6 fontos dolog, amit emlékezni kell az alkalmazások telepítése előtt

Az alkalmazások kritikus szerepet játszanak az eszközeinkkel való interakcióban, legyen szó kommunikációról, vásárlásról, játékról, kutatásról vagy szinte bármi másról. Az alkalmazások mára annyira népszerűek, hogy a kiberbűnözők gyakran használják őket gyanútlan áldozatok megcélzására.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

Kulcsfontosságú, hogy körültekintően járjon el, mielőtt telepít egy alkalmazást eszközére, hogy ne essen bajba a telepítés után. Tehát mit kell mindig figyelembe venni egy alkalmazás letöltése előtt?

1. Ellenőrizze az alkalmazások értékeléseit és értékeléseit

Az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjük az alkalmazás minőségét, ha megnézzük az értékeléseket és értékeléseket. Ha alkalmazásboltokat keres fel, könnyen ellenőrizheti, mit mondanak az emberek a letölteni kívánt alkalmazásról. Ha az emberek többségének nem tetszik az alkalmazás, akkor valószínűleg neked sem fog tetszeni.

  A 2x szenzoros zoom engedélyezése a Samsung Galaxy S23 készüléken

Ha az alkalmazások nem elérhetők a népszerű alkalmazásboltokban, vagy nem ismertek, keresgélnie kell az interneten, hogy megtudja, mennyire megbízhatóak. Esetleg nézzen meg más véleményező webhelyeket vagy vitafórumokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kérdéses alkalmazás megbízható-e.

2. Ügyeljen arra, hogy az alkalmazás milyen információkat kér

Azzal, hogy egyre többen csatlakoznak az internethez, az adatvédelmi fenyegetések tovább nőnek. Mielőtt letöltené az alkalmazást, alaposan meg kell vizsgálnia, hogy milyen engedélyeket keres, hogy megfelelően működjön. Ha letölti az alkalmazást az alkalmazásboltokból, világos képet kap arról, hogy milyen engedélyekre van szüksége egy alkalmazásnak.

Ha nem elégedett az alkalmazás által igényelt engedélyek megosztásával, jobb, ha nem tölti le az alkalmazást. De még akkor is, ha pozitív képet kap az alkalmazásról, próbálja meg telepíteni egy teszteszközre, és ellenőrizze, hogyan viselkedik az alkalmazás, mielőtt használni kezdené a fő eszközén. Ha prémium előfizetést igényel, próbálja ki az ingyenes próbaverziót, és ellenőrizze, hogy nem kér-e túl sok információt, mielőtt előfizetést vásárolna.

  Honnan tudhatod, ha valaki feljelentett az Instagramon

3. Ellenőrizze az alkalmazás frissítési gyakoriságát és támogatását

Az alkalmazások frissítéseinek gyakorisága fontos mérőszám a hosszú távú teljesítményük előrejelzéséhez. Ugyanilyen fontos tudni, hogy az alkalmazásfejlesztő csapat milyen jól válaszol a lekérdezésekre, és hogy a támogatási csapata milyen gyorsan válaszol Önnek, ha valami baj van.

Az alkalmazások frissítéseinek továbbítása kulcsfontosságú feladat az alkalmazásfejlesztők számára annak biztosítására, hogy azok jól működjenek, és új funkciókat és hibajavításokat kapjanak. Az alkalmazás telepítésekor próbálja meg keresni, hogy mikor frissítették utoljára az alkalmazást. Ha ez régen volt, akkor valószínűleg nem fogja megkapni azt az élményt, amit keres.

Ügyeljen arra, hogy az Ön hozzájárulása nélkül telepítettek-e alkalmazást eszközére. Ennek az az oka, hogy ennek elmulasztása jelentős kockázatnak teheti ki magánéletét és az eszköz biztonságát.

Ha talál ilyet számítógépén vagy mobileszközén, azonnal távolítsa el, miután észrevette, és módosítsa online fiókjai jelszavát. Futtasson biztonsági ellenőrzéseket is, hogy megvizsgálja, hogy az eszköze nem fertőzött-e rosszindulatú programokkal. Ezenkívül, ha úgy gondolja, hogy az alkalmazást az Ön beleegyezése nélkül telepítették egy alkalmazásboltból, jelentheti az esetet a natív alkalmazásboltjában.

  WebSphere 8.5 adminisztrációs tanfolyam

5. Hasonlítsa össze az alkalmazást az alternatívákkal

Rengeteg alkalmazás van, amely ugyanazokat a feladatokat hajtja végre, és egyesek jobban, mint mások. Mielőtt telepítené az alkalmazást eszközére, próbáljon alternatívákat keresni, és hasonlítsa össze a teljesítményüket. Ezenkívül ellenőrizze az adatvédelmi szabályzatukat is, hogy eldönthesse, melyik felel meg Önnek a legjobban.

Miután alaposan megismerte az alternatívák kínálatát, elemezze, hogy melyik alkalmazás találja meg az egyensúlyt a teljesítmény és az adatvédelem között. A megfelelő egyensúly az Ön egyedi igényeitől és preferenciáitól függ.

6. Készítsen biztonsági másolatot a készülékről

Az eszközök biztonsági mentése mindig bevált gyakorlat, még akkor is, ha éppen egy alkalmazást telepít. Ezzel megvédi az összes fontos adatot attól, hogy örökre elveszjen, ha valami baj történik.

Egy alkalmazás telepítése néha váratlan problémákat okozhat, különösen, ha kevésbé megbízható forrásból szerzi be. Megsértheti az adatokat, károsíthatja az eszközt stb. Mindezek hatását elkerülheti, ha visszaállítja adatait a biztonsági másolatból. Ezért ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni eszközéről, különösen akkor, ha jelentős szoftverfrissítést vagy alkalmazást készül telepíteni.

Most már tisztában van azokkal a tényezőkkel, amelyeket figyelembe kell venni az alkalmazások telepítése előtt

Legyen szó okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről, soha ne telepítsen alkalmazásokat eszközeire gondos mérlegelés nélkül. Ezekkel a tippekkel nem tévedhetsz rosszul, mivel segítenek megvédeni magát a rosszindulatú programoktól és sok más, az alkalmazásokon keresztül terjedő fenyegetéstől.