6 legjobb ChatGPT kiterjesztés a VS kódhoz

Kulcs elvitelek

  • Telepítse a VS Code ChatGPT-bővítményeit, hogy hozzáférjen az AI-segélyhez a programozási környezetben. Lefedi a különféle kódolási igényeket, például az egységtesztet, a hibakeresést, a dokumentációt, a kódmagyarázatot és a kódgenerálást.
  • A különböző bővítmények, például az EasyCode, a CodeGPT és a Code GPT ChatGPT funkcionalitást kínálnak különböző funkciókkal és modellválasztékkal. Néhányan OpenAI API-kulcsot igényelnek, és kódindexelési és testreszabási lehetőségeket kínálnak.
  • A Genie AI és a ChatGPT Helper további bővítmények, amelyek felhasználóbarát felületet és olyan funkciókat biztosítanak, mint a testreszabható precíziós hőmérsékletek és az azonnali mentés. A Jay Barnes által készített ChatGPT VS Code Plugin lehetővé teszi a ChatGPT ingyenes használatát, de ehhez ChatGPT webes munkamenet-token szükséges.

A ChatGPT webes chat felületén keresztül számos programozási probléma megoldásában segíthet. A VS Code be- és kiugrása azonban elvonhatja a figyelmet. Ne feledje, minden másodperc számít, amikor a programozási zónában vagy.

A jó hír az, hogy a ChatGPT-től bármit kérdezhet a VS Code-on belül a ChatGPT bővítmény használatával. A ChatGPT számos kódolási igényt lefed, beleértve az egységtesztet, a hibakeresést, a dokumentációt, a kódmagyarázatot és a kódgenerálást.

Itt vannak a legkényelmesebb ChatGPT-bővítmények, amelyeket ma telepíthet a VS Code-hoz.

Az EasyCode ChatGPT-bővítménye könnyen elérhető módja annak, hogy mesterséges intelligencia-támogatást kapjon különböző nyelvi modelleken keresztül. Támogatja a ChatGPT-3.5-öt és a ChatGPT-4-et, és könnyen válthat közöttük. A kiterjesztés támogatja a Claude AI-t is, amely a ChatGPT alternatívája. Ha OpenAI-fiókja a GPT-4 prémium szolgáltatásait tartalmazza, akkor az API-kulcsot is hozzáadhatja a hosszabb használathoz.

Bár a fejlesztője azt javasolja, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be a telepítés után, fiók nélkül is használhatja a ChatGPT-t. Miközben segítséget kér, kérdéseket tehet fel a ChatGPT-nek a kódja egyes részeiről, vagy engedélyezheti a teljes kódbázis átvizsgálását szélesebb körű felhasználás céljából.

  Projektmenedzsment technikák, amelyek profivá teszik

Az EasyCode ChatGPT bővítmény egy nyomon követési lehetőséget is tartalmaz, ha az előző üzenet további magyarázatokat igényel. A soron belüli kód automatikus kiegészítésen kívül egyetlen kattintással beépített promptokat is tartalmaz, amelyek útközben is választ generálnak.

A Tim Kmcel CodeGPT bővítménye ChatGPT-3 modelleket használ. Így lehet, hogy kevésbé találékony, mint más, GPT-3.5-öt és GPT-4-et használó bővítmények. Beépített promptokkal rendelkezik, amelyek egyetlen kattintással választ generálnak. Ha konkrétabb kérése van, a csevegődobozon keresztül egyéni felszólításokat is írhat.

Bár számos GPT-3 modellt tartalmaz – köztük a ChatGPT-t, a text-curie-001-et, a text-davinci-003-at, a code-davinci-002-t és a code-cushman-002-t –, a text-davinci-003 az egyetlen modell, amely együttműködik a kiterjesztés alapértelmezés szerint. Érdemes lehet átnézni a kiválasztott modellt, és beállítani a text-davinci-003 értékre a bővítmény beállításainál, ha a bővítmény hibát jelez.

Egy másik értékes funkció a kódindexelés, amellyel kiemelheti kódját, és segítséget kérhet az összetett helyzetekben való eligazodásban. Ehhez a bővítményhez OpenAI API-kulcs szükséges, amelyet a telepítés után a beállítások menüben állíthat be. A kiterjesztés azonban sikertelen lehet, ha kimerítette ingyenes OpenAI-jóváírását.

A Code GPT átfogóbb AI szolgáltatást kínál a VS Code számára. Bár az alapértelmezett mesterséges intelligencia-modell az OpenAI ChatGPT-3.5-ből és ChatGPT-4-ből származik, ChatGPT-alternatívákat is tartalmaz, többek között a Cohere-t, az AI21-et, a Google Bard-ot és az Anthropic-ot.

A Code GPT kiterjesztéshez szükség van az OpenAI API-kulcsra, amelyet a VS Code parancspaletta parancsikonjainak megnyomásával állíthat be (CMD+Shift+P Mac vagy Ctrl+Shift+P Windows esetén). Ügyeljen azonban arra, hogy elegendő ingyenes hitellel vagy prémium előfizetéssel rendelkezzen a VS Code AI szolgáltatás használatához. A Code GPT értékes tulajdonsága, hogy képes a kód megjegyzéseiből felszólításokat fogadni, és a generált kódot beszúrni egy használható kódfájlba (a célprogramozási nyelven).

  Hogyan változtassuk meg a jelszavunkat az Instagramon

Beépített és egyedi promptokkal rendelkezik. Kis visszalépés, hogy kérésenként legfeljebb 800 tokent engedélyez, így kevesebb szöveget támogat, mint néhány más szolgáltató.

A ChatGPT Helper VS Code kiterjesztése egy egyszerű mesterséges intelligencia asszisztens, amelyet hozzáadhat a VS Code-hoz, ha csak a programozási problémákat kell gyorsan megoldania. Ez a bővítmény egyszerűen használható, és csak korlátozott számú beépített üzenet fogadására készült.

A ChatGPT Helper bővítmény támogatja a GPT-3.5-öt és a GPT-4-et, a köztük való váltás lehetőségével. Ehhez OpenAI API-kulcsra van szükség, amelyet a bővítmény azonnal kér, amint elküldi az első felszólítást a telepítés után.

Más ChatGPT-bővítményekkel ellentétben azonban nem rendelkezik csevegési funkcióval. De küldhet egyéni és beépített promptokat a VS Code parancspalettáján keresztül. A válaszokat külön szöveges fájlokba írja, lehetővé téve a gyors válaszok későbbi elmentését.

A Genie AI ChatGPT-bővítménye jobb esztétikával rendelkezik, beépített promptokat tartalmaz egy jobban összevethető felületen. Támogatja a GPT-3, GPT-3.5 és GPT-4 szabványokat. És mint sok korábban említett ChatGPT-bővítmény, ehhez is OpenAI API-kulcsra van szükség.

Lehetővé teszi különböző precíziós hőmérsékletek kiválasztását az Ön igényei szerint; precíz, kiegyensúlyozott vagy kreatív válasz közül választhat. A beépített kattintható promptokon kívül a Genei AI VS Code bővítmény Ad-hoc prompt dobozán keresztül is bekapcsolhatja a ChatGPT-t konkrétabb lekérdezések küldéséhez.

A bővítmény használata közben nem kell manuálisan másolnia és beillesztenie az általa generált kódot. A Genie AI automatikusan megfelelő kódfájlokba írja a válaszokat, amelyeket közvetlenül az alkalmazásban használhat fel. A beszélgetéseket helyileg is mentheti, és később folytathatja.

  Zökkenőmentes integráció folytonossággal és átadás-átvétellel [OS X]

Ha ingyenesen szeretné használni a ChatGPT-t, akkor jól jöhet a Jay Barnes által készített ChatGPT VS Code bővítmény. Más szinten működik, és az OpenAI API-kulcs helyett a ChatGPT webes munkamenet-tokenre és felhasználói ügynökre van szükség. Tehát változatlanul ingyenes, mivel kiterjeszti az interakciót a ChatGPT-vel az internetről.

Bár lehetővé teszi a ChatGPT ingyenes használatát a VS Code-ban, a beállítás technikai jellegű, és időnkénti hibák miatt késhet. Ezenkívül rendszeres időközönként visszaállítja hozzáférési tokenjeit, mivel ezek a ChatGPT webes munkamenetével lejárnak.

A többi ChatGPT-bővítményhez hasonlóan beépített promptokat is tartalmaz, és a csevegési menün keresztül elfogadja az egyéni kéréseket. Összességében ez a bővítmény nem szerepelt volna a VS Code legjobb ChatGPT-bővítményeinek listáján. De ingyenes, és hasznos lehet, ha kimeríti ingyenes hitelét. Ügyeljen azonban arra, hogy megakadályozza a munkamenet eltérítését.

Használja hatékonyan a ChatGPT-t a VS Code-ban

A ChatGPT és más generatív mesterséges intelligencia modellek értékes felhasználásra találtak mindennapi életünkben. Akár elfogadjuk őket, akár nem, itt maradnak. Ezek az AI-eszközök sokkal hasznosabbak, mint a fenyegetőek, ha produktívan használja őket.

Ezeknek a ChatGPT-bővítményeknek a programozási használata nem garantálja a zökkenőmentes működést. A programozási problémák megoldásához továbbra is szüksége lesz ezeknek az AI-eszközöknek az emberi bevitellel és bizonyos internetes keresési készségekkel való kombinációjára. Érdemes megnézni, hogyan kell használni a ChatGPT-t a VS Code-ban, hogy gyakorlatiasan megtudja, hogyan működnek ezek a bővítmények.