6 ingyenesen kipróbálható OpenAI Sora alternatíva

Az OpenAI Sora szöveg-videó eszköze úgy van beállítva, hogy egy újabb ChatGPT pillanatot adjon a világnak, és ennek jó oka van. A Sora azon képessége, hogy szöveges felszólításokból kiváló minőségű videót tud előállítani, figyelemre méltó, de nem példa nélküli, és még mindig várat magára. Tehát, ha valamilyen okból Sora alternatívát keres, választhat a lehetőségek közül.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

 • Ingyenes:
  125 kredit

 • Alapértelmezett:
  15 USD/hó (évente fizetve 12 USD) 625 havi jóváírásért

A Runway Gen-2 a legjobban tükrözi azt, amit az Open AI Sora használatával kaphat, amely multimodális mesterséges intelligencia rendszert használ videoklipek generálására szöveges promptok segítségével.

A Runway Gen-2 képességei magukban foglalják a képek vagy videók feltöltésének lehetőségét, amelyek referenciaként szolgálnak a létrehozni kívánt videokliphez. Az, hogy az Open AI Sora támogatja-e a referenciaképekből vagy klipekből való videoklipek készítését, az még nem derül ki.

Az OpenAI által megosztott Sora által generált klipek minőségéből ítélve a Sora a Runway Gen-2 legjobbja az AI szöveg-videó generátor. Azonban figyelembe véve a mesterséges intelligencia terén zajló fejlődés sebességét (és azt a tényt, hogy a Runway körülbelül egy évvel a Sora első előzetesének megjelenése előtt elindította a Gen-2-t), egyértelmű, hogy az OpenAI Sora és Runway Gen-2 (és jövőbeli verziói) harc a legjobb szöveg-videó AI generátor címért.

 • Ingyenes:
  250 kezdeti kredit (ingyenes 30 kredit naponta a kezdeti kreditek kimerülése után)

 • Alapértelmezett:
  10 USD/hó (évente fizetve 8 USD) 700 havi jóváírásért

A Pika egy másik mesterséges intelligencia-vezérelt videógenerátor, amely szöveges promptokból és képekből tud videókat és 3D animációkat készíteni. A Pika elérhető a webalkalmazáson és a Discordon. A használt platform azonban meghatározza a kimeneti minőséget és a hozzáférhető további szolgáltatásokat.

A webalkalmazás lehetővé teszi, hogy módosítsa a generált klip adott régióit, kiterjessze a videóvászont, és szájszinkronizálást adjon hozzá a generált videókhoz. Ezek a funkciók nem érhetők el a Discord szerver opciónál.

Ennek ellenére azt javaslom, hogy próbálja ki a web és a Discord opciókat, hogy megtudja, melyik ad jobb eredményeket. Az alábbi klip Pika webes verzióján készült, ugyanazt a promptot használva, mint az OpenAI Sora által készített „Lady Walking in Tokyo” című vírusos videót:

A stylish woman walks down a Tokyo street filled with warm glowing neon and animated city signage. She wears a black leather jacket, a long red dress, and black boots, and carries a black purse. She wears sunglasses and red lipstick. She walks confidently and casually. The street is damp and reflective, creating a mirror effect of the colorful lights. Many pedestrians walk about.

Ugyanazon prompt (/create + prompt) használata Pika Discord szerverén az alábbi eredményt adta:

Hagyjuk eldönteni, melyik a jobb, de nyilvánvaló, hogy Pikának van tennivalója a Sora által generált online klipek minőségéhez képest. Más funkciói azonban, mint például a szájszinkronizálás és a képanimáció, előnyt jelentenek a Sorával szemben – legalábbis egyelőre.

A Pixverse az Open AI Sora egy másik alternatívája, amely lehetővé teszi valósághű videók készítését szöveges üzenetekkel. A Pixverse két platformot is kínál videókészítéshez: a webes platformot és a Discord szervert.

A Pixverse webes platformja átfogóbb videókészítési élményt biztosít, ahol létrehozhatja, megtekintheti, szűrheti és szerkesztheti az összes létrehozott videót.

A fenti videó a Pixverse webes verzióján készült. Bár mindig lehet újragenerálni a jobb eredmények elérése érdekében (ingyenes!), a Discord szerver opció előnye, hogy négy klipet generál egyszerre. Ez lehetőséget ad arra, hogy többszöri regenerálás nélkül válassza ki a legjobbat. Az alábbiakban egy minta látható a Discord szerverén:

Csatlakozhatsz A Pixverse Discord szervere és állítsa elő klipjeit a /create paranccsal. Kiválaszthatod a képarányt és a negatív promptot is (ha szükséges) videóidhoz.

Minőségi szempontból a Pixverse ugyanabba az osztályba tartozik, mint a Pika – Sora alatt.

 • Ingyenes:
  100 kezdeti kredit

 • Felfedező:
  5 USD/hó 300 kreditért.

A Kaiber egy művészközpontú AI videógeneráló eszköz, amely lehetővé teszi videók készítését képekből vagy szöveges leírásokból.

A Kaiber támogatja az audio reaktivitást is, ami azt jelenti, hogy feltölthet egy dalt, és hagyhatja, hogy az AI olyan videót generáljon, amely illeszkedik a zene ritmusához és hangulatához. Emellett személyre szabhatja a videó hosszát, méreteit, a kamera mozgását és a kezdő képkockát. Használhatja a Kaibert az interneten vagy mobilalkalmazásain keresztül.

A Kaiber legnagyobb vonzereje az, hogy képes olyan klipeket generálni, amelyek illeszkednek a feltöltött hangok ritmusához. Művész-központú jellemzői szintén segítik Sora ellen támasztani. A generált kliprealizmus tekintetében azonban Sora továbbra is egyértelmű.

 • Ingyenes:
  Teszt videó

 • Indító:
  29 USD/hó (22 USD éves számlázás esetén) 10 perc videóért.

A Synthesia egy mesterséges intelligencia szöveg-videó generátor, amely lehetővé teszi valósághű beszélő videók létrehozását szöveges szkriptekből. A videó testreszabásához különféle avatarok, hátterek és nyelvek közül választhat.

A Synthesia abban különbözik a Sorától, hogy nem a semmiből állítja elő a látványelemeket, hanem a meglévő felvételeket használja és módosítja, hogy illeszkedjen a szöveghez. A szintézia is csak beszélő videókra korlátozódik, míg a Sora bármilyen videót tud generálni szövegből.

A Synthesia jó alternatíva a Sorával szemben, ha lebilincselő és személyre szabott videókat készíthet oktatási, marketing vagy szórakoztató célokra.

 • Ingyenes:
  1 perc/nap

 • Indító:
  19,99 USD (évente számlázva 14,99 USD) 10 perc vízjel nélküli videókért

A Vidnoz egy másik mesterséges intelligencia-videógenerátor, amely szöveges szkriptekből beszélő videókat hoz létre. A Vidnoz AI természetes nyelvi feldolgozást (NLP) és számítógépes látást használ, hogy valósághű ajak-szinkronizálást és arckifejezéseket generáljon az avatárok számára. Testreszabhatja az avatarok megjelenését, ruházatát és kiegészítőit is.

A Vidnoz AI a funkcionalitás tekintetében hasonló a Synthesia-hoz, de több testreszabást tesz lehetővé ingyenes tesztvideó elkészítésekor. Választhat az avatarok és a hangok között, amit a Synthesia nem támogat.

Ha az OpenAI ChatGPT elindítását követte, akkor több AI szöveg-videó platform bevezetésére számíthat. Arra is számíthat, hogy a Google Lumiere és a Meta Make-A-Video elérhetővé válik a nyilvánosság számára.

  8 jó angolul beszélő tesztplatform az önbizalom növelésére