosítás: A BackupLABS minden adatát az AWS-ben (Amazon Web Services) tárolja. Az összes adatot a 256 bites AES titkosítási algoritmus védi a behatolóktól.
 • Napi e-mail naplózás és jelentéskészítés: Állapotjelentéseket kaphat a lerakatokról, amelyekről biztonsági másolatot készít az e-mailjeire.
 • Egyszerű helyreállítás: Ha elveszíti adatait a GitHubon, a BackupLABS egyszerű eljárást kínál az adatok helyreállításához.
  Melyiket válasszam 2022-ben?

A BackupLABS-nek számos fizetett csomagja van, havi 9,60 dollártól kezdődően.

Egyszerű biztonsági másolatok

Egyszerű biztonsági másolatok egy olyan platform, amely automatikusan biztonsági másolatot készít a GitHub-tárolókról, problémákról, wikikről és fiókokról. Ez az eszköz lehetővé teszi a szerver kiválasztását tárolóként, vagy harmadik féltől származó platformok, például S3 vagy SFTP-meghajtó használatát.

Jellemzők

 • Kód nélküli biztonsági mentések: Nem kell kódot írnia a GitHub-adatok biztonsági mentéséhez. Hozzon létre egy fiókot, csatlakoztassa a GitHubhoz, és élvezze a napi automatikus biztonsági mentéseket. Konfigurálja egyszer, és az alkalmazás átveszi a többit.
 • Biztonságos biztonsági mentések: A SimpleBackups nagyra értékeli az adatvédelmet és a biztonságot, és különféle funkciókkal gondoskodik erről. A csapat- és engedélyezési funkció biztosítja, hogy csak a jogosult felhasználók férhessenek hozzá az adatokhoz. A biztonsági másolatok is titkosítottak, így a hackerek nehezen tudják elolvasni az Ön adatait.
 • Integrációk: Továbbra is használhatja kedvenc felhőalapú tárolási platformját, ahogyan a SimpleBackups is integrálható vele 18+ platformok.
 • Jól dokumentált: Az eszköz számos jól dokumentált API-val rendelkezik a különböző igények kielégítésére.

A SimpleBackups 3 fizetős csomaggal rendelkezik, havi 29 dollártól kezdődően.

Snapshooter

Snapshooter egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a GitHub-tárolók feltöltését az S3-ba. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy óránként vagy naponta ismétlődő GitHub repo biztonsági mentéseket készítsen. Ütemezheti a biztonsági mentéseket a privát és nyilvános repóihoz, és többé nem kell egyéni szkripteket írnia.

Jellemzők

 • Szerver nélküli GitHub biztonsági mentések: A Snapshooter számos szerverrel rendelkezik a világ különböző részein. Kiválaszthatja a kiszolgáló helyét, hogy megfeleljen a regionális előírásoknak és megfeleljen a késleltetési igényeknek.
 • Szerver alapú GitHub biztonsági mentések: Ez azoknak az ügyfeleknek szól, akik azt szeretnék, hogy adataik a hálózatukon belül maradjanak. A Snapshootert SSH-n keresztül csatlakoztathatja a szerveréhez. A szerver ezután csatlakozik a tárolóhoz, és elindítja az automatikus biztonsági mentést.

A Snapshooter ingyenes szinttel rendelkezik fizetős csomagokkal, amelyek évi 13 USD/hótól kezdődnek.

Következtetés

Többé nem kell elveszítenie GitHub-adatait természeti katasztrófák vagy egyéb okok miatt, mivel most már vannak biztonsági mentési eszközei. A biztonsági mentési eszköz kiválasztása a keresett szolgáltatásoktól és a könnyű használattól függ.

Tekintse meg cikkünket a GitHub-tárhely törléséről abban az esetben, ha már nincs rá szüksége.