6 kevésbé ismert mechanikus billentyűzetkapcsoló, amelyet érdemes megnézni

A mechanikus billentyűzetkapcsolók világa sokkal nagyobb, mint gondolnád. A legtöbb embernek három kapcsolóval ellátott billentyűzete van: Cherry, Gateron vagy Kaihl. Mint kiderült azonban rengeteg mechanikus billentyűzet-kapcsoló található. Bár a legtöbb kapcsoló hasonló, mivel a színelnevezési sémák hatékonyan szabványosítottak, a megfelelő márkák ellenőrzésével pénzt takaríthat meg – vagy legalábbis más módon egyedivé teheti a billentyűzetét.

Íme néhány kevésbé ismert mechanikus billentyűzetkapcsoló, amelyeket érdemes megnézni, ha új billentyűzetet vásárol.

1. Logitech Romer-G kapcsolók

Kép jóváírása: Logitech

Először is egyfajta kapcsolóról fogunk beszélni, amelyet sokan már használnak, de nem tudhatnak róla: a Logitech Romer-G kapcsolóiról. Ezeknél a kapcsolóknál a Logitech együttműködött egy jól ismert kapcsológyártóval, az Omronnal. A Romer-G kapcsolók a Logitech szerintkörülbelül 25%-kal gyorsabb és 40%-kal tartósabb, mint a szabványos, futó mechanikus kapcsolók, így jó választás lehet, hogy ellenőrizze, van-e szüksége gyors működtetésre (játékokhoz), vagy alapvetően általában megbízhatóságra.

Háromféle Romer-G kapcsoló létezik: kék, barna és piros, és a színek megfelelnek a Cherry színelnevezési sémájának. A kék kielégítően hallható kattanást és tapintható visszajelzést ad, míg a Brown ugyanazt a tapintható ütést, de inkább hallgat róla. A Red viszont egy lineáris gyors kapcsoló, amely tökéletes a gyors tempójú játékokhoz.

  Az Sqlite böngésző telepítése Linuxra

A Logitech billentyűzetei a legjobb mechanikus billentyűzetek közé tartoznak, és ennek oka egyértelmű.

2. Roccat Titan kapcsolók

Kép forrása: Roccat

A Roccat megfizethető, de jó minőségű billentyűzeteiről ismert, de tudtad, hogy a márka saját maga gyártja a kapcsolóit? A Roccat Titan kapcsolók megtalálhatók a Roccat billentyűzeteken, és kulcsfontosságú értékesítési pontot jelentenek. Ellentétben a Logitech-cel, amely egy jól ismert kapcsológyártóval működött együtt, a Roccat az alapoktól kezdve saját maga tervezte és építette meg kapcsolóit. Roccat mondja ők a „német mérnöki csodák”, olyan fejlesztéseket hirdetnek, mint például, hogy a kapcsolóit úgy építette fel, hogy tartós legyen egy speciális házzal, amely folyamatosan inog.

A kapcsolók tapintható (barna) és lineáris (piros) ízben is elérhetőek – ha itt kék variánst keresel, csalódni fogsz. A Roccat billentyűzetek az olcsóbb oldalon vannak, így ha ezek a kapcsolók úgy hangzanak, mint amit szívesen kipróbálnál, nem kell sok pénzt költened.

3) NovelKeys kapcsolók

Kép jóváírása: NovelKeys

Lehet, hogy a NovelKeys név nem ismerős, de ha szereti a mechanikus billentyűzeteket, valószínűleg hallott már az NK Cream kapcsolóiról és a házon belüli kapcsolóiról. A cég egyedi kapcsolók fogyasztói értékesítésére specializálódott, így azok a legjobb választás a működés közben cserélhető billentyűzettel rendelkezők számára.

A NovelKeys a kapcsolók széles választékát kínálja, de egyedi NK kapcsolói, mint például az NK Cream, különböztetik meg egymástól. Mindegyik kapcsoló különálló kenési és gyártási folyamatokkal rendelkezik, amelyek egyedi jellemzőket eredményeznek. A NovelKeys NK kapcsolóinak világába való mélyebbre ásáshoz javasoljuk, hogy fedezze fel a NovelKeys webhelyét, ahol megvásárolhatja ezeket a kapcsolókat egyenként vagy billentyűzetre előre telepítve.

  A Grindr kitiltása végleges?

4) Greetech kapcsolók

A kép forrása: Greetech/Mechanikus billentyűzetek

Most belépünk a költségvetés területére. Ha nagyon alapvető billentyűzetszükségletei vannak, és nincs szüksége semmi különlegesre, akkor a Greetech kapcsolók megfelelőek lehetnek. A Greetech egy kínai székhelyű gyártó, amely olcsó kapcsolókat értékesít. Általában nagyjából ugyanolyan szintűnek tekintik őket, mint a Kaihl kapcsolókat, amelyek szintén költségvetési kapcsolók, így ezek megfelelőek, ha nem tervezel sok pénzt költeni.

A Greetech kapcsolók kék, barna, piros és fekete színben kaphatók (a feketék olyanok, mint a barnák, nagyobb működtetőerővel), és megvásárolhatók egyenként vagy egyes billentyűzetekre előre telepítve.

5) Drop Halo kapcsolók

Kép jóváírása: Csepp

Ismét visszatérünk az egyedi kapcsolókhoz, amelyek egy bizonyos fajta tömeg számára készültek, akik valami mást keresnek, mint a szokásos kék, barna és piros kapcsolók. A Drop Halo kapcsolók kiválóan illeszkedhetnek, ha valami egyedire vágysz.

Két vadul különböző típusú Drop Halo kapcsoló létezik. Megvan a Halo Clears, amely nagyon hasonlít a niche Cherry MX Clear kapcsolókhoz, és van a Halo Trues, amely a japán Topre kapcsolókat imitálja (a Topre egy speciális kapcsoló, amely valószínűleg nem hasonlít semmihez, amit korábban használtál). A kapcsolókat a Kailh, egy ismert márka gyártja, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan megbízhatónak kell lenniük, mint a piacon lévő többi kapcsolónak.

  Különböző csengőhangok beállítása minden SIM-kártyához Androidon

A Drop Halo rendelkezik Holy Panda kapcsolókkal is, amelyeket csúcskategóriásnak tekintenek, és a Drop Halo azt állítja, hogy ezek a „legérinthetőbb kapcsolók” a világon.

Ha valami másra vágyik, mint amit megszokott, ezek a kapcsolók nagyon jól megfelelnek. Határozottan egyediek.

6) Zealio kapcsolók

A kép forrásai: Zealio

Végül a prémium kapcsolók terén egy régi, megbízható opcióval állunk szemben: a Zealiossal. Reddit megjegyzések Azt sugallják, hogy a Zealios stagnált, és bár ez a személyes véleményen múlik, ez nem jelenti azt, hogy nem jó választás a billentyűzet szerelmeseinek. A legújabb generációs Zealio V2-ben van néhány dolog, például a Holy Panda kapcsolókhoz képest csökkentett lökés – a Zealio szerint ez még tapinthatóbbá teszi őket. Tekintettel arra, hogy a Holy Panda kapcsolói már most is eladási pontként hirdetik ezt, ez egy vad állítás.

A Purple Zealio kapcsolók 62 g és 78 g közötti alulról kifelé irányuló erőkkel kaphatók. A ZealPC-nek számos más kapcsolója is van, köztük a Tealio és a Healio, valamint a Zilent – ​​a választás előtt feltétlenül tekintse meg a ZealPC teljes kapcsolókínálatát.

Rengeteg mechanikus kapcsoló létezik

Nagyon sok lehetőség van, amelyeket a billentyűzet kapcsolóival kapcsolatban ellenőrizhet. Némelyikük előre telepítve lesz bizonyos billentyűzetekre, míg másokat magának kell telepítenie – ez is egy rítusnak számít bizonyos billentyűzet-rajongók számára, ha szeretne ebbe belemenni. Mielőtt döntést hozna, tekintse át az általunk kínált összes lehetőséget.